.
Hello snyggingar!
Mår ni bra denna onsdag, bara två dagar före midsommar??
Själv håller jag på och städar och tvättar och stryker och packar för fullt. Imorgon far vi nämligen till sommarparadiset Gotland - hurrey! Men vi kommer faktiskt tillbaka en kort sväng nästa helg för att gå på ett bröllop:) Vi har självklart villan under uppsikt av grannar när vi är bortresta + att den besöks regelbundet + att vi har värsta larmet + ett par kameror kopplade till webben så det är ingen som helst idé att ens försöka bryta sig in i detta lilla "fort" !(Vet att ni är ett par som undrat hur jag vågar skriva att vi är bortresta - nu vet ni!)
.
På Gotland ska jag som vanligt köra mina sköna löpturer på små kalkiga vägar, äta massa sura Levain och söta bullar från Rute, åka båt på havet, fiska, bada, plocka smultron, strosa i Visby, laga god sommarmat, göra små utflykter med skatterna, hänga med mamsen och papsen, besöka favvokeramikerna och bara njuta av lugnet och ljuset vid havet. Nu är det är verkligen sommar...
.
.
Idag bjuder jag er på ett recept på en smarrig kaka jag och Trulle gjorde häromdagen! Denna riktigt kladdiga kaka blev en superfavvis hos skatterna och det är det verkligen inte alla bakverk som blir ( mina kräsna små gillar ju inte ex marsipan, vispad grädde, stark choklad, kaffesmak, nötter, mandlar etc ) Ska serveras med färska bär och grädde vid sidan om, till de som önskar;)
Så här görs den:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Häll sen smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i 40 min. Låt sen kakan svalna och dela i två bottnar. Fyllning: Koka smör, socker och mjölk i ca 5 min. Ta av från plattan och låt svalna något innan du rör ner vaniljsocker, äggulor och florsocker. Dränk in båda bottnarna på insidan med fyllningen och lägg ihop dessa med fyllningen mot varandra. Pudra lite florsocker över.
Nu blir det fortsatt hemmafix!
(och spana in nya bilen som precis rullande in på infarten:)
KRAM