måndag 16 januari 2012

GOD MORGON NYA VECKA

.
.
.

Pics från halvmånebordet i vardagsrummet - just nu lite vårigt med ljuvliga doftande Pärlhyacinter!


Todeloooo vänner!


Ojojoj vilken respons det blev på förra inlägget med fantastiska Helsingborghuset! Som alltid såå kul att läsa era glada hälsningar och kommentarer. Såg att ni var måånga som älskade det, precis som jag:) Sen var det också ett gäng bloggisar som tyckte att det dock såg ut som "alla andra hem" och det tror jag faktiskt inte alls att det gör! Kanske är det så att några tror att hela Sverige börjar anamma "danskstilen" bara för att ett tjugotal bloggar skriver om den? Men "så stor" är den nog inte;) Precis som jag inte tror att de flesta hem i Sverige skulle börja ha "designstilen" med ex "teakmöbler, marmorbord, grafikisk interiör och Bojesenapor" bara för att många stora bloggare gillar den:)  Nej de flesta hem har nog "Ikeastilen" eller "Miostilen" eller "Boconceptstilen" hemma, alltså sådana möbler och detaljer som finns på de största möbelvaruhusen runt om i vårt land tror ni inte? Och många hem runt om i landet med "jag bryr mig inte alls om inredningstilen":) Och att dissa andras stilar, som så många gör irl (och på sina bloggar)  är inget jag gör i alla fall. Alla har ju olika smak helt enkelt och måste få ha det! Varför ska man göra ner någon annans stil bara för att man själv inte gillar den? "Ååååh vad tråkigt med färglösa hem" läser man ofta eller "Åååååh så opersonligt hem" men man kanske vill ha det just precis så? Det finns ju inte rätt eller fel liksom (fast vissa verkar verkligen tro det;) Nej, var nöjd över vad just ni har och vad just ni gillar!:)Nu blir det PW!
Ha en härlig start på veckan!


KRAM
.

43 kommentarer:

Drömlägenheten/Caroline sa...

Fram för personliga hem!
Jag inspireras lite här, lite där och har min alldeles egna smak och stil. Det bästa tycker jag!

Kram

Me sa...

Håller med dig Petra, inget är rätt eller fel. Alla vill vi ha olika. Och tacka sjutton för det!!
Vad trist det skulle vara om det BARA fanns IKEA mfl?
Jag tyckte det hemmet du visade var ursnyggt!!! En bra mix av allt =)

Ha en fin dag

Kram Fia

Att vara någons fru sa...

Japp, här hemma blandas det hej vilt :)

Karin - AlicesMamma med 2:an i maggen :) sa...

Helt rätt! Känner att det här med åsiktsfrihet lätt spårar ut i bloggvärlden... Ingen vill ha det som någon annan men tydligen måste alla gilla samma! Dubbelt...

Ha en toppen dag :)

kristina - ingen vanlig dag sa...

Helt rätt. Jag älskar inredning och frossar i det mesta. Bara för att man tycker att något är riktigt snyggt så behöver man inte vilja ha så hemma hos sig själv. Men man kan inspireras och plocka russinen ur kakan när det kommer till sig själv. Inte heller ska man dissa det som andra valt - det finns säkert en tanke bakom och alla är vi olika.
Kram.

VivanDivanGoesFashion sa...

Mycket klokt skrivet. Alla är vi olika. Det viktigaste är ju att man trivs i sitt eget hem. Jag tycker det är jättefint med vitt och svart och enkelt men vi är ju fyra i familjen och alla har rätt till att hjälpa till att sätta sin prägel på hemmet. Och då kan det bli en underlig mix. Sen att jag eller maken kanske inte är världens bästa inredare spelar ju egentligen ingen roll så länge vi trivs i vårt hem...Därför är det ju också bra att det finns bloggar som dina som kan ge inspiration och hjälp att hitta de där små detaljerna då man själv inte har tid att sitta och leta i inredningstidningar mm...

Kram
/Vivvi

Anonym sa...

Helt rätt! typiskt svenska avundsjuka och hur skulle det se ut om alla tyckte om precis sammma saker, men man kan väl ändå glädjas åt andra. Det viktigast av allt är väl ändå att man får vara frisk och ha hälsan, sin familj och vänner.

thesuperordinary.com sa...

Vårligt vackert på ditt bord. Vi tycker olika, och det är ju himla tur att vi gör. : )

Hoppas du hade en skön PW!

Martina blog sa...

Jag älskar! Jag är säker på att du också kommer att älska det här: Vad tror du Http: / / www.delightfull.eu / bord / amy_table.html

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Helt rätt!
Alla får ha som de vill hemma. I min umgängeskrets finns det INGEN som har det likadant hemma. Vi är olika allihopa.
Och det är väl det fina i kråksången. Att man inreder enligt eget tycke och smak.

Skulle kunna inreda det på pricken som på bilderna, men så finns ju de där andra detaljerna jag gillar...som finns i andra hem....och vips har jag mixat och inrett ett personligt hem med inspiration från många:)

Kram Susanne

Annan sa...

Klokt skrivet

Funderar på vad vi skulle kunna kalla vår inrednningsstil här hemma... gott&blandat, lekhuset(inget lekrum här inte...), hemtrevligt, under utveckling... jag trivs i alla fall och det är väll det viktigaste.

Sen är det ju alltid skoj att kika runt på hur andra har löst det för att hitta lite inspiration.

Anna sa...

Självklart ska man få inreda med det man själv tycker är snyggt. Sen om flera andra har liknande spelar väl ingen roll? Även om man inspireras av andra, så gör man ändå på sitt eget sätt till slut! :)

Ha en trevlig dag!
/Anna.

Jenny sa...

Bra skrivet P! Man har ju alltid ett eget val att söka sig till de bloggar som har den stil man gillar.

/Jenny

Anonym sa...

Hejsan,
jag tyckte huset var underbart! jag brukar ju efterfråga en "dagens" och gör så även idag!=)

Ha en jättebra dag, hälsningar Camilla B

Krickelin sa...

Bra skrivet!! Håller med till fullo :)

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Livet är för kort för att gå och irritera sig över
andras smak och stil.
De finns liksom lite viktigare saker här i livet...
Kram
Fröken Vit

Anonym sa...

Nog har danskstilen kommit till Sverige allt! För två år sedan kunde Du bara hitta deras fantastiskt fina inredningsreportage i utländska tidningar. Idag kommer de smygande i varenda svensk inredningstidning varje månad. Har man läst dessa utländska tidningar tidigare så känner man igen dem. Tine K och Day home säljer massor av sina varor till Sverige idag och nog har dansk-stilen rotat sig precis som Mio, Ikea mm.Det finns en värld utanför bloggarna med. Danskarna är otroligt duktiga på design och har alltid varit 2-3 år före oss med allt.Härligt är det att alla hem är olika och själv uppfattade jag hemmet i Helsingborg som oerhört "stylat". Det kändes mer som att huset var tömt för försäljning och att en stylist fått fria händer att "fixa det".Vi som jobbar med inredning och design känner alla igen dessa märken som representerades.Det fanns inga personliga saker i det som foton av familj tex mm.men för det ogillar jag inte sakerna.Det är lustigt att Du alltid skriver att Du inte dissar någon då Du alltid dissar folk med andra åsikter än Du. Och visst har du skrivit i tidigare reportage Du lagt in att "detta gillar jag inte" eller detta är inte "philiastil". Lev som Du lär?

Sahra sa...

Visst får man tycka annorlunda. Men när det blir gnälligt diss istället för något konstruktiv kritik kan man lika gärna hålla tyst. Min mamma har det där draget. Så fort jag skriver något på fb om tex mat eller film, så är hon där och skriver: Fy vad äckligt. Eller fy vad fult. Eller något liknande. Blir gaaaalen. Tyst människa tänker jag då bara. Du och jag verkar iallafall ha samma smak och skulle vi inte ha det så skulle jag inte dissa dig för det. Ha en skön pw

House of Philia sa...

Anonym ovan - Jamen det är klart att danska stilen finns i Sverige och har funnits lääänge!!! Jag har själv gillat den sen 2002:) Köpte danska magasin och inredningsböcker för då fanns det inte bloggar:) De är före oss absolut. Men det var inte det jag menade utan att jag inte tror att det "flesta" eller "alla" har denna stil bara för att den just nu syns i några bloggar och i tidningar.

Nej jag brukar verkligen inte dissa folks åsikter! Var har du fått det ifrån? Att jag alltid gör det? Jag raderar en del elaka kommentarer där vissa personer skriver mycket taskigt och det har jag all rätt att göra tycker jag. För varken jag eller mina besökare blir glada av att läsa dessa eller hur? Sen har jag kanske skrivit någon gång under de tre år jag bloggat i något inlägg att något inte var "Philiastyle" direkt men nej, på feelgoodbloggen H of P dissas det inte, det kan du inte påstå!

P

Sivs hus sa...

Hei, WOW herlig stilleben hos deg i dag! klem Siv

Anonym sa...

Hos oss är det väldigt eklektiskt vill jag lova men jag märker ju hur påverkad jag blir av din och andras fina bloggar....kommer hem efter sommarsemestern ett dayöverkast från butiken i höganäs, ett par fin fina ljusstakar som synts lite här och där fast jag inte alls är en danskdesign - person..... får detta fortsätta kommer nog mitt hus snart se ut som det på bilderna...helt oavsiktligt :)

/ Johanna

LOPPISLIV sa...

Håller med dig fullständigt. Finns ju inget rätt eller fel i detta. Det handlar om personlig smak och ett brinnande intresse. Man hämtar inspiration lite här och lite där. Och de flesta är ju faktiskt inte så jätte inrednings intresserade. Därför är ju bloggandet så himla kul för här har vi ju vårt forum vi inredningsnördar. Bra inlägg Philia!!

Kraaam Paula

PS: Jag bara älskar hemmet du visade i förra inlägget, allt är ju så genomtänkt och såååå himla vackert :-))

Extraordinarygirly sa...

Hej Petra, Skulle sa garna vilja ha lite tips angaende foto och sant med anledning av din nya Mac. Har oxa precis bytt fran Pc men blir inte klok pa denna silvriga sak..sa knepigt att lara sig, sa snart ger jag upp och koper mig en Pc igen... Hoppas du kan fa mig pa andra tankar!xx Cilla

Anonym sa...

Kloka ord.

Det enda som jag tycker många gör "fel" vad gäller inredning är att de shoppar för mycket. De har ingen impulskontroll och köper den senaste lampan, soffan, gardinen.. vad det nu kan vara. Men sen tröttnas det fort. Ofta pga att "alla andra" har köpt likadant och då är det inte speciellt längre. Minns t ex "keep calm.."-postrar, barockmönstrade tapeter, myran-stolar. Snart är det tolixstolar, cupcakes-kök och industriella lampor som är helt ute. Och det gör väl inget om man har köpt dessa saker med någon slags känsla, att man själv VILL ha dessa saker. Men oftast känns det som man bara vill hänga på, vara cool, bräcka alla andra, vara först.. Resultatet blir därefter. Det finns bloggare som helt ärligt skrotar kök som bara är 5 år gamla för de ångrar sina stilval! Ett extremt exempel kanske, men det jag ser hela tiden samma sak vad gäller soffor, tapeter, golv etc etc. Visst har man rätt att ändra sig och köpa nytt MEN tänker ingen på miljön? Tänk vilket fullständigt slöseri med resurser. Jag önskar att folk istället kunde stanna upp och tänka efter; vad gillar JAG? Det kan vara svårt att nå dit, det krävs ju att man lägger lite tid och klarar av att plocka russinen ur kakan, men man sparar många kronor på detta och framförallt så får man en stil som är helt och hållet ens egen. Då spelar det heller ingen roll om den stilen råkar vara inne eller ute, då är man nöjd själv.

Sofia

lena sa...

Hej, får jag fråga vilken storlek du har på din silverbowl fr DAY?

Lena :)

HOUSE of ADELA sa...

Helt sant att vi har ju alla var odh en vår egen smak och inget är precis som du skriver rätt eller fel;) Jag tokgillade också det danska hemmet och tycker verkligen det var genomtänkt och i en härligt lugn färgskala. Har också alltid undrat varför vita hem anses som färglösa och intetsägande av en del...För mig är det ett skönt lugn, jag mår ju så BRA av det;)Bra att du tar bort taskiga kommentarer...de hör inte hemma här.

Kram
Adela

@my casa sa...

Håller med dig till fullo, blanda som du vill finns absolut inga rätt eller fel!
Ha det som du BÄST tycker om oavsett inredning,
kläder, kropp...DU VET BÄST SJÄLV!

kram,kram

Pethra sa...

Jag älskar att komma hem till folk och se hur de har det, inte för att dissa eller skratta åt deras stil utan för att ens hem står för vem man är. För mig och min make har det varit viktigt att hitta den inredningsstil som passar oss och som får oss att trivas och känna harmoni här hemma. Jag älskar det vita, svarta och gråa (det får mig att bli lugn och harmonisk) men det tog år innan jag förstod det och nu försöker vi sakta men säkert skapa det hem som speglar oss, det tar tid för det kostar och kostar gör det eftersom vi är noga med vad vi väljer ut, hållbart och tidlöst är ett måste. Jag kan inte köpa något som är jätte populärt just nu, typ Tine K-lamporna, för jag vet att jag skulle lessna om 1 år eller så. Många kopierar andras hem rakt av i dag och lessnar fort, det är trist, främst för att det är inte dom. Önskar folk vågade vara mer sig själva och inte bry sig så mycket om vad andra tycker.

Michelle sa...

Bra ord du skriver! Härligt med en PW också :)

Kram Michelle

Frida Bieberbach sa...

Fint och krispigt ;) vårigt.
Kram

Bromans Bravader sa...

Heja! Såklart alla ska få ha hem precis som de gillar utan att andra ska klanka ner och de ska känna sig sämre. Finns ju inget rätt eller fel. Bara personlig smak och stil.
Och alla har inte heller budget att göra precis det de egentligen vill utan får använda sig av de medel som finns tillgängliga!
Nej, jag håller med dig! Och fram för fler personliga hem!
Kram Jannike

Anonym sa...

Opersonligt?? Kan då inte påstå av alla hem jag har blivit hembjuden till sett ut så!!! Det vanliga Svensson hemmet är långt från det här. Då måste det Helsingborg hemmet vara personligt av nåt!
Angånde personliga saker som e x p foton på familjen, mäklare avråder att ha sånt framme vid försäljning. Men jag såg en hel foto vägg vid braskaminen.

MVH Michaela

Kristina sa...

Håller med dig! Ditt hem är ditt hem och där bestämmer du hur det ska se ut. Om du väljer och sätter ihop saker som du tycker om så blir det ju personligt oavsett hur det ser ut eller??!!

Lifestyle by Moi sa...

Style is knowing who you are and what works for you!!!

Anonym sa...

Hej!
Jag tittar gärna i magasin och på bloggar och det finns mycket jag tycker är fint, men lampor på ett par tusen kronor, det finns bara inte i min värld. Jag har helt enkelt inte råd. Men jag är ganska nöjd ändå, men visst önskar jag mig!

Anonym sa...

Ååhh vad jag älskar din blogg!! Din inredningsstil och din smak! Tror att många läser för att man gillart! Vi har nog liknande smak vi som följer dig! Jobbar som mäklare och kliver in i hundratals hem varje år, merparten av vanligt folk har dock andra hobbys än inredning! Därför är det ju så kul när man får läsa om de som delar ens intresse! Att inreda, måla om, bygga om och fixa till är ju en härlig hobby som man dessutom kan göra i hemmet med sällskap av familjen! Kul att du är du och delar med fig av dina åsikter, din stil och din värld!!! Keep om going!!!
Kraaaaam Cajsa L

Johanna sa...

Huvudet på spiken! Självklart ska man inreda(eller icke-inreda)sitt hem precis så som man själv önskar och det kan inte bli fel, det är ju man själv som ska bo där. Fram för att hissa, istället för dissa! Kram!

Vanessa sa...

Bra kommenterat, Petra, tycker jag!
Låt varandra gilla det man gillar oavsett om det "tillhör" en viss stil eller inte. Oavsett om det råkar var en stil som är lite rådande inom en bloggsfär eller i inredningsmagasin eller inte. Det är ju bara att sluta titta, läsa, följa om man inte "står ut". Varför, varför, varför känner såå många ett sådant ENORMT behov av att om och om igen offentligt uttrycka sitt missnöje över hur och vad andra gör. Det handlar ju inte om att göra någon annan illa, bara om att man har olika smak, olika förutsättningar och olika intressen. Lägg av!, är det enda jag vill säga dessa energislukande pessimister.

Så återigen; Bra kommenterat, Petra!

V

Anonym sa...

Hej Petra! Vilket fantastiskt hem!!! Men det har ju DU oxå!
Men jag tror att vi är många fler än ett 20-tal bloggare som har designade hem! IKEA,Mio eller Boconcept står inte jag eller min bekanskapskrets för, utan snarare liknande hem som ditt och det i reportaget.

Anonym sa...

Å vad fint ditt vårbord är! Suuuperinspirerande! Vilken fingertoppskänsla du har!
Kram från Anna, ny hängiven läsare

Anonym sa...

Vem dissade snygga framgångsrika hårt arbetande HELENA SEGER?

House of Philia sa...

Inte var det jag:) Kolla bara inlägget den 16: Nov 2010 där jag istället hissar henne!!!:)

studio karin sa...

Ha ha :))) störtskön definition av stilarna som råder :)))) "Danskstilen" (som du bör vara en stolt propagerare för, med ditt vackra hem), "designstilen" (som jag tror jag gillar hehe...) och "Ikeastilen" mm mm ;) Huvet på spiken som vanligt!

stooooor kram

(och vad läser jag för j*vulskap om skatteanmälningar! Sickna vissna typer. Men du, som man säger på engelska "What goes around comes around" så det där biter nog anmälarna bara i häcken själva, tillslut.