måndag 13 februari 2012

HEJ NYA VECKA

.
.
.

Idag har jag inte mindre än två krassliga familjemedlemmar som sällskap här hemma. Ovan stackars Beagumman som ligger på soffan blank på ögonen och har hosta och feber denna morgon. Det är så mycket sånt som går på dagis heeela tiden nu tycker jag! Är det samma sak där du har dina små?


Tjingeling måndag!Solig härlig morgon som vi har idag är ju precis vad man behöver när man "sovit si så där" med liten krasslig skatt i sängen. Känns som någon av oss är sjuka hela tiden just nu, hm. Ska köpa multivitaminer och mineraler och fiskolja och ja allt nyttigt och viktigt som finns på häslokosten idag (vi kör oftast bara med Apotekets "En om dan"). Sen ska jag fixa ett nytt pass för mitt är försvunnet!? Nej nu hoppar jag in i badevarelset och tar tag i både mig och dagen här!
Ha en finfin start på veckan!KRAM
29 kommentarer:

Fia sa...

Kryakram från ett härligt vintrigt Eksjö <3 Här har vi sportlov, snart dags för en sväng till pulkabacken;))
Kram fia

Mia - bloggkommentatorerna sa...

Min son har inte ens hunnit börja på dagis, men både han och jag har varit förkylda i en månad ändå. Förra veckan kändes det som att det var på bättringsvägen, men i natt var det värre än någonsin.

Man kommer inte undan skiten någonstans. Längtar till våren!

Humlan och lilla Grodan sa...

Köp Sambucol hos hälsobutikerna. Zink och C-vitamin gör under med immunförsvaret! Har räddat mig hela vintern. Krya på er!

Jeanette sa...

D vitamminer till både dig och dina skatter är livsviktigt under vinterhalvåret. Holistic D vitamin 1 om dan och till barnen linfröolja balndat med D-droppar. Tänk på att vitaminerna på apoteket är kemiskt framställda och är svårt för kroppen att ta upp. Satsa hellre på vitaminer från hälsokosten tex kindervital. Lycka till!

SIMONA sa...

GOOD MORNING...
i desire ot have you on blog as special guest...have already sent an e-mail...i will post some of your house pictures..whould you like to give me your permission and if you want some worda about yoy??? i wait your replAY..THAKS A LOT SIMONA

Sandra sa...

Hoppas ni blir piggare fortare! Tyvärr tror jag februari brukar vara en sjuk månad. Mina barn har klarat sig bra under både hösten och nu, dom är ute mycket på sin förskola så jag tror det spelar in. Men det blir nog bättre nu mot våren :)

Mrs Lollipop sa...

hejsan! jo det går verkligen runt runt på dagis! lite småkrassligt mest hela tiden tills det bryter ut ordentligt. är visst ngn envis förkylningsBug som är xtra ihärdigt. och man får verkligen inte den sömn man så skulle vilja ha, när de små är sjuka. även om de somnar hur lätt som helst...mycket kung fu... =)

Anonym sa...

Hej Petra! Läser din blgog dagligen, tack för all härlig inspiration du ger mig! Jag har två frågor, vad tyckte du om de lyxiga hudvårdsprodukterna du fick hemskickat för någon månad sedan? Du gjorde ett inlägg om dem då. Hur går det med träningen för din del? Svårt att träna med ständiga förkylningar kanske men vore kul att veta lite om vad du tränar! Stor kram från Mia i huvudstaden

Jenny sa...

Åh dessa sjuktider ! Jag brukar blanda i mivitotal kids samt omega 3 i dryck åt mina 3 åriga tjejer och de håller sig krya trots att halva dagis är sjukt :)själv häller jag i mig aloe vera och mivitotal , minns inte när jag va sjuk sist ! Ett tips bara ;)

Anonym sa...

Hej P!
Har inte små barn längre men på skolan har vi klarat oss bra tycker jag..peppar peppar!
Vet du varför det inte längre finns "äldre inlägg" att klicka på när man vill gå tillbaka och läsa. Roade mig med det en dag och det går nu på de senaste månaderna men längre tillbaka funkar det inte?
Kram Ann-Sofie E

Josefine sa...

Oh no! Men det är som du skriver det går massor nu under vintern på dagis. Hoppas ni alla är piggelin asap.

Kram från Oslo

Inredningsfrun sa...

Japp. Förkylningarna avlöper varandra här hemma. Lillebror åker på allt som storebror tar med sig hem från förskolan. Men nu går vi ju mot ljusare tider och förhoppningsvis så försvinner också alla dessa förkylningar :).

KRAM

Nena sa...

Det är nog ingen större idé att vräka i sig vitaminer tyvärr. C-vitamin har ju t ex ingen större effekt på förkylningar! Vi kissar ut vitaminer för enorma summor i det här landet! Dessutom är det bättre att äta vitaminerna i naturlig form! Pressad apelsin känns ju jättebra när man är krasslig i halsen! Omega 3 är bra, men inte mot förkylning!
Det som vi faktiskt behöver tillföra extra under vinterhalvåret är d-vitamin och det stärker immunförsvaret. Finns många intressanta studier om det. Köp på hälsokost så får du den dos EU rekommenderar. På apoteket följer de svenska riktlinjer och det räcker väl typ för att stoppa skörbjugg tyvärr....
Små barn ska väl också helt enkelt gå igenom ett antal infektioner för att bygga upp sitt immunförsvar!
Hoppas ni kryar på er snabbt!
Kram

Att vara någons fru sa...

Men fy vilken otur ni har med sjukdom och förkylning :-(

Kram

http://livinganddreams.blogspot.com/ sa...

Mivototal är super!
Vi har också sjuklingar här hemma..
Får se hur det blir när minstingen börjar på dagis om ngr veckor...

Krya på er!

Tuva sa...

Hoppas att dina små kryar på sig snart. Vi har varit hemma till och från i två veckor :(. Mina prinsessor löser av varandra hela tiden. Verkar som att det är mer virus som går i år än förra året. Krya på och ha en bra vecka!

VivanDivanGoesFashion sa...

Alla -uari-månader är väl såhär antar jag. Först VABruari och sen FEBERuari.... Mina små är konstant förkylda och sjuka tycker jag

Hoppas de kryar på sig fort
Kram
/Vivvi

Fru Pethra sa...

Så ser det nog tyvärr ut hos de flesta familjer, alltid någon som är sjuk men det är bara att proppa sig full med vitaminer och fortsätta längta efter våren. :)

Hoppas de är friska snart igen!

Anonym sa...

I min familj är vi sällan förkylda (peppar, peppar). Vi äter aldrig några vitamintillskott. Hemligheten är denna: vi gör en sallad varje dag som kompliment till middagen. På den pressar jag (minst) en halv citron, ganska mkt salt och en god olja. Vi är alla 4 tokiga i denna sallad och det blir aldrig en smula över. Dottern brukar dessutom vilja dricka upp juicen som blir kvar på botten. Jag tror vi får i oss c-vitaminer o annat i tillräckligt hör grad på det här viset och mums så gott. Hoppas fler hittar till denna "kur" och får era små att älska sallad. Ps. Tärna alla grönsaker smått så suger de åt sig det goda bättre o hela salladen blir smarrigare. Som i Mellanöstern. //Sanna

Anonym sa...

I min familj är vi sällan förkylda (peppar, peppar). Vi äter aldrig några vitamintillskott. Hemligheten är denna: vi gör en sallad varje dag som kompliment till middagen. På den pressar jag (minst) en halv citron, ganska mkt salt och en god olja. Vi är alla 4 tokiga i denna sallad och det blir aldrig en smula över. Dottern brukar dessutom vilja dricka upp juicen som blir kvar på botten. Jag tror vi får i oss c-vitaminer o annat i tillräckligt hör grad på det här viset och mums så gott. Hoppas fler hittar till denna "kur" och får era små att älska sallad. Ps. Tärna alla grönsaker smått så suger de åt sig det goda bättre o hela salladen blir smarrigare. Som i Mellanöstern. //Sanna

Ida sa...

Krya på sig hälsning till er!! Kram

HOUSE of ADELA sa...

Å så trist;( Hoppas de kryar på sig snabbt! Tyvärr är det ofta så när de är små, stora barn som här blir sällan sjuka nu, skönt;) Hälsokost är toppen tycker jag, shoppar ofta där. Hoppas du hittar något riktigt bra!

Kram
Adela

Julia sa...

Ja dess förkylningar verkar aldrig ge sig ! går bara runt runt här hemma med...

Krya på er
Kramar Julia

Anonym sa...

Ja her har vi vært syke med feber og forkjølelse i over en uke..tror det er mye mykoplasma bakterier ute og går og det er visst en forkjølelse som sitter godt om man ikke får pencilin:-( god bedring!!:-)

*PIA* sa...

Hej Petra,

jag är tyska och läser din blogg jätte gärna.

Tycker sa mycket om svensk inredning och skriver ibland över skillnader mellan Sverige och Tyskland.

Till exempel:

Swedish Symmetry

Ser fram emot nya texter och kort!

Pia

Fru Fluff sa...

Jo då, här vabbar vi för fullt sedan i tisdags förra veckan. Med 2 små så löser dom av varandra och förra våren hade vi 5 någorlunda friska dagar på nästan 8 veckor...
Maken har också haft en släng men jag har *peppar peppar* klarat mig.
Kanske är det för att jag proppar i mig d-vitamin... (D-pearls, finns på Apoteket).

Hoppas ni blir piggare snart :)

Septemberflikka sa...

Vilken otur! Inte kul när man kommer in i en sån där snurr. Vi har peppar peppar varit friska (lillan som inte går på dagis hade feber vid ett tillfälle). Stora killen har haft en sjukdag sedan i höstas. Nu åker vi väl på det bara för att jag skriver här.

Krya på sig till Bea!

kram

Madde sa...

Usch, hoppas att ni kryar på er snart! Tyvärr är det ju så att om det en gång startar med förkylning och hosta på vintern så känns det som man aldrig tar sig ur det riktigt.... Så mera värme behöver vi! Kan man hyra en sol, palmer, värme så gör jag gärna det!

Madeleine sa...

Jag har min stora på ute-dagis, ett Ur o Skur dagis som har samarbete med friluftsfrämjandet. Kanonbra! Dom lär sig om djur och natur och dom gör massa saker ute. Målar, gör vattenexperiment, går på utflykter, åker skidor, pulka, går till sagoskogen mm.
Och det bästa av allt, barnen håller sig mycket mer friska eftersom dom får mycket frisk luft och sjukdomar sprids inte lika mycket.

Men detta kräver självklart lite mer av dig som förälder, man får hjälpa till på städdagar och barnen behöver bra kläder.

Självklart har dom ett hus att gå in i också, med toaletter och lunchen äts oftast inne, förutom när dom går på utflykt! Vill barnen vara inne och leka så får dom detta!

Min lilla kommer att börja där till hösten och hon längtar så!
Jag rekommenderar alltså ett Ur o Skur-dagis till din Bea!

Ps... det går mycket skit nu också, vad kan man förvänta sig av en tre-i-ett-influensa som härjar ;-)