söndag 6 november 2011

LJUVLIGA LJUS

.





Ett ljus som jag provar just nu och som doftar lite annorlunda, ganska mycket och  riktigt gott är Heyland Whittles Olive and fig och det finnner du hos fina butiken Blackballoon!





Bon Soir!



Jag är verkligen helt beroende av doftljus! Nästan alltid står det något och sprider ljuvlig doft någonstans:)

Såg att vackra Amanda har en liten följetong hos sig där hon jämför olika produkter med rubriken: Dyrt eller billigt? Häromdagen jämförde hon doftljus och jag håller verkligen med henne där; att de dyraste är bäst. Doftljus kan verkligen dofta hur gott som helst och riktigt riktigt fel och kvalmigt (värst är de som luktar Wonderbaum gran eller syntet jul - usch och fy) Har aldrig någonsin stött på ett doftljus av den billiga sorten som har brunnit lika länge som de dyra (som ju kan brinna runt 40 timmar) och som doftat lika diskret och ljuvligt - har ni? Har ni det så tipsa gärna!:)



Nu blir det filmtajm (Bad teacher med Cameron Diaz & Justin Timberlake)




Ha en mysig kväll!



KRAM



.

21 kommentarer:

Life´s Silverlining and I sa...

Håller helt med att det skiljer otroligt mycket mellan doftljus dofter- billigt och dyrt.
Ha en fin kväll!

Anna @ Amerikana sa...

Min solklara favorit sedan 14 år tillbaka är Yankee´s Cranberry Chutney. En härlig doft, som bara luktar mysigt och gott! Ett måste varje dag hemma hos oss!

KRAM!

http://www.amerikanablog.com/2010/11/mmmmmmm-good.html

Emschen sa...

Jag håller med dig till 100%! Ska man ha bra doftljus så får man lägga lite mer pengar än vad doftljusen på Ica och IKEA kostar.
När jag började med doftljus så köpte jag Partylite's ljus och de är helt okej men sen har jag mer och mer gått över till Klintas massageljus. Helt fantastiska.
Du hittar dom och resten av deras utbud på http://klintaco.se/

Kram

Anonym sa...

Hei Petra.
Jeg er også helt fortapt i dusftlys, men blir som oftest skuffet. Det dufter akkurat der hvor lyset står, men ikke så mye som jeg ønsker. Vel, det var inntil jeg fikk øynene opp for Partylite sine lys. Fantastiske dufter, som virkelig sprer seg i hele huset. Vet ikke om de forhandles i Sverige, men søk litt på nettet! Klem fra Tonje/Norge

Hemma på Sjuan sa...

Det verkar vara riktigt bra doftljus.
De måste jag testa.
Underbar blogg du har :)
Kram Suss

Coolaannna sa...

Jag köper oftast Partylites ljus. älskar citrusdofterna.
Äppelträdgård är jag svag för också.

Kram anna

Anonym sa...

Har du testat LINARI? Kolla in hemsidan, där finns även webshop :) http://www.linari.com/pages/overview.php?lang=eng&style=LinariRoomFragrances&lsid=0a38b97fe5077b78cbd56cb11c551303

@my casa sa...

Håller med de dyraste doftljusen är de bästa!
Älskar Voluspa som håller en hög kvalitet och doftar
diskret och rent.
Brinner dessutom väldigt länge, favoritdoft just nu
Tuberosa di notte. Ha det tänt i 40 min. sen har
du en underbar lugn doft resten av kvällen!

Kram & Godnatt/Åsa

Unknown sa...

your style is wlwgant always!have a nice monday
simona

Dagar hos mig sa...

Håller med, dyrast är faktiskt bäst när det gäller ljus. Yankee Candle är min favoritleverantör av doftljus.

mirka sa...

Håller med till viss del. Det finns faktiskt vissa skatter bland de billigare också. Jag har ställt ett av ikeas juleljus på byrån utanför badrummet hemma och den behöver man knappt tända för att det ska komma en fläkt av kanel och pepparkaka. Budgettips alltså.

Annars gillar jag oftast också de som kostar lite mer. Det finns en goding bland YC som dessvärre slutat sälja i sverige :(

Jessica sa...

Godmorgon kära Petra. Åh, det är alltid lika härligt att starta upp datan och kika in hos dig...det är som att få en favorit tidning i brevlådan varenda dag = )

lill skrutten sover & jag äter sen frukost och ska njuta av ditt fina hem en stund till!! = )

Ha en härlig måndag,
kramar Jessica

..håller med om att dyrare doftljus håller längre och doftar godare ; ) kram igen!

Anonym sa...

Halloj! Jag håller med dig om doftljusen. Mitt favorit just nu är Durance "Watermelon". Doftar just sådär fräscht och diskret och inte alls som man kan tänka sig att vattenmelon skulle kunna göra! Lustigt, jag såg också Bad teacher igår, lite småfestlig var den :) Kram och tack för en urmysig blogg som jag läser varje dag / Sofia

tinajo sa...

Jag bränner också doftljus så mycket jag kan - älskar att hemmet doftar gott. Lägger till ett antal doftpåsar här och där också förstås. ;-)

Jeanette L sa...

Jag tycker så mycket om ditt vackra hem och blev så glad för de senaste inläggen med bilder från ditt hem. Jag tröttnar aldrig!! Ha en bra dag

Anonym sa...

I love candles!!! It makes a cozy home!!

kisses

Cristina

Cecilia sa...

Voluspas doftljus är de bästa. Doftar precis lagom mycket. Crisp champagne är en favorit. Så fina förpackningar också.

ANNA sa...

Jo, jag håller med i nästan helt fast det finns undantag åt båda hållen. Jag har hittat riktigt trevliga dofter bland lite billigare ljus, Indiskas exempelvis (fast det är ju ändå inga 1kronas doftljus) men framförallt så har jag hittat riktigt läskiga dofter bland de riktigt dyra ljusen. Men vpåfallande många av de billigare ljusen luktar syntetisk damm och liknande.
Mina favoriter är absolut Yankee Candle, ett ljus som inte är billigt men inte heller ett an de dyraste (tror vissa av de märkena mest lever på en trend ;))

Jag råkade ut för en Partyliteförsäljare härom året som påstod att deras ljus var de enda som doftade andra gången man tände dem, alla anda luktade bara vid första tillfället Hahaha! som jag garvade åt henne. Hon var benhård på den punkten och sa att det äääär så. Och hon lyssnade inte när jag försökte förklara om Yankees jars för hon var helt säker på att hon hade rätt, ville inte ens prova några andra å det trots at jag erbjöd mej att gå hem och hämta ett YC-ljus (de där som man brukar kunna få 3 för 100kr)och ge henne som test.

ANNA sa...

Ett tips förresten...

Om man gillar doftande lakan förvara doftljus i linneskåpet. Jag har både mina YankeeCandles och mina badbomber etc från Lush i linneskåpet (inpetat mellan lakanen och dukarna. Givetvis blir det inga fläckar eftersom det är svalt i skåpet och allt är i förpackningar och torrt. Det doftar ljuvligt när jag öppnar skåpet.

Anonym sa...

Håller med om att det är stor kvalitetsskillnad på doftljusen.
Vill även tipsa om ett helt ljuvligt och ekologiskt doftljus som inte doftar så starkt. Från Klinta kommer det och doften heter "Vildfikon och Vindruva", mmmmm. Min favorit hemma just nu!
Kram Ulrika

Petra sa...

Voluspas eller Byredo. Underbara doftljus. På Rädda barnens designshop säljer de nu Byredo.
Tack för en inspirerande blogg!!