torsdag 30 juni 2011

OCH VINNAREN ÄR....

.




Lyckliga du har vunnit paket nummer ett!!! (så nu får du sätta dig i bilen och sjungandes och trallandes åka och hämta din fina gamla kökssoffa i Sverige:)

Om du mailar dig din adress till houseofphilia@hotmail.com så kommer snart ett finfint paket från den härliga butiken STORE på posten!


KRAM

P




Psst, Tusen tack alla för er medverkan! Tyvärr så kan ju bara en av alla rara tävlande vinna. Men jag kan glädja er att snart snart kommer en ny finfin tävling där just du kan vinna en helt uunderbar sommarklänning....



..

TOKMYSIG KVÄLL PÅ EN TOKMYSIG GÅRD

.
...
.

Kvällens lilla Flisan! (Klänning HTKAF)




Hellooooo!


Mitt i natten och jag sitter insvept i en badrock efter ett (faktiskt) riktigt skönt nattdopp!

Kvällen har verkligen varit superdupermysig. Vi har varit på den finaste Gotlandsgård ni kan tänka er (bestående av fyra hus varav våra vänner hyrde tre), omgiven av massor med får, och ätit fantastiskt god middag med våra härliga vänner från Småstaden. (Jättetack för i kväll alla!:)





Fina fina familjer i fina fina gården. Här står vi i köket mitt under middagsfixet och dricker cava! (Min klänning är en gammal gotländsk Branting från förra året)


Hela barnligan åt god grillbuffé i den gotländska varma sköna sommarkvällen....


och hade sen en liten dansuppvisning för oss!:) (de går på samma skola med dans och sång profil så de är vana att "showa")


Vi mammor och pappor njöt så klart också massor av den härliga soliga kvällen!



Glassdags på trappen utanför fina huset:)


Oh my, vad jag är trött nu! Det verkligen ska bli såå skönt att krypa ner i lilla sängen. Gäääsp. Imorgon väntar baddag på Kneippbyn vattenland och då gäller det att vara en utvilad mamma:)




God natt alla och sov så gott!



KRAM




onsdag 29 juni 2011

BALLONGER I SOMMARHUSET

.

.

Beabuuuus i vårt sommarsovrum:)




God morgon sunshines!


Vet ni vad jag tycker är så mysigt när man är på landet som vi är nu? Att åka och handla mat:)

 Här på Gotland finns det massor med sådana härliga små Icaaffärer som fortfarande är preciis som när man var liten (Jag hade min första sommar på Gotland som 1-åring). Det doftar på ett speciellt sätt, det står prylar överallt från luftmadrasser och sill till knallpulverpistoler, det är kallt och lite mörkt. Man går och väljer mat i kyldiskarna medans skatterna springer och frågar om de inte kan få en glass eller en leksakstatuering eller en badboll tex. Precis som jag gjorde när jag var liten! Vi köper något extra gott nästan varje gång (typ Kinapuffar, en bit gotländsk delikatessost eller kanske Lantchips) och det är så härligt att få unna sig - det är ju sommarlov. Igår fick Bea ballonger för det ville hon absolut ha. Jag tror att hon lekte non stop hela kvällen med sina rosa ballonger!


Nu ska jag ut och springa (och ja, man måste ju  röra på sig om man ska frossa i godsaker som vi gör. Då mår man bra! Om man inte gör det får man dåligt samvete över alla extrakilon efter semestern och då mår man ju inte så bra direkt, inte jag i alla fall. Löpningen är ren feelgood för mig - jag lovar! Prova:)



Önskar dig en skön morgon i solen!


KRAM



.

tisdag 28 juni 2011

GULLNOSEN GUCCI

.
.


Är hon inte för bedårande lilla bulldogen Gucci???



Bon soir!


"Mitt i Morden i Midsomer" måste jag ju bara visa pics på en riktigt mysig tjej som kom förbi tidigare idag!:)

Jag är så sugen på att skaffa hund och blir inte mindre sugen när jag möter riktigt charmiga sådana. Har tidigare haft en Springer Spanielblandning och en Weimaraner och en liten charmig vovve skulle ju passa oss helt perfekt förutom ett litet problem - H är allergisk mot allt som heter pälsdjur:(


Hoppas du har en mysig kväll (och visst var väl sockerbiten Måns riktigt bra som Allsångsledare!?)



Vi ses imorgon!


KRAM




.

VECKANS GRILLTIPS I SAMARBETE MED NYBERGS DELI

.
.


Ingredienser till dagens lunch och dagens chef de cuisine var jag! På bordet: färskpotatis och romansallad från landet, fläskytterfile, olivolja + citron + timjan till marinaden, smör + ramslök + flingsalt + kinesisk vitlök (saknas på bilden) till vitlökssmöret.




Todeloooo!



Här är vi mätta och belåtna efter en riktigt god lunch i solen. (Vilket galet fin väder vi har idag igen!) Ni är ju några raringar som önskat lite fler recept och därför tänker jag bjuda på just det idag! (Eller recept och recept, mer ett litet marinadtips kanske:)

Min familia, som så många andra, grillar ju en hel del på sommaren och jag gillar det allra bäst när det grillade smakar genuint och rustikt och lite som det gör vid Medelhavet dvs lite "örtigt och citronigt". (Tex Smoked och Barbeque är inte mina smaker alls.)

Idag åt vi fläskytterfilé och jag gillar verkligen det köttet! Saftigt och gott och har inte den där bismaken som fläskfilé ibland kan ha (är det förresten någon bloggis som kan svara på varför fläskfilé ibland är det godaste som finns och ibland smakar det "urk"? Jättekonstigt. Precis som med apelsiner - man vet aldrig om man köpt riktigt goda eller sådana där uschliga:)



Snabb enkel mycket god marinad som jag kör till mycket på grillen - både fläsk och kyckling. Olivolja, en hel pressad citron, en näve färsk timjan, flingsalt och peppar. Jag brukar variera med att sätta till tex lite rosmarin eller mynta eller vitlök eller chili för att variera men citron och olivoljan får alltid stanna! (Skål Fide Fajans)


Volia - enkla lunchen serverad idag med ett glas god Rioja under parasollet:)
Kryddsmöret till köttet är ca 75 g rumsvarmt smör,ett par gotländska ramslökar från landet och en halv kinesisk vitlök som jag rört ihop. Till romansalladen hade jag bara vitvinsvinäger + olja + salt & peppar. (Handgjorda urfina tallrikar från Kina Björklund)
.
Dagens grillkött var alltså fläskytterfilé och den kommer från Nybergs Deli. På deras hemsida kan du just nu vinna en lyxig weekendresa till New York (2 vuxna och två barn)  och tävla kan du göra lätt genom att komma med ditt egna bästa grilltips här.


 

Nu ska jag kila tillbaka till stranden och till mina älskade tokbadande små skatter!:)




Hoppas du njuter dig dag vännen!



KRAM




måndag 27 juni 2011

KVÄLL PÅ GÅRDEN

.

.



Kvällens jag myser på en Ikeaikon:) Shorts Melmelli från Classic Living, keps + collagetröja Lexington.



God kväll alla sommarsnäckor!:)


Jag hoppas ni har haft en skön start på den sista veckan i juni??


Vår dag har varit full av sol och nu på kvällen har vi suttit ute och njutit av den härliga värmen ute på gården. Bjuder på lite pics från den ikväll!

Mamma har gjort så himla fint därute med land i rostiga lådor i kalkgruset. Där finns färskpotatis, örter och grönsaker...





Betong, grus, armeringsjärn och moderna detaljer. Visst är mamsen duktig? (Kolla bara in skottkärran i trä och det krattade gruset - inget är lämnat åt slumpen när lilla mor gör något!:)



Gillar gillar det där parasollet...(Fast det borde varit grått så det hade platsat hemma:) Snäckor, fossiler, mer Ikea, Skulpturfabriken, fårskalle och olika sorters gräs. Very very Gotlandstyle mao:)


Vattenblänk, ännu mer Ikea, rost, enormt bord som papsen gjutit själv (han är också superduktig, så klart:) Trulle utanför det mysiga hus som ska bli mitt och brödernas + familjer (håller på och görs iordning just nu!) och fikonträdet.


Happy relaxed mama i kvällssolen(Jag är au naturell ovan förutom en jättepiffig kräm från Smashbox som jag ska tipsa om en annan gång. Den ger dig verkligen summerglooow till ansiktet:)




Önskar er alla en riktig mysig sommarkväll!



KRAM


P





Psst, Missa inte Daytävlingen - den slutar imorgon 15.00!



.
.

SUR LA PLAGE

.

.

Stranden nu på morgonen! Vädret = helt perfekt:) Man ser kanske att det är en familj som även brukar vara i Normandie Frankrike som badar här (eftersom den snygga Plageskylten kommer därifrån och det är så klart lilla papsen som satt upp den;)




Hello girls!



Denna morgon är det egentligen ingen som helst tid att sitta inne och blogga - vädret är ju alldeles för tokfint för det! Jag måste ut igen pronto och njuta så jag återkommer senare raringar!!!



Nu - back to the beach.


Sommaren är underbar!!!!




KRAM



Psst, Tusen tack för alla söta snälla hälsningar. Till dig anonym kan jag bara skriva att jag önskar av hela mitt hjärta att du försöker göra något som gör dig glad och lycklig istället för att lägga negativ energi på att vara sur på en bloggande medsyster du faktiskt inte alls känner. Prova på att sprid lite glädje istället och du blir mycket gladare själv. Gå fram med ett stort leende till någon du inte känner idag och bjud på en komplimang! Du gör kanske någons dag och kommer må såå mycket bättre själv sen, jag lovar:)


.
.

söndag 26 juni 2011

BADE BADE BADE

.


.

Bilder från dagens dopp! Flickornas ursöta baddräkter kommer från Stella Cove.



Bon soir!



Det blev inget Kneippbyn och inte heller någon båtutflykt idag, inte än i alla fall:)

Vi har mest varit på stranden och eftersom inte semestern tagit fart på riktigt än så har det varit alldeles tomt  på "vår strand". Vi har haft den helt för oss själva att busa och stojja på!

Jag är verkligen inte någon badnymf, inte i Sverige i alla fall!;) I Mälaren hemma vill jag absolut inte bada för där är ju vattnet ofräscht och brunt och man ser inte sina egna fötter när man vadar i.... Ålar och snokar och jag vet inte vad kan ju finnas i vattnet! (har fått något av detta slingrandes runt benet en gång - hu vad läskigt det var)

På Gotland är vattnet däremot kristallklart, sanden är alldels len och fin men....det är ju iskallt i vattnet! Hade tänkt göra en inpackning nere vid bryggan men nope, där doppades det inget huvud i den isvaken. Skatterna, som badar glatt vilken temperatur eller färg vattnet än har, tycker ju dessutom att det är såå kul att stänka kallt vatten på sin mams... Hur är det med dig söta bloggis - älskar du att bada i skandinaviska vatten?



Vi torkar oss med fräschaste blå/vita badlakanen från Lexington (som ju matchar min Lexingtonbaddräkt med stjärnor perfekt:) Finns att klicka hem i fina butiken Hvita Villan på Hönö som btw har riktig sommar-rea just nu!



Nu blir det grilltime!:) Ikväll kör vi både lyxigt och flottigt med oxfilé, grillade sparrisar, bea och pommes (funkar ändå för jag sprang 6.5 km imorse;).



Önskar dig en mysig kväll!



KRAM



.

EARLY IN THE MORNING

.
.



Det är söndag, det är sommarlov, det är semester, klockan är 06.49 och Bea vill gå till havet och bada!




Heeeej Söndag!




Hur mår ni alla solstrålar där ute i cyber? Tusen tack för att ni är så gulliga och för att ni skriver så mycket fint till mig. Era små hälsningar gör mig glad!!!:)


Här har jag tilsammans med Beabus precis ätit min goda goda fukost bestående av valnötsbröd från bageriet med färskost och nyplockad sallad, bläbärsjuice och en latte. Mmmm. Vi har ju varit vakna sedan läänge. Bea väckte mig supertidigt för hon tyckte nog att morgonen var alldeles för vacker för att sova bort! Solen strålar  över havet och väderleksrapporten på radion lovade nyss en kanondag.


En glittrande glad sommarskatt i nattlinnet.



Rosa rosor på Bea och matchande likadana rosor i rabatterna:)


Jag är så nyfiken på vad du gjort denna midsommarhelg??? Vill ju veta vad du har för dig också - blir så himla orättvisst att bara ni vet vad jag gör hela tiden;)

Idag blir det nog en utflykt med båten. Skatterna vill åka till Kneippbyn (de pratade om det igår kväll) men det tar vi nog en annan dag, om mamma får bestämma:)



Jag hoppas hur som helst att ni alla får en alldeles strålande söndag!



KRAM



.

lördag 25 juni 2011

PÅ SMÅ KALKIGA VÄGAR



.

Jag njuter! Bild: Från I-phonen.



Todelooo!


Nordöstra Gotland den 25 juli 2011 kl 14:50:  Idag har jag verkligen kutat som en gasell!

Det finns inte någonstans jag njuter så himla mycket av att få röra mig som på ön. Havsluften ger mig maassor av energi! Spring spring spring säger benen och jag tar i med allt som jag har och det går ju så lätt. Jag nästan flyger fram och i öronen har jag alltid riktigt bra dansmusik i snabbt tempo på hög volym för bara fågelkvitter, vågor och hjärtat som dunkar funkar inte alls lika bra  på mig när jag springer. Synd  bara att man inte bor på Gotland heltid för oh my vad vältränad man skulle bli då!;)

Nu ska jag bade i havet. Sen blir det nog lite kaffe och bullar igen på bryggan:)



Hoppas du njuter din midsommardag vännen!



KRAM



.

fredag 24 juni 2011

EN UNDERBAR DAG

.
.



Under oxeln Midsommarafton anno 2011:)  Dagens: klänning Lexington och clogs Gul & Blå.



God kväll vänner!




Hoppas ni har det bra runt om i vårt midsommarfirande sköna land!? (Ja, ni söta besökare från alla andra länder också så klart:)

Här har jag precis nattat en jättetrött Bea och vi håller nu på att mysa till det inne efter en hel lång dag ute i sokskenet. Eller alla är inte inne än för Flisan är nere vid stranden och badar med sin fantastiskt snälla morfar - gulligt:) 

Gotland har verkligen bjudit på en vacker midsommarafton och vi har fikat, ätit, fikat och ätit heela långa dagen känns det som! Puh, det får bli en pw direkt efter frukost imorgon tror jag:)




Bilder från dagen! Busiga glada skatter och massa med godsaker:) (Flisans klänning How to kiss a frog, Trulles jeans Levis och skjorta New Phil och Beas klänning ChillN.)



Jag och älskade lilla B myser vid det klassiska midsommarfirandet i Kyllaj med mamsen & papsen och deras vänner som sällskap. Det är alltid precis samma väder i Kyllaj på midsommar dvs sol och ca 23 grader varmt! Konstigt. Det är hur som helst så fint där och alla sitter på filtar med medhavd picknick och lyssnar på bandet som spelar Taube och annan mysig sommarmusik. Sen dansas det så klart runt stången men i år fick jag inte med mig någon av skatterna på den dansen! Trulle tvärnobbar - han tycker det är tokpinsamt, Flisan tycker det är för "ocoolt" och Beabusan blev jätteblyg när vi gick fram och backade. Så det blev med andra ord inga "små grodorna" för mig i år.


Nej nu kilar jag nog ner till stranden och tar mig ett megasnabbt kvällsdop jag också innan solen går ner!



Önskar att just du har en riktigt riktigt fin midsommaraftonskväll!



KRAM



.

TJOHOOO MIDSOMMARAFTON

.

.

Glad P uppe tidigt och hissar flaggan i den nykrattade kryddträdgården!



Tjingeling alla solstrålar!


Nu är vi alltså tillbaka på den magiska ön:)

Här doftar det gott av nygjort kaffe i hela huset, vädret är perfekt och en stor Levainsmörgås väntar på mig ute under parasollet:) Det är frukostime i solskenet med det glittrande havet som utsikt...

Idag blir det gotländskt midsommarfirande på tradioniellt vis med familjen - underbart!!!!


Vi ses kära bloggisar och tills dess önskar jag er alla en....


Härlig, mysig och magisk midsommar!



KRAM


.


torsdag 23 juni 2011

TÄVLING - VINN DAYTEXTILIER

.
.

Något av detta kan du vinna denna gång!





Goodmorning everyone!



Idag har jag åter igen det stora nöjet att presentera en finfin tävling för er!

Denna gången är det urfräscha butiken STORE Igorgallerian i Västerås som i samarbete med House of Philia ger er chansen att vinna något av dessa två textilpaket!


Första paketet är: 4 st DAY HOME sittkuddar 45x45x5 cm i färgen Coraille + Två st matchande DAY HOME kuddar 50x50 Coraille i mönsterna Bisquit och Bohemian circle

Andra paketet är: 1 st DAY HOME Triple Paisley kudde Coraille + DAY HOME Bohemian circle Coraille överkast/pläd till enkelsäng 


Motivera bara vilket paket du helst önskar och varför just detta i kommentarsfältet nedan så är du med i tävlingen!

Tävlingen avslutas tisdagen den 28:e juni kl 15.00.

 

Lycka till!




onsdag 22 juni 2011

GODKVÄLL FRÅN SMÅSTADEN

.
.

Bloggerska i motljus vid vår grind ikväll:) Jacka + jeans Lexington Clothing, clogs Gul & Blå (från förra sommaren but still working) väska Mulberry och runt handleden ett Montazamiarmand från Tullhuset - till stöd för den viktiga cancerforskningen. Visa att du stöder den söta du genom att bära just detta armband! (Det ser ut som jag inte har någon hals men jag har faktiskt en, jag lovar:)



Tjing på er alla!



Nej, nu får det vara slutpackat! Efter en snabbis med ärenden på stan ikväll har vi ätit hemmagjorda grillade hamburgare till middag uppe på vår nyfixade terass. Ojojoj, så mysigt det var. Gillar nog att sitta lite "högt" för då har man ju så bra utsikt över grannarna;)

Skatterna har lagt sig efter att varit hur busiga som helst ikväll alla tre och nu ska jag ha mammaegotid och slänga mig i soffan med en bunt nya Interiörmagasin och äta punchpraliner (favvis). Nej, jag kör inte GI just nu men har ganska bra koll på vad jag stoppar i mig ändå och ibland måste man ju unna sig lite på en lill-lördag!


Önskar dig en fin kväll!





Psst, Ni undrar vilken bil vi köpt? Det är en stor vanlig grå sådan i jeepmodell:)



ETT LITET KAKRECEPT

.


Hello snyggingar!


Mår ni bra denna onsdag, bara två dagar före midsommar??

Själv håller jag på och städar och tvättar och stryker och packar för fullt. Imorgon far vi nämligen till sommarparadiset Gotland - hurrey! Men vi kommer faktiskt tillbaka en kort sväng nästa helg för att gå på ett bröllop:) Vi har självklart villan under uppsikt av grannar när vi är bortresta + att den besöks regelbundet + att vi har värsta larmet + ett par kameror kopplade till webben så det är ingen som helst idé att ens försöka bryta sig in i detta lilla "fort" !(Vet att ni är ett par som undrat hur jag vågar skriva att vi är bortresta - nu vet ni!)
.
På Gotland ska jag som vanligt köra mina sköna löpturer på små kalkiga vägar, äta massa sura Levain och söta bullar från Rute, åka båt på havet, fiska, bada, plocka smultron, strosa i Visby, laga god sommarmat, göra små utflykter med skatterna, hänga med mamsen och papsen, besöka favvokeramikerna och bara njuta av lugnet och ljuset vid havet. Nu är det är verkligen sommar...


.
.
Idag bjuder jag er på ett recept på en smarrig kaka jag och Trulle gjorde häromdagen! Denna riktigt kladdiga kaka blev en superfavvis hos skatterna och det är det verkligen inte alla bakverk som blir ( mina kräsna små gillar ju inte ex marsipan, vispad grädde, stark choklad, kaffesmak, nötter, mandlar etc ) Ska serveras med färska bär och grädde vid sidan om, till de som önskar;)

Så här görs den:

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Häll sen smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i 40 min. Låt sen kakan svalna och dela i två bottnar. Fyllning: Koka smör, socker och mjölk i ca 5 min. Ta av från plattan och låt svalna något innan du rör ner vaniljsocker, äggulor och florsocker. Dränk in båda bottnarna på insidan med fyllningen och lägg ihop dessa med fyllningen mot varandra. Pudra lite florsocker över.


Nu blir det fortsatt hemmafix!

(och spana in nya bilen som precis rullande in på infarten:)



KRAM





OCH VINNARNA ÄR....

.
,



..
Malin S på Ingarö - Du har vunnit ett Lexington.Clothing presentkort värde 1500 kr!

Ulrica Seventeen Doors - Du har vunnit ett Lexington
Clothing presentkort värde 1000 kr!


Maila mig era adressuppgifter till houseofphilia@hotmail.com så kommer snart era härliga presentkort hos Lexington på posten!
.
Tack alla för er medverkan - fler finfina  tävlingar är på g, jag lovar:)


KRAM





 

tisdag 21 juni 2011

ETT PAR DOMAR

.

.

Ett par  Domar (glaskupor) från Day Home har nyss flyttat in!





God Kväll raringar!



Men tusen tack för alla söta kommentarer idag!!! Det är så roligt att läsa era hälsningar. En riktig humörboost:)

Här har vi precis ätit smaskig Pad Thai och innan jag hamnar i sköna tvsoffan (regnar ju ikväll, igen...) så tänkte jag visa mina nya fina Daydomar. Har faktiskt sneglat på dessa ett tag och nu har jag till slut skaffat en stor och en liten. Eftersom ägarinnan av netbutiken Blackballoon, Jenny, är en söt bloggvän så ger hon också mina besökare 10% rabatt på dessa idag tom torsdag med koden HoP. (Blackballoon har även fraktfritt i sommar och ni får jättegärna gilla netbutiken på facebook också:)



Det klassiska blåvita finns kvar - kan det vara rekord för en färg här hemma? Känns fortfarnde så fräscht.



Nej, nu blir det filmtajm och kramkalas med skatterna medans regnet slår mot rutorna. Lite mysigt det också eller hur?:)


Vi ses imorgon och då avslöjar jag vinnarna av Lexingtontävlingen!
(Tävlingen är avslutad)



KRAM




.