tisdag 13 september 2011

ÄPPELKAKA & EXTENSIONS & EN DAGENS

.
.

Idag bjöd jag på hemgjord äppelkaka när mina fina väninnor var över en sväng på lite lunch! (Älskar vita Hortensior och nu står en alldeles ny krispig sådan på köksbordet som ni ser. Tårtfat och skål Mateus)




Todelooo Tisdag!




Oh, my vilken storm vi har haft här i Småstaden idag!!! De stora olivträden ute har blåst omkull ex antal ggr men nu har de till slut blivit ordentligt fastsurrade.

Nyss kom jag hem från hos mamsen och papsen som nu är tillbaka från ön - mysigt. (Liten bebbekusin var också där så jag fick goosa och sniffa bebis idag också mao - lyllo mig:).




Dagens bloggerska:) Har jag visat mina extension från Rapunzel bakifrån nån gång förresten? Tror inte det. Nåväl, så här ser mitt hår ut utsläppt:) Mina extension har hållt sig jättebra men nu är det nog dax att antingen göra om eller ta bort dem. Jag funderar också på att bli lite ljusbrun/kola/rödlätt.... Vad tycker ni bloggisar???


Min dagens idag: underklänning Odd Molly (Ni är flera som frågat om vad denna modell heter och det är Rock a fellow silk slip Dress i Vintage Dark Grey, puh;) och klänningen/wrapen jag bar på dopet heter Contrast Dot Wrap i Grey) Sammetsjackan över är en höstnyhet från Odd Molly (så fin!) och både den och wrapen har jag klickat hem hos Country Dreams. Tights Twilfit.



Nu blir det middagsfix och ikväll ska jag göra egen Pad Thai - vi får väl se om jag lyckas göra en smaskig sådan:) (Har gjort det en gång tidigare "from scratch" och den blev i alla fall god. Ikväll ska jag prova färdig smaksättare från Santa Maria istället). Känns som att jag babblar mycket om mat här på H of P och det kanske inte är så kul... Eller det kanske det är??? Förresten snälla girls - hit me med vad just du helst vill att jag skriver om!!! Vore såå kul att få veta:)



Ha en härlig kväll alla vackra!


KRAM




.

61 kommentarer:

Jeanette sa...

Hei from Bergen:-)
ikke ofte jeg legger igjen kommentar hos deg,.men jeg er innom bloggen din iallefall 2 ganger om dagen! :-)
LIKER LIKER! :-)
Forsatt kjekke kveld!

Camilla sa...

Tycker inte du ska ändra på någonting. Är en härlig blandning av allt. Kör på som tidigare!
Wonderful wonderful!
KRAM

House number 15 sa...

Här stormar det så pass att alla äpplen inte är
kvar på trädet utan alla ligger på marken och det blir allt till att baka massor med äppelkakor;-)

Fin du är i håret!

Ha en fin kväll!
Kram c

Lilla Majken sa...

Jag gillar din blogg eftersom den består av en härlig blandning av mat, inredning och mode. Du har satt en personlig prägel på den. Tycker m.a.o. att den är bra som den är.

emmelisvitahem.webblogg.se sa...

Gillar din blogg allt mer å mera nu :)
Jättekul med inspiration å tips- helt klart!!

E lite sugen på att se din svarta rotting fåtölj i lite närmare titt ;)

forstätt med det du gör
Go girl

Kramar Emmeli

Anonym sa...

Dagens dagens dagens outfit ;-) o mysig inredning. Vad kommer du ha på fötterna nu när höstkylan börjar komma? Tack för en mysig inspirerande blogg, en inspirationskälla i en stressig studerande 2 barns mammas liv.:)

Anonym sa...

En mycket flitig läsare av din blogg och även mycket nöjd med innehållet! Skriv inte mindre om mat, skriv inte mindre om ditt liv/klädinköp/inredning. Om det är något så skulle jag gärna se lite mer info om hur du tar din bilder, hur du tänker när du fotar, vilken inställning du har kommit på är bäst vid olika ljus mm. Dina bilder är så fina så det vore roligt att höra mer om vilket objektiv ett visst foto är taget med osv.Kram Heléne

Anonym sa...

Tycker oxå blandningen är bra, fortsätt så du!

Håret har du visat bakifrån flera ggr! ;)
Ser ut som det går i mer i rött nu, har färgen ändrats sig? Hoppas ditt eget hår klarat sig hyfsat därunder!

KrAmIzzz/ Sandra

Marica sa...

Tokig i mat som jag är älskar jag dina inlägg om mat o bak:) Och de om inredning o träning o kläder.. Ja kort sagt: Perkekt blandning!

Anonym sa...

Skulle klippa till en tuff page ovanför axlarna lite taggigt och kanske tona håret lite brunt.

Elisabeth H sa...

Fortsett som før : ) Men jeg er glad i matinnlegg, alltid nytting med inspirasjon i matveien. Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Kör på som du brukar. GIllar blandningen av inredning, recept, kläder m.m. Blandat precis som det är nu är perfekt.

Tack för en fin blogg!

Anonym sa...

Hei Petra! Du blir sikkert like vakker om håret blir rødt,blått eller grønt! At du blander både mote, mat og interiør i din blogg er jo nettopp det som gjør den så spennende å lese. Fortsett i den stilen du har, jeg gleder meg over bloggen din hver dag :-) Hvis jeg kunne komme med et tilleggsønske, skulle jeg gjerne sett enda mer av dine foreldres leilighet.
Vennlig hilsen Birgit.

the super ordinary sa...

Här stormar det för fullt med!
Kakan ser fin ut och Pad Thai.. Mmm gott!
Här blir det gryta om en stund.

Suz sa...

Hej! Jag tror det är just det vi alla gillar i din blogg, lite blandning av allt! : ) Keep up the good work!

Anonym sa...

Hej Philia!

Håller med ovanstående kommentatörer - din blogg har i nuläget en bra blandning och tillhör mina bloggfavoriter! Fortsätt alltså i samma goda stil om du frågar mig.

En helt annan sak...skulle bli så tacksam om du ville dela med dig av lite tips på doppresenter! Ska snart iväg på två dop och har inte en susning om vad som blir en bra gåva.

Att vara någons fru sa...

Jag njuter av all klädinspiration och alla vackra bilder :)

Anonym sa...

Hej! Jag läser också och gillar!!! även om jag sällan skriver!! Tycker också att det är bra som det är!!! Skulle vara jättetacksam om du vill tala om var du köpt servetterna som du hade igår när du bjöd dina svärföräldrar på middag!!! Ser jättefina ut!! Lisa i H-viken

Anonym sa...

Hej P !!

Tycker du har en härlig blandning av precis allt på din blogg, Svårt att inte inspireras av den :)

Äppelkakan ser jätte god ut, kommer det ett smaskigt recept på den också?? :)

Trevlig kväll.
Kram Julia

Anonym sa...

Den blandning du har i din blogg med inredning, mode å mat är perfekt!!! Längtar efter dina inlägg för dom sätter guldkant på vardagen!!!!!!! Kram Viccan

Anna-Malin sa...

jag har en äppelkaka i ugnen just nu! alldeles för sent egentligen, men himla gott :)

fin du är!

kram.

Jenny/Finland sa...

Snälla sluta inte prata mat :) jag får ofta tips till middagen härifrån, skall i helgen testa en förrätt och varmrätt du gjorde för ett tag sedan. Och sluta inte skriva om inredning eller mode heller, älskar allt du skriver! Kan man kalla sig "HoP-beroende"? Isf är jag det och jag gillar det :)
Kram!

Jessica sa...

Helloooo,

herreguud vilken storm vi har här på västkusten idag!! Vi som har varit i värmen och gottat oss en vecka..men här hemma är det verkligen höst nu!
(vilket jag iof älskar då man känner sig lite mer klädd = ) )

Vad härligt att titta igenom alla fin fina bilder du har bjudit på under tiden...jag njuter i maaasoor. Jag tycker inte du behöver ändra på ett smack, älskar din blogg som den är! Blev väldigt sugen på att baka jag med!!

Jag tror att du skulle kunna bli väldigt fin i en ljusbrun/kola färg = )

Ha en mysig kväll,
kram Jessica

Anonym sa...

Jag tycker det bara är kul när de är mycket mat! För inspirationen är inte alltid på topp när det gäller frukost, lunch middag... Men det skulle vara kul med lite recept också! :) Och även tips/bilder på frukost/mellis!
Ha det fint!

Line sa...

Liker bloggen din så godt akkurat som den er...en herlig blanding av interiør, mote, hud og hår, mat/vin, reise mm
Takk for at du byr så mye på deg selv i bloggen din :)
klem fra Line

Anonym sa...

Jaaaaa GO DARK eller åtminstone darkER! Misstänker att du skulle bli hur fin som helst i en mörkare nyan, dvs mer åt din naturliga hårfärg. Hur länge har du varit blondin?? Rödlätt tror jag inte lika mycket på. Kommer ihåg att du hade samma tankar förra hösten;-) Lycka till med beslutet!

Anonym sa...

Kakan ser sååå god ut, vill du dela med dig av receptet?

Anonym sa...

Hej !
Du passar bra som blond i den längd du har.
Visa gärna mer av Lo Los rum och gärna fler
intressanta hus/lägenheter från kompisar
och från nätet du har ju näsa för det.
Christina

Anonym sa...

Elsker bloggen din som den er :) Kjør på i samme stil. Nydelig outfit på dåpen og velour jakken ser smashing ut:) Ja jeg har omtrent samme hårfarge som deg og funderer på en lys karamell/kola brun. Det er jo så fint. Er jo bare å stripe igjen til våren igjen. Klem

VivanDivanGoesFashion sa...

Jag tycker det är toppen som det är med lagom blandning av allt. Men jag gillar särskilt dina dagensbilder. Alltid kul med såna tycker jag som är intresserad av kläder och mode. Men tycker du ska fortsätta precis som du gör :-)

Tack för en kanonfin blogg
Kram
/Vivvi

Syli sa...

Nu stormar det o sthlm så taken nästan flyger av... Är en flitig besökare hos dig o gillar verkligen blandningen av mat, familjeliv, inredning o kläder. Det vore jättekul att läsa mer om din träning o hur du äter när du vill komma i form. Kram från Danderyd

Anonym sa...

Liker bloggen din veldig godt,så bare kjør på.
Jeg tror ikke du kommer til trives med rødt hår,jeg måtte prøve engang(er blond)og angret med en gang.Men kanskje en blondettevariant?

Har du tenkt på å legge ut bloggen på facebook?

Elin

Anonym sa...

Underklänningen från OM hur är den i stl?
Underbar blogg kollar varje dag.

Kram Camilla

Camilla sa...

Ser ut som om vi provat samma recept på äppelkaka, från någon Expressenbilaga i helgen? I alla fall gjorde jag det och jag blev inte helnöjd med den. Min nya favorit av äppelkakor är en variant från boken Njut en liten smula.
Ha en fortsatt bra kväll!
Camilla

Anonym sa...

Hej,

Bloggens blandning är super som den är. Själv hade jag önskat mer trädgårdsinlägg och mindre mode, men jag tror inte att jag är i majoritet;-)

På bilden ser dina hårförlängningar lite röda ut i motsats till ditt eget hår, men det är kanske bara bilden som blev så. Jag tror att dina varma färger hade passat med lite honungsbrunblont, bara inte för mörkt (inte snällt mot oss 38-åringar...)

Tips: Byt ut den inte så snygga IKEA-väggklockan i köket.

Kram
Elin

Anna sa...

Det stormar ordentligt även på ön kan jag tala om! Tycker du har en bra blandning på dina inlägg!
Keep up the ggod work!

Anonym sa...

Ett tips gällande din Pad Thai: Om du har tillgång till riktig fisksås på en "thailivs" gör det stor skillnad på smaken. Köp även riktig thaisoja. Hackad vitlök och lite mango chutney är ett måste! Nudlarna skall helst bara ligga i blöt istället för att kokas innan...ja,jag antar du vet redan...GOTT är det i allafall! Malin

Ida sa...

Jag gillar just blandningen i din blogg men mina absoluta favoriter är inredningsbilder från ert fina hem/ trädgård, dina fina dukningar m.m.. och även matinläggen!
Så fortsätt du som nu mao :)
Ha en bra dag, Kram Ida

Weronica - En mammas dag sa...

Trädgård vill jag läsa mera om! Rabatter, uteliv och drömmar :)

Humlamamman sa...

Här blåser det också som attan :) Jag lät mitt olivträd ligga ner - det blåste bara omkull hela tiden. Får resa det imorgon igen.

Fortsätt bloggen som den är - gillar din sköna blanding av inredning, mode, mat mm.

Keep up the good work!

mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Det stormar helt galet här i Norge rakt över Bohuslän gränsen.
Helt CRAZY!!

Jag undrar väldigt vart din lampa över köksbordet kommer ifrån? Den var GRYMT snygg ;)
Hoppas på svar!!

Kramar i massvis & du, din blogg är perfekt just som den är.

Anonym sa...

Kul att du frågar oss läsare vad vi vill att du skriver om. Jag skulle vilja se lite bilder på din garderob, Flisans rum och kanske lite före och efterbilder på dina rum samt tvättstuga m.m.

Sen vore det kul om du berättade lite om vad du jobbar med och hur du tänker med din framtid.

Annars gillar jag allt du skriver om, det är en härlig blandning.

Hälsningar Linda

LOPPISLIV sa...

Hej söta Petra! Så fint med ditt långa hår, ska bli spännande att se vad du hittar på, du passar säkert i lite nyans mörkare också, en skönhet klär i allt!!

Jag gillar din blogg först och främst för din inredning, du har så vansinnigt fin stil som faller mig på läppen, så det är numero One för mig. Men sen gillar jag din klädsmak också, så det ger extra gulkorn och tips. Och vem gillar inte mat, resor och vardagsliv. Du har en fin blandning av allt :-))

Ha nu en toppenfin onsdag, här i blekinge lyser solen idag, härligt!!! Kraaam Paula

Extraordinarygirly sa...

Hej Petra,
Din blogg ar saaa fin. Nar man bloggar kanns det ibland som man bara upprepar sig och inte kommer med nat nytt, men det gor inget for du ar sa sot och go anda! Vi uppskattar valdigt mycket va du gor och delar med dig av! Tusen tack.xx

Anonym sa...

Du har en härlig mix av allt, fortsätt med det!
Ha en bra dag!
kram jessica

Anonym sa...

Jag vill veta när ditt hemliga jobbprojekt blir klart och om du någonsin kommer berätta på bloggen vad det är du jobbar med?

Sofia

Anonym sa...

Snälla du, kan du sluta att använda ordet KRISPIGT, du använder det nästan i varje inlägg.
Jag blir så irro och har svårt att ta till mig allt annat du skriver. Hitta ett annat synonym ord.

Linda sa...

Jag har haft liknande färg och längd på hår som du har. Klippte page och färgade rött (åt det ljusare hållet). Jätte nöjd med färgen dock önskar att jag behållt längden. Googla Anna Travis så ser du hårfärgen som jag tycker är såååå snygg! Hade passat dej.Kram

Jannike sa...

Hej P, har aldrig kommenterat förut men jag kikar in här och läser din blogg rätt ofta. Jag tycker om den, mycket för att du tar så väldigt fina och vackra bilder. Är du fotograf i botten? Eller hur har du lärt dig? Vad har du för kamera? Fick själv en fin systemkamera i somras och vill lära mig ta lika fina kort som du =). Tack för en mycket fin och inspirerande blogg!

Anonym sa...

Lite fler "Frågor och svar" vore trevligt. Du får ju så pass mycket frågor.

Sedan vore det kul att se Flisan's rum om/när det blivit klart.

Även trevligt att få tips på doppresent, du som nyss varit på ett Dop.
Ska själv iväg på ett Dop om 2 veckor och behöver köpa både en flick- samt pojkpresent. Bra att få lite tips!

/Maria

Elina sa...

Vita hortensior är jätte fint! Här i Stockholm har det också varit jätte blåsigt! Härligt med äppelkaka, ser fin ut.

Kram Elina

Anonym sa...

Jättefina hortensior! Bloggen är så fin som den är med en härlig mix av mode, inredning och familjeliv. Kram!

Anonym sa...

Din blogg är kanon som den är. Älskar när du skriver om mat och träning! Jag ska erkänna att du fick mig att börja springa löprundor efter dina inspirarande inlägg förra sommaren när ni var på Gotland!

You go girl! Tack!

Kram Linda

Anonym sa...

Hej!
Trådgård. Jag vill gärna se och läsa mer om eran trädgård.

/Katarina

Christin sa...

Hej P! Din blogg är precis som jag vill ha den! Dock har jag tänkt på två saker som du aldrig skriver om. Underkläder och nagelvård! Jag har full förståelse och respekt för om du tycker att underkläder är för privat att skriva om och visa upp. Men dina naglar, du som alltid är så snygg har säkert snygga naglar också! Vem sköter dom? Du själv eller en salong? Bygger du naglarna eller är de dina egna? Gillar du fransk manikyr eller färg? Vore kul att få lite inspiration! Ha en fin dag! /Christin i Malmö

Butik Tittin Kalmar sa...

Åh, den där äppelkakan såg smarrig ut. Vi har också huuuur mycket äpplen som helst att göra av med. Du har inte lust att bjuda på receptet?

Tack för finfin blogg!

Anonym sa...

MIN ABSOLUTA FAVORIT BLOGG AV ALLA ÄR DIN!!! ÄLSKAR SOM MEST DIN INREDNING OCH HÄRLIGA DAGENS;)SLUTA ALDRIG BLOGGA, LOVA DET!!!
LO

Anonym sa...

Hihi, jag reagerar också som någon ovan på ordet "krispigt", det är lite överanvänt. Eftersom bloggen i övrigt är så välbalanserad så fastnar man på petitesser som detta!

Kram
Elin

Anonym sa...

Hej! Vilken storlek har du på Rock a fellow dress? Mvh Helene

mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Jag tror faktiskt jag ALDRIG fått ett svar på mina frågor Petra. Inte ofta jag frågar om något men det händer ett inlägg eller bild gör mig nyfiken. Som nu, helt konkret om lampan i första bild.

-Skulle det vara en sak, så hade jag önskat se dig i dialog i kommentarerna i större grad. Din blogg kan kännas lite envägs körd.

Du har ju liksom inte 100 tals kommentarer i varje inlägg & alla frågar ju inte om något heller.

Massa kramar Sessan

Anonym sa...

Fantastiskt härlig blogg, har precis hittat hit och har ägnat senaste veckan åt att läsa igenom allt! Underbart! Ändra inget, ha kvar allt, men ge oss MER! :-)