söndag 18 september 2011

SUNDAY BREAKFAST

.
.


Färska croissanter, nybakta scones, bacon & äggröra, olika pålägg, smoothies, äppeljuice och kaffe - mmmmm:) Jag brukar förresten köpa stora plastdunkar med jättegod lantmjölk på Konsum och hälla i upp i sån glasflaska som syns till vänster. Mycket trevligare att se på och dessutom mycket lättare för skatterna att hälla ur:)



Bonjour Söndag!



Idag är jag faktiskt riktigt "seg":) Det regnar ute och trädgårdsfixet, som jag faktiskt inte hann igår när solen strålade, är jag inte så sugen på att fixa just nu direkt... Känner mig lite frussen och vill nog helst bara ha en riktigt soft hemmadag och fixa lite småsaker inne, dona och tvätta och göra sånt där som behövs "ordnas non stop" i en barnfamilj ni vet;)

Sen ska jag nog göra en höstig gryta tänkte jag som ska få puttra länge och sprida god doft i hela huset (Ge mig/oss jättegärna recepttips på era egna favoriter:)



Goda smoothies på frysta jordgubbar gör vi varje morgon i vår familia. Men croissanter (Lo lo´s och mina favvisar) har vi inte så ofta:) 



Sen ska jag ta tag i era frågor idag - jag lovar;) Återkommer med svaren senare raringar (och så ska jag fortsätta leta efter ett av mina minneskort som försvann igår - tur att man har några i reserv i alla fall:)


En riktigt skön söndag önskar jag er alla!



KRAM




Psst, Det var önskemål om att få veta vilka vinterjackor jag tycker är finast. Återkommer med det också - har några favvisar:)






20 kommentarer:

Meine Dinge Franka sa...

Please come over!

I want to taste everything!
:-)

♥ Franka

the super ordinary sa...

Ser gott ut! Kom på att det var ett tag sedan vi hade Croissanter till frukost.. Det måste jag köpa igen. Brukar köpa mina i en sådan där rulle som man sedan bakar själv.

Fin dag!!

Att vara någons fru sa...

Men guuuuud vilken frukost!! Hoppas du får tag i något bra grytrecept och att söndagen blir fin.

På vår gata sa...

Åh, det ser helt underbart gott ut! Lyxigt med så mkt gott till frukost.

Kram D

Emma sa...

Oj vilken god frukost, riktig hotellfrukost nästan^^ :)

Anonym sa...

Jag brukar göre en stor gryta på fläskfilé, kyckling, och bacon, lök, paprika, massor av grädde och massor av ingefära. MUMS!

Michael sa...

Nu finns de 20 främsta kvinnliga bloggerskorna samlade i en GRATIS app för både iPhone och Android.

iPhone http://itunes.apple.com/se/app/finest-blog/id464736976?mt=8

Android https://market.android.com/details?id=com.appmakr.app287660&feature=search_result

Milla sa...

Visst kom man av sig idag när det blev regn! Pysslar också hemma med sånt där fix, senare idag blir det egengrillad kyckling i ugnen med knaprig skinn... Kan rekommendera "långkokt högrev" som var med i senaste ICA Buffé, gjorde det igår och blev så mört och gott. Kan även rekommendera Pulled Pork, finns bra recept på ICA.se, kan passa barn med olika tillbehör. Fläskarré när det är som bäst! kram Milla

Casa Loda sa...

Som en riktig hotellfrukost ju! Varför gör inte vi så tänkte jag.
Här står just nu en gryta och småputtrar på spisen med massa saker i, högrev, lök, vitlök, rödvin, köttbuljong, lagerblad, timjan, senare åker det i morötter, palsternacka, champinjoner. Det brukar bli bra.
Ha det bra!

Anonym sa...

Vad mysigt! Min godaste höstgryta följer;
Fläskfilé, champinjoner,rött vin, lök, dijonsenap och grädde.

Stek fläskfilén, salta peppra (ta åt sidan) bryn lök/champinjoner och tillsätt köttet, häll över vin och låt det småputtra lite, sen på med grädde och senap. Låt koka ett tag och smaka av! Serveras med ris eller gnocci-pasta(snäckor) men godast med ris!! Mysig söndag på er! Kram Nathalie!

Emmas lantliga sa...

Visst är det härligt med långfrukost på helgerna. Idag regnar det här också så det blir lite tvätt och annat som ska fixas.

Jag längtar efter att se bilder från Lo lo's rum.

Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar Emma

Casa of Mia sa...

Vilken härlig söndagfrukost! Min gav ofries är ett långkok på högrev och massor av rotsaker, puttra tillsammans med köttbuljong färsk timjan och ev rött vin! Trevlig söndag

Linruz sa...

Låter som din dag blir liknande min.
Låmgfrukost med tända ljus och nu står den mustig höstgryta på spisen och puttrar.
Ha en fin höstsöndag.
Kram kram Lina

Anonym sa...

Åh, jag hade också städdag i trädgården på schemat idag. Men det blev som högst en tur till ICA för att köpa några höstiga kolprydnader. Och så tar jag tag i den en annan dag. En plommonpaj står i ugnen och snart ska en rödbetssallad med feta och annat gott mixas ihop till kvällens kalas som vi ska på strax.

En fin start på dagen, som vanligt, ser jag att ni fått. Det är ni så värda!

Vill tipsa om att göra en god portergryta. Vi anväde oss av lamm och serverat med kokt ris o grönsallad.
Hoppas att det kan vara nåt.

En annan rätt som är underbart god och uppskattad. Kanske ska tillägga att jag är från en fårgård. Är kött på ben ihop med massa grönsaker så som halva paprika bitar, hela champinjoner, lök, vitlök, tomater, morötter och annat man tycker om. Sen är det honung som tillsätts på nåt vis och som jag ej har koll på just nu. Allt sköter sig själv i ugnen och smakar och luktar gudomligt.

Ha en fortsatt fin dag och vi ses senare... ;0)

Kram Isabelle

Therese sa...

DET SER FANTASTISKT UT!! :D

VivanDivanGoesFashion sa...

Något som vi brukar göra när höstrusket kommer är älgsoppa. Älgkött som får koka jättelänge och bli mört med scharlottenlök, vitlök, tomatpuré, fond och vatten. Sedan när det närmar sig tärnar man i potatis som får koka tills den blir mjuk. Supergott med en klick cremefraiche och färskt lantbröd till. Enkelt men sååå gott...

Kram
/Vivvi

Anonym sa...

Det ser kjempegodt ut! :) smoothien med jordbær så ordentlig, ordentliig god ut. Vil du dele oppskriften? ;)
Klem, Line

Anonym sa...

Wow va det såg gott ut!! lyxigt! Ngt man borde göra oftare! Trevlig kväll där!

Desireé | homeanddesire.se sa...

Jösses, vilken frukost! :)

Marion sa...

Vilket härligt frukostbord, tack för inspirationen inför nästa helg.
Helgfrukostar är ju bara helt lovely och nu fick jag lite nya tips.