.
.
Här kommer receptet på världens godaste enklaste middag och som dessutom är LCHF för er som önskar det! (uteslut bara ev pommes eller bröd som brukar vara till). Den är också bland den absolut billigaste + festigaste du kan fixa (en påse blåmusslor som räcker till två personer kostar bara ca 70 kr!) Har ätit Moules Normandie många ggr i just Normandie (eftersom familjens gård ligger där) och mums - det slår nästan allt! Men som sagt så är det busenkelt att göra denna rätt själv hemma i köket och den doftar ljuvligt:) Så här gör du:
Ingredienser
1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
1 1/2 dl olja (raps, mat eller oliv)
4 st finhackad scharlottenlökar
0,5 strimlad fänkål
3 st finhackad vitlöksklyftor
4 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
10 vitpepparkorn
1 tsk salt
2 msk hackad gräslök, eller persilja
Skölj/borsta musslorna noga och ta bort ev sk "skägg". Släng alla som inte sluter sig när du knackar dem i diskbänken (alla ska vara stängda). Finhacka löken, vitlöken och fänkålen. Ställ en stor kastrulle på hög värme och slå i oljan och låt det börja puttra. Ha i musslorna + löken + fänkålen. Häll på vinet och kryddorna och låt koka upp. Koka sen musslorna på hög värme i ca 6-7 min eller till alla öppnat sig. Slå i grädden och ev mer vin i slutet av koktiden och smaka av med salt och peppar. Slå upp musslorna i en stor härlig skål (gärna en i keramik för den rätta franska feelingen - jag kör med min rustika från Tine K:) Ta bort de musslor som inte öppnat sig och strössla över persilja - et voila! Mumsiga musslor!
Bon Appétit mina vänner!
KRAM
Psst, Bilden överst på musslorna har jag lånat av Sunday Suppers.
9 kommentarer:
That´s our preferred Atlantic meal for France in summer!
We looooove it!
Guten Appetit, Veridiana
Ooooo fredagsmaten är fixas!!!
Jag är obotligt rädd för att smaka på musslor. Ena sidan av mig vill och andra vill inte!!
"Halv åtta hos mig" har ju kört mycket musslor det senaste och det ser alltså jättegott ut. Det gör det på bilden du lagt ut också!!
Får nog tänka om !!!
Fredagskramar Anna
Har aldrig ätit musslor men det här låter ju gott o enkelt men ändå festligt:)! Tack! Mvh.jejja
God helg:-)
Men så gott!!!
Låter så enkelt men känns så svårt med musslor.
Måste våga mig på det för det är ju otroligt gott.
Tack för tipset.
Vilket bra tips! Det ska absolut provas på.
Tackar så för gott recept - fixade detta igår med en lite tvist.. underbart!
Du kan läsa här..
http://www.qreate.se/blogg/http:/www.qreate.se/blogg/lyx
Självklart är du länkad!!
=))
Maliin
Skicka en kommentar