tisdag 27 september 2011

MINA TANKAR IDAG

.
.



Dagens jag ute och promenerar i vackra hösten. Jag har mycket att fundera på nu om det som händer runt House of Philia...




Hello Tisdag!




Ibland vet man inte vilket ben man ska stå på och inte vilka beslut som är helt rätt och vilka som är fel. Har mycket att tänka på just nu och mycket som faktiskt kretsar runt just denna sajt.

När man driver en blogg, och en som faktiskt blivit en ganska framgångsrik sådan, så blir man så otroligt positivt bemött av så många nya trevliga bekantskaper och av okända människor vilket är jättespännande och jättekul!

Man blir också ständigt tillfrågad om olika samarbeten och får hela tiden erbjudanden från hundratals olika företag. Jag skulle kunna, om jag ville, hoppa på massor av reklam för ex elcigaretter, blöjjor, Smurffilmer, stygbyar, vin, choklad, kakor, tavlor, tvapparater - you name it (vissa bloggar gör ju detta också) men jag gör det inte eftersom att det skulle bli så otroligt fel för mig. Jag samarbetar idag med en handfull fina företag där jag ibland får rabatter och förmåner och i enstaka fall en gåva. Alltså väldigt väldigt få företag och huvuddelen av dessa går genom min annonsbyrå Tailsweep där jag också får min lön.
.
Senaste tiden har jag tråkigt nog fått både hat och hot riktade mot mig och det mesta av detta handlar faktiskt om sponsring. Vissa av er inser visst inte riktigt att en blogg kräver ett visst arbete, iallafall om man vill att den ska vara riktigt bra och intressant. Att vi bloggare anstränger oss så för att göra vårt bästa och att vi då får vissa förmåner eller betalt för annonser gillar ni inte. Men vi gör ju faktiskt ett jobb och då är det väl bra att vi också får lite betalt? (Hörde att tex Kenza tjänar 200 000 kronor i månaden på sina annonser vilket ju betyder att hon gör ett alldeles strålande jobb med sin sajt)
.
Jag kan lova och svära att jag har inte blivit "köpt" av något företag och ingen kan göra det heller. Jag vet att jag lever ett ganska "gott liv" och har haft förmånen att ha kunnat haft det så i hela mitt liv, vilket jag är otroligt tacksam över. Jag varken behöver eller vill visa något här inne som jag inte kan stå för. Min stil har inte förändrats sen jag började blogga, gå bara tillbaka i arkivet, och om det förkommer rena annonsinlägg i denna blogg så skriver jag att det är i samarbete med ett visst företag. Allt som visas på House of Philia är absolut jag och helt min stil - om jag så har fått rabatt, ärvt det, fått en gåva eller har betalat full pris för något.

Jag blir också erbjuden en massa skoj som att besöka mässor, premiärer, releaser, modeshower, ha en egen show (ja det är sant!:S) och invigningar! Tyvärr måste jag allra oftast tacka nej eftersom jag är en ganska busy 3-barnsmamma i Småstaden...



På matsalsbordet - nya supertjocka numret av Plaza! Wow så mycket fina reportage...



...och se, var inte lilla moi med på ett litet hörn;)



Oj, detta inlägg blev visst lite långt och lite djupt men jag vill bara att vissa av er ska förstå att allt är inte bara svart eller vitt i bloggvärlden heller och att det flesta av oss bloggerskor gör så gott vi kan för att roa er men vi kan inte göra alla till lags - det går ju bara inte. Jag driver inte denna sajt i något vinstsyfte utan för att jag tycker att det är så himla roligt och jag vill kunna fortsätta att känna denna glädje! Tycker så mycket om er mina fina besökare och jag är så tacksam över att ni finns. (och ni är ju så många så jag gissar att jag ändå gör ganska mycket rätt ändå?)





STOR KRAM


P

.


144 kommentarer:

Lenita från Bohuslän sa...

Hej! Har aldrig haft dessa märkliga tankar eller avundsjuka när det gäller din blogg.Jag tycker att den är helt underbar och längtar varje dag då jag kan kika in och se vad du hittat på idag :-)Man blir otroligt ledsen när man förstår att det finns så mycket avundsjuka människor i vår närhet,och det är inte alltid så lätt att ruska av sig. Du gör ett fantastiskt jobb med din blogg och jag vet att det ligger mycket arbete kring varje bild och inlägg.Jag njuter i fulla drag och hoppas att du orkar fortsätta i samma stil som innan...vi är många som är på din sida och som mår så gott ända in i själen av att kika in hos dig. Gå rak i ryggen och var stolt över det du gör...du är fantastisk!! Kram Lenita

Fröken K och livet på landet sa...

Blir jätte ledsen när jag läser detta. Älskar din blogg och tycker du är en otrolig driftig och inspirerande kvinna! Läser din blogg flera gånger varje dag och blir alltid lika glad när ett nytt inlägg finns där...vilket du också är helt otrolig på att uppdatera! Jätte roligt att du får massa fina erbjudanden...bra att du inte tar vad som helst utan det som känns som om det är du...smart! Fortsätt snälla du...lycka till!

Bästa hälsningar Från lilla mig

Anonym sa...

Jeg forstår bare IKKE hvorfor så mange henger seg opp i om ting er sponset eller ikke. Hvilken rolle spiller det egentlig? Jeg for min del ser på blogger kun for inspirasjon og glede:) Jeg håper du fortsetter i samme stil som før! Klem Unni i Norge

Att vara någons fru sa...

Klart du ska ha lön! Tidningar har reklam, tv har reklam - ingen jobbar gratis. Absolut inte. Så varför ska du? Då borde man ju istället införa någon slags liscenskostnad för läsarna (skulle förmodligen inte vara poppis).

Jag tycker att det faktum att du har samarbeten bara är ett tecken på att du har skapat något riktigt bra som andra vill vara en del av. Bra jobbat, med andra ord. Alla som bloggar vet ju hur galet mycket tid det tar - och de flesta skulle nog själva inte tacka nej om de fick erbjudande.

Anonym sa...

You go girl!!! Du er best!!! Ikke bry deg om alt det negative, selv om det er enklere sagt enn gjort! Tror de aller, aller fleste av dine besøkere ser at du er en tvers igjennom fin person!! Ønsker deg ALT godt, og fortsett som før!!!! Klem Siv

Heidi sa...

Wowww, for et flott innlegg!! Jeg er en helt ny blogg leser og digger bloggen din!!!

Forstår at det er leit med hat mail og tullete mail, men håper du fortsetter å blogge, for du er en skikkelig inspirasjons bomb!! :)
Håper du vet at alle disse ondskapsfulle mail, kun er skrevet på grunn av skikkelig misunnelsesverdig komplekser (svartsjuka) heter det ve på svensk:)..Stå på og følg dine ønsker. Ha en fantastisk aften, gleder meg alt til neste innlegg av en super artig, inspirasjons rik og flott tjei:)

Hilsen fra Norge;)

Anonym sa...

Strunta i alla dumma kommentarer. Det är bara avundssjuka tråkmånsar som gapar. Din blogg är jättetrevlig!

Johanna

Anonym sa...

Hei Petra! Jeg håper du ikke tar allt det stygge som folk skriver inn over deg, tenk heller på alle oss leserene dine som setter så stor pris på bloggen din!! For min del håper jeg du tjener så mye som mulig på den:-) Om du har fått klærne dine eller kjøpr de selv spiller vel ingen rolle, du inspirerer uansett!!! Stå på og drit i negativitet!! Stor god klem fra Oslo (mange norske lesere har du:-))

Anonym sa...

Så tråkigt att denna avundsjuka måste visa sitt fula tryne i din underbart fina blogg! Det är lätt att säga att du inte ska bry dig om det, men jag fattar ju att det känns tråkigt.
I min värld är du en stor förebild och jag läser din blogg dagligen. Tycker att du verkar vara en underbar människa och en fantastisk mamma. Dina barn har dig hemma mycket, du är engagerad och ödmjuk. Ni gör roliga saker tillsammans och du respekterar dem.
Fattar inte varför du inte folk kan lämna dig ifred!
Nya friska tag! Ha det gott! Kram. Kajsa

Carina sa...

Om man inte gillar din blogg kan man väl sluta läsa den. Enkelt.
Jag älskar den dock och jag hoppas att du inte låter dig påverkas av några få personer då vi är en stor majoritet som uppskattar dig och det du delar med dig av till oss.
Och du - du har ingen anlednng att behöva förklara för någon varför du lever ett "bättre" liv är någon annan. Det är din ensak.
Stor kram!
/Carina

Anonym sa...

Nu får väl den svenska avunden ändå ge sig!! Vi kanske inte har så mycket gemensamt du och jag, men din blogg är fantastisk och inspirerande. Varför skriva massa elakheter, vad hjälper det?! Blir du mindre framgångsrik? Mår de bättre?!? Jag är glad för din framgång, även om jag kan vara lite avundsjuk ibland :)), men jag skulle aldrig skriva något elakt, vad skulle det hjälpa? Jag är ju själv ansvarig för min lycka, eller hur? Lyssna inte på idioter, och sluta inte för deras skull.
Massa Kramar

miebu sa...

Kjære deg, Petra. For alt i verden fortsett å blogge. Du sprer så mye glede. Du viser oss så mye godt, kjekt og bra! Ikke la deg knekke av smålighet og misunnelse. Stå på videre vi er mange som heier på deg og som gleder oss til vært nye innlegg på bloggen

Jenny sa...

Åh, jag tycker att det är så himla tråkigt att du ska behöva känna så. Är man avundsjuk och minsunnsam och tycker att det är fel att tjäna pengar på en blogg undrar jag varför man lägger sin egen tid på att läsa bloggar?! Jag hoppas att du känner dig som en förebild istället och fortsätter att blogga precis på samma sätt som du göra! :) Jag längtar etfer att kika in här varje dag(ibland flera gånger om dagen ;)) Kan faktiskt inte förstå varför man som sagt tar av sin egna tid och läser bloggar endast för att kunna "störa sig" och kommentera elakt. Ha en underbar dag! Kram kram

Anonym sa...

Jag ÄLSKAR att många tjejer äntligen tjänar pengar på att blogga, och det gläder mig att du också gör det. Vi är ju nämligen MÅNGA som tittar in och har förmånen att få ta del av nya härliga inlägg VARJE dag.

Avundsjuka finns väl alltid, men jag blir så himla besviken över att det är tjejer som gnäller på andra tjejer. Är det ofta killar klagar på andra killar som tjänar extra på att renovera badrum eller "mecka" med bilar "så där lite vid sidan om"? Nä, det är ju inte det.

Kämpa på P, du vet att vi är många som gillar dig. Och att du har lyckats i livet ser jag bara som en inspirationskälla! KRAM E i nordligaste norr.

Emelie sa...

De finns alltid de som kommer tycka något snällt eller elakt... Tyvärr tar ju det elaka överhanden. Men du får vända på det och tänka på att den positiva responsen är övervägande. :) För så är det väl ändå? Annars skulle du inte kommit så långt som du gjort! Var stolt och kämpa på...
jag gillar dina bilder!
Emelie

Coolaannna sa...

Blir så trött på den svenska avundsjukan. Vill man inte läsa en blogg eller inte tycker om en blogg så finns det ju för katten ingen anledning att ens besöka den.

För mig är du en härlig kvinna som inspirerar med mode, inredning och annat fint. Kanske lever inte jag likadant utan mer ett "Svenssonliv med lite piff". Men för den sakens skull betyder det inte att jag inte kan läsa din blogg.

Du gör ett fantstiskt jobb med den. Fina bilder, fina inlägg och finfina tävlingar. Jag tycker mer att det verkar svårt att inte gilla dig :)

Ha en fin kväll, sträck på dig, fortsätt med det du är bra på och njut av dina skatter :)

Kram Anna

Anonym sa...

Heja dig ! Fy vad trist med avundsjuka. Följ din vision och strunta i dem.. du gör ett jättefint arbete med din blogg. Jag tittar mer än gärna in och läser allt du skriver och dessutom så härliga inspirationsfotografier. Jag får många tips och ideér. Dessutom så genomsyras dina texter av en massa positiva ord och en härlig kärlek till dina barn/skatter.
KRAM och fortsätt vara du.
Yvonne

Anna sa...

Stå på dig Petra! Du gör ett bra jobb!!!

Cicci i Ronneby sa...

Jag har precis hittat till din blogg och är stormförtjust! Det är väldigt tråkigt att våra medmänniskor beter sig på det sätt du beskriver. Vi ska väl vara glada över när våra medsystrar lyckas! De är bara avundsjuka på din framgång och ditt liv! Men vi kommer alltid att vara tillräckligt många på den positiva sidan. Hoppas att du forsätter att blogga! De avundsjuka och negativa ska aldrig få vinna! Du äger!

MrsSunshine sa...

Söta Petra, jag har följt din blogg länge och tycker att du har en helt otrolig blogg som ger mig stor inspiration och glädje. Jag är så TRÖTT på detta att (vissa) tjejer inte klarar av sina medsystrars framgångar. När ska det kvinnliga könet sluta med detta och börja stötta varandra i stället??!!
Finns en bra bok i ämnet; "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund och Lotta Snickare. Läs den och kom ihåg - du är toppen!
Kram

timelesshome annika sa...

Vad härligt skrivet
Tänk värt och läs värt
Ha det gott
Annika
TIMELESS HOME.blogspot.com

Stjärnor & Champagne sa...

Fy vad tråkigt...Det kanske är lätt för mig att skriva bry dig inte om dessa för hur det än är så tar man åt sig och blir illa berörd.Avundsjuka vill jag kalla det. Jag gillar din blogg iaf och inspireras varje dag sen bryr jag mig inte om du tjänar något eller får något.KÖR PÅ!!!!! Kram Anne

Åsa sa...

Keep it going girl!!! Sitter i USA för tillfället och har föjljt din blogg i ett år skulle jag tro, fortsätter med detta även over here, för det känns som hemma, du är super duktig på det du gör...låt inte någon annan slå i dig nått annat!!!

Kram Åsa

Living by S sa...

Med handen på hjärtat kan jag lätt säga att DU har den finaste och bästa bloggen av alla. Ingen kommer i närheten.
Du har gjort rätt med DIN blogg från början. När jag började läsa den hade du runt 1500 besökare per dag. Nu är det närmare 11000 per dag. Det säger en hel del =) Du har helt enkelt lyckats =)
Vartenda inlägg är ett positivt sådant, något som verkligen peppar en. Din blogg klår vilket snyggt magasin som helst! Att du dessutom har hjärtat på rätt ställe gör bloggen bara bättre =)
Hade du jobbat på ett kontor hade det varit en självklarhet att du skulle ha en lön, här är det lika självklart. Det jobbet du gör skall belönas!
Jag har själv en blogg, en liten "skitblogg" =) tycker bara den än svår ibland. Och du som lyckas uppdatera flera ggr om dagen!! All heder till dig =)
Satt med hjärtat i halsgropen när jag läste nu, var livrädd att du skulle säga att du lägger ned =(( Den dagen slutar jag öppna datorn.
Sträck på dig vackra kvinna, " För det är du värd" =)

Kram Fia

casaofmia sa...

Fy va tråkigt och jag blir riktigt ledsen av att läsa det du skriver, stå på dig! Det är väl fantastiskt att man kan tjäna pengar på sin blogg, det visar ju att man är duktig! stor kram

Anonym sa...

Hej Petra!

Här kommer en första kommentar från en flitig bloggläsare. Du är en sann förebild, vacker,fräsch busy småbarnsmamma/affärskvinna med feeling för heminredning. Keep on the good work!
Kram Eva

Camilla sa...

Jag blir TOKIG på denna svenska AVUNDSJUKA!!!!!
Vad är det med folk som inte kan glädjas med andra??? VARFÖR läser man en blogg om man bara irriterar sig på allt o alla??? Har själv en dotter som bloggar, i blygsam skala förstås, men vilket jobb hon lägger ner....oj oj oj. Bara för att hon tycker det är kul o fått fler o fler läsare som bara vill se mer. Även om det är svårt, försök skita i att läsa o ta in dessa sjuka människors inlägg. Snälla, be någon annan granska, så att du slipper se dem. Inte för att samla pluspoäng, men, din blogg är nog den mest proffsiga av alla. Den har allt, mode, inredning och att vi får ta del av din vardag. Jag kan inte heller köpa allt du visar, men jag drömmer....och blir glad av allt fint.
You go girl!!!! Love your blog! Och våga inte sluta blogga o ej heller ändra på något. Den har ALLT o lite till....KRAM på dig!

Åsa i HBG sa...

Avundsjuka människor finns det gott om och såklart är det lättare att visa sin missunsamhet bakom anonyma inlägg. Men du ska veta att vi är många, många som står bakom dig och du får absolut inte tänka tanken att sluta blogga. Din blogg är nr 1 och känns som ett glassigt, lyxigt magasin. Låt för alltivärlden inte avundsjukan vinna över dig. Kram på dig

Anonym sa...

Hej! Har nyss upptäckt din blogg och bara älskar den. Kämpa på och försök att inte lyssna på dessa dumma och avundsjuka människor. Från en inrednings intresserad kvinna från Trollhättan.
Kram Erica.

Livet hos Linda sa...

MASSOR AV KRAMAR TILL!!

ÄLSKAR DIN BLOGG!

<3 <3 <3

Johanna sa...

Stå på dig vännen! Jag älskar att gå in och läsa din blogg. Jag hoppas att nätkärleken vinner över näthatet i längden. Tänk om vi människor visade lite mer godhet mot varandra. Det vi ger får vi ju i längden också tillbaka. Så tappa inte din positiva livssyn och glädjen med att driva den här bloggen. Kram på dig!

Elna sa...

Lyssna inte på alla avundsjuka människor! Tyvärr finns de överallt... Tråkigt att de inte kan glädjas med andras lycka. Synd!! Tänk så mycket roligare dessa människor hade haft i så fall..

Måste säga att jag tycker din blogg är super, missar den inte en enda dag! Älskar din stil, både i inredning och kläder!

Så bara KÖÖÖR!!!

Anonym sa...

Hej P! Hot och hat, det låter hur otäckt som helst. Jag gillar din blogg och du verkar vara en jättetrevlig tjej.
/Jenny

Kari sa...

Hei! Ville bare si at bloggen din er utrolig fin;-)
Gleder meg til å lese bloggen hver eneste dag. Masse inspirasjon og den gjør meg glad<3
Stå på!

Alfreds mamma sa...

Förstår inte hur vissa tänker. Själv har jag nyligen hittat din blogg. Hade det tråkigt på jobbet och hur jag hittade till din blogg vet jag inte men det var det bästa som har hänt mig. Jag har nu fått tillbaka min gnista och tycker igen att jag har massor att ge. Har tex tagit fram mina lådor med urklipp med allt från inredning till mode och hus. Blir helt enkelt glad och inspirerad av dina inlägg och bilder.
Vill absolut att du ska fortsätta och jag kommer att följa dig.
Klart att man ska ha betalt för det man gör och om ngn vill annonsera som ska de få betala.
Kram Petra

Anonym sa...

Hej Petra!

Så klart vi gillar din underbara blogg!! Den är helt klart min favorit blogg och jag går in och läser varenda dag!! Om du är sponsrad el ej struntar jag faktiskt totalt i - jag förstår inte ens vad det skulle spela för roll. Jag tycker att det tydligt märks att det är du som står bakom alla dina inlägg och att du inte är "köpt". Din blogg känns alltid personlig och intressant och det skulle den aldrig kunna göra om du var "köpt". Sen att du uppenbarligen lever ett "gott liv" är för mig en del av nöjet, jag har själv inte råd med allt som du har råd med, men jag tycker att det är roligt att komma in och titta på hur fint du har det i ditt hem och era fina kläder och drömma lite. Sen verkar du vara så himla positiv och gullig som person så jag unnar dig allt det fina du har i ditt liv!!

Kram

Unknown sa...

Hej Petra!
Jag vet att du skrivit om det förr, dessa tråkiga troll som hoppar upp här och där! Själv är jag ännu förskonad från dem, men min blogg är ju så liten med så... jag tackar för att de inte "hittat" mig än.

Fortsätt i samma stil, anda och härliga uttryck som du gör - vi är förhoppningsvis fler som visar uppskattning än de som inte gör det!

Tacksam för att du förgyller min dag!
Kram Maria

Nilla sa...

Hej Petra,

Klart som korvspad ska du också ha en lön! Allt som oftast blir jag chockad över att människor har så mycket tid över att sätta på att reta upp sig och gräma sig över vad andra har? Varför inte leva sitt eget liv till fullo? Besöka bloggar för att inspireras, insupa den goda atmosfären och hälsa på en vitt främmande bloggerska som man ändå på ett lite kul sätt börjat se som en rolig väninna.

Jag skulle inte sätta tid på att besöka någon jag inte gillar, om jag inte får ut något positivt från det hela. Det negativa kommer ändå här i livet i större eller mindre doser.

Tycker faktiskt att alla de som gnäller och är bittra kunde gå ut i naturen, promenera runt, ta sig en funderare över allt det positiva som finns här i livet. Fundera lite över var de står? Vart vill de komma? Och börja jobba på det!

Fortsätt inspirera och strö glädje omkring dig, kom ihåg att vi som gillar dig är många fler än de som är avundsjuka. Bara att jag kan tänka mig att många är som jag att jag bara inte kommenterar så ofta...

Kram Nilla

Anonym sa...

Hej!
Jag älskar din blogg!!! Det är så härligt att läsa alla inlägg, det får mig att drömma lite! Jag är inte superrik, men när jag läser det du tex köpt eller hur du inreder så känns det som om jag kan drömma mig in i en mysig värld!
Fortsätt som du gör, och strunta i alla avundsjuka tjejer!!
kram P

Anonym sa...

Så trist at noen skal gjøre alt de kan for å ødelegge for andre - hva slags glede de kan ha av det et jo uforståelig.
Jeg er så glad i bloggen din, det er litt "solskinn" å komme inn her og lese, se på vakre bilder, kjenne på livsgleden, hente inspirasjon:)
At du burde få godt betalt for å drive denne bloggen - ja det burde være en selvfølge, og jeg skjønner virkelig ikke hva som er problematisk med det for enkelte. Så trist at vi ikke bare kan ønske det beste for hverandre, og så viktig å huske at alt man sender ut - det kommer før eller siden tilbake.
Vi er mange som storkoser oss med bloggen din, og jeg håper at disse
"mobberne" ikke får lov til å ødelegge noe for deg.
Ha en flott kveld.
Klem, Lise :)

Anonym sa...

Blir så ledsen när jag läser om dina tankar. Jag hoppas verkligen att du kommer att fortsätta att förgylla min vardag med din positiva syn på livet. JAg blir alltid glad och inspirerad till att kämpa vidare i mitt eget liv när jag varit på besök i din blogg.
Kämpa vidare och fortsätt att blogga i samma goda anda.
MVH Josephine Hagberg, Tormestorp

@my casa sa...

Så tråkigt att höra att människor klagar, du gör ju ett jättejobb och
ska självklart ha betalt för det, precis som vi alla andra har betalt för det arbete vi utför, vad är det för skillnad!
Som du vet har du många,många läsare som tycker om din blogg och som
vill att du fortsätter på samma sätt...
Försök skaka av dig!
Kram Åsa

Fia sa...

Här är en som hejjar på dig och tycker du ska fortsätta i samma anda som du alltid har gjort! Om du nu nån gång får en gåva så är du värd detta... Om du nu tjänar pengar på att blogga så är det välkommet :D
Varför ska det bara vara kändisar och unga fräscha tjejer som får göra sig en hacka på detta forum??!!!
Tyvärr lever vi i ett land där alla ska vara på samma nivå - ingen får lyckas för då kommer den svenska avundsjukan in :(

Så stora styrkekramar och försök på något sätt undvika så gott det går alla eländiga & avundsjuka människor

kram Fia

Anonym sa...

Hej Petra,
förstår att det är många tankar kring detta, med all rätt. Det är otrevligt att möta hot, samtidigt också tar det ner motivationen.

Det är enkelt att säga att du ska strunta i dessa märkliga människor, men förstår att det i verkligheten inte är så. Du har inte bara dig själv att tänka på, utan också din familj.

Jag älskar din blogg, är så glad att jag ramlade över den. Visst har jag inte råd att köpa allt som visas, men jag mår inte dåligt av det. Det är härligt att drömma, men framförallt så får jag så mycket inspiration, både om inredning och barn, familj.

Du skriver alltid så härligt om din familj, dina barn, det är så gott att läsa.

Hoppas du fortsätter, älskar din blogg.
Varma hälsningar Ellinor i Skåne

Anonym sa...

Du driver en fantastisk blogg, fortsätt med det du gör och brinner för! Glöm aldrig att ingen ska få trycka ner dig, om detta är din passion och något du älskar - låt inte någon okänd människa stoppa dig!

Anna-Malin sa...

hejja hejja petra!!

kram på dig.

Anonym sa...

Hej! Jag har läst din blogg i kanske två år nu o var så glad när jag hittade till dig. Att få lön för all tid som spenderas på bloggen är väl inte mer än rätt. Däremot tycker jag att din speciella h o p känsla har försvunnet. Feelgood känslan minskar för mig, vilket kan ha en förklaring i allt negativt som har riktas mot dig. Jag saknar den gamla philia som inspirera mig att fixa hemma, ta hand om mig o faktiskt en bättre mamma. Du spred så mycket glädje. Mitt tips till dig är mer känsla än köphysteri. Li

Lilla Majken sa...

Den blogg du har skapat är fantastisk och den har blivit ett jobb för dig, varför ska inte du har lön för det?

Kram på dig, Therese

Anonym sa...

Herregud vad det ska vara fult att lyckas och tjäna pengar i Sverige! Man blir ju inte annat än galen på avundsjukan som råder runt omkring oss. Var stolt över ditt liv. Var stolt över din blogg. Var stolt över att du lyckats så bra så du tom tjänar pengar på den. Heja heja heja!!!

seventeendoors sa...

Sen jag började blogga för några månader sedan, har min beundran för dig som levererar inlägg med bilder i klass med inredningssmagasinen vuxit enormt. Först nu förstår jag vilken TID det tar att ta en bild på ett rum. Det är inte bara att slita fram kameran och fyra av..
Som alla som har barn vet, ligger det grejer överallt och när man får till den perfekta bilden ligger där en legobit under nån soffa, det kan man ge sig tusan på. Sen ska det laddas över till dator, redigeras, skrivas en läsvärd text och puh.. det tar inte fem minuter direkt..
Kanske dags för en del läsare att förstå det, och att HoP inte drivs av en lyxhustru som går runt i ett perfekt hem och tar lite bilder när andan faller på..
Det är ett enormt ARBETE som ligger bakom en blogg som denna. Självklart ska man belönas för något som man lägger så mycket tid på, och har talang för. Inte konstigare än så.
Prova att blogga själva, vet ja! :)

Anonym sa...

Bry dig inte om de negativa kommentarerna! Tyvärr är det väl som andra skriver ovan, de är så avundsjuka! Tyvärr kanske många av dem är kvinnor som kan ha mer svårt än män att glädjas när det går bra för "sitt kön". Tycker att vi kvinnor ska hålla ihop och heja på när det går bra för oss! Så kämpa på! :)

/Ankie

Anonym sa...

Kära Petra, så himla tråkigt att du som försöker förmedla så mycket "feel good" ska drabbas av denna negativa sida av bloggvärlden. Tyvärr är det alltid så att det finns energitjuvar där ute som är bittra och avundsjuka. Jag tror dock bestämt att det finns mååånga fler liksom jag som bara ÄLSKAR din underbara blogg! Vet att det är lättare sagt än gjort, men strunt i dem få surkärringar och ta till dig av all positiv respons istället. Du ger mig bra vibrationer varje dag!!! Ge inte upp!!! Kraaaaam, Claudia från Bohuslän

Anonym sa...

Jättefin outfit idag. HAr oxå en stickad poncho och bara älskar den. men nu fick jag lite inspiration vad man kan ha under. Vad är det för tunika du har under din poncho?

förstår dig mycket väl att du tar det personligt med otrevliga kommentarer MEN HOT! det låter helt befängt. Men fortsätt i din goda anda och försök att fortsätta som du gör.
Mer outfit bilder och mera inredningstips. älskar när du ger stillebens bilder. det ger en så mycket inspiration.

Kram C

Elisabeth sa...

Du har all grunn til å være stolt og glad over bloggen din, om du så også skulle tjene penger på den er det bare ett pluss.
Noe som tar så mye tid er det jo bare rett at man skal ha noe igjen for : )

Koser meg med bloggen din, stor klem Elisabeth

Anonym sa...

Hej Petra!

Jag förstår att du är jätte ledsen över de elaka kommentarer och det hot som du blivit utsatt för. och det är fruktansvärt tråkigt att höra att du blir utsatt för detta. Men vad man en håller på med kommer man alltid stöta på elaka, avundsjuka människor som ger sig på trevliga, glada, duktiga, snygga, människor helt utan anledning.De människor som håller på med sådana här otrevliga saker. Måste må väldigt dåligt och ha väldigt tråkigt liv. jag tycker att de ska lägga sin energi på något vettigt istället De kan tex hjälpa svältande och utsatta barn . Tyvärr finns dessa avundsjuka
människor överallt alltid nån i klassen, i föreningen och på jobbet. Man kommer inte undan dem. Alla råkar ut för dem. Försök att inte ta det personligt. lättare sagt en gjort ja vet!
Jag är helt övertygad om att vi är så många fler som uppskattar din blogg. och är så tacksamma över allt du delar med dig av.
Du får sätta dig ner och överväga fördelar och nackdelar. Hoppas att du känner att fördelarna är många fler än nackdelarna.Att du känner att det är för oss du bloggar som tycker om dig och din blogg så mycket. och du bloggar absolut inte för de andra elakingarna.
Låt det goda segra och inte det onda. Stå på dig! Vi stöttar dig till 100 procent! Självklart ska man få lön för mödan!
stor kraaam Mia

Anonym sa...

Tänk på det sista du skrev....det är många som läser din blogg och gillar den så visst gör du gott! Men jag förstår att även om 100 personer skriver fina och snälla kommentarer så kan 1 elak förstöra allt! Klart du ska ha betalt för det du gör det får ju alla för det jobb de gör..men så klart sticker det i ögonen på folk, ska inte sticka under stol med att jag oxå känner det ibland..jag vill oxå köpa massor av Chill Norway, Odd molly och fina inredningsprylar! Tyvärr får jag spara lite eller prioritera om jag vill ha något dyrare...men så är det ju här i livet.
Din blogg är jättemysig och jag läser den varje dag!
Många kramar Annsofie

Anonym sa...

Heja dig P! Roligt att det går bra, och alltid har gjort för dig! Undrar lite nyfiket hur mycket tid du lägger på bloggen per dag?? Som den icke bloggare jag är (vill absolut inte lägga ut mitt liv/familj på nätet) så tror jag att det tar kanske en halvtimme att ladda upp en fin bild man tagit under dagen, och skriva om ett inköp, eller en maträtt. Men jag vet ju som sagt inte!?

Trevlig kväll
Sandra

Åsa sa...

Stå på dig! Mår jättebra av att läsa din blogg, riktig "feelgood"-läsning som ger vardagen en guldkant för mig! Kram

Anonym sa...

Hejsa,
Sikke gode ord du skrev dér. Aerligt og til sagen. Bliv endelig ved med at koere din blog som du har gjort. vi er mange som elsker den.

Cecilie x

Anonym sa...

Hej Petra,
att du haft det bra ställt i ditt liv är inget du skall be om ursäkt för,troligen har någon jobbat hårt för ni skulle ha det bra. Och alla har ju en chans till att driva en blogg,det är inget jag skulle vilja eller klara av,men uppskattar alla er som gör det.Det ger mig inspiration och glädje.Läser bloggar med stil,fina hem och även bloggar med enklare hem men gillar mixen.Det är ju ändå mitt eget val,ingen tvingar en att läsa bloggar/Carola

Anonym sa...

Otäckt med hat och hot! Hoppas du känner att du vill fortsätta blogga - vi är så många som tittar in varje dag och som ser fram emot dina inlägg. Man känner verkligen att du inte gör det här för pengarna utan för att du tycker det är roligt - I love it! Du är väldigt duktig och jag hoppas vi får fortsätta att inspireras av dig. //Camilla

Malin sa...

Den svenska avundsjukan har visat sitt fula tryne än en gång. Blä för den och hurra för dig som delar med dig av alla dina finheter!

Keep up the good work!

Marits vita skrin sa...

Ett skitbra inlägg måste jag bara säga. Heja Petra. Så sant allt du skriver.
Varför ska vi skämmas över att få betalt för våra annonser och att få rabatter på företag som vi verkligen kan stå för.
Nu är jag absolut inte så flitig som du är med inlägg men det tar jätte lång tid att få till vackra inspirerande bilder, redigera och skriva text.

Tack /Marit

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Vilket öppet inlägg!

Klart du gör "ngt" rätt, ganska mycket faktiskt! ;)

Att vara en "stor" bloggare måste vara att ständigt överväga hur pass mycket privat det egentligen blir. Kan tänka mig att det är en svår balansgång ibland.

Fortsätt som du brukar, och så struntar vi alla i den tråkiga svenska avundsjukan.
Kan tänka mig att det blir en hel del glada skratt åt alla mer eller mindre "tokiga" förslag!

Kram caroline

Alexandra sa...

Du har en underbar blogg! sänder dig varma kramar och fortsätt framåt!! :-)

Guttemamma sa...

Jeg har aldri forstått at noen skal mene så mye om andre..."Mind your own business"!! Også skal en da unne andre suksess!!
Stå på Petra, jeg finner masse glede og inspirasjon på bloggen din, den er flott!!
Stor klem fra Anette♥

Anonym sa...

Fortsätt i samma stil! Du är såå duktig o alltid lika ql att följa din blogg! Så tråkit med denna avundsjuka..Styrkekram!!

Cathrine sa...

Jättebra att du talar om hur det ligger till och det är bara att gratulera att du lyckats med din blogg. Alla drömmer väl om att tjäna pengar på något man älskar och tycker är kul!!
Lycka till i framtiden
/C

Anonym sa...

Hej Petra! Jag vill bara säga att du äger, jag bara ÄLSKAR din blogg och blir överlycklig varje gång det finns något nytt inlägg att läsa och inspireras av! Hoppas att du orkar forsätta trots alla avundsjuka människor, tänk vad de förlorar i livet...
Massor av kramar från Patricia i Mora

Anonym sa...

Hei Petra!
Du har en fantastisk blogg som jeg har hatt stor glede av å lese i lang tid nå. Får masse inspirasjon fra deg! Synst du har et fantastisk positivt syn på livet, og det har faktisk gjort at jeg har begynt å tenke mer på hvor heldig jeg selv er som har hus, en snill mann og tre herlige barn. Stå på! Selvfølgelig må du takke ja til de tilbud som er aktuelle for deg. Synst det er bra at du kan få litt lønn for alt arbeidet du legger ned i bloggen din.
Klem fra Tone

Anonym sa...

Hei! Jeg syns bloggen din er fantastisk bra - du er en stor inspirasjons kilde både med klær og interiør! Det skulle bare mangle at du tjener penger på det - det fortjener du! Du bruker sikkert masse tid på hvert innlegg. Håper du fortsetter i samme stil - jeg kommer til å følge deg!
Klem

Anonym sa...

Så tråkigt med alla elaka påhopp! Din blogg är den absolut bästa och alltid den första jag kollar. Förstår på alla vis hur mycket tid det måste ta att fota och fixa med bloggen. Keep up the good work! Och strunta i alla negativa!

/Ida

Åsa Nyman sa...

You're the best...strunta i the rest...

Anonym sa...

Hej!

Brukar aldrig skriva några inlägg på bloggar även om jag följer en del, men jag bara måste säga att jag älskar din blogg, den ger så mycket inspiriation! Speciellt roligt är det nu när min sambo och jag har flyttat in i nytt hus, för du har så många bra tips! Jag hoppas att du fortsätter med bloggen och inte låter alla negativa kritiker vinna! Stor kram!

Anonym sa...

Du gör ett fantastiskt jobb med din blogg, och du är värd en bra lön för det. Självklart är det pengar involverade då detta är en effektiv marknadsföringskanal (jag jobbar själv inom branchen digital marknadsföring). Det syns att det är din genuina stil, skulle du inte hålla den skulle bloggen tappa sitt värde för oss läsare. Jag och tusentals till ÄLSKAR din blogg, jag kolla flera gånger per dag föra att se om du uppdaterat.
Njut av de framgångar och förmånder bloggen kan föra med sig, bry dig inte om avundsjuka människorna. De förstår bara inte hur det fungerar, och hade de inte gett sig på dig så hade det varit något annat. Fortsätt skriva på ditt eget fantastiska vis, fortsätt tipsa och inspirera om kläder, smink, inredning, trädgård mm. Och skörda frukterna av ditt jobb med bloggen! :-)
Kram Maria N

Anonym sa...

Tycker om din blogg. Men tycker det är synd att den ska behöva tas upp utav sådana här inlägg bara för några är avundsjuka.
Säger som sist. De är inte värda ett enda nedslag på tangentbordet...
Kör hårt!!
Jennie

Katarinas hjem sa...

Kjære Petra:)
Fortsett å blogge. Du har en kjempeflott blogg, som jeg er innom hver eneste dag. Misunnelse har vi i Norge også, bry deg ikke om det.
Stoooor klem fra Katarina

Brunkullan sa...

Blir lite orolig att du tänker sluta blogga!

Du inspirerar till så mycket. Inte bara när det kommer till inredning och mode, utan även att jobba hårt för att få det man vill!

Även om jag inte alltid har råd att köpa märkesprodukter hela tiden, får jag massa tips från dina inlägg, där jag kan anamma stilen, fast budget varianten.

Jag älskar dina inlägg, och förstår såklart att du får många erbjudaden och lite rabatt här och var. Konstigare än så är det inte i bloggvärlden. Speciellt inte bland de större bloggarna, dit du väl måste räknas!
Reklam ska väl kunna kosta för företagen, oavsett om det sker i en tidning eller i en blogg? Förstår inte vad folk har för problem med det?

Jag hoppas du fortsätter blogga, och struntar i olyckskorparna! Om det är några få som inte gillar det, tänk på oss säkert 99,9% läsare som älskar dina härliga inlägg:)

Kram Susanne

Anonym sa...

Klart du ska ha betalt för arbetet du lägger ner på bloggen. Antar att du liksom resten bara har 24 timmar om dygnet och prioriterar bort annat för att glädja oss läsare. Glöm inte att det är de som sitter med armarna i kors och inget gör som oftast har något att klaga på. Men jag kan inte förstå att avundsjuka skulle vara något särskilt svenskt. Avundsjuka finns överallt, tro mig. / Tina

Anonym sa...

Snälla Petra! Fortsätt att skriva och lägga ut bilder så som du alltid har gjort!!! Jag älskar din blogg, följer den varje dag och har gjort det sen du startade. Jag ropar och hejjar på dej<3 Kram/Marie

Anonym sa...

Är inte den som brukar kommentera på bloggen men jag vill bara säga till dig att försök håll huvudet högt och tänk att ingen får slå ner på dig så! Att du bjuder på dig själv på det viset som du gör är beundransvärt. Fokusera på alla dessa som GÄRNA läser din blogg på ett positivt sätt.Så länge vi har med människor att göra så blir vi ofta besvikna....tyvärr. STOR KRAM

Sara Mia sa...

Jag brukar inte kommentera, men läser hos dig varje dag. Din blogg är en sann inspirationsblogg av största mått. När man blir stor och framgångsrik kommer tyvärr ofta också påhoppen och missunnsamheten som ett brev på posten. Förstår att om detta leder så långt som till hot, så känner man sig kränkt ända in till själen och kan börja tvivla på om det är värt arbetet. Jag är dock helt övertygad om att vi som älskar din blogg är så många fler, så jag hoppas vi tillsammans kan boosta dig med massor av värme och kärlek. Fortsätt som du gör och stå på dig. Vi finns här med dig, hela tiden. Styrkekram!

Anonym sa...

Hej Tack för en fantastisk blogg! Jag bli så oerhört glad och inspirerad varje gång jag går in och läser din blogg. Det känns som man varje dag har ett nytt inrednings magasin i handen när msn klickar in hos din blogg. Jag förstår verkligen inte hur dom hemska människorna tänker när dom pratar illa om dej och din blogg. Det är klart att du ska ha betalt som alla andra som jobbar, eller tror dom elaka rösterna att dom ansvariga utgivarna för inredningsmagasinen jobbar ideellt?? Fortsätt vara precis så bra som du är, ha en härlig kväll! Sara

Anonym sa...

Du är bäst!!

Anonym sa...

Go girl! Du inspirerar och glädjer så många! Kram!

Mikaela sa...

Petra!

Jag läser varje dag och inspireras.

Denna avensjuka. Personer som motverkar sig själva. Som inte inser konsten av konstruktiv kritik. Vill vi inte lära våra barn att det är fel att döma?

De här personerna anser sig ha helt rätt i att du gör fel i dina val. En person med båda fötterna på jorden inser att du själv vet att du och din familj är lyckligt lottade.

En person med vett förstår att det är det lilla som gör det stora. Att du skulle sluta skriva till oss förändrar inte världen istället gör du och din blogg gott. Inte bara genom att förgylla vår vardag utan även till att förbättra.

Tror vi alla behöver se över vår syn till konsumtion och hur vi förhåller oss till detta. Inte är det väl fel att jag väljer att handla på vissa företag för att jag vet att de gör rätt för sig? De som arbetar får betalt och har det gott. Precis som du väljer att samarbeta med företag som du anser vara rätt och riktigt.

Hur vida hur mycket du får betalt för dessa sammarbeten ligger inte i mitt intresse. De gör det samma. Dock medger jag att det känns mer "äkta" då en bloggerska sparsamt väljer vad de testar än när det görs reklam för både de ena och de andra som i verkligheten bara är trams.

Jag läser ett flertal bloggar. Alla med olika inriktning. För att jag anser mig vare fler än en typ av person. Jag gillar en öppen dialog. Olikheter som får mig att tänka till. Vad som är viktigt i livet. Ibland vill jag fly verkligheten för en stund, ibland fånga något riktigt matnyttigt och stundtals bli en bättre människa. Utvecklas.

Helt ärligt... jag går inte in på en inredningsblogg och tror att den ska vara korrekt enligt min livssyn. Jag funderar över vad som känns rätt för mig. Sållar informationen. Lever vidare.

Jag förstår att det måste kännas tungt att skriva vidare. Dela med dig av ditt liv. Till personer som inte kan förstå att det finns mer av dig än prytlar och ting. De du väljer att visa på bloggen. De är delar. Av. Dig.

Fortsätt med att följa ditt hjärta.

Stora kramar M!

Islandgirl sa...

Jag kommenterar aldrig i bloggar även om jag är en frekvent besökare men här känner jag att jag verkligen vill lägga en kommentar. Din blogg gör mig alltid på glatt humör. Jag känner igen mig själv, dina funderingar och mitt liv i din blogg och den skulle saknas mig mycket om den försvann. Jag tycker det är patetiskt, tragiskt och bedrövligt att människor lägger så mycket energi på att engagera sig i andras business och inte fokuserar på det som borde vara viktigast; deras eget liv och deras nära och kära.
Hur som helst, jag hoppas du orkar sätta dig över detta sorgliga faktum och fortsätta med din inspirierande, vackra och varma blogg.

Stor kram från Islandgirl, en tvåbarnsmams mitt i livet och mitt i karriären.

Anonym sa...

Jag håller med alla som skriver här om att du inte ska bry dig om svenska avundsjukan. Fortsätt som du gjort och vi som gillar din blogg får fortsatt njuta av allt du bjuder på av inspiration, fina bilder m.m. Visst är det som du själv säger, att du lever ett gott liv, men vaddå, vem vill inte det? Säkert därför många också gillar att följa din blogg, att få drömma sig bort en stund.

Den som känner sig störd får väl söka sig till annat på nätet.

Jessica sa...

Hej kära Petra,

jag tycker det är sååå tragiskt att människor i dagens samhälle inte KLARAR av att det finns medmänniskor som har det bättre ställt el liknande runt omkring sig!!! Det finns ju alltid de som har det bättre....men vänta lite nu, vad har det med ens egna liv att göra!?!?!
Jag förstår inte hur de människorna fungerar i vardagen och om de har något hjärta överhuvudtaget!!! Så otroligt mycket tid och engagemang som du lägger ner på din fantastiska blogg, du bjuder ju med oss på en underbar inspirations "resa". Jag blir ledsen när jag hör vad du får stå ut med!! Att alla som jobbar ska ha lön för mödan är väl inget konstigt..vad det än är för arbete man utför!?!?!

Jag tycker du är fantastisk och allt som du delar med dig av till oss- jag hoppas verkligen att du vet det innerst inne, vi är många som vill forsätta följa alla fina bilder på din fina familj och ert underbara hem och alla andra fantastiska tips du ger oss.

Det är som någon skriver här ovan..du är som en härlig vännina, som man kollar läget med och ser vad du har hittat på idag. Jag blir alltid lika glad när jag har tittat in till dig (vilket jag gör varenda dag) Och du, du är grymt snygg i ditt nya hår...njut av det som är kvar på denna kväll och klappa dig med gott samvete på ryggen och beröm dig själv för att du är den du är- unik!

Varma kramar Jessica i Göteborg

Anonym sa...

Hej Petra!
I like your blog very much. It gives me a lot of inspiration and your style is wonderful. You seem to be warm and positive person with lots of great ideas and tips to share. It definitely shows that you put effort to keep this blog interesting. I personally think that you deserve all the benefits that you are getting by blogging. You are giving us readers so much. I really hope that you continue blogging since you are doing a really good job with this blog. Wishing you all the best Maiju from Finland

Hanna sa...

Din blogg är grym! Går inte en dag utan att jag läser den, och det är jag säkerligen inte ensam om. Go girl :)

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Halloj! Jag tycker mig känna snabbt vem som finns "bakom" bloggen. På vissa ställen blir man kortvarig för det känns som att det är alldeles för mycket fasad och glättig yta.
Självklart ska man tänka sig för men man (jag) läser bloggar för att jag gillar personen som står bakom det hela!
Här känns det som att det är en ärlig och din människa som drar i trådarna! Därför tittar jag in här!
Jag hoppas du kan/vill fortsätta som du gör idag. Man har ju en blogg i första hand för sin egen skull och sina trogna läsare och då ska den ju formas av dig som person!!
Hejja dig, hejja dig!!

K A T A R I N A sa...

Petra! Fortsätt skriva på ditt sätt och gör bloggen som du alltid har gjort.

Jag tycker om den!

Kramar

Anonym sa...

Så tråkigt att höra.... Ditt inlägg gjorde mig riktigt ledsen och berörd! Hat och hot...det är för mig så oförståeligt och jag förstår att du har mycket att tänka på! Vill bara säga att DIN blogg är helt underbar! Den gör mig så glad och har en massa feelgood!! Självklart ska du ha pengar för annonsering! Det är väl inte mer än rätt!!! Du har skapat en otroligt fin blogg - det ska du vara stolt över. Vi är många som följer och inspireras av dig! Du känns så ärlig, varm och godhjärtad, och en jättefin mamma till era skatter, det beundras jag verkligen av! Så det skulle vara så trist om du skulle sluta blogga!!! Jag är så imponerad av att du tar din egentid till att göra inlägg åt oss läsare då det inte är så "tvärgjort" (norrländska!)

Jag hoppas innerligt att du fortsätter!!!

Kram Linda

Thelma Louise sa...

Hej:-) du har skapt en flott blogg med mange lesere, du oppdaterer ofte, du byr på deg selv. Vet jo at dette tar masse tid og mye mye mer enn en halv time for hvert innlegg til jeg tro. Helt klart en av de bloggene jeg liker best fordi du ta varierer, legger sjela de i det og er deg. Syntes det er flott og vel fortjent at du og andre store bloggere får litt goder. Og det må jo også være vanskelig for dere å sortere, hva sier man ja til og hva sier man nei til. Stå på, mer girl power !

Johanna Dolk sa...

Jag gillar din blogg jättemycket! Trots att du lever ett helt annat liv än jag, och har andra möjligheter. Men jag kan ändå ta till mig dina inspirerande inlägg, och hoppas att du fortsätter i samma stil!

Ceciliaba sa...

Du är toppen Petra! Du är bäst! Så löjligt avundsjuka många är...så fånigt. Vilka svaga, helknasiga människor det finns. Hoppas dessa inte har barn att lära ut sådant till... Fortsätt som du gör! Om du orkar! Kram på dig!

Milla sa...

Philia, detta var varkligen ett genomärligt inlägg av dig och hoppas det får många illvilliga att öppna ögonen. Du har tagit din blogg ett steg längre än många andra. Det kräver en hel del mod, att verkligen bjuda in så många in i ditt vardagsliv och hem & familj är något som jag tror många skulle tveka över att man verkligen vill. Du gör det verkligen med finess, utan att bli alltför privat - och kanske är det just det som retar upp många. Alla vill vi vara så perfekta men ingen annan får vara det liksom... HU, så fel det börjar bli i vårt moderna egofixerade liv och bloggvärlden är ju tyvärr en stor del av det, och för den som inte kan hantera sitt eget liv och missnöje riktas det gärna mot den som verkar "ha allt".
Jag tror inte vi bloggläsare riktigt förstår vilket tryck det kan bli på populära bloggare runt allt detta med sponsring osv. Du hanterar det bra, lita på din magkänsla om vad som är rätt för dig, och dina bloggläsare som gillar dig, inte de som iallafall ändå klagar.
Jag har funderat på en del hur det gått sedan du började granska kommentarerna. Förr kunde vi läsare se de knasiga, men jag kan gissa att de kommer ändå till bara dig, och då står du där ensammen med all det negativa...
Du har väl hört om de hot och förförjelser som vissa bloggare råkat ut för? Dra dig inte för att polisanmäla. Du ska inte bära bördan ensammen, jag förstår om du inte vill hänga ut de jobbiga läsarna på bloggen för det ger ju knappast den bästa feelgoodstämningen som du vill ha. Men fasiken, hur ska man tysta de illvilliga?
Låt inte bloggen äta upp dig bästa Philia, utan fortsätt göra på ditt sätt! kram Milla

Anonym sa...

Även om jag är den som bara besöker bloggen och aldrig kommenterar så kände jag mig tvungen. Allt handlar om ren och skär avundsjuka. Svårt att värja sig emot, men tyvärr väldigt vanligt. Stå på dig och gör det som känns rätt. Vare sig du får betalt eller ej, så är det din ensak.

Mamma Mia.. sa...

Är väldigt ny här på din Blogg...och spontant när jag läser detta känner jag att man gör väl för 17 det man känner för och det man kan stå för...vi är vuxna människor som tar ansvar för våra egna liv och vi lär våra barn att våga stå för sina egna åsikter och våga vara sig själva...Förstår inte att man har mage att tycka NÅGOT om någons liv på en blogg...?! Hur får folk ens TID att tycka att någon gör FEL på en Blogg....själv har man ju fullt sjå att göra RÄTT i livet...på nått sätt...

Pengar är alltid ett känsligt ämne...helst för de som inte har...som ensamstående med två barn och tillika nu arbetslös akademiker tillhör jag ju den skaran att inte ha ekonomi att tala om men....att ens HA åsikter om andras ekonomi övergår mitt förstånd....

Gör det du vill, det gör man alltid bäst!!

Jessica sa...

Petra din blogg är fantastiskt bra, fortsätt som du gör nu!!
Det känns nästan som man känner dig lite nu och man vill fortsätta att titta in hos dig varje dag och se vad ni har för er.
Det är klart man får tjäna pengar på sin blogg. Gör man ett bra jobb så ska det också löna sig och du gör ett jäkligt bra jobb!
Ha nu en riktigt bra dag!
kram på dig

Elina sa...

Det känns lite som att bara för att det är tjejer som blivit stora bloggare och tjänar pengar på det så är det liksom nåt fel. Hade det varit killar så hade ingen tyckt att det var konstigt. Helt säkert. Så jag tycker bara att alla bloggande tjejer ska stå på sig! och kanske är det fler killar som vågar blogga i framtiden, det vore kul. Din blogg är så himla fin och jag blir glad av att läsa den. Efter som att du har så många läsare så har du ju verkligen lyckats med något och du är värd att få betalt för det!
Kram Elina

Anonym sa...

Jag tycker det är jättespännande med bloggar - en sorts ny media som delvis har ersatt tidningar med (ofta) dagliga nya inlägg. Det finns reklam i tidningarna, på tv, på internet - varför inte här? Självklart ska du ha betalt för det du gör. Det är ju smart att flera företag har fattat vilken ny möjlighet bloggannonser är för dem. Tycker dessutom att du alltid väldigt fint har påpekat vilka inlägg är "i samarbete" med något företag. Då kan man ju (om man så vill) ställa sig mera kritiskt för just de inlägg. Fortsätt med din stil - du gör det grymt bra!
/Kaisa

Susanna sa...

Hejsan

Men det har man förståt att de tar mycket av ens tid då man bloggar m.m.
Och ska den vara en fin blogg som är meningsfult och ge nåt så måste man ge fullt ut & då så klart kunna få sig en lite hacka på det.
Ser inget fel i att tjäna på sin blogg. Många tycker det är fel, men va då, man måste ju kunna ha nåt på sidan om sitt arbete & samtidigt har man ju kul ? eller?.
De som hotar osv de är bara avundsamt för att de själva inte har kommit på detta smarta. :)
Eller vad tror du.
Tycker att du gör ett bra jobb både med familj & ett eget arbete & bloggen. Inte många som skulle klara av det. Så du ska vara stolt över dig själv vad du klarar av. Är lite avund på dig, i allafall just nu, är inte i prima form.
Men jag hoppas att du forsätter med din fina blogg, jag kräver inte flera inlägg per dag.
Gö det du tycker är bra. Och jag tror att fler med mig tycker likadant.

Ha en fin dag
Krammiz
Sussi
Måst tacka för de härliga bilderna

Anonym sa...

Du har en helt fantastisk blogg og du virker til å være en helt fantastisk person også! Dette med sponsing og samarbeid skjønner jeg kan være vanskelig, og det er viktig å være bevisst og litt profesjonell rundt dette. Når det gjelder deg så må jeg si at du virker til å være en reflektert og samvittighetsfull person, så dette tror jeg du løser utmerket. Jeg skjønner at man kan stille kritiske spørsmål og det er lov, men husk at mange negative kommentarer skyldes misunnelse... De aller fleste her inne leser din blogg fordi du inspirerer. Du er en av mine favorittbloggerinner! Stå på!

S

eeva sa...

Jag är en äldre kvinna från Finland, har följt din blogg ganska länge nu och tycker SÅ om din stil - har hittat Odd Molly och ChillNorway via HoP. Keep up the good work and never mind the busybodies who get their kicks by being mean to someone they actually envy.
Läser dig varje dag, tackar för fina och inspirerande blogg.

ansku sa...

Hej!
Det är väl ändå oftast avundsjuka som gör att man skriver elaka kommentarer. Står på dig!! Du är enastående!
Jag skulle absolut inte ha något emot och få förmåner, så mycket tid som bloggandet tar.
Kram på dig

Therése S sa...

Fortsätt köra ditt race. Din blogg är helt fantastisk.

Therese sa...

Philia! Finner inte ord, så tråkigt och hemsk och ruttet. Men det är avundsjuka hos missunsamma människor som talar!

All värme,

Therese <3

Anonym sa...

Återigen avundsjuka och den rent ut sagt fördjävliga jantelagen vi har i sverige.
You go girl, älskar din blogg och fortsätt som du gör.

Kram Kicki

Ida sa...

Fortsätt Blogga som du gör- Om du mår bra av det! Vi är ju så många som tittar in varje dag och ibland många gånger om dagen, det är ju verkligen ett tecken på att du skall fortsätta i samma stil..
Styrkekramar! Ida

*Happinessan* sa...

Dagens <3 STYRKEKRAM <3 till dig fina P...medan du sitter på beslutsångestens gunga och fladdrar med benen, i velan vilket du ska stå på, förstår att beslutet är jättesvårt, men hoppas att magkänslan hjälper dig att ta fart åt rätt håll!! ;)

Tycker förövrigt att det är fantastiskt att kunna tjäna pengar på denna kreativa form som *bloggandet* utgör - vilket jag tror passar dagens kvinnor alldeles utmärkt, och som jag själv skulle döda för att få göra!!

Vilken dröm!! Ta vara på den! Men som sagt - behåll alltid *DU* åt än vilket håll nu framtidens gunga må bära... <3

MVH - Matilda

Mariette sa...

Hej Petra!

Du är fantastiskt bra!
Tyvärr föder ju framgång ofta en del avundsjuka, men vi är ju så ofantligt många som gillar det du gör,- MASSVIS!

Kör vidare på det som är du, för det är det alla trogna läsare älskar!

Kram Mariette

Anonym sa...

Jag jobbar med att placera reklam i olika medier åt företag, detta arbete inkluderar ofta samarbeten med olika bloggerskor. Där pratar vi ofta om Och med framgångsrika bloggerskors integritet (ibland även brist på den varan) och om vikten att inte "köpa" åsikter om produkter eller tjänster.
Jag tycker du har en sund inställning till ditt eget arbete och din egen kreation i form av din blogg och att du egentligen inte borde behöva förtydliga eller förklara ditt arbete eller dina intentioner med innehållet.
En blogg urholkas direkt om innehållet inte är äkta och då står man där, utan läsare och utan den där trevliga bloggen som en gång var så bra.

Det kommer alltid att finnas personer som stör sig på vad du gör och hur du gör det men strunta i dom och kör på, uppenbarligen funkar det för dom allra flesta:-)

Humlamamman sa...

Stå på dig och FORTSÄTT att skriva dina fina blogginlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skit i Jantelagen och ta åt dig av allt det positiva här ibland kommentarerna.

Stor kram
Susanne

Unknown sa...

Jag är en trogen läsare som bara älskar dina inlägg, du tar så snygga bilder och har så inspirerande inlägg. Skulle bli grymt besviken om du skulle sluta blogga. Om man nu stör sig på din blogg kan man väl helt enkelt sluta besöka den. Klart du ska ha lön, det är ett enormt stort arbete som du lägger ner och ska självklart ha belöning för detta, blir så trött på den avundsjuka.

Jag kommer fortsätta att besöka din blogg och inspireras av dig!

Kram Johanna

Anonym sa...

Jag tycker om din blogg, som alla andra här. Den ger en verklighetsflykt, för du lever ett fantasiliv, jämfört med oss andra! Det är fascinerande!

Men nog driver du bloggen förutom bekräftelse, även för vinstsyfte? Det är inget fel i det, vem vill inte tjäna (ännu mer) pengar, så hade jag oxå gjort. Just nu har du stora reklamannonser för tvättmaskiner och toapapper, och det är nog inget som du speciellt brinner för?

Vi är alla bara människor, vare sig vi har gott om pengar eller inte!

KrAmiZ

Anonym sa...

Kollar in din blogg varje dag för att jag blir inspirerad av dina inlägg. De inlägg som jag inte finner intresse av struntar jag i!
Tack för en bra blogg!

Line sa...

Bloggen din er veldig inspirerende! Moro at du oppdaterer hver dag, så jeg klikker innom her daglig! Så jeg stemmer i med
a l le
de som har skrevet kommentar på dette innlegget:
keep up the good work!! Det er din blogg og din stil :)

Anonym sa...

Älskar din blogg!! Låt inte några avundsjuka, missunnsamma typer förstöra
för dig. YOUR BLOGG - YOUR RULES!! Passar det inte - läs inte. Hur svårt kan det vara...? Många kramar från Elise :)

Anonym sa...

Du är dagens höjdpunkt för en heltidsjobbande tvåbarnsmamma där livet inte alltid är så glamouröst. Älskar din blogg! Kan du inte filtrera bort alla elaka inlägg.

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Om folk bara kunde inse hur otroligt mycket jobb det ligger bakom en bra blogg.. att man då får vissa förmåner och lön för att driva den tycker jag inte är mer än rätt. Jag älskar att se att andra människor kan och vågar och inspireras massor av det istället för att känna avundsjuka. Det bästa som finns är när det går bra för människor som brinner för det som de gör.
Så fortsätt vara den du är och samarbeta med de som du vill, jag tycker din blogg är suverän och önskar dig all lycka.
Kram
Helena

Stine sa...

Hej Petra!
Jag har läst din blogg länge och jag har fastnat totalt. Jag är inne många gånger/dag och varje gång jag startar datorn hoppas jag att du skrivit. Du ger mig så mycket inspiration, och du är så vacker, dina barn är ursöta och ditt hem är fantastiskt. Jag har aldrig någonsin varit avundsjuk på någon tävling eller på dig och din blogg. Jag är bara så tacksam för att du bloggar, det ger mig så mycket. Jag är 25 år och själv mamma till en son, och min stora förebild i inrednings/bloggvärlden är du, älskar själv inredning. Fortsätt blogga tills du ligger i graven och gärna där också, älskar din blogg
Kram Stine

Anonym sa...

Jag förstår att det inte alltid är lätt med människor som hoppar på dig!! Det är inte OK men så är ju denna världen!! Det finns alltid folk som är bittra , avundsjuka, och allmänt jobbiga. Det spelar ingen roll om du äger en restaurang, affär eller jobbar någon annan stans det finns alltid folk som själva inte är nöjda med sina liv och tar gärna ut det på andra.När jag stöter på dessa människor i mitt yrke tänker jag oftast att det är dom som inte mår bra och dom ska inte få förstöra min dag sen försöker jag skaka av mig det, inte alltid lika lätt men det går. Tänk alla kända personer som blir kritiserade i media m.m det är ju priset man får betala för att vara offentlig. Det är inte OK men det är ofrånkomligt i vårat samhälle. Tycker du ska försöka fokusera på allt positivt det är ju såååååå många som ger dig positiva kommentarer, och du har ju lyckats med din blogg njut av din framgång och låt inte tråkiga människor få förstöra det du byggt upp!!!

Anonym sa...

God kväll!
Det finns elaka och goda människor. Du är en god människa! Du delar med dig av din kreativitet, fantasi, hem, familj m.m. Jag tycker att det enbart är godhet och generositet. Om man är ond, elak och vill skada andra ex dig, så kan dessa personer sluta att läsa helt enkelt. Dessa personer behöver nog göra något det tycker att de mår bra av istället för att läsa din blogg och bliarga.
Varför ska denna ilska förpesta din godhet? Fy på alla elak!

Jag glädjer mig för din framgång, och din generositet. Önskar dig lycka till med din blogg och fortsätt ha godheten i fokus.
Kram Jenny

Inredningsfrun sa...

Vet du vad. Du är fantastisk på det du gör och dessutom är du trebarnsmamma. Det är coolt! Så fortsätt följa ditt hjärta och din goda ton i din härliga blogg. För likt mig, är vi ju många som gillar den. Och dig!

KRAM

// Inredningsfrun

Anonym sa...

Hej fina du!
Vad tråkigt det är att läsa att några inte kan unna dig att du är en duktig och framgångsrik kvinna och att du får belöning för allt arbete du lägger ner på bloggen! Blir trött på människor som tror att saker och ting bara ramlar ner på en, det gör sällan det! Det ligger oftast hårt arbete, mycket tid, målmedvetenhet och engagemang för att bli framgångsrik!
Fortsätt göra det som du brinner för! Jag hoppas bloggen blir kvar! :)
Stor varm kram
Kicki i Åre

Rövarmamman sa...

Fina Petra!

Vill härmed sända dig många styrkekramar! o mycket styrka, att orka med att fortsätta vara du i din underbara blogg, den är äkta och de speglas i den och vi läsare ser det! Det är Petra! Och just därför älskar vi och återkommer!

Älskar din blogg och jag hoppas att jag får fortsätta att följa Dig många År framåt!
Tack för att du vill blogga å att vi får följa dig å njuta av din vackra inspriration som du delar med dig! Många kramar till dig!

Anonym sa...

Varje dag blir man glad när man ser att du gjort nya inlägg, P. Bloggmiljön ger mig allt jag behöver. Dina bilder, typsnitt, text tilltalar mig och ger mig mersmak. Din blogg är den första jag öppnar när jag sitter med mitt morgonkaffe. Som "gammal" öbo ger du mig hemlängtan när du gör inlägg därifrån. Tack, tack P, för att du delar med dig.

Med vänlig hälsning

Susanne

Anonym sa...

Hej Petra!
Bry dig inte om vad dessa puckon skriver!
Du gör ett suveränt jobb med din blogg!!!

Läser den varje dag och älskar den...du har gett mig massor av ideer som jag tar med mig till mitt nya hus. Hoppas det är ok om jag tar lite godbitar från ditt fina hus till mitt?! Du har precis samma smak som jag :)
Fortsätt snälla fina underbara du med det du gör...för ingen kan göra det bättre än du!!!

Massor av kramar från Malin

Anonym sa...

Jag får lika mycket utbyte av att läsa din blogg som jag får av ex Femina och Elle. De är ju också "fulla" med reklam, plus att jag betalar för att läsa dem! Med andra ord, jag gillar din blogg jättemycket och stör mig inte ett endast dugg över den reklam som förekommer. Om det hade stört mig hade jag ju valt att inte besöka bloggen, precis som jag kan låta bli att köpa en tidning. Lätt som en plätt!
Kram och tack för din fina blogg.
Anna

Anonym sa...

Du har en jättefin blogg. Men som i alla jobb får man tåla lite kritik. Du har ju gjort ett val.
Jag hoppas du fortsätter me din fina blogg!
Eva

Anonym sa...

Hej! Jag blir så trött på människor som inte kan glädjas åt andras framgångar, avundsjuka tar ofta fram de sämsta sidor hos människor, så snälla du, ta inte åt dig av dessa elakheter! Jag började följa din blogg tidigt i våras efter att jag och min sambo blivit förstagångs husägare och jag fullständigt älskar din blogg! Jag gillar mixen av innehållet i bloggen, både inredning, mode och familjeliv:) och din utsökta smak har mer än en gång varit inspiration i vårt renoveringsarbete. Vill bara att du ska veta att du gör ett fantastiskt arbete!

Anna sa...

Stå på dig!! Du är modig. Din blogg inspirerar!!
Hoppas verkligen du fortsätter!

Styrkekramar/Anna

Kerstin sa...

Tråkigt att läsa att du får både hat och hot.
Kritik kan ju alla få ge men den ska ges med respekt tycker jag. Själv njuter jag av din blogg. Du inspirerar mig med dina bilder och din text om såväl inredning som kläder, mat och annat. Sen tycker jag att det är mysigt med inslagen om mammalivet och dina barn.
Vänliga hälsningar Kerstin

Annika sa...

Jag håller fullständigt med! Jag skriver också en blogg och det är mycket mer jobb med det än vad man kan ana. Det tar tid! Du verkar vara en ödmjuk och jättetrevlig person! Jag hoppas att du står över de som "hoppar på" dig. Bra att du gav svar på tal. Jag såg en fin bild av dig på facebook idag. Ni verkar ha haft en riktigt trevlig dag! Gissar att det blev en hel del fina bilder! Kram från norr!

Anonym sa...

your Blog is so n nice, thank you

åsa sa...

Åh måste bara säga att jag älskar din blogg!!! Är inne dagligen, men skriver aldrig :) Du har en fantastisk stil som jag verkligen gillar. Hoppas allt pepptalk ger dig extra styrka att strunta i alla avundsjuka och missunnsamma som verkar vara väldigt olyckliga människor.
Keep up the good work! Du är underbar!

rosvikslyckan sa...

Så otroligt fint, personligt och rättfram du skriver. Jag älskar att läsa din blogg, du är en jättebra förebild för väldigt många och har det där lilla extra i din vardag som många gärna vill ha men inte har råd. Inte jag heller. Vi tjejer borde hylla varandra istället för att vara avundsjuka. Jag har aldrig tvivlat på att det är din personliga stil du visar upp och tycker att det är jättebra att du tackar nej till sådant som du inte vill stå för. Självklart måste du ju få lön för allt jobb du lägger på bloggen dessutom gör du jobbet så himla bra! Forsätt i samma mysiga feelgood stil Petra ,vi är många som beundrar det du gör.

Stora kramen /Jenny

Anonym sa...

Jag hoppas du inser vilken tillgång du är för oss andra heminredningsintresserade stressade småbarnsföräldrar. Din blogg känns som ett lyxigt magasin, förutom att man kan läsa något nytt varje dag och gratis:-)! Jag älskar iallafall din blogg, även om vi verkar leva två helt olika liv så känner jag allt annat än missunnsamhet. För mig är du en inspirationskälla som ALLTID får mig på bättre humör... Och det är det inga många som lyckas med, hihi.

Ha en bra dag bästa P!

Christina sa...

Tänk om människor kunde lägga sin energi på något positivt istället för att spilla den på att vara negativa och ta andras energi! Jag har fått massa energi när jag tittat in här så många gånger, tips och inspiration. I somras var jag på Artilleriet i GBG efter att ha läst om butiken här. Jag köpte inget, hade inte möjlighet just då, men det var så kul att bara kolla och hämta ide'er:) jättemysigt! Jag unnar dig och alla andra allt gott, alla har vi olika förutsättningar, olika bekymmer och glädjeämnen. Kan vi inte unna varandra att ha det så bra var och en kan?! Du ser ju att vi är många som uppskattar din blogg, tänk på oss och försök bortse från de andra, de är ju på inget sätt tvingade att läsa. Stor kram!!!

Heléne sa...

Hej Petra

Jag blir tjurig som en sexåring av sådana här inlägg. Inte på dig, nej inte alls, men på att folk får dig att känna att du måste förklara dig. På din egen blogg. WTF?!. Hoppas att de skämms om de läser detta (alltså ditt inlägg). Det borde de göra.

Skämmes tamigfan! Galore!

Det är din (braiiga) blogg, låt de inte ta det ifrån dig.

/Heléne

Något vitt sa...

Precis som flera andra så brukar jag inte kommentera men jag läser och inspireras av din fina blogg ofta och sedan länge. Fortsätt precis som du brukar, du gör ett fantastiskt jobb och inspirerar med dina vackra bilder och fina inlägg!

Anonym sa...

Jag tycker att din blogg är helt fantastisk och jag blir så glad av att läsa den, ser fram emot det varje dag.
Självklart ska du tjäna pengar på den. Och jag tycker att det märks i dina inlägg att du är ärlig och att det är din stil.
Och att du lever ett "gott liv" tycker jag är härligt och snarare peppande än någonting annat.
You go girl!!!

Kramar Sara