tisdag 3 januari 2012

HELLO CUPCAKES

..
.



Dagens tips till er som älskar det danska kunliga blå/vita porslinet precis som jag gör! På Panduro finns det de mest söta cupcakeformar med just detta klassiska Musselmaletmönstret. Perfect match or what?:) (Fast de kunde vara lite tjockare och större men man kan ju inte få allt eller hur;)







Tjingeling mon ami!






Här har vi en mycket grå januaridag i Småstaden idag! Men huset är nystädat och fräscht och med julen borta och nya gröna blommor känns det nästan lite vårigt:) Åh vad man längtar dit inte sant? Solen som skiner och lökarna som blommar i rabatten och skatterna som cyklar och morgonlatten på trappen... Nåväl - än är det låångt kvar och just nu har vi ju jul-lov!

 Skatterna har söta vänner här och snart ska jag göra cupcakes ur Leilas Hello Cupcakebok till dem allihopa. (Det blir mumsiga chokladcupcakes i fina formarna - då blir de nog glada:) Fast jag själv ska inte smaka dessa godsaker, nope inte en endaste liten smula ska slinka ner för nu är det sunda tider! Jag saknar så min tränade kropp och + 4 kg bara för att det är vinter är inte ok. Känner mig tröttare, har just "muffinsmage" och har inte alls samma energi som när jag tränar regelbundet... När H kommer hem blir det en tur runt Småstaden basta! Sen ska jag åka och titta på marmorskivor - har nämligen en plan till en liten del av huset...






Apropå marmor och apropå Leila - hittade mysigt pics taget i hennes magiskt vackra kök via  Leilas egna blogg!



Nu - baking time!



Ses senare!



KRAM





.

25 kommentarer:

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Hej Philia!

Ja, visst är det jättevackert med blåvitt. Så fräscht och klassiskt!

Nu har jag börjat blogga igen efter en paus på ett bra tag.
Men känner att jag har ny inspiration till detta nu!! :-)

Så kika gärna in till mig!

Må så gott så länge.

♥♥♥Kram Fröken Vit♥♥♥

Att vara någons fru sa...

Hon är dösnygg. Men Nigella är fasiken snäppet bättre.

Anonym sa...

Hejsan! Jag gillar mycket på din blogg och får ofta inspiration men det känns inte som en feelgood blogg när du skriver om att du som är så smal har muffinsmage och all denna hets kring din träning. Jag förstår att man ska träna för att må bra och så men det blir så fel när du skriver att du inte är nöjd med dig själv. Jag trodde man skulle få bättre självförtroende ju äldre man blev och inte fokusera på vikt så mycket. Jag förstår vad du menar men det är inte bra att uttrycka sig så här på en blogg som är så stor. Mvh Malin

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Snygga formar!

Tack för tipset!

@my casa sa...

Javisst är de där formarna superfina!

Och Leilas kök underbart...

Titta in hos Thess sa...

Men duuu vilka underbart fina muffinsformar,skulle ärligt talat
bara kunna ha dom ligga framme som prynad för att dom är så fina =).
Och visst får man vår feeling så fort man fått bort julen.
Jag startade med nya blommor och en ny vårigare header till bloggen.

Hoppas att ni får en härlig dag med bak och mys.

Kram Thess

Myke minutter sa...

Jeg elsker også blåhvitt porselen! Et tips hvis muffinsformene er for tynne er å bruke to stk, altså "dobbel" muffinsform :) Prøver også å gå ned noen kg her, siste rest etter siste svangerskap. Men det er ikke så lett å finne tid nok til trening + det er veldig fristende å bake muffins, cookies e.l. i stedet :) Ha en fortsatt finfin tirsdag! Klemmer

Casa of Mia sa...

Men Gud så fina formar, jag har hela servisen så dessa måste jag köpa! Älskar Leila och kul att hon har en blogg nu kram

Anonym sa...

Kom igen! 4 kg känns som lite att hänga upp sig över, det går du bort lätt om du vill. Tycker att du låter väldigt sträng mot dig själv. Man går upp o så går man ner igen, känns ganska naturligt för en kvinna i vår ålder att pendla i vikt, eller?? Ha en skön runda i alla fall ;)
/L

Anonym sa...

Men alltså kan inte dom som inte gillar house of p helt enkelt låta bli att besöka bloggen?....Låt oss som gillar bloggen ha den ifred o förstör inte vår glädje VI får ut av den! Det finns sååå många andra bloggar att kika på, vänd ögonen dit istället!!! Näe det är inte någon vetenskaplig blogg näe det är ingen ibland politiskt korrekt blogg MEN IBLAND MÅSTE SAKER O TING FÅ BARA VARA.... Jag har haft denna blogg som en liten tillflykt från alla krav o måsten o stress/jobb etc. Här har jag fått koppla av, njuta av vackra inredningar recept tips o idéer. Och så vill jag att det ska fortsätta. Så alla som har negativa synpunkter; Låt bli! Gå någon annanstans där det passar er smak bättre. Det är inte svårare än så.
/Skånetanten

Anonym sa...

Hei!
Just had to say I looooooooove your blogg! So much inspiration:) keep it up! Klems

Anonym sa...

För mig funkar du som inspiration ÄVEN för vikt, skönhet och hälsa (alltså inte bara inredning)! Och dina träningambitioner ska bara hyllas. Jag försöker hålla ungefär dina mått. +4 kg, vad väger du då? Vore kul att höra så kan man peppa varann. Det är vad jag vill gå ner också, från 62 till 58 (nästan lika långa). Nu ska jag iväg o spinna och det är både skönt, roligt och hälsosamt. Så feel good så! Lycka till!
//Sanna

Alexandra sa...

Jag vill så det "vårpiffade" hem!!! Älskar din stil och den inspiration du ger! Vilka blommor köpte du? Vad ska du satsa på för inredningsprylar i vår?

Och du- jag gillar dig oxå!
Håller med en tidigare talare som skrev att dom som inte gillar vad du skriver borde väl inte kika in här..

Kör hårt!

Anonym sa...

Hej!
Du ser iallafall superfräsch ut trots dina 4 pluskilon, måste bara fråga var ifrån du räknar?
Kram Camilla

The super ordinary sa...

Man gör som man själv mår bäst av. Vill du gå ner i vikt är det ju bara dina bekymmer ; ) Jag har med fyra kilo för mycket just nu. Jag är inte rund, men mår bättre själv att vara runt min normalvikt.
Muffinsformarna är så fina, likaså är leila..

Philia sa...

Hej hallå raringar och tack för era söta hälsningar!

När det gäller vikt och hur man trivs med sin egen osv är det ju detta helt inviduellt. H of P handlar ju om mig och mitt liv här i Småstaden och den här bloggen innefattar ju också det som jag tänker på och är intresserad av! Att man skulle ha självförtroende att inte bry sig om viktuppgång för att man är runt fyrtio? Nej det stämmer verkligen inte för mig. Jag tror nog aldrig jag kommer få så mycket självförtroende i sådana fall;) Nej skämt åsido, att väga lite för mycket för att man inte skött sig på ett bra sätt och inte trivas med det har inte med självförtroendet att göra utan känslan av att man inte mår tipp topp. När man tränar så frigörs massa härliga endorfiner, man blir gladare och dessutom snyggare som ett extra plus:) Energin är det abslout viktigaste.

Sen är det ju helt olika vilken vikt som är var och ens "matchvikt". Jag är nästan 170 (169,5;) och trivs allra bäst när jag tränar och väger ca 57 (och nu väger jag 61) så det handlar inte om att jag vill vara toksmal på något sätt (som när jag var 20 och vägde 50...) Nästan exakt samma viktmål som dig Sanna alltså:)


Ha nu en riktigt fin fortsättning på dagen!'

KRAM

P

Anonym sa...

Vad det var jag ville säga i mitt tidigare inlägg var att jag kände bara, klaga inte, det är 4 små kg o det fixar du lätt. Det är ju så i vår ålder, äter vi inte helt rätt så kommer de där extrakilona som ett brev på posten, vi vet ju om det. Att du skriver att det "inte är ok" att äta upp sig 4 små kg tycker jag lät hårt mot dig själv. That´s all.. SÅ ut o spring nu ;), jag ska själv ut o springa ikväll o jag accepterar att jag har 5 kg för mycket just nu o det är helt ok, för jag har ätit o njutit av god mat i jul, man får göra det.. /L

Anna-Panna sa...

Åhh...jag som gick förbi Panduro igår - utan att slinka in. OCh jag fyller dessutom snart år o måsta baka lite inför det. Dessa bara MÅSTE jag införskaffa. Tack rara du för tipset!

Ha en skön kväll
Kram

Bromans Bravader sa...

Ja visst vill man ha in våren och nya fräscha blommor nu. Har inte städat ut julen än men snart.. läängtar!
Och jag är enig med dig gällande träning och vikt. Mår själv mycket bättre när jag tränar så nu blir det ändring på det också. Har slappat alldeles för länge nu.

Kram Jannike

MommyM sa...

Gah nu fick du mig att vilja springa till Panduro med en gång trots att jag egentligen är lite trött på cupckes. Kanske kan man ha ngt annat fint i formarna? Kramar M!

Girle sa...

Här är en till som försöker låta bli cupcakes. Jag var superduktig på att träna förra sommaren och då mådde jag super. Nu ska jag sätta igång och bli starkare, slankare o förhoppningsvis lättare. Stor peppkram!

Isa sa...

Tack för tipset, nu blir det en sväng till Panduro.

Livet de la crème sa...

Underbara formar, älskar Musslmalet!

Marion sa...

Åh så vackra muffinsformar,
de har mycket fint på panduro.
Annat också för att göra vackra konstverk av cupcakesen.

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Petra!

Men ååå vilka ljuvliga muffinsformar! Tack söta du för tipset! Måste nästan se om de finns på vår Panduro i stan.

Kram Jes