torsdag 5 januari 2012

NEW YORK TIPS PLEASE

.
.



Dagens nyduschade jag på väg ner i trappen (i cashmeretröja från Soft Goat och jeans från Creative Lounge) och nej, jag är inte "på smällen" men jag har en riktigt svankig rygg så jag skyller "babymagen" som ett par av er tycker att ni ser på den hihi;)




Todeloooo!




Spånar just nu på vår kommande New Yorkresa som blir av i april... Behöver tips om bästa restaurangerna, fiken, boendet, sevärdheter och så klart shopping! Finns ju maaassor och hur ska man vet vad som är allra bäst om inte fråga sina kloka bloggisar som redan varit där (nope, jag har aldrig varit i New York "and I´m so exited":)

So hit me raringar - vad är allra allra bästa med New York???



KRAM




71 kommentarer:

Helene sa...

Ett tips är att kolla in http://ettannatnewyork.blogspot.com/. Fullt med tips om ställen att äta, shoppa och se.

Själv tycker jag om att gå runt i Soho och alla affärer där, det kommer du nog gilla. En tur i Central park är ett måste men hoppa över häst och vagn-turen, promenera istället. På Upper East Side (tex Madison avenue, Lexinton Ave) finns det många designbutiker och där ligger det dessutom en Nespressobutik där man kan köpa kapslar, provsmaka kaffe eller beställa en kaffe i deras café.

Gå på en jazzkväll, tex på Lincoln Center (tex Dizzys jazz club), stand up comedy på Comedy Cellar, äta i Meat packing district (där du dessutom hittar trevliga affärer som Stella McCarthy, Diane von Furstenberg etc.

Finns massor helt enkelt. & det bara på Manhattan. Ta en tur i Brooklyn för det lite mer trendiga New York.

have fun!

/Heléne

Casa of Mia sa...

HÄrligt, vi åker till NY i mars så jag återkommer hit för att spana NY-tips kram

Att vara någons fru sa...

HA HA! Du ser inte preggo ut nåååånstans, tjejen. Hoppas du får världens bästa NY-resa.

Daschans pert & inredning sa...

Att du har gravismage?! Du är ju supersnygg och har smaaal midja! Fin blogg btw! Jag har varit i NY ett par gånger och de är toppen! Ska kolla igenom mina anteckningar och återkomma med tips =) jag bor i uppsala med min lilla familj (sambo och bebis) och ska i helgen till Västerås till gooa vänner. HOPPAS, hoppas Tullhuset har öppet. De verkar så mysigt! Skrivit ner adressen till gps:n =) ligger de nere i hamnen någonstans? Ha en bra helg! kraam

Alexandra sa...

När jag var i NY så var jag betydligt yngre än nu och då spelade det ingen roll var man bodde,utan det blev ett YCM hotell.Det vill jag såklart inte rekomendera.Men jag vet inte om du har besökt Maliin Stoors blogg,hon har precis varit i NY och har tipsat lite på sin blogg om butiker; http://www.qreate.se/blogg/http:/www.qreate.se/blogg/ny-rapport-no-6-och-grattis-helena
Är riktigt avis på dig som ska åka dit.Det är verkligen en upplevelse!Hälsningar Alexandra

Anonym sa...

Gramercy park hotel. Ett härligt boutique hotel.

Anonym sa...

herregud! du har ju inget som tyder på "mage" då skall du se det flinet som ligger klistrad runt min midja....

Anna-Panna sa...

Men du, vart sjutton e den preggo- magen isf?? Du ser ju nästan FÖR smal ut här istället... om man får säga så ;)

Och hallå vaddå - NY!!!!!! Vill vill vill oxå!!!! Guuuu' va avis jag blev nu. Och vad jag vill veta allt sen om den resan :)

Ha en mysig kväll min sköna.

Kram.

kalaslotta i usa sa...

Jag bor en timme utanför NYC och älskar stan mer än någon annan stad i världen.

Får ofta frågor om NYC tips på min blogg och därför gjorde jag ett helt inlägg förra året.

Spana gärna in det...

http://kalaslotta.blogg.se/2011/may/nyc-tips.html

Har ni tid så åk till East Hampton..magiskt..

Tror att du skulle gilla inredningsbutiken West Elm som ligger uppe vid Columbus Circle, den är kalashärlig..

C.A - Photography sa...

Åh vad härligt! Jag var där i början på december och i maj året innan det. ÄLSKAR NY!

Några av mina tips:
- åk upp i rockerfeller center istället för empire!
- Åk över till brooklyn på kvällen och titta på det upplysta manhattan!
- Restauranger som är värda att besöka; TAO, Island Burgers & Shakes och Standard Grill
- På 5th ave hittar du många lyxiga butiker!
- Macy's (största varuhuset ever) mycket bra och billiga märkeskläder till killar. På 4e våningen kan du ta en paus med en ben&jerry-glass ;)
- Brooklyn Bridge
- Central park är underbart den tiden på året

Åh nu vill jag bara tillbaka! :) Jag har några bilder från min resa på min lilla sida.

Trevlig kväll!

Anonym sa...

Hej Petra,

Finns inte en tillsymmelse av babymage! Du ser ju slimmad ut!!

KRAM Jessica E

Anonym sa...

Verkligen sevärt:

http://www.thehighline.org/

samt

Chelsea Market

Dr Molly sa...

Marie Serneholt har haft otroligt mycket bra tips i sin blogg http://marie.elle.se/kategori/resor/ Jag hade stor glädje av dom när jag var där senast!!

Och http://doktormolly.blogspot.com/2010/10/underbar-blogglasare-new-york-tips.html fick jag som kommentar av en läsare. Massor bra tips även där.

Mina tips om man är där för första gången är att åka runt på en turistbuss och få översikt på stan, så hoppar man på och av som man vill. Brunchen på Sarabeth's http://www.sarabeth.com/ på Upper West Side är helt suverän, boka bord!! Century 21 vid ground zero är ett måste om man vill fynda märkeskläder. Ta med tålamod bara!

Ha en underbar resa, den staden är magisk!!!

Kramar

Anonym sa...

Ska med familjen till NY i februari. Vi ska försöka boka bord på Red Rooster i Harlem, Marcus Samuelssons restaurang. Låter som nåt man inte vill missa. Hoppas ni får en bra resa.

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Men vaddå 4 kg plus...?
Var sitter de någonstans? ;-)

Nä, jag ska inte retas,
för jag vet ju precis vad du menar.
Man kan ju må dåligt för ngt litet, som ingen annan förstår varför.

Tyvärr kan jag inte tipsa om NY,
men ser fram emot alla snälla tips som ges.
Men vacker dag SKA jag dit...

Må gott!
Fröken Vit

Anonym sa...

Hej !
Var i Ny 2011 för första gången definitivt inte den sista.
Soho är är måste älskar alla butiker där. Sen måste du ha plats för massa nya Uggs så billigt finns på fler ställen men jag besökte den på 600 madison Ave. Central Park mysigt att strosa runt i, ett måste. Ät på Boathouse. Gillar Ny så mycket.
Tog en bussbiljett på två dagar på en av de som åker runt så man kan hoppa på och av under två dagar. Bra om man vill ta sig och samtidigt få en guidad tur runt Ny. The Edisson hotel ligger 47th street helt ok hotell fina rum och ett mycket bra pris. Nära brodway, och allt som finns att erbjuda där runt. Du har W Hotel brevid lite finare hotell, jag tror du skulle gilla. Kan även tipsa om m&m ligger rysligt nära när man är lite sugen, värt ett besök.
Ta båten ut till frihetsgudinnan med gratisbåten ser bra där i från även om den ej går i land vid frihetsgudinnan. Men det är ju fotona på henne man vill åt. Åk upp i Rockefelercenter och se på utsikten, ett måste. Kostar ca 30 dollar om du vill åka upp både på dagen och på kvällen. Empire State building är också värt ett besök för att se utsikten kostar 21 dollar. Gillar du Sushi ät på Blue Fin. Mycket gott. Du måste bara besöka Apple Store 59e och 58e gatan Cool entre. Sen måste du ju besöka Victoria Secret populära fina underkläder. Sephora är en smink butik, mycket bra priser och mycket bra kvalitet på smink. de flesta märken finns men deras egna är mycket bra, till ett bra pris. Har mycket mer tips om du vill ha men här har du en början. Så härligt att du ska på besöka denna härliga stad. Love it. Lycka till med resan. Jag var där 1 v så jag hann med en hel del. Kram och Tack för en så fin blogg den förgyller min vardag.

Hanna E sa...

Restaurangtips:Balthazar, Cafë Asean,
Pastis, Extra Virgin,Standard Grill,La Esquina
Lunch:Delicatessen

Shoppa i soho

Drick drinkar på Hoteltakbarer, tex Standard Hotel,gansevoort hotel,The Peninsula

Converse är billigare, man kan tex designa sina egna converse i deras butik på Broadway vid Soho.

Victoria Secrets

På större affärer som tex Macys, Bloomingdales gå till deras "visitor Center" då får man rabtten på 10-15% på allt utom parfym o smink

Glöm bort frihetsgudinnan, stängd för renovering men ta gratisbåten vid BatteryPark som går till Staten Island. Den åker förbi frihetsgudinnan.

Undvik Times Square o midtown, turistfälla. Men ni vill såklart se det men passa då på att ta er till hotel marriott marquis o sitt i deras takbar som SNURRAR runt!

Have fun, är inte avis alls:-p

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Åh, en drömresa!

Min man och jag var där i maj 2005. Vi kom hem med en liten baby i magen. Efter 3.5 års försök med ivf och annat så tog vi en paus, köpte ett torp och åkte till NY! Min Maja som snart fyller sex är är alltså made in ny ;)

Bagels och latte på au bon pain är toppen som en frukost om man inte har det på hotellet!

Njut av resan! Vill tillbaka så småningom. Skall ni åka med elelr utan barn?

Kram

Tuuli - Lumo Lifestyle sa...

Kolla My New York i min blogg, massor bra tips
www.lumolifestyle.blogspot.com/search/label/new%20york

Home of m sa...

Åhhh va underbart att åka dit! Vi bodde på W hotel, låg super tycker jag, gångavstånd till allt, fräscht & servicen kunde inte varit bättre. Titta in hotellet här: http://www.wnewyork.com/ eller: http://homeofm.blogspot.com/2011/08/new-york.html.
Kramelikram

Petra sa...

hej, och Grattis till din NYC-resa - du har nåt jättehäftigt framför dig. Jag vet inte vad som är viktigast för er men i korta drag skulle jag säga;
1: åk taxi från flygplatsen - ta inte killarna vid utsläppet utan utanför entren finns en organiserad taxikö med "taxivakt" och fasta priser som man får veta innan man åker.
2: frukost på hotellet är ett "måste" - det är dyrt och väldigt basic att frukost ute och med rätt hotell för du fantastisk amerikansk frukost; pannkakor, omelett a´la minute, färska bär, frukter osv osv.
Vi bodde på Waldorf Astoria och JÖSSES vilken frukost och OJ vilken atmosfär och trevlig personal.
( I förbetald frukost ingår alltid dricksen, vouchern löses in mot dricks för varje personal
3: Åk de röda Citybussarna; ta Harlem-rundan, Brooklyn-rundan, CityByNight-rundan OCH
City-svängen. De flesta guiderna är riktiga personligheter men FANTASTISKA och de verkligen älskar sin stad och visar det gärna.
4: Är shoppingen viktig - lägg en dag och åk
up-state till Woodbury-outleten ( se http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7 ) nu snackar vi BILLIGT!!! Converse från 30 dollar, RL Polo piké 40 dollar, Hilfiger m fl billigt, billigt... Bussbiljetter kan hotellet boka åt dig och det är viktigt att gå igenom kartan innan för man hinner inte hela shoppingbyn på 1 dag.
5:klassisk steak restaurang som är ett måste är Gallaghers, (http://www.gallaghersnysteakhouse.com/ ) du har inte ätit kött innan du varit här men de har också fantastisk hummer och en hel del annat =)
6: Ska ni åka till Frihetsgudinnan så var nere vid biljettkön tidigt, gärna 8.30-tiden. Köerna blir långa, turen tar ca 4 timmar och det är LÅÅÅNG kö mitt på dan - det är inte kul när de bryter kön för att de ser att de inte kommer hinna transportera alla. Ett gratis-alternativ är StatenIsland-färjan - sitt ute på höger sida på utresan så ser ni Henne på avstånd. På vägen tillbaka står ni i fören när båten rullar in mot stan. Mycket mäktigt!!
7:sköna, bekväma skor för var beredd på att gå, gå, gå, gå, gå och återigen gå. Manhattan känns fantastiskt säker och är en skithäftig upplevelse, känns som man befinner sig i en filmkuliss.
8: åk tunnelbana åtminstone 1 gång, gärna från Grand Central Station - litet trångt och skitigt, inte alls som på film.
9: Bästa utsikten finns från Rockefeller Center
( mycket bättre än Empire State Building men gå gärna in och kika på arkitekturen i entren ) och var där tidigt så slipper ni köa i onödan.

Fler tips/frågor? återkom gärna =)

Blogg by Maliin Stoor sa...

http://www.qreate.se/blogg/?s=NY+rapport


Mina tips!
Fullkomligen ÄLSKAR den staden -varit där 7 ggr -får aldrig nog!!!!!!!!
Mina tips är mer shopping och fina butiker....

Varuhusen är maffiga
http://www.bergdorfgoodman.com/
http://www.barneys.com/
http://www.saksfifthavenue.com/Entry.jsp

Meetpacking distrikt med Pastis (där Sex and The City äter), Eva Attling har butik där - mysiga boutiquer och matställen i det området...

Återkom gärna så kan jag tipsa mer! Har MASSOR!

:))
Maliin

Arzu Pınar sa...

Hi
I strongly recommend Max Brenner for sweeties and hot choclate at Union Square. Spice Market at Chelsea was my favorite restaurant.Don't forget your %10 discount at Macy's. You have the right to pay to Met Museum only 1 USD.Entrance to MOMA is free on fridays after 5 pm or sth like that.
I am from Turkey but I was in NYC this year over 8 months and it was perfect. The weather was very cold for me but shopping, restaurants, jazz music at Smalls, theatres were unforgettable.
Have wonderful time there.

Fridatjejen sa...

New York, älskar den staden!! Jag har bara en enda sak att säga för du kommer att ha en toppenresa oavsett hur många tips du får - TAO. Världens bästa restaurang, alla kategorier! Och tro mig, jag har testat många restauranger i många olika länder och städer. TAO är ett vansinnigt coolt ställe med superläcker inredning och stämning. Dessutom känner man sig inte osäker eller fel där vilket jag ofta kan göra när jag går på lyxiga eller hippa restauranger utan här är stämningen sån att alla passar in oavsett hur man ser ut eller hur man är. Personalen är jättetrevlig och hjälpsam! Men så maten, jag har aldrig någonsin ätit så god mat i hela mitt liv! Min man och jag åt tre rätter var och drack nån drink och thé till desserten och så. Priset - inte ens 1000 kr för hela middagen plus dricks, hade det kostat 3000 vilket man lätt hade kunnat tro så hade det varit väl värt pengarna! Lova mig att gå dit, ni kommer aldrig att ångra er! :)

Jag ser verkligen fram emot att få se vad ni hittar på over there! :)
Kram och trevlig helg så länge.

Marie sa...

Hejsan

I am so exited and happy to hear that you are coming to NYC. You will love the “Big Apple”

I am Danish and live in NJ, just outside NYC: I work in NYC/Manhattan, so I am here every day :o)

I hope it is OK I write to you in English, I am not sure if I can write you in Danish (??)

I have a some places to recommend you:
Restaurants;
Buddhabar; www.buddhabarnyc.com
Aquavit: www.aquavit.org (Marcus Samuelsson restaurant, BUT it is Swedish food…)
I see on your blog that you love Mexican food, for a quick lunch you have to try Chipotle www.chipotle.com. They are all over NYC. There is always a loooong line around lunch time (New Yorkers love to go there for lunch, including me..), so try to get there before 12noon or after 2.00PM (try the burrito bowl, Yummi!)
I also just asked my boss who lives and knows the best places to dine in NYC and she send me these recommendations;
Expensive: Milos, Four Seasons, Lincoln, ABC Kitchen, 11 Madison Park, Daniel, La Grenouille, Per Se
Medium Expensive: Ciano, Phillippe, Grammercy Tavern, WD-50, Maialino, Barbuto, and Red Rooster (Maybe you can google them, they are all in NYC..)

You also to have to drink a White Chocolate Mocha or Caramel Latte from Starbucks, you will get addicted :o) you will find a Starbucks on almost every corner!

Shopping;
Woodbury Commons Premium Outlets. www.premiumoutlets.com. Large outlet area outside NYC with all the stores you need. You can spend 1 day or more there (I am not sure how long you are in NYC for) But this is the PERFECT place to go shopping. They have busses from Port Authority (42nd street) which will take you there and back. I think the trip is about 1 hour or so..

And..... just the perfect time of the year to take a walk in Central Park (magnolia trees are blooming etc). You will love it, it is so beutiful!!

Please let me know if you have any questions or want me to check something for you !

I follow your blog and started my own blog back in September

Take Care & Happy 2012 to you and your family
1000 Kram/Knus
Marie
http://www.houseofdanishmarie.blogspot.com/

Anna sa...

Kul med NY i vår- lyllos! Här kommer mina tips:

Äta: Balthazar ( som jag såg en annan rekonmenderade ovan). Men man måste boka bord innan. Krogen Mäster Anders på K-holmen och Bistro Ruby i G-stan i Sthlm har tydligen kopierat deras koncept. Lyckat!

Shopping: J Crew. Finns lite var stans, bla i Soho. Sitter och väntar på att de ska börja skeppa till Europa snart men hitills bara US & Japan :-(

Fika: Dean & de Luca. Blaskigt kaffe men snygga koppar.

Anna sa...

Jag rekommenderar John Dory Oyster Bar!!! 196 Broadway (@29th Street in the Ace Hotel)

skickar med en länk dit! http://thejohndory.com/info.html

Annika S sa...

Följande blogg har bra New York tips http://ettannatnewyork.blogspot.com/

Outleten Woodbury common är riktigt bra. Den ligger ca 1 tim utan för New York. Dit kan du ta buss eller taxi.

Prova restaurangen Mama Mexico eller Smith & Wollensky. På Mama mexico måste du beställa Guacamole.

The Roger Smith hotel är jättebra. Alla rummen är olika och stora jämfört med resten av New York. Personalen är väldigt trevlig o hjälpsam. När jag bodde där sist så bodde föreningen Årets kock på hotellet. De som varit årets kock de senaste 10 åren bodde där.

Du kommer älska NY.

Tack för en bra blogg!

Kram
Annika S

Ta en titt på bloggen Sofis snapshots. Det finns bra New York tips.

Anonym sa...

Ge dig nu tjejen, det är förnedrande mot kraftiga tjejer att du som verkar vara en klok tjej tycker du ser tjock ut. Och preggo mage, i vilken månad då? vecka 4 ? :-D

Skärp dig!

/Katarina

Anonym sa...

Du vill inte ha elaka kommentarer, men ber nästan om dom. Prego ??, ja tur att inte du kan se mig :) för jag ser prego ut just nu, ska försöka ändra på det men det är inte lätt när fredagen kommer och man vill ha fredagsmys, sen lördag och då vill man också äta och dricka gott. Men det bara att bita ihop :)

Vi är inte på väg till NY men blir ju väldigt sugen när man läser alla tips du fått.
Kram Anna

Anonym sa...

Ååå, så heldig du er!!!! Du ser absolutt ikke gravid ut, skjønner ikke at noen kunne tro det:-) men man kan jo raskt følelser litt sånn etter en god og lat jul:-) selv når man er slank i utgangspunktet!!!! Du får samle noen gode tips etter turen, så skal jeg ta de med når jeg kommer meg til NY:-) kram cm

Philia sa...

Tusen tack för alla tips söta rara - värt massor!!! Visste att jag kunde lita på er bästa bloggisar:)

Sen gällande vikten och "preggoskojjandet". Jag skrev så bara för att det var ett par som undrade/påstod om/ att jag var gravid och det stämmer alltså inte men de tyckte att det såg ut så.

Kram

P

sandra sa...

Bebis mage ???? Jag tänkte precis när jag såg bilderna att jäklar så smal hon blivit. Du ser ju jätte smal ut och har värsta lilla midjan.

Hanna E sa...

Jag har ju totalt glömt bort att ni måste promenera över Brooklyn Bridge, ta er till Williamsburg o gå på Brooklyn lagers fabrik o drick god o billig öl på fredagar, promenera på The High Line, strunta i att åka på outlet... leksaksaffär på fifth Avenue vid Apple Store, FAO Schwarz.

Du måste absolut göra manikyr & pedikyr, en upplevelse o till en bråkdel av prisey här hemma. Gå på loppisar på söndagar

Kan vara långa köer till Empire State building, jag föredrar Top of the Rock

ni måste gå på museum, MOMA är bra! Ät lunch på the boathouse i Central Park.Hög mysfaktor!

Taxi är billigt!

Jag blir jättesugen att åka dit igen!!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej fina P,

Åh vad härligt med en tripp till magiska NYC! Du kommer älska det!!! Jag bara längtar efter att få se den stan igen... Här några tips från mig (det finns ju huuur mycket som helst...)

Jag gillar shopping på Bloomingdales;
http://www.bloomingdales.com/
Lagom stort och stans snyggaste påsar!!!

En tur på färjan till Staten Island och du får se frihetsgudinnan på lagom avstånd!

Underbar lyxmiddag kan ätas på One if by land, two if by sea i mysiga Greenwich village.

Ett besök i Manolo Blahnik-butiken är underbart (om man som jag älskar high heels) ;)
31 W 54th St
(between 5th Ave & Avenue Of The Americas).

Guggenheim-muséet tyckte jag var såå häftigt! http://www.guggenheim.org/

Vill ni sen göra något riktigt häftigt och oförglömligt - boka en tur i helikopter över Manhattan. Jag fick det av min Kärlek i 30-årspresent - sååå coolt att man dör en smula ;).

Önskar er en undebar resa!

Kram Jes ♥

Ps! Tack för en underbart inspirerande blogg!

Emma sa...

Hej jag håller på att fixa en blogg till min mamma och jag tänkte undra vilken sida går du in på för att skriva dina inlägg ? :) du kan svara på min mail, min blogg eller om de kanske är flera som undrar skriva ett inlägg om de :)

Kram <3
Http://Eemma.blogg.se

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria - Wikers Liv sa...

Oj vad många tips! Orkar inte läsa alla på slutet, så du får säkert dubbelt ;)
Jag älskar NY, varit där 2 ggr.
* Central Park med picknick! Gå på Zoo där oxå!
* Empire State Building
* Macy´s. Åk trärulltrapporna ;)
* Gratisfärjan från Battery Park till Staten Island. Passerar frihetsgudinnan och man ser den bra! När du är i Battery Park: Ta en öl och en american burger, i Beer Garden!
* Tunnelbanan till Coney Island är en mysig tripp.
*Victoria´s secrets är ett kul besök.
*Apple store är en sevärd "turistattraktion" ;)
*FAO Scwarz är en stor leksaksaffär!
* Harrington´s har supergoda babyback ribs!

Ja, det var några tips från mig ;)
Säker på att ni får en underbar semester i världens underbaraste stad!!!
Jag SKA dit igen, det är då ett som är säkert ;)

Kram / Maria

Septemberflikka sa...

Du ser du inte gravid ut alls tycker jag. Det är ju hur man själv känner det men några julkilon kan jag inte se. I så fall är de välplacerade.

Vill också till NY någon gång framöver så jag läser lite tips här inne.

Undrar över en helt annan sak, jag funderar på att måla ett soffbord svart och undrar om du har tips på vilken svarta färg som är fin? Hittade ditt gamla Indiska-bord ommålat och det ser jättefint ut. Det är ju skillnad på svart och svart liksom

kram

Joanna sa...

Den absolut bästa matupplevelsen i mitt liv var i NY på Gordon Ramsays restaurang "At the london" fine dining. Heaven! Maten var inte speciellt dyr, men inte likt något jag tidigare upplevt! Boka bord där! Annars missat ni något!

Anonym sa...

Central Park er fantastisk hele året! Kjøp med litt drikke og en sandwich og bare sett deg på en benk å se på folk som bruker parken. Et utrolig deilig sted, en frisk lunge i asfalt-jungelen.

Anbefaler restauranten "Spice Market" i Meatpacking district, deres set-meny er helt FANTASTISK!!

Ta en titt på app'n til SAS, New York crew guide, veldig bra, har faktisk fått internationale priser for den app'n! (bare litt reklame for mitt firma ;))
God tur! Du har masse å se fram til!

SiriH

Anonym sa...

Jag är gravid och jag är ABSOLUT inte lika smal som du!! Tar lite illa vid mig faktiskt att du tycker att du både ser gravid ut samt att du skulle väga ett par kilon för mycket... Kolla runt så skall du se att du är smal och att du absolut inte har nån mage. Du är vacker på alla sätt och vis :)

trinestil sa...

HJELP!!!

Ser du har det runde sort/hvite brettet med elefanter paa. Jeg har lett etter dette i over et aar uten og finne det. Kan du PLEEEAASE fortelle meg merket og evt hvor jeg kan faa tak i et? Da blir jeg saa glad! (big smile)
Send meg gjerne paa mail eller paa bloggen min.

Takker & bukker paa forhaand.
Trine

Anonym sa...

God morgon :)

Åh jag älskar NYC och har sååå mycket bra tips till dig.

Min absolut favvorestaurang som bara är ett måste är fantastiska Nobu eller Nobu next door. Jag lovar du kommer inte att bli missnöjd. Gillar du asiatisk mat kommer du få smaksensationer som är av en annan sort :)

Freemans är en annan grym restaurang med en väldigt hipp känsla. Här ser man ofta kändisar :)

Cafe Gitane är en frukost favorit och ligger i härliga SoHo. Jag brukar alltid äta deras avokadomacka och deras fantastiska fruktsallad.

Delicatessen är ett perfekt brunchställe som ligger ett stenkast från Cafe Gitane.

Ifall du gillar Marc by Marc Jacobs ska du definitivt gå till Marc by Marc bookstore. Dom är urmysiga och där kan man hitta en massa godsaker.

I Meatpacking finns fantastiska The Standard Grill. Dom har sååå god mat och stället är ganska hippt.

Åh jag har så många tips, får nästan återkomma med mer :)

Ps. Se till att boka restaurangerna ett par veckor innan, annars är det svårt att få bord.

Ha en strålande dag och tack för den grymmaste bloggen ever :)

Kram, Lisa

Ida sa...

Se Liv's blogg. Hun har vært i NY x antall ganger, og har MASSE tips

http://livstortroen.blogg.no/

Liv sa...

Åh vad spännande med en NY-resa! :) Själv var jag där hösten 2010 och vill tipsa om de fantastiska Broadwayföreställningarna som visas på Times Square, helt klart värt ett besök! Vi såg Mary Poppins, både pappa och jag fick många skratt!

Ett annat tips till dig och dina fina läsare är att de coola silvermyrorna som syntes i Zaras skyltfönster sommaren 2011 nu finns till salu på tradera! Spana in länken nedan för att komma till auktionen.

http://www.tradera.com/fynd-shabby-chic-ombloggade-dekorationsmyror-fran-zara-auktion_2023_146684458

Hoppas att ni får en fortsatt härlig dag! :)

Anonym sa...

Svarta brickan med elefanter på kan Du köpa på www.svenskttenn.se
Sök på brickor.:-)

Anonym sa...

Jag fick också en NY-resa i julklapp men vi åkte
redan i december för att se allt julpynt. I Harlem
ligger Red Roaster som Marcus Samuelsson har.
Ett mysigt ställe med fantastisk personal!!
Grund Zero biljetter är gratis men måste bokas
på nätet.
Trevlig resa! /Anna

Karin L sa...

Var nyss i NYC. Förutom alla andras tips;
Uniqlo -finns bl a på 5th Av och i Soho. Stilrena billiga kläder i massor! Typ strikta cashmeretröjor från 39$. Affärerna är massivt stora!
Om du ska gå på Abercrombie &Fitch: ta inte butiken på 5th, det är sååå mycket folk. Besök affären nere i South St Seaport hellre. Varning dock för 1) hög musik, 2) äcklig doft av herrparfym och 3) mörka murriga butiker. Dock bra kläder om man är ute efter hoodies, collagebrallor, tshirts etc
Undvik Gant på 5th. Det är 100% svenska kunder där.
Om du ska dit med alla kidsen har jag tips på bra playgrounds samt ett ok hotell med rum för 6-8 pers!

Camilla sa...

DIGG! NY er helt fantastisk.

Noen must:

Spise lunsj på Balthazar i Soho, helst en stor flaske champagne og moulles frittes som de er kjente for. Må bestille bord selv for lunsj -any day ;)
http://balthazarny.com/

Gå ut en kveld i meatpacking district.

Christian Louboutin shop og Ralph Lauren Store i Madison Ave.

Sushi på Nobu
http://www.noburestaurants.com/


Listen er laaang!

Ha en FAB reise.

Emma [emmasutsida.se] sa...

Jag har en New York guide som du kan spana in, jag har varit där 2 gånger. Nu senast i oktober då en av mina bästa vänner gifte sig där. Det är verkligen en helt fantastisk stad. Jag rekommenderar verkligen att lägga en heldag på att åka till Woodbury Common outlets. Helt klart den bästa outleten jag besökt i USA.

Om ni inte redan bokat hotell så har jag ett bra tips på ett prisvärt designhotell mitt i smeten. Det heter Royalton by A Morgans hotel, ligger på 44 th street mellan fifth och sixth.

Här hittar du min senaste guide: http://emmasutsida.se/2011/november/mina-new-york-tips-2011.html

Anonym sa...

Madison är roligare än 5th. Juicy, Barneys, Ralph Lauren och mycket mycket mer. RL har en Rugbybutik nere vid universitetet. Mycket fint. Skippa Waldorf. Sååå trist. Välj ett litet boutiquehotel eller Park.
www.vardagmedsahrapi.blogspot.com

Hälsn
Sahra

Johanna sa...

Ett snyggt sprillans nytt (vilket inte är heltvanligt i NY) hotell heter Nolitan och ligger i NoHo. Vi bodde där i november och det var en upplevelse. Hotellet är 4-stjärnigt och ligger endast ett par minuter från "the buzzling SoHo shopping".
Ha en härlig resa!

Nicola sa...

We stayed at the Setai 5th Avenue: perfect! And the hotel has an amazing Mazerati to take you to dinner: perfect for Mr P!! Happy New Year and thank you for all your lovely posts last year x

Unknown sa...

hi ;) I live in New York and I am sure it will impress you ;)
i will give you some links i think are interesting
helicopter tours: http://www.viator.com/New-York-City-tours/Air-Helicopter-and-Balloon-Tours/d687-g1-c2?pref=02&aid=g1393

places to visit http://www.viator.com/New-York-City/d687

hotels.com or expedia.com - will give you all the hotels deals
http://www.hotels.com/search/search.html?ar=Landing::NoSuggest&cd=04-11-12&dd=04-12-12&dn=Manhattan,+New+York,+United+States&nr=1&pn=1&r=2&so=SPECIAL_DEALS&vt=LIST

this one has great location http://www.hotels.com/hotel/details.html?pa=1&pn=1&ps=1&tab=description&destinationId=1506246&hotelId=109277&arrivalDate=04-11-12&departureDate=04-12-12&rooms[0].numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first

I would pay an attention to the airports - newark is consider to ny nyc area airports but is faaaaar away JFK or Laguardia is the best - still the cab ride to manhattan is pricey about 40 - 50 $ last time i checked, car rental is useless - no parking space in Manhattan at all ;) you better use public transportation or taxis ;) the shop and place to eat you will absolutely adore (need to do the reservation) is ABC home http://www.abchome.com/store/store/pc/viewCategories.asp and Pipa Tapas bar (located next to abc homes)http://suhweetcaroline.files.wordpress.com/2011/04/1pipa2.jpg



more pic of AbC home from nyc http://1.bp.blogspot.com/_CwSYMd9KuCE/S9_3YRSqpXI/AAAAAAAAH9M/Oh6ghYUmWnI/s1600/DSC_6320.JPG
entrance http://3.bp.blogspot.com/_JC3oOfXl8FM/TKqEKXEm41I/AAAAAAAABbs/RkxtrV2usA0/s1600/IMG_8142.JPG
http://inspiratoblogs.com/wp-content/uploads/2011/12/abc.png

Broadway - phantom of the opera is very nice, if you into something mor contemporary - Blue man group
http://www.blueman.com/

to do some girl shopping 5 th avenue area with the Bloomingdales
next to Rockefeller center is the place

http://www.nycgo.com/images/uploadedimages/devnycvisitcom/venue/01%20bloomingdales_v1_460x285.jpg

or Soho - amazing place !

other stores with nice furnitures and world wide shipping ;) located in NYC - westelm.com and
create and barrel (risonable prices)
http://www.crateandbarrel.com/default.aspx

Brooklyn Heights - the best NYC view http://www.google.com/search?um=1&hl=en&tbm=isch&sa=X&ei=zZIHT6bwF6fX0QGav4mpDw&ved=0CD8QvwUoAQ&q=brooklyn+heights&spell=1&biw=1366&bih=667

also close to brooklyn bridge is DUMBO - you can have a dinner under the Bridge http://www.rivercafe.com/


and take the most beautiful pictures there
http://www.google.com/search?um=1&hl=en&biw=1366&bih=667&tbm=isch&oq=brooklyn+dumbo+&aq=f&aqi=&gs_upl=75013l77338l0l77499l13l9l0l5l0l1l139l477l0.4l4l0&q=brooklyn%20dumbo

it is also said that bedford ave in brooklyn is the one of the most interesting streets to visit - one short stop by subway from manhattan L train gets you to Bedford ave - the street of young hip people and artists (you will be both shocked and impressed with the way they dress;)

I hope you will find it useful

ps - the best hair extension are made at Prticia's salon ;) http://www.nychairsalon.com/

hugs and kisses ;)

Anonym sa...

Hej!

Som sagt, du är ju så smal att de som undrade om du var gravid måste ha fel på synen ;)Och inget du ska haka upp dig på.

Alla tips ovan låter ju underbart!
Vill tillägga att om du åker färjan till Frihetsgudinnan (inte värt gå av där) så gå hellre av på Ellis Island om du vill ha lite historia om alla immigranter. Intressant! So litet break på all shopping ;)
Kram

Anonym sa...

Dean & Deluca är ett måste!

Boviksmarinan sa...

Jag ÄLSKAR NY, min make o jag var där i aug på min 40 års dag, tyvärr blev resan avbruten pga stormen Irene' men vi har bokat ny resa i NY. De flesta har redan nämt alla mysiga ställen. Men Central park är ett måste, romantiskt. Likaså Aple store, känslan av att varit där går inte att beskriva. Soho shopping I like bättre än Macys;-) men värt ett besök. Om du vill köpa tex Dermalogica produkter är detta hälften så dyrt på Brodway jfr med Sverige. Voluspa ljus & OPI nagel lack är mkt billigt i NY. Har massor mer att berätta men detta ger dig en liten hint om att ni kommer besöka världens bästa stad;-). Jag STOR längtar tills vi far i maj igen, kramis o ha en mysig helg!! Linda fr Norrland

Kari sa...

Har ikke hatt tid til å lese gjennom alle kommentarene og jeg har mange tips jeg gjerne vil dele med deg. Har bare ikke tid akkurat nå, men kommer tilbake med det om noen dager.

Uansett så må jeg bare få komme med ett forslag allerede nå. Les tipsene nøye. Sett av på kartet de stedene du vil besøke. Vet ikke hvor mange dager du skal være borte, men uansett er det alltid en fordel å besøke ting som ligger i samme område. Slik at du slipper å fare fram og tilbake hele dagen.

PS! Ett lengre tips kommer fra meg i morgen.

Kari :-)

Anonym sa...

hej! jag gillar din blogg ! skulle vara kul att få din åsikt om vad du tycker om min idé med min blogg eftersom att jag är ny här i bloggvärlden:) kram och tack på förhand!

Anonym sa...

glömde bloggens namn haha, min blogg heter feelgoodnow.blogg.se :)

Anonym sa...

Jag åker till NYC om 2 veckor och här kommer mina bästa tips (7: e resan hit nu - å ps. det finns INGEN stad som slår denna!)
* MACYS: säga vad man vill men "best value for money"...här kan man vara en hel dag. Ta med passet och gå till Visitors Center på bottenvåningen (halv trappa upp till vänster om du kommer in från Herald Square) så får du 10% off. Men ofta har de talonger med 25% som du får tag på ute i delar av varuhuset - eller ännu bättre "friends and family day"- när man helt plötsligt kan få ett kort ytterligare rabatt. Men ofta har de 25% - fråga!
* När du har shoppat dig lycklig på Macy´s gå ut rakt över Herald Square så har du Victorias Secret rakt över.
* Sephora: sminkkedja som jag skulle beskriva som "Kicks-släng dig i väggen". Här hittar du det mesta samt roliga märken som kan vara svårare att få tag på i "småstäder hemma"... Du har en Sephora nära Macys. Ps. Om du gillar Bare Minerals så har du även en sådan butik nära Victoria´s Secret. MYCKET billigare än hemma...
* Soho: här har du många märkesbutiker å mycket trevliga områden (Inte lika stiff som 5ht Avenue). Promenera till Litte Italy, Chinatown mm. Man går, går, går - ta med sköna skor...
* Restauranger: Balthazar!!! http://balthazarny.com/
Ring och boka bord. Ligger på Spring Street, Soho, supertrevligt. God mat, inte överdyrt, de har en vanlig bar samt en oyster-bar man kan hänga i innan maten. Inriktningen är fransk och god, härlig atmosfär, efterrätterna mums. Servicen bra och trevlig. Har man tur kan man se ngn kändis : )
* Gå in på den här länken:
http://nymag.com/ här hittar du mycket, bra söksida för restauranger mm.

Bossa sa...

Hei!
Må bare få si først at det er så koseligt å lese bloggen din. Vi har vært to ganger i New York, første gangen bodde vi på Trump International Hotel & Tower og i fjor sommer bodde vi på Jumeirah Essex House! Holder en knapp på Jumeirah! De som jobbet der var veldig serviceinstilt, hjalp oss med alt mulig, billetter til museumer, frisørtime til min sønn og hadde og forslag om gode restauranter i nærheten. Hotellet ligger rett sør for Central Park og er et ypperlig utgangspunkt for en tur rundt i byen!

studio karin sa...

Orkar inte läsa alla kommentarerna, fantastiskt många... men om du ska ha nåt från NY så är det nåt från Tiffanys!!! :)))) Finns diamanter så att man hisnar, finns det så många nollor? Men också de sjukt coola armbanden med hjärtlås som det står Tiffanys på, och man får bära hem i ljusblå liten snyggpåse. Nåt för dig. Ska ges i kärleksgåva av maken, förstås ;) kram

Anonym sa...

Verkar som att min kommentar har försvunnit..hm, för jag skrev nog inget konstigt...iphone världen :)
Du har ju redan fått fantastiska tips men eftersom jag inte orkar kika igenom alla...

Hett tips bestäm redan innan avresa var ni vill äta på kvällarna. Boka bord via opentable.com annars kan det vara halvt omöjligt att få plats. Man behöver ju inte spika fast alla kvällarna, men ngr i alla fall.
Jag vill förutom ovan redan nämnda som Balthazar, Nobu även tipsa om Asia de cuba, standard Grill på Standard Hotel och La Esquina (härlig upplevelse).
Takbarer finns på flera hotell/ställen - men takbaren på Standard Hotell är ett förslag. Helt grymt att spana in manhattan nattetid.
Whole Foods Market vid Columbus Circle, bisarrt cool matvaruaffär. Allt ekologiskt. Bara en upplevelse att spana in, men ni kan även köpa frukost/lunch mm för att ta med er tvärs över vägen till Central Park.
Central pARK, spring eller promenera runt. Helt underbart.
Frukost - testa La Pain Quitidien. Så mysigt och gott!finns överallt på Manhattan.
Och sen...ett tips, dela upp Manhattan i ett/ett par områden per dag. Då får du ut så mycket som möjligt av trippen.
Och strunta i båten ut till gudinnan, ta istället helikopter över Manhattan ;)
Jag kan fortsätta hur länge som helst... Viktigaste njut! För det är mer än magiskt bra i N.Y!
Kram Jenny

Jenny sa...

Ni måste måste måste äta på Cosi. Perfekt ställe när man vill ha en snabb och nyttig lunch. Dom har massor med sallader och annat lätt. Det bästa är deras TBM (tomato, basil, mosarella)flatbreads. To die for!
Dessutom kan du betälla smores till efterrätt för barnen. Dom får grilla sina egna marshmallows över en minigrill. man får även kex och choklad till så man kan göra riktiga smores. Hett tips!

Har själv bott i USA och cosi är en stor del av den amerikanska kulturen, ett ställe där "riktiga" amerikaner äter. Mums.!

På manhattan finns cosi bl.a. i närheten av Times Square.

Anonym sa...

Sushi of Gari! (46th St)

Ett måste för den som älskar sushi! Enstjärnig michelin restaurang och den bästa enligt New York-borna själva.

Bordsbokning ett måste. Som på de flesta restauranger kvällstid.

www.sushiofgari.com (dålig hemsisida som inte alls ger sken av den perfektion som råder på restaurangen)

Trevlig resa!

Maria

Hanna sa...

Är i New York just nu och ääälskar det!!!
Läs http://ettannatnewyork.blogspot.com/ det finns hur många bra tips som helst! Det har blivit min guide under resan!

Anonym sa...

Hej!
Jag är ett riktigt NYC-lejon :) och kommer nu med några blandade tips:
- gospelbrunch i Harlem, en upplevelse du sent kommer glömma
- standard grill är absolut värt ett besök, boka bord och spana in kändisarna. glöm inte att ta en drink högst upp i the standards sky bar (ingång gula dörren) och glöm för allt i världen inte att gå på toaletten där, vilken utsikt!!!
- om du åker med din make eller tjejerna så skulle jag även rekommendera brunch på Brasserie Beaumarchais. det blir party kring kl 13 och det är inte lämpligt för barn men även det en upplevelse att sent glömma.
- la esquina på kenmore st ser ut som en riktig diner men låt er inte luras. följ med ner bakom den skyddsrumsdörren och i källaren fiunns världens coolaste mex-restaurang. hippt, ja visst! och bord måste bokas med det är det värt bara för EN av deras topp-goda margaritas :)

missa in st christophers place!!!! riktiga nyc enligt mig och bara toppen mysigt :)

beroende på hur länge ni är där skulle jag även slå ett slag för ett besök på woodbury common outlet up state NY. det tar en dag men om man är i shoppingtagen kan det vara värt det. tips är att åka torsdag eller fredag för på onsdagar och torsdagar får de leveranser som de packar upp till helgen. helgerna är däremot knökfulla med människor!!!

boende, satsa på frescht hotell tunnelbanenära. mitt tips blir http://www.hudsonhotel.com/en-us/

ha en underbar resa!!! :)
/anna-carin

Unknown sa...

tips på hotell: soho grand ... älskade och ligger bra mitt i soho/tribeca! (west broadway)

sedan verkar ingen annan nämnt butiken ANTHROPOLOGIE ... my gad. du kommer älska den!
både kläder och inredning.

och WHOLEFOODS för allt ekologiskt.

JCREW som har så fina kläder.

Jag älskar ju soho ... att vakna, äta frulle på BUBBYS. (eller http://www.lepainquotidien.us/)
sedan bara strosa runt. Dricka ltté på Starbucks.

Sedan ta en taxi upp till Meatpacking och strosa där. Så coolt med alla nya och coola butiker i ett så rått fd 'fabriks'område.

Lyckosa er som ska åka.
Måste nog boka en ny tripp snart.

Ps. Tänk på att Woodubury Common ligger en BRA bit utanför NY - minst 1 timma med buss/bil.

Anonym sa...

My brother recommended I might like this blog. He was totally right.
This post actually made my day. You can not imagine just how much time I
had spent for this information! Thanks!

my site gratis spiele
my site: spiele spielen kostenlos