söndag 2 oktober 2011

ET VOILA

.
.




'
Bon Soir!



Åh vad goood min Boeuf Bourguignon blev faktiskt! Yummie yummie:) Nästan tre timmar fick den stå och koka och gosa till sig innan vi åt upp den och nu tänkte jag bjuda er på receptet (busenkel bjudmat också eftersom grytan står "och gör sig själv" fram til att dina gäster kommer!) Here we go:





Boeuf Bourguinon för fyra


600 g benfritt nötkött, högrev eller bog

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 1/2 msk vetemjöl

1 msk tomatpuré

3 lagerblad

1 tsk timjan

2 dl rödvin

2 1/2 dl köttbuljong

100 g rökt sidfläsk

8 steklökar

2 vitlöksklyftor

200 g färska champinjoner


Gör så här

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 - 2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. .
 
 


Servera gärna med ris, en liten klick Creme fraiche och lite persilja:)



Nu blir det strax filmtajm här -  får se vad H kommer hem med för dvd (hoppas på en riktigt rolig komedi!:)





Hoppas du njuter din söndagskväll!



KRAM



.

16 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Åh så gott, det skall jag göra nästa helg. Tack för tips, även jag har ett middagstips ute på min lilla blogg idag, trevlig söndagkväll

Sommerjenten sa...

Så koselige bilder! Fantastisk blogg du har:) Ble sulten nå jeg :)

Ha en fortsatt så fin søndag!

Klem Lene

ELLE sa...

Mums! Måste testas genast! Elle
http://ellespinkbubble.blogspot.com/

Ida sa...

Ser väldigt gott och mysigt ut! Kram Ida

Att vara någons fru sa...

Åååå gud va bra, tack! Nu ska här testas gryta!

Linruz sa...

Mums......mustiga grytor är verkligen sååå gott nu i höstmörkret.
Kram Lina

Tusenfröjd sa...

Ja, visst är det härligt med grytor som sköter sig själv. Och så busenkelt!
Snygg gryta förresten... har en likadan!
Ha en fin start på veckan / Liv

Camilla- casual living sa...

mmm, det så jo fantastisk godt ut:) det skal prøves neste søndag. Takk for receptet;)

-Camilla-

@my casa sa...

Smarrigt,smarrigt sitter perfekt en söndag som denna!

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Gott gott!

Visst känner man sig huslig med långkok! Gjorde äppelmos i veckan och mina vuxenpoöng steg en väldans massa!

Som vanligt fina inspirerande bilder, och en vit le creuset, vackert!

Kram Caroline

Gamla skolan-Jennie sa...

Mmm tack för tipset! Jag har en gjutgärnsgryta som behöver användas!

Kram Jennie

Anna sa...

Tacka för receptet, det ska vi laga någon kväll i veckan. Och din fina gryta, den har jag önskat mig i present. Önskade mig en röd eller orange men ångrar mig nästan nu när jag ser hur fint det var med en vit.

kjersti sa...

Akkurat det samme sto på menyen her hjemme i dag, i den samme hvite gryta;)
Morsomt å lese en annen variant av oppskriften, selv om det meste var likt:)
Og ja, 3 timer, da snakker vi mørt kjøtt!!

KLEM

Anonym sa...

Hej!

Så fint dukat! Undrar vad det är för slags "träd" du har i den silvriga krukan? /Sofia

Susanna sa...

Hejsan

Tusen Tack för receptet det ska jag pröva att göra till helgen El redan på fredag.

Ha en fin vecka
Krammiz
Sussi

Emma sa...

Kan detta vara en av alla fördelar med hösten??