måndag 22 augusti 2011

LO LO BÖRJAR ETTAN

.
.


Första dagen i skolan "på riktigt"!




Hallååå nya skolvecka!




Idag har jag verkligen grym höstfeeling!!!:)

Det verkligen spöregnar ute, marken på gården utanför fönstret ligger täckt med nedfallna äpplen och mina stora skatter har precis börjat skolan efter det lååånga härliga sommarlovet.

Liite pirrigt har det varit med nya klasskamrater och nya fröknar nu på morgonen:) Speciellt för Trulle som börjar fyran i en helt ny klass och skola! Det kommer man ju ihåg från att man var liten var jättestort med fyran. Helt nya krav med läxläsning och glosor osv. Inget fritids finns det heller för fyrorna så barnen får gå hem när skolan slutar. Tur att vi bor 3 minuter ifrån och att jag ju nästan alltid finns här hemma då skatten kommer hem:)




Jag och busig Trulle i spöregnet utanför Lo Lo´s urfina lilla "slott" till skola:) Det var alltså här Trulle också gick upp till trean. Dagens mamma har jeans och jacka Lexington, tröja Hunky Dory och skor Swedish Haasbens (båda Tintinstyle). Trulle har Ganthood ochTommy Hilfigerjeans.



Lo Lo valde så klart kläder själv till skolstarten och då blev det ny supersöt och tuff klänning med volanger från The Brand, tights med grå skinnrevärer från Mini Rodini (båda Babyshop), pälsväst och glittriga skor från Zara!



Nu har jag exakt en timme på  mig att göra typ tusen must dos! Hurry hurry. Sen ska Lo Lo hämtas i skolan och Bea hämtas hos farmor och vi ska åka och shoppa lite "börja i skolan"presenter och äta lunch på Mc Donalds allihopa!


Jag åtekommer lite senare med en ny tävling tjejer!




KRAM



.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med første skoledag, Lo Lo! :) Hun har forresten god klessmak, datteren din P! Kos dere i regnværet, god ukestart! Klem fra Tonje

seventeendoors sa...

Men ååå så stylish och söööt man kan vara på ett upprop!
Ha en fin vecka!

Anonym sa...

Stooor dag! Men vad annorlunda det är i olika städer. I vår småstad går de i samma klass 0:an till 2:an. Fast ändå inte eftersom det kommer nya nollor under tre års tid. Men samma fröken och klass och fritids i 3 år. Så att börja ettan är inte det stora här, utan att börja nollan! Sen blir det ny klass i 3.an, ny fröken och fler lärare. Barnen i samma åldet från 0-2 följs åt och blandas med de andra barnen i samma ålder. Detta är då den nya "permanenta" klassen som blir densamma till 9:an.

Men stackars er att inte få ha fritids i 4:an!? Vi har fritids hela 4:an o 5:an. Sen byts det skola i 6:an, då finns det inte fritids längre.

Vi är många som måste jobba sent ibland, min man jobbar sena skift ibland, och jag kommer hem 18:30 2 dgr/v. Tänk om vi inte haft fritids, inte klokt ju!

Ha en strålande dag!

Bettan

Att vara någons fru sa...

Alltså, du kan bannemig ha de vackraste barnen i världen. Galet ju :)
Hoppas att första skoldagen blir dunderlyckad.

Helene sa...

Vi bor også 5 min fra skolen, så barna kan gå hjem:-) Høsten er også skön, og skolestart er alltid spennende!

Anonym sa...

Vad spännande för både Lo Lo och Trulle, men märkligt att det inte finns fritids, eller? Förväntas barn från 10 år vara hemma själv eller? Jag menar, det är ju inte alla föräldrar som har möjligheten att jobba 75 % eller ordna annan barnvakt.

Jag önskar er en fin dag!

Anonym sa...

Lämnade min Lovisa alldeles nyss som också börjar i 1:a klass i dag... Pirrigt och spännande för henne och lite vemodigt för mamsen...

Hoppas du och din familj får en härlig dag! Och tack för din fantastiska blogg, den får mig alltid på gott humör!

Kram från Ulrika

kristina - ingen vanlig dag sa...

Men så spännande! Jag tyckte det var stort nu när min lille började förskola men tänk när man går med honom till riktiga skolan - det går väl på ett litet kick så är man där :)
Och herre gud så fina barn du har, de är ju söta som socker allihop!

@my casa sa...

Så spännande att börja 1:a klass - hoppas hon får en fin dag.

Mrs. b sa...

Så fina barnen är! (Du med för den delen :-)
Spännande med ettan och fyran. Här var det nollan-start häromdagen, eller små-ettan som dom hellre kallar det. Mycket spännande!

Ang. fritids så är vi lyckligt lottade här, även om det kanske skiljer sig mellan olika skolor och kommuner. I Finland finns inte samma självklarhet (i alla fall på en del ställen) - min systerdotter där fick gå själv till och från skolan redan från första skoldagen (för ett par år sedan). Inte lätt med en ensamstående mamma som inte har någon möjlighet att påverka arbetstiderna. Minns att lilltjejen var rädd och orolig i början - usch så hemskt när man inte har något val.

D I N À R A sa...

Sååå stort!! Tänkte också på alla som ska börja skolan idag. Minns själv min första dag som så pirrigt. Ett helt nytt kapitel i livet.
Höstfeelings här med ;)
Härlig start på veckan till er!

Anonym sa...

Hei P:)
Har en gutt som også beg i 4 klasse forrige uke og en liten, nå stor gutt:) som beg i 1 klasse. Veldig stort for dem,og for mamman som ikke lenger har barnehage barn ,snufs.Her går de på skolefritidsordning til og med 4 klasse. Og de lærer engelsk med en gang og har en god del lekser fra 2 klasse. Ha en super dag. Klem

Anonym sa...

Fina barn ni har ! Hon har bra smak Lo lo ! :)
Här har vi en vecka kvar på detta långa sommarlov och våra barn börjar nästa vecka i 5:an och 8:an !! Hjälp, vad hände ?
Min uppfattning om fritids är att båda våra barn tröttnade i 3:an på att vara på fritids och att det fungerat alldeles utmärkt att de gått hem själva och haft en lugn och skön eftermiddag hemma istället.

Hoppas de är nöjda med sin första skoldag ! :)

Kram från ett soligt Åre, Kicki

Brunkullan sa...

Fina skolstartskläder!
Här är en vecka kvar på sommarlovet. Ser fram emot skolstart, då det blir lite ordning på torpet igen;)

Kram Susanne

VIT och PASTELL sa...

Visst är det mysigt att shoppa nya höstkläder till grodorna! Idag är det skolstart här oxå. Här får man gå på fritids så länge man vill och behöver. Men min stora tjej ville sluta nån gång på hösten i 4:an. Hon tyckte det var roligare att gå hem med någon kompis eller att bara gå hem och få vara ifred en stund.

Ha det bra Mia

Anonym sa...

Spännande med skolstart både för barn och föräldrar! Så roligt med nya ryggsäckar och bänkpapper och pennfodral ...
Ser så fram emot att få se Lo Los "nya" rum, vi är i planeringsstadiet för vår stortjejs nya rum och dina ideer är alltid så inspirerande!
Tusen tack för en underbar blogg!
Mvh Camilla i norrland!

Therése S sa...

Så otroligt fina nu är. Lo Lo's outfit var super fin. Så hade jag gärna sett ut fast i vuxen stl =)

Anonym sa...

Mysigt med skolstart, här på västkusten lyser solen och det är över 20 grader så höststämningen kom av sig;)))

Kram Lotta

Aratorps Lena sa...

Å vilken spännande dag för dig och skatterna! Lo Los väst är hur fin som helst! Ska tipsa min svägerska om den till Ebba 8 år! Kram L

helen by the westcoast sa...

Så härliga bilder! Du är så duktig på att fota!Fina barn har du mé.Jag har också 3 skatter, men de är allt som små terrorister i mellanåt.Här på Tjörn börjar skolan i morgon.

Anonym sa...

Hej och tack för en underbar blogg! Jag skriver till dig för att jag är nyfiken vad du har för färg på ditt hus (kulör och gärna nr), vi är i putsartagen och skall därefter måla huset. Svara gärna på din blogg om du har möjlighet till det. Tack på förhand/Pernilla

Lisa sa...

Här hemma har vi nystart med klass 3 och 6. Förväntansfulla och glada gick de iväg. Skönt..
LoLos klänning var fin tycker jag, lite annorlunda design.

mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Fina tjejen är stor skol tjej nu, måste varit FAB för både mor & dotter <3
Gläder mig lika mycket som vår juvel till nästa höst då hon blit etta gluttare också ;)
1 år på dagis to go, man får bara njuta det.

Kram på dig & gratta Lo Lo med avklarad första skoldag.

Anonym sa...

Åh, va stor Lo Lo ser ut med håret uppsatt. Hon e så fin! Och Trulle med förstås. Mmm, det är verkligen olika i olika städer mad skolor, fritids osv. Här får de ha fritids hela fyran, men det är nästan ingen "fyra" som går. Mina killar verkligen hatade fritids och var så glad när de fick börja gå hem själva i tvåan. De fixade det galant trots att de flera dagar var själva ganska länge. Men så har vi stor släkt runt omkring, så de visste alltid att de fick ringa någon om det blev läskigt eller ensamt. Och så är ju barn väldigt olika också. Ha det gott. Kram/Yvonne