söndag 8 januari 2012

HOW TO MAKE H´S PASTA SPECIALE

.
.
.


Idag visar jag hur lätt du gär en riktigt god pastarätt (som tom de små skatterna gillar:) Du börjar med att skära kycklingfileérna i lagoma bitar...




Bon Soir snyggingar!





Ikväll åt vi Kyckling pasta eller "H´s Speciale" Han bjöd mig på denna smarriga rätt i början när vi träffades och sen var jag "hooked" om man säger så, ojojoj (och då visste jag inte att det faktiskt var den enda rätten han körde ha ha:)

Eftersom jag är lite lat ikväll så tog jag hjälp av kameran för att visa hur man gör!

Det du behöver är:

Goda Kycklingfileér
Spenat/Babyspenat (ej frusen - det blir inte alls lika gott tycker jag)
Soltorkade Tomater
Chiliflakes
Bacon
Matlagningsgrädde
Pasta



Har i tomaterna i stekpannan och börja koka pastan (en favvis är bla den från Gecco)




Strössla över Chiliflakes (en superbra krydda att ha hemma. Funkar till så mycket som tex Hamburgerdressingen:) och skär bacon och ha i kycklingblandningen...


I med en skvätt grädde (ett par dl så där. Denna rätt gör man "på känsla":) och till slut har du i spenaten som bara får mjukna och bli varm.



 I med pastan och kycklingen i en vacker skål et voila - middagen är klar!!!




Nu bir det nattning av små skatter i deras sängar och sen blir det söndagsmys och filmtajm här!




Vi ses imorgon girls!



KRAM




.
.

38 kommentarer:

Dagar hos mig sa...

Har faktiskt alla ingredienser hemma till denna rätt, ska prova i veckan:)

seventeendoors sa...

Ja, jag är ju ingen Martha Stewart eller House of Philia direkt :)
men det här kanske jag ska prova. Ser supergott ut.
Ha en fin ny vecka!

Bromans Bravader sa...

Mmm, låter gott. Tackar för tipset och önskar en fin kväll.

Bromans Bravader sa...

Mmm, låter gott. Tackar för tipset och önskar en fin kväll.

Emma sa...

Mums den får det bli i veckan :)
tack!

Anonym sa...

Brukar också laga denna rätt. Jättegod och superenkel att göra.

Elinor sa...

God kväll!
Ser riktigt gott ut, alltid kul med olika recept med basen kyckling! Får bli att prova när vi är i fjällen. Längtar till vintern...Väntar ledig dag imorgon efter jobbhelg. Skall bli skönt. Ha det gott från Elinor i Vårgårda.

Familjeliv sa...

Ser smaskens ut! Den måste provas i veckan. Tack för tipset!

Ida sa...

Ser mumsigt ut, den ska jag testa! Ha en bra start på veckan! Kram ida

Casa of Mia sa...

Mmm så gott, denna rätt skall jag absolut laga. Chiliflakes går hett här hemma också, vår favoritkrydda. kram

Anonym sa...

Såg väldigt mumsigt ut. Gillar dina griffeltavla också, går det att få tag i en likadan på något sätt? //Emma

Lilla Majken sa...

Så läckert det ser ut och fina bilder dessutom.

Ha en fin kväll.
Kram Therese

Drömlägenheten/Caroline sa...

Mums!

Vad gulligt det ser ut när du använder gaffel! Smart! Jag hatar näligen att känna på fileérna...!

Kram

Anonym sa...

Åh,precis i min smak=) ska provas här iveckan.....
Tack för veckoinspiration, hur bra som helst, lätta, snabba och smaskiga recept det ggillas skarpt

Kram vackra du!!!

Fru Bes Blogg sa...

Måste testas!

Johanna sa...

Låter vrålgott ju! Tack för det!

Madeleine - Två Trappor sa...

Yummy!! Tack för tipset, den ska vi prova snarast möjligt. :P Med lite riven parmesan ovanpå det så är vi alla lyckliga hemma hos oss. ;) Kram

Anonym sa...

Jag gillar din blogg och har hängt med ett par år men till och från tycker jag att det är jobbigt att läsa eftersom allt är så himla perfekt.

Fina kläder, roliga dagar, mycket socialt umgänge och ser alltid perfekt ut.

Det kan bli jobbigt att läsa när man själv är en vanlig svennebanan, mend de dalar och toppar som det innebär.

Ville bara säga det.

Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Filmtips - huvudjägarna - norsk action när den är som bäst!

Home of M sa...

Den är super!

Under en vind sa...

Ser verkligen gott ut!!

Kram!

Anonym sa...

Det här ska jag göra, verkar riktigt gott! Kul att se något annat i bloggen för en gångs skull. Fortsätt gärna med andra inslag...Barbro

H`s enkla vardag sa...

Hejsan!
Brukar göra nästan samma rätt som ni, men vi har creme fraiche istället för grädde och sedan har vi riven parmesanost bredvid. Orginalreceptet kommer från Café Opera har jag hört, fast de har med fläskfile istället! Jättegott i allafall och det bästa är att barnen tycker om den också!
Ha en bra dag? Helena

Jättekul när du lämnar recept på mat som ni äter.

Madeleine sa...

Verkar himlans gott det där :) Liknar något jag brukar göra med spenat bland annat, men tror jag ska testa ditt recept nån dag i veckan :)

Veronica sa...

hei
hva er "gradde"?? fløte på norsk?

Lines CountryLiving sa...

oj det så enkelt og godt ut!! den oppskriften skal jeg teste på familien min :)

Vita verandan sa...

Tack för tipset!
Ska prova det i kväll.

Anna

Anonym sa...

Mmm, supersmarrigt! Jag brukar göra nästan likadan fast utan bacon och har salvia i. Prova. Barnen älskar detta.

marita sa...

Hej. Detta måste provas. Undrar bara om chiliflakes , är det flingsalt med chili eller är det en kryddblandning? Hittade det inte i vår närbutik. Ha en trevlig kväll!!

Catrine sa...

Takk for supert tips!
Jeg hadde ikke soltørkede tomater, men brukte paprika i stedet!
Barna var veldig skeptiske til spinaten, men alle spiste godt! :)

Marion sa...

Mums det här ska vi testa senare i veckan, enkelt och gott.

Anonym sa...

Du brukar inte krydda med typ lite salt o svartpeppar också, eller är det bara Chiliflakes som krydda? :O
Hälsningar
Linda

Anonym sa...

Det var jätte gott ... Uppskattat av både man och ungar ... Jag kikar in hos dig varje kväll såååå mysigt

Annis sa...

Gjorde din goda pasta rätt igår och den blev mycket uppskattad (trots 13-åringens negativa kommentarer innan han smakat). Så enkel och så fantastisk god, kommer bli en stående rätt hemma hos oss!

Anonym sa...

Tack för matinspiration! Rätten var väldigt uppskattad av både mig och sambo!

frida sa...

Tack för ett grymt bra tips, det ska jag överaska maken med till middag idag!

Anonym sa...

Har du provat att ha i vitlök? Känns som att det saknas...

Anonym sa...

Har du provat att ha i vitlök? Känns som att det saknas...