onsdag 11 januari 2012

MMMMUMSIG LCHF FRUKOST

.
.



Gott gott gott denna onsdagmorgon!






Todelooooo!




Oj oj, här försov vi oss visst läänge idag!

Eller jag var uppe tidigt med de stora skatterna och sände iväg dem till skolan och Beabusen låg då fortfarande och sussade så gott i sängen:) När Trulle och Lo Lo gått så smög jag ner brevid min minsta i hennes säng bara för stt "mysa och snusa på henne lite" (det är ju såå gosigt:) och sen vaknade vi inte förrän klockan 10.30! Bea brukar absolut inte sova så länge så denna morgon blev minst sagt lite annorlunda.. Som tur var att jag inte något viktigt uppbokat på jobbschemat idag så det får bli en ledig dag med mamsen idag!

Åt nyss en sån supergod frukost och dessuotm helt enligt Low carb.. Den bestod av: två kokta ägg, en härlig skål med riktigt fet grekisk youghurt med björnbär, hallon och blåbär (ni vet de där man köper frysta i lösvikt - de är ju jättefräscha) och fluffig Macchiato. Yes denna frukost ska jag köra nu en tag (kan tycka att våra standard smoothies kan vara lite för isigt kalla direkt på morgonen ibland...)






Yummie Yummie (fatet kommer från Mateus)



Nu ska vi klä på oss alla ytterkläder här och gå ner på stan och lekparken en sväng! Solen skiner åter över Småstaden idag:)




Ha en riktigt fin dag!



KRAM





.

19 kommentarer:

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Härlig frukost!
Ha nu en fortsatt härlig onsdag.

Fröken Vit

Nicky sa...

Tack för tipset! Fin bild förresten :) XO

Erica sa...

Inte helt olik min frukost ;)

Äter du LCHF på heltid eller "pausar" du under helgen? Jag är själv sugen på att prova LCHF men tror att jag skulle ha svårt att klara av att äta så hela tiden...

Kram Erica

LIVSGLITTER sa...

Ohhh fler LCHF tips och recept!!!

Casa of Mia sa...

Mmm så gott det ser ut, här skiner solen också, härligt kram

Att vara någons fru sa...

Den där grekiska yoghurten går inte av för hackor. Nom nom.

Solsjö - Under en vind sa...

Både gott och nyttigt är ju alltid bra!

Hoppas ni haft en mysig dag! Kram!

Coolaannna sa...

Ser väldans gott ut...!!

Kram Anna

Dagar hos mig sa...

Tack för tips, jag dricker smoothie just nu t frukost, men det kan bli lite enahanda...

Isa sa...

Tack för tipset, det måste jag prova ett tag istället för mina trista flingor.

Johanna sa...

Gott! Hoppas ni har en riktigt mysig dag :)

Lynetmor sa...

Høres ut som en deilig morgen :-) Og frokosten så god ut :-)

Soltorpsgarden sa...

Toppen man blir frisk av bär! Mumsigt!
Har du några bra LCHF maträtter så får du gärna tipsa om det! Jag ahr en toppengod blomkålsgratäng (nej jag vet, det låter inte gott) men det är massa grädde och västerbottenost i...så det blir toppen, ska lägga ut recept och bild nästa gång jag gör den!
/Vivi

Anonym sa...

Ser gott ut! Ska jag nog göra till frukost imorgon. Kör också LCHF just nu och blir så pigg av det. Har gjort fröknäcke idag och de är grymt goda! Bröd är nog det enda man inte kan ersätta med LCHF-bröd. Blir konstig konstistens och så väldigt 'äggiga' för det mesta. Tack för en fin blogg! Hälsningar Caroline i Schweiz

Anonym sa...

Hej! Din frukost såg jättegod ut. Köpte alltid innan de frusna bären i lösvikt, men har nu hittat min favorit!! Det är frusna "trädgårdsbär" som de heter, och säljs i förpackning från märket garant. (Jag brukar köpa mina på hemköp) Världens godaste när de är lite halvfrusna, till fil eller yoghurt! Ett annat tips är att lägga på lite kokoschips! De säljs inte överallt, men ibland på ica. Äter detta varje dag och tröttnar inte. Tack för den bästa bloggen!
Mvh P

Marion sa...

Ser superfräscht och gott ut med den där frukosten ochkänns ju ändå rejäl så man håller sig mätt.
Kan du inte berätta mer om hur du använder LCHF?

Septemberflikka sa...

Gott!

Till Erica här ovan- "problemet" om man äter LCHF ibland är att man troligen går upp i vikt. Det är just kombon lite kolhydrater och mycket fett som är receptet. Ökar du på kolhydraterna under helgen men ex har kvar samma fettmängd så kommer du öka i vikt. Sen är ju såklart alla olika och tål olika mycket socker utan att bli tjocka dvs kan köra en liberalare LCHF. En annan aspekt som i alla fall jag märker av om jag "fuskar"/äter mer kolhydrater ex en helg är att jag mår jättedåligt (huvudvärk, ont i magen etc). Bara värt att tänka på i all välmening.

)Ledsen om jag snodde plats här Petra.)

kram
Petra

sachasächali sa...

mmm, looks great, makes me hungry late in the evening ;-)
många hälsningar från switzerland, daniela

Malin sa...

Mmmmmm vad gott det ser ut! Äter också fantastiska frukostar just nu. Befinner mig på varmare breddgrader så det blir mycket färsk frukt och andra gottigheter. :)