söndag 9 oktober 2011

YUMMIE YUMMIE

.


.




Bon Soir alla ni fina!



Kvällmaten denna oktobersöndag fick bli en skön gammal klassiker nämligen Flygande Jacob! Äter denna rätt väldigt sällan här hemma men det är ju faktiskt riktigt gott i all sin enkelhet och är också poppis hos skatterna (och myycket onyttigt;). Det du behöver är:


En grillad kyckling

Två bananer

3 dl grädde (vispbar)

1 paket bacon

1 dl jordnötter

Ett par msk ketchup

Mald chili  någon tsk

Paprikapulver någon tsk

Några varv vitpeppar

Lite salt



Ta bort köttet från kycklingen och lägg i en form. Stek bacon och lägg över kycklingen tillsammans med krossade jordnötter + skivad banan. Vispa grädden och blanda med övriga ingredienser och lägg som ett täcke över kycklingen. In i ugnen på ca 225 grader i en 15-20 min. Servera sen med ris - mums!


Nu blir det filmtajm här!:)



KRAM




18 kommentarer:

Milla sa...

En stor favorit hemma hos mig! (och jag har aldrig ätit den på 80-talet) dock gör jag på lite eget vis. Lägger riset i botten på en form och har allt det andra goda över riset och gratinerar. Och i grädden har jag chilisås samt curry! kram Milla

Inredningsfrun sa...

Flygande Jakob var då sannerligen inte igår man åt. Det får det nog bli någon dag i veckan. Så tack för tipset :)!

En härlig söndagskväll önskar jag dig.

KRAM

// Inredningsfrun

some kind of wonderful sa...

Det var längesedan man lagade till det! Det ÄR ju så gott!

Johanna Stålros sa...

Den åt vi oxå idag;) Inte fy skam med en sån gammal goding! Kram Johanna

@my casa sa...

Den hade jag helt glömt bort, det får det
bli hos oss också i veckan. Tack för tipset!

lottasworld.blogg.se sa...

Men för att det ska bli riktigt riktigt gott ska man krydda kyckling och banan (alltså innan grädden som vi blandar med chilisås) med massor av italiensk salladskrydda! Mmm så gott, och onyttigt ;)

Tusenfröjd sa...

En sådan härligt mumsig gammal klassiker. Det slår aldrig fel!!
Ha en fin söndagskväll / Liv

Julia sa...

Åååh vad gott. Det åt vi ofta till söndagsmiddag när jag var liten :) väcker så många fina minnen.

Din Flygande Jakob ser jätte god ut btw ;)

ha en fortsatt fin kväll.
Kram J

Radhusdrömmar sa...

Vad fint du visade från helgen. Tycker också om J, jag har bara varit där och ätit några gånger. Jag och maken får boka rum också någon gång.

Kram Johanna

Anonym sa...

Oj verkligen barndomsminnen med den maträten. :-)
Ni verkar titta på många filmer, skulle bli så glad om
Du kunde ge lite tips på bra "feel good" filmer.
Kram c

Em´s House sa...

Jag brukar använda lätt crème fraîche och det blir faktiskt minst lika bra :) Lite lättare tips, kram!

Anna sa...

Mums! Ja, Flygande Jakob är sannerligen underskattat! Ni ser ut att ha haft en fantastisk weekend i Stockholm!

Kram från Gotland!

creando sa...

OH, vad gott! Sitter här sent på natten och ska ju verkligen inte äta något nu. Men nu blev jag ju hungrig :) Kramar Kicki

Clara sa...

Hej!

Verkligen en favvo-rätt hos oss oxå, både för gammal och unge:) Ville oxå bara tipsa (som redan gjorts innan såg jag) att ha mkt curry i chilisåsen. Blir en smarrrrig blandning.

Tack för allt du ger:)

Kramar

Me sa...

Allt ser sååå gott ut du visar =) Ska nog ta en vecka och testa dina recept tror jag =)
Men nuuu saknar jag dina härliga inredningsbilder, väntar med spänning varje dag !!

Ha en fin vecka!

Kram Fia

Kickan Style sa...

Oj flygande jakob som är så himla gott! Fast brukar lite fuska och hoppa över bananen, klarar mej bra utan den :)!

Ha en fin dag!
Kristina

Husbysjutolfts sa...

Ja flygande jakob är underskattat. Fast jag brukar skippa bananen.

Frøken Fryd sa...

Takk for mat-tips! Jeg har en sønn som heter Jacob, så dette blir nok en hit her hjemme, han er også ganske vanskelig i matveien men kylling pleier å være trygt :)

Så flott innlegget ditt over er! Min mor fikk brystkreft for tre år siden, men det ble heldigvis oppdaget veldig tidlig og alt går veldig bra nå. Men jeg går inn og bestiller meg noen av de sløyfene som ser ut som hender - de var kjempe søte.

Ha en deilig mandagskveld og en flott ny uke :)

Klem Eli