måndag 2 januari 2012

JULEN UT & NYA VANOR IN

.
.



Nu är glada julen slut slut:) Årets julpynt är sen imorse nerpackat upp uppburet på vinden!





Tjingeling första veckan!



Mår ni bra söta vänner!? Och känner ni kanske som jag just nu att ni är riktigt sugna på att ta tag i massor med en gång bara för att det är ett nytt och alldeles fräscht år!?!

 Jag får nästan alltid samma känsla vid den här tidpunkten varje år...Att jag har massor med planer, vill göra om och göra nytt! Träna, äta nyttigt och utvecklas... Ska skissa ner alla mina planer och sen försöka förverkliga så mycket jag bara kan av detta 2012:)

Bloggen H of P kommer så klart också fortsätta och förhoppningsvis utvecklas den också:) Är så glad över att ni skriver att ni inspireras här inne på denna "min lilla sida i cyberspace" - och jag älskar att göra just det! Bloggen har gett mig såå himla mycket de åren jag bloggat och jag har ju genom den fått många roliga uppdrag, nya fantastiska vänner och spännande kontakter över hela Norden. Det är heeelt fantastiskt om man tänker efter! Ni är så många där ute som skriver så mycket fina och smarta och roliga hälsningar och det gör mig så tacksam och glad ska ni veta:) 

(och de elakingar som skriver hemska saker, de som först dissar det jag gör eller gillar och sen kopierar och gör exakt likadant när jag lyckas, sprider osanningar och snackar skit bakom min rygg, de som gör anmälan med lögner till myndigheten, de som är falska och de som inte har tillräckligt med ryggrad att säga vad de tycker face to face  lägger jag i en låda "och skickar långt ut i cyberrymden"...)




Nya vanor startar idag pronto! Smoothie till frukost (vaniljyoughurt, frysta jordgubbar och banan) blev det idag och alla andra dagar ett bra tag framöver och löpning löpning löpning......




Här ska det nu lagas nyttig lunch till la familia och sen blir det en tur till blomsterbutiken för shopping av massor med nya fräscha krispiga blommor till hela huset!




Ha en härlig start på veckan sweeties!



KRAM



.

61 kommentarer:

Coolaannna sa...

Wow, härliga feelgood inlägg idag!

Du gör helt rätt, lägg dem i en låda och kicka dom!

Kramisar Anna

Ankie sa...

Bra, bry inte om de som är elaka mot dig! Jag kan ibland känna lite avundsjuka när jag läser om allt fantastiskt du upplever, men jag omvandlar det till pepp till mig själv som bli positivt. De borde dessa människor göra också!Ha ett bra 2012!

The House sa...

Härlig inställning! Kör i samma anda här med, träning och hälsa!! Men vad hemskt det lät med att nån skulle ha anmält till myndighet, det måste ju kännas extremt obehagligt. Vissa borde söka riktig vård för sin avundsjuka.
Nej hoppas du slipper sånt det här året :-) / Frida

Lilla Majken sa...

Önskar dig en fin fortsättning på det nya året!!!! Måste säga att du valde helt rätt klänning, du var väldigt fin i den.

Ha en fin dag! Kram Therese

Anonym sa...

Åååh, va jag tycker du är bra!! Vill också städa bort julen och ta in det nya året! Hoppas på ett inspirerande år!! Kram

Anonym sa...

Så spännande att följa ett nytt år med Philia! Ser verkligen fram emot att få massor av inspiration av dig! Kram Camilla!

a piece of happiness sa...

HA HA jag har en bättre plats för dem. Under stenarna i vårt akvarium. Där samlas mycket skit. Där är inte roligt att vara ;-)

KRAM på dig!

Casa of Mia sa...

Ser fram emot att följa dig år 2012 kram

Anonym sa...

Vad då för anmälningar till myndigheter? När, var, hur? Jag ser också framemot att följa bloggen under 2012.

elinjosefine sa...

Älskar nystarter :)

Hos mig kom julen knappt in så det blir inte så mycket att städa bort i år ;)


Stor kram

Guttemamma sa...

GOdt nytt år til deg og dine!!
Klem♥

Att vara någons fru sa...

Phu. Det är bra. Ur med skiten bara - set är inte värt att ödsla tid på ovänner. Bättre att ödsla tid på oss.

vita_margatrira sa...

Go girl!! Det är väl som Ankie säger att jag kan vara avis, men precis som hon säger kan jag vända det till något positivt för mig själv.

Anonym sa...

Ja, man är lite avis allt! Även om jag är lyckligt lottad att jag går till mitt drömjobb om dagarna så kan jag ändå dagdrömma hur det hade varit att blogga hemifrån o fått tid att pyssla med hemmet (inredning som jag älskar) o vår dotter lite mer. Det måste ju vara väldigt väldigt härligt att få rå över sin egen tid? Kommentera gärna när du ändrar något hemma i din inredning, det kan jag sakna i dina inlägg. Typ vilken känsla du vill få fram osv.. Tips! Have a nice day :) /Kram Linda

Brunkullan sa...

Ser fram emot ännu ett år att inspireras av dig:)

Önskar dig lycka till med allt du tar för dig under 2012.

Kram Susanne

Milla sa...

Nog vill man göra restart med nytt år. Dock får det lilla juliga stanna några dagar till över helgen, fast nedmonteras en liten bit varje dag ;=) Jag börjar året med att läsa en bok om Mindfulness som är med i senaste "Må Bra". Verkar finnas en massa bra där i boken om kroppen, känslor och tankar som hjälp på vägen när man behöver hjälp med situationer i livet. Själv behöver jag det NU!
kram Milla

Anonym sa...

Håller med, fortsätt ödsla tid på oss! Ibland orkar man stå emot elaka människor men inte alltid, då ska du läsa våra feelgood kommentarer så blir du snabbt glad igen! Många kramar från Skåne!

Sivs hus sa...

Hei, Ja du har helt rett - skicka dem ut i universet:-) denne uken er det å sakte rydde julen vekk og fylle rom med ny energi for 2012! klem Siv

MrsSunshine sa...

Härligt med nytt år! Nystart!!

Litet tips - plocka bort de sötade yoghurtarna;-)Socker gör dig bara trött och mer sötsugen...

kram!

Anonym sa...

Hei på deg.

Ønsker deg og dine et riktig godt og spennende nyttår, og gleder meg til å fortsette å lese bloggen din i 2012.
Må jo innom her daglig og innta noen vitaminer for sjelen :)
Synes det er ille at du blir utsatt for det du skriver om, men flott at du tar det for det er - misunnelse fra mennesker som ikke har det bra med seg selv. La det ikke gå inn på deg, det er det ikke verdt, men uansett er det jo både trist og ikke minst slitsomt å bli utsatt for mennesker som "nærer seg" på å gjøre andre vondt.
Nyttårsklem fra Lise

Anonym sa...

Din blogg är underbar och fantastiskt inspirerande!:) You go girl!

Massor av kramar från västkusten :)

livetochjag sa...

God fortsättning vackra P!

Helrätt med positiv anda såhär i början på året. För än så länge kan ju alltid bara bli bra! Eller hur!

Väntar ett tag med att städa ur julen eftersom jag har en sjukling till tös här hemma som åkt på både scharlakansfeber och halsfluss.. Såhär softas det!

Kram på dig!

Unknown sa...

Jeg elsker bloggen din, er det fantastisk

Myke minutter sa...

Godt nytt år! :) Jeg får også en god følelse i januar, mange måneder ligger foran oss med nye muligheter. Smoothie med frosne jordbær, banan og vaniljeyoghurt har vært min favorittfrokost et par år nå :) Topp å starte dagen med et vitaminkick! Klem

Anonym sa...

Läser gärna din blogg och tycker så mycket om att höra hur du lever din dröm. Kopierar gärna små tips från dig också:-)Har dock ett helt annat typ av jobb med tekniska utredningsfrågor så din blogg blir avkoppling och ett vattenhål för mitt inredningsintresse. Skulle aldrig erkänna detta inför mina endast manliga kollegor!
Varma hälsningar Eva

Anonym sa...

Fin forstättning till dig och din fina blogg!

Visst är det härligt med ett nytt fräscht år, härligt att planera och visionera vad man vill få ut.
Ser framemot ännu ett inspirerande bloggår.

Stephanie sa...

Vad härligt! Jag tycker mkt om din blogg, väldigt kul att läsa allt positivt du skriver och det inspirerar mig!! Fortsätt med det du gör och jag ska också skriva en lista va jag vill få ut av 2012! Massa kramar från Stephanie i Skåne

Sahra sa...

Känner som du med nystarten. Det är härligt att göra upp nya planer och sätta upp mål för året. Det behövs inga nyårslöften. Här får julen hänga kvar någon dag till, även om jag har börjat plocka bort på övervåningen. Ciao

Oretuscherat sa...

=)

Elise HL sa...

Godt nytt år<3

Gleder meg til å følge bloggen din i 2012:)

Klem fra Elise

mrs Sessan sa...

Yes yes yes, digger att att du stopper skitstövlarna i en låda & kickar dom ut i rymden!! Bästa jag läst på länge :D

Go Girl, jag älskar att inspireras av dig.

KRAM

Sandras Värld sa...

Duktiga duktiga du :) kram

Ghislaine sa...

Very pity if people behave like that, only critisism and then copy.

But hopefully you go on with your beautiful blog.
All the best wishes for the new year! Annette

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

God fortsättning på det nya året och hoppas du precis som jag lyckas med våra nya sunda liv ......*ler (chansen är nog att du klarar det bättre än jag ) . ser fram emot att följa din blogg och inspireras av dig även detta år och tycker du gör helt rätt när du kickar iväg de som är otrevliga....Postiv energi nu !! 2012 here we go !! ...*skrattar...

Kram Från Göteborg och mig.
Pernilla

Tindy sa...

Håller med..Ödsla all tid på det som är bra..:))

Lifestyle By Lena sa...

God fortsättning fina du!
Låt inte elaka människor få ta din energi, hur mycket dom än vill vara som dig så är det bara en dröm de aldrig kommer att uppnå.

Om du vill dela med dig mer av dina hälsosamma nyårslöften är du välkommen att delta i min hälsotävling 2012.

Kram

Anonym sa...

Det är klart att du måste fortsätta bloggandet, vad annars ska jag göra på kafferasten om inte få en massa bra tips och råd! Avundsjuka personer finns överallt så lägg ner några från mig också i lådan som ska ut i cyberrymden :)

/ Johanna

sofia sa...

Kommer absolut fortsätta följa dig och din blogg hela 2012! :D Tusen kramar

Anonym sa...

oj, oj ojdå...att det blir sådana konsekvenser att man sprider osanningar, anmäler o är taskiga. Är det den nya tidens nätmobbing tro???
Vilken hets det blir???? jag följer en annan blogg o hon har väldigt mycket som är likt ditt...jag undrar om hon då är inspirerad av dig...?.eller är hon en taskig konkurrent? Jag följer din blogg o blir mkt inspirerad o tycker att det är ju jättekul att du kan hålla på med ditt bloggande o inte ha fasta tider på ngt annat jobb. Få förunnat, men så klart jättekul! Få förunnat också att kunna köpa så mkt nytt, bo på hotell, äta lite lyxmat o resa emellanåt....men också kul att du kan dela med dig av detta.Hoppas att du publicerar detta även om jag ger dig lite feedback som inte bara är jättepositiv. Men jag gillar din blogg :)så bara fortsätt!
Tack!
Marina

A House With A View sa...

Bloggtroll finns det tyvärr gott om...

Önskar dig en god fortsättning på det nya året!!!

Kraaaaaaaaaaam aka

Emma [emmasutsida.se] sa...

Jag gillar HoP massor men är dålig på att kommentera både hos dig och hos andra. Så det ska jag försöka bli bättre på under 2012.

Du inspirerar mig både vad gäller inredning och kläder. Jag skulle gärna se ännu mer Dagens kläder för du lyckas alltid kombinera så snyggt.
Tack för en toppenbra blogg! Keep up the good work.

Hemma på Sjuan sa...

Läser din blogg dagligen och blir jätteinspirerad. Tycker din inredning är helt underbar. Man får låta bli att bry sig om avundsjuka människor de behöver väl inte kolla din blogg då!? Ha ett bra 2012 och jag håller med, mycket nytt man vill göra...
Kramis

Sassa sa...

Godt nytt år:)
Herlig blogg du har-kjempe inspirerende. Gleder meg til å følge deg i 2012.

klem

Michaela sa...

Å vad ledsen jag blev, är det så mycket skit du får ta emot? Hade ingen aning, kan inte förstå att folk har mage att bete sig så och kan inte heller förstå vad du skriver som man kan skriva elaka kommentarer om.
Stå på dig och bli inte ledsen.
God fortsättning.

Jessica sa...

En riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag till världens bästa bloggerska... kram från Jessica

Jessica sa...

God fortsättning kära Petra,

vilka underbara bilder du bjuder på..ni såg ut att ha haft det underbart på eran lilla nyårstripp = ) jag får sååååååååååå mkt inspiration av dig, jag ska också sätta mig ner och skriva ner vad jag vill få ut av 2012, underbart med ett nytt år = )
precis..in med dem i en liten låda och så poff...bort!!

Jag såg för ett tag sen att du tyckte om Bjorg, jag med..köpte en ring till mig själv som sommarpresent förra sommaren = )
Men jag vet ett annat märke som du kanske tycker om då..ska kolla upp det. Ha en fortsatt mysig kväll,

kramar Jessica i Göteborg

Bromans Bravader sa...

Men fy vad hemskt! Skicka bort dem bara, så långt bort som det bara går!
Älskar att kika in här för all den feelgood och inspiration som du ger! Klart jag fattar att du också är en riktig människa med problem, bråkiga barn och hus som ska städas... Men den känslan som din blogg ger får mig att må bra och fly verkligheten för en liten stund.
Stor Kram Jannike

Marion sa...

Härligt att höra din positiva inställning, strunta i de avundsjuka och fortsätt inspirera oss som uppskattar det.

Jag är också sugen på att kasta ut glada julen och börja få lite ljusare hemma. Och nya blommor.

Maria - Wikers Liv sa...

God fortsättning!

Jag är nog en av få (?) som inte tänker så mycket på att ett nytt år ska innebära en massa förändringar och nyårslöften... ;) * skratt* Visst kan jag oxå göra förändringar till det bättre i mitt liv, men jag tänker nog inte på dem bara för att det blir ett nytt år. Jag gillar mitt liv! ;)

Vilken härlig weekend i Åre, ni ser ut att haft! Klänningen är jättefin på dej!

Det där med elaka människor i bloggvärlden måste ju bero på avundsjuka! Faktiskt, när man tittar på andra bloggar så finns en å annan som liknar ditt upplägg, rätt mycket! Slump, eller "härmande"? Du får väl se det som att de gillar dej ;) ;) Själv skulle jag absolut inte vilja "härma" någon annans blogg!

Fattar att det är jobbigt med en massa skit! :( Människor kan vara hårda, när de inte mår bra och är avundsjuka på de som mår och lever bra!

Stå på dej och fortsätt i samma anda, du! De som retar sig på dig, akn ju låta bli att läsa!

/ Maria

Anonym sa...

Din blogg är helt fantastisk! En riktig insirationskälla! Du är originalet! Bry dig inte om avundsjuka människor! Alla blir nog drabbade av sådana emellanåt! Kram

Anonym sa...

Du har en positiv inställning, ett vackert hem och fin familj samt ett spännande liv - klart många blir avundsjuka. Vad jag inte fattar är varför de då återkommer till sidan om de inte gillar det de ser och läser. BORDE ju vara inspirerande också, som jag tror det är för de flesta av oss istället.

LOPPISLIV sa...

Härligt Petra! Bra inställning, jag får alltid så mycket inspiration här från dig, trots att jag har en lite annan stil hos mig så tokgillar jag din stil också, och din klädsmak faller mig också på läppen, så jag ser framemot ett positivt 2012 :-))

Jag är likadan förresten, när nya året startar vill man ha nytt, och det gäller både hälsa och inredning, ja man vänder blad och känner det som en nystart. Själv ska jag satsa på hälsa och motion i år. Ha en ljuvligt fin dag. Tack för allt du delar med dig av.

KRAAAAM P

Anonym sa...

Hej! Nyfiken på var DU finner din inspiration till inredning o kläder/mode. Förutom olika magasin, har du någon förebild, kanske i bloggvärlden, någon som du känner att du gärna "tar efter"? Själv kikar jag in här för inspiration, för jag vet att vi har samma(goda;)smak o jag har inte tiden själv att spana efter snygga outfits o inredningsdetaljer. He ne fin dag, tjing! /Kram
L

Anonym sa...

Hallå...
Undrar lite var du får "dina" idéer i från då?
Det är väl inte så att du hittar på allt själv när det gäller inredning o kläder?
Du måste ju kika på andra också och "ta efter"...

Ha ett gott 2012!

Kattis

Drottning Elisabeth sa...

älskar din blogg ! Ville bara säga att vaniljyoghurt är en sockerbomb , eller den kanske är hemmagjord . Lätt att glömma bort och tro att det är nyttigt .

Anonym sa...

Din blogg är underhållande och fascinerande, absolut! Som någon annan sa, så det enda jag är avundsjuk på är all din lediga tid. Vet verkligen ingen annan som har det så! Men frågan är hur kul det är i långa loppet? Jag gillar ändå att tillhöra min grupp på jobbet, att vara del i ett sammanhang. Att inte allt handlar om piffande ;)

Att andra bloggar liknar "P" ibland, är ju inte konstigare än att "P" liknar andras ibland! "P" tar ju oxå inspo från såna hon ser upp till. DEn svart/vita trenden härstammar ju knappast från denna blogg heller! Det är väl ingen som tror?

Jag tänker inte heller (som någon ovan) på en massa förändringar för att det är nytt år. Allt är bra som det är, jag är lycklig med min familj, jag är vältränad med en fin garderob, och har det vackert hemma, så jag är nöjd! Det borde vi nog alla vara! =)

Kram
Stine

Philia sa...

Tack söta rara för era hälsningar!!! JA ni ger mig verkligen feelgood tillbaka och det betyder jättemycket för glädjen och inspirationen till att blogga!:) Tyvär så är några av oss bloggerskor utsatta för ständiga påhopp och jag har kontakt med flera andra tjejer med större bloggar som upplever detsamma. Alla dessa tjejer skriver bara positiva inlägg, är vänliga glada och nöjda och dissar inte sig själva e l l e r andra men ändå retar det tydligen vissa och de har fått införa kommentarsgranskning precis som jag

Självklart har jag mina förebilder och jag blir jätteinspirerad av andra bloggerskor och dessa nämner jag med jämna mellanrum så att ni också ska upptäcka mina underbara inspiratörer!
Malenami, Att vara någons Fru, Helt Enkelt, Matplatsen, Simplicty tex är alla helt fantastiska men jag skulle aldrig någonsin vilja ta efter allt i deras bloggar. Det är deras jobb, ett mycket väl utfört sådant, och det ska de ha respekt för (och betalt för!)

Och som jag skrivit såå många ggr så jobbar jag också absolut. Men att jag inte skriver om allt jag gör, som andra, och alla mina uppdrag betyder ju inte att jag inte gör något!? Ja jag styr över min tid och tjänar på det jag gör och är mycket nöjd med det.

Var positiva girls och hejja på varandra!!!

KRAM

P

Gift med en bloggläsare sa...

Vill bara berätta att det tack vare din blogg gjort det busenkelt att handla julklappar och presenter till min underbara fru, som råkar vara en trogen läsare av HoP-bloggen. Behöver bara smygläsa lite och på så sätt hämta inspiration.

Anonym sa...

Hej! Jag fullkommligt älskar din blogg!! Tack för all inspiration du ger =) Kan du inte visa vad för blommor du köper till ditt hus? Tycker att det är svårt när man står där i blomsterbutiken att hitta ngt snyggt. Bor i en sekelskifteslägenhet med stora fönster och vill gärna att det liksom "passar in" med den andra inredningen!
Tack för en bra blogg!

Kram Karin

Malin sa...

Superhärligt inlägg!
Smoothie till frukost är en succé. Gjorde själv en i morse med vaniljyougurt, äpplejuice, färskpressad apelsin, färskpressad citron, frysta hallon+blåbär, lite honung, en halv avokado och massor av färsk ingefära. Mums!

http://tastebyme.blogg.se

Milla sa...

Vaniljyoghurt är dessvärre full me socker. Prova smoothie med kesella istället o lite mjölk för att göra den tunnare. Supergott o jag e helt beroende av dem :) mättande också i o med hög proteinmängd. Ett tips bara :)