måndag 8 augusti 2011

MORE INSPIRATION PLEASE




.
Äppelgrönt och lila till vitt är så fint ihop tycker jag! (Ha ha, mitt första och det blir nog enda hemmaknåpade lilla Moodboard. Borde skaffa Photoshop pronto:)



.

Hej nya augustivecka!



Här sitter jag just nu och har helt fastnat i flickrumsinspiration på nätet och i tidningar!

 Det är nämligen dags att göra om Lo lo:s rum (Lilla Flisan kallas nämligen inte Flisan av någon längre utan nu är det bara Lo lo, så då får hon kallas så här på mammas sajt också från och med idag!:) Jag kan inte riktigt bestämma mig om det ska bli klassiskt eller mer färgglatt och busigt. Lo lo själv har sagt att hon vill ha ett indiskt rum och då tänker jag att kanske vitt, gamla turkosmålade möbler och liiite guld vore fint. "Bohemiskt pastelligt indiskt" på något sätt! Det får nog inte bli något dystert mörkt "Bollywoodrum" med vinröda sammetstapeter och tyllgardiner i alla fall...

Hur är det förresten med er andra mammor; hur har ni gjort i era lite större barns rum? Om lilla skatten kanske önskar "tokknasiga" tapeter när ni renoverar och gör om, får de det då? Vore kul att veta hur ni resonerar om just detta:)



.

Klassiskt lila tjejrum ovan. Fint men passar kanske bättre till lite större tjejer (och inte är det ju speciellt "indiskt":)



Glada flickrum med fina färger!


Nej, jag behöver mer inspo så om du har fina bilder på din blogg eller tips om en sajt där det finns inspiration på fina flickrum (eller sånt som är "snyggindiskt") så snälla dela med dig!!!

Nu ska jag börja med att röjja ut allt det som står där uppe i rummet medans Bea sover sin lilla nap!



Önskar dig en fin start på veckan!


KRAM


.

37 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Uuuuj jag tyckte att det lila rummet var fantastiskt om än lite intensivt. Kolla här inne, de har mycket roligt: http://www.lillatussilago.se

Kram

Anonym sa...

Vi har to store jenter ( + en liten+en stor gutt). De får selv velge fargene, men jeg velger stort sett tapet/malingsfarge (det blir stort sett hvitt) og de store møblene. Men de har fått være med rundt i butikkene, og er det noe de har kjempelyst på.. så får de gjerne det dersom det ikke er full kræsj med resten av rommet. Jeg synes det er fint å ha en fondvegg, og da er det lettere å kunne velge en mer "spesiell" tapet f.eks som barna vil ha. jeg synes ofte det blir litt "too much" dersom et helt rom/alle vegger tapetseres i tapeter med kraftige mønstre og farger. Mine jenter har blitt veldig fornøyde, så noe må jeg jo ha gjort riktig.. ;)

Anonym sa...

Hej Petra! Vad gäller inredningen i flickans rum så har vi gjort så att vi bestämt vilken del som hon får vara med och påverka och vilken del jag "bestämmer över" Jag valde tapeter och möbler och hon gardiner, lampor och prydnader.
Jag tror att man inte skall överlåta för mycket åt barnen, de är barn och vi är vuxna, men att bestämma gardiner och prydnader är lagom. Lycka till med rumplaneringarna.
Ha en härlig måndag!
/S

Mrs. b sa...

Så roligt med makeover! Tycker din lila/grön-kombo var fin. Den med "indisk touch" på detaljer som textilier och lyktor/annat vore fin! Tycker t.ex. Indiska ofta har något i just de kulörerna.

@my casa sa...

Vad härligt det är när barnen vill börja göra om på sina rum,
det är en underbar tid och följa deras utveckling även inom inredningen!

Vitt, turkos och guld låter väl super:)

Anonym sa...

Så spännande för henne att få omstylat rum.
Vi gjorde så vad gäller tapeter i dottens rum att hon själv fick välja fondtapet på en vägg (dock inom rimliga gränser vill säga) och så valde vi resterande. Alla nöjda.....

Ninette sa...

Indiskt är precis vad jag har tänkt mej till dotterns rum, när det väl blir färdigt. Råkade ha en länk till ett lila indiskt inspirerat rum - kanske det är nåt för er? http://www.lekenhverdag.com/2009/02/prinsessen-pa-erten.html
eller det här http://s3.media.squarespace.com/production/433918/5142676/_e_MQyZR1E6U/SWZ-tgcXWhI/AAAAAAAAd0c/xnYKR2kYZ4A/s400/trinebukh.dk.jpg

17doors sa...

Ääälskar fågeltapeten (finns en annan med burar som också är fin - tror i milli notti-reklam) och den svarta sängen är topp!!
Ha det bra,
Ulrika

Helene sa...

Tenkte precis på Indiska, turkise detaljer her: http://indiska.com/system/search/product.asp?id=4487&c=136&page=1&rnum=2
Eller Lilla her: http://indiska.com/system/search/product.asp?id=4551&c=120&page=1&rnum=7

Anonym sa...

Men om man har möjlighet varför inte låta barnet bestämma själv? låt barnet få känna att deras kreativitet är lika viktig som er, ett hem som enbart speglar en persons val är rätt trist ändå? Sätt inte barnet i er mall utan låt det få visa er sin egna stil för er istället.

17doors sa...

sorry, ute o cyklar, det är ju den från milli nottis reklam du visar. Men jag tror den med burarna också är från nina cambell..
Nu ska jag sluta svamla!

a piece of happiness sa...

Jag tycker barnen ska få bestämma färg och sedan kan man gemensamt komma överens om tapeter och möbler. Mina döttrar bryr sig egentligen inte så mycket. Dem har dock bestämda åsikter om säng så dem önskemålen får vi väl ro i land.
Jag har föreslagit tapet på tre väggar, lite omvänt men jag tror det blir fint.

Var har du hittat bilden längst ned i högra hörnet. Den tapeten var ursöt.

Kramis LiseLotte

a piece of happiness sa...

Om man läser kommentarerna (vilket jag gjorde efter min egen) så vet man med lite googlande att Tapeten kommer från Nina Cambell och heter "Perroquet". Där hittade jag även en underbar fjärilstapet som heter "Farfalla".
Någonting jag verkligen kan tänka mig på barnens väggar :)

rustik charm sa...

Ja det där med barnrum är riktigt svårt. Jag tycker dom ska få vara med och bestämma men till en viss gräns. Grunden tycker jag dock inte dom ska få ändra. Barn är ju så ombytliga, en stunden si andra stunden så... Blir ju en kostnad. Men detaljer som tyger, lampor, vissa möbler mm som är lätt att ändra och byta är ju självklart att dom ska få vara med och bestämma.

Hoppas du finner inspiration.
Kram Kristina

Anonym sa...

Vi har lite indiskt i barnens rum. Vi har väldigt enkelt först och främst, det tycker jag gör stilen för jag gillar inte heller när det blir plottrigt med juvelfärger och murrigt. Vi har några möbler just från Indiska som jag tycker passar bra in, bl a en vit lite "sliten" spegel, en pall, förvaring m smålådor. Vi har en del färgglada detaljer (också mycket från just Indiska), tyggirlanger i form av hjärtan ,elefanter, fåglar etc m bjällror som vi hängt i fönstret (kanske är Lo lo för stor för sånt?), kuddar, fina handmålade askar i trä (de brukar finnas bland smyckena på Indiska). Men rummet är vitt på det stora hela med vita enkla skira gardiner.

Sofia

Bilge sa...

OJ, jag såg dina dina rosa tofflor och har ett par sånna själv med! PS: KIKA GÄRNA IN PÅ MIN BLOGG :-) XOXO!

Anonym sa...

Hej P !

Bra jobbat med din första hemmaknåpade lilla Moodboard, inte illa !! :)

Verkligen inte lätt att ibland att hitta inspiration alla gånger, men du verkar i allafall fått en hel del tips här ovan..

Än så länge har jag fria händer på Hugos rum här hemma, gissar att jag kommer få ha de ett antal år till :)

Önskar dig lycka till!
Kram J

Fru C sa...

Här finns fina inspirationsbilder.
http://roomservice.blogg.se/2010/august/indisk-inredning-for-oss-i-norden.html

SKÖNT HEMMA sa...

Men åh vilket fint collage! Så spännande det ska bli att följa Lo lo`s flickrumsförvandlig, speciellt då jag själv behöver massor av inspiration då jag ska göra om min femåriga flickas rum. Lycka till! :o) /Anna

Anonym sa...

Hej Petra!

Undrar vilken vit färg ni har använt i ert hus på
väggarna.
Vi ska måla om och kan inte bestämma om vi ska ha
kritvitt eller bruten vit.

Mvh Justina

Casa of Mia sa...

Så fint med lila och grönt, det lila flickrummet är underbart! Jag tycker nog barnen (när de kommit upp i viss ålder)kan få vara med och bestämma, det betyder mycket!

Anonym sa...

Hej du!
Hur sätter du fast dina extensions? Måste man gå till frissan och fästa dem? Ser jättefina ut...
Flora

Mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Lila är hur fint som helst med en dash äpple grönt!
Håller själv på & palnerar dotterns rum, men hon är ännu i den VÄLDIGT rosa åldern....

Eftersom den åldern troligen går över (om hon inte är lik mig da) så blir det vit bas på hennes rum & interiör i rosa som kan bytas ut ;)
Hade gärna lagat ett rum i lila.

Kramar från oss

Johanna Stålros sa...

Fina inspirationsbilder! Kommer att bli superfint i hennes rum, Kram Johanna

Snor och Glamour sa...

Jag har en liten indisk touch just med gamla turkosmålade möbler i vårt lilla sommarhus. Du kan bland annat se min turkosa byrå här; http://snorochglamour.blogspot.com/2011/07/hemma-hos-oss-pa-landet.html

Den är så härlig man kan inte bli annat än glad!

Kram

Anonym sa...

Å har ingen jente men to herlige gutter:) Hadde jeg hatt jente så ville jeg gått for noe i hvitt eplegrønn og lilla. Eller indisk pastell og gull. Høres så fint ut. Klem

sanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
www.norrskensnjutning.blogg.se sa...

Hejsvejs!

Välkommen att kika in på min blogg,där finns lite tips och inspiration till dina funderingar om barnrum.Lycka till i det roliga projektet.
www.norrskensnjutning.blogg.se

niinaslycka sa...

Hej,
Kul projekt, det är alltid roligt att förnya! Jag har en bild på en kudde från Indiska på min blogg jag köpte häromdagen, finns även överkast i lila/indo patchwork som är jättefin i ett barnrum.
Ha det gott!
/Niina

Linruz sa...

Har tyvärr inga tips, med det ska bli riktigt roligt att se hur det blir.
Jag är övertygad att det kommer bli jättefint och att många ute i bloggvärlden kommer att insireras av dig.
Kram LIna

Katarina sa...

Min dotter som är 14 år (gjorde om sitt rum när hon var 12) fick välja mycket själv, men en del satte jag stopp för.. Hon ville ha knallrosa vägar, men det fick hon inte och hon tackar mig fortfarande för det. Vitt med mycket vita möbler blev det, så att hon själv kunde ändra mycket nu på senare dar. Numera går det i vitt och svart med lite inslag av lila på gardiner, överkast, ljus, matta, kuddar osv.

Anonym sa...

Just så har dottern (10 år) på sitt rum, vit säng från Ilva med stora hemmasydda kuddar från Stof o Stil (uggletyg, babuchkatyg och indisktmönster i lila och turkost), Gammalt stort skåp målat i turkost, ovanliga tavlor köpta på Etsy i turkost och rosa. Stor canvas tavla på henne själv i svart och vitt. Förvaring från Bungalow på skrivbordet. Gammalt vitmålat skrivbord, sängbord: gammal pall målad i turkost. Jag har spraymålat ljusstakar i pastellfärger som hon har på fönsterkarmen.

Annika E sa...

TACK! "snyggindiskt" så kan man ju kalla det!!
Har inte själv hittat ordet tidigare!

Anonym sa...

Where have you bought those lovely blue and white elephant mugs?

Blomman sa...

Lila och grönt är riktigt fint ihop. Mina barn som är 9 och 11 har delat rum fram till nu i höst. Vi håller på flyttar köket ut i vardagsrumet och in i huset kommer då ett sovrum till. Vi har bett dem tänka ut hur de vill ha, vilka fäger mm. Min dotter vill ha alla färger och helt olika tapeter på alla fyra vägger, jag har sagt NEJ. De får gärna ha en fondvägg, ett par färger plus vitt och svart. Jag tycker att barnen ska få vara med och bestämma men som förälder måste man vara med och styra upp lite, det får inte se ut hur som helst, de ska ju bo där några år, kanske hela tonårstiden i vårt fall.
Lycka till!

Michaela sa...

Beror helt på ens egen ork tycker jag, har man en händig gubbe som inte tycker att det är för mycket jobb att tapetsera så är det klart att dom får välja fritt det är ju inte jag som ska bo där inne så varför inte??? Vår äldsta tjej fick välja fritt så det blev två cerisrosa väggar och två knall lila men nu vill hon ha svarta med blommor så det har vi köptmen dom ska bara sättas upp någon gång också :)

Anonym sa...

Hej!
Tack för en fantastisk blogg :) vet du var man kan köpa dom lila förvarings "kistorna"? MÅSTE ha dom till min dotters rum. Helt underbara!
Ha en fin dag.