söndag 19 februari 2012

I ANSIKTET

.
.
.
Boohooo:)




Todeloooo!




En liten "facial renovering" pågår här hemma just nu och vad är bättre när ansiktsmasken jobbar än att surfa runt on the net och blogga tex! När jag och girlsen var på flygplatsen i veckan så besökte vi förstås parfymeriet och ojojoj vad mycket härliga, krämiga, och doftande saker det finns som man bara måååste ha:) Testar en ny ansiktsmask, Pure Empreinte, från Lancome med vit lera men jag tror att den är lite för djupgående och rengörande för oj vad det stramar här - vill ha mer fukt. Har just nu jättebra hudvård från Mette Picaut, som jag använt ett tag, men saknar en bra fuktigivande mask. Får se om denna funkar annars kanske någon av er sötisar har ett bra tips på " den allra bästa masken"? Jag har förresten också ett bra och superbilligt tips och det på en rengörande hemmagjord peeling (som jag fann hos Amanda Schulman i somras) Recept: Ta lite honung, någon msk, och blanda med "kaffesump", smeta ut i ansiktet och låt verka en stund (gärna i lite ånga eller i värmen i bastun) Peela sen av den och prova att klämma lite orenheter, om du har sådana, och wow så lätt det går! Dagens budgettips alltså:) Nu ska jag gå och tvätta av mig här så jag inte skrämmer någon haha;)



Ha en fin fortsättning på dagen!



KRAM



.

27 kommentarer:

Elinor sa...

Hej!
Tycker om och är helt insnöad på Body Shops produkter. Deras Warming Mineral Mask är djuprengörande och tillför fukt (varmt känsla när den ligger på huden). Även Tee Tree mask är suverän, framförallt vid den delan av månaden då huden känns oren och blank. Body Shop har bra kvalitet, ej djurtestet och är vardaglyx för mig!Hälsningar Elinor i Vårgårda.

Beautifulosophy sa...

Åh vad kul att du nämner ansiktsmasken med kaffesump och honung, jag tycker också att det är världens bästa ansiktsmask!Det är som om alla porer och huden i ansiktet drar ihop sig. Klart överlägsen hur många svindyra masker som helst! Och jag har testat många:)

Sofia sa...

Blev först skraj, haha... men nu ska här också smörjas<3

Två Trappor sa...

Hihi, vad rolig du är! Fast du är t.o.m. snygg i ansiktsmask! ;) Jag gillar Body Shops ansiktsmask Blue Corn 3-in-1 Deep Cleansing Mask som är mycket skön och dryg och passar mig med blandhy. Man känner sig verkligen ren efteråt. Ha en fortsatt mysig söndag!
Kram Madeleine

Anonym sa...

Hejsan!
Jag är en tjej som följer din blogg med stort intresse, men har aldrig kommenterat förut. Jag är återförsäljare av Mary Kays underbara produkter och kan skicka ett prov på en ansiktsmask som innehåller massor av fukt. Maila bara adressen så jag vet vart jag ska skicka den... /Jessica jessica.marykay@live.se

Anonym sa...

MD formulations Moisture Deffense mask är fantastisk! :-)

Sahra sa...

Jag är alldeles för dålig på att fixa och joxa med ansiktsmasker och sånt. Varför kan man ju undra. Det är ju så skönt. Vill gärna höra vad du tyckte om Lancomen.

Anonym sa...

Hej alla fina Philia-läsare!

Jag har också rensat min garderob och säljer jättefina och oanvända/sparsamt använda plagg från bland annat Odd Molly, Hunkydory, Ester Elenora, Marlene Birger!

Kolla in min bloppis: bloppis2012.tumblr.com

(Tack Petra för att jag fick skriva detta här :).

Anonym sa...

Hej!
Vart tog bilderna vägen på den nya lampan, är väldigt nyfiken på vad det är för fining!
CJ

Anonym sa...

Tjejer! Är det någon som har bra tips på ögoncocealer/"lightner" som piggar upp trötta ögon? Ska bli spännande att höra vad du tyckte om masken efteråt Petra..
Ha en skön söndag alla :) /Kram Linda

House number 11 sa...

Ja, tips på ansiktsmasker tar man gärna emot, så här i vinter/vår tider. Kanske ska prova den med kaffesump!
Trevlig kväll

Anonym sa...

Inte ofta du kör budget Petra men du kontra med en Lancom också såklart!:-))

livinganddreams.blogspot.com sa...

En mild peeling och bra








En mild och fuktgivande peeling får du av babygröt :)

Har ofta honung med olja som mask, kanon!

Annars kan jag verkligen rekommendera Dr Hausckas, testat alla och gillar alla :)

Denna underbara värld av krämer! I´m addicted ;)

Johanna sa...

Åh ansiktsmask... det blev kvällens : att göra! tack frö tipset.

Vad är det för en helt underbar vedkorg ni har?

Beautifulosophy sa...

Hej Linda och alla andra Philia girlies! Du efterfrågade tips om concealer/highlighter. Som beautie junky och trebarnsmamma med många sömnlösa nätter känner jag att det är lite av mitt specialområde:) särskilt som rätt sådan produkt gör otroligt stor skillnad! Fick jag bara använda en sminkprodukt skulle jag välja concealer (som nr två rouge:) YSL gör världens mest säljande concealer, touch eclat, finns i många färger. Dock inte min favorit, eftersom den är lit lätt uttorkande och jag fick eksem av den. En av de bästa är Armanis flytande concealer. Men kanske seglar Estee Lauders illuminator pencil upp som favorit för att den är så himla enkel och ljusar upp på ett grymt snyggt sätt. Andra bra märken är Laura Mercier och Bobbi Brown, den sistnämnda har hur mycket som helst i concealerväg. Lycka till! Ha en mysig söndagkväll!

Anonym sa...

hihi vilken snygging där! :-)
Tror nog det var hundra år sedan jag gjorde en ansiktsmask, tack för tipset P :)

trevlig kväll
Kramar från Örebro

MiaC sa...

Ååå vad härligt, det var ett bra tag sedan jag gjorde nått sånt... måste bli ändring =) Kram på dig.

Camilla B sa...

Hej & tack för en fin blogg med härliga bilder !
Du måste prova Dermalogicas Multivitamin Power Recovery Masque, en helt suverän produkt ! Full med viktiga vitaminer för huden, antioxidanter som reparerar skador av fria radikaler,den förbättrar elasticiteten & lugnar stressad hud, man ser verkligen skillnad efter denna mask . Massor med fukt, lyster & annat gott för huden :-) Jag brukar använda den som en djupverkande " inpackning " över natten ibland vid tidsbrist eller vid behov . Lycka till med att hitta din favorit, kram Camilla B

Emma R. sa...

Hej! Oj, vad många bra tips, ska definitivt göra masken med honung o kaffe, men menar ni kaffepulver eller kaffesump? Apropå concealer, tycker inte heller att YSLs är bäst, gillar Biotherms som är lagom tjock och lagom täckande.
p.s. tycker att du var supercool och snygg i din ansiktsmask Petra;)

Malenami sa...

Ljuuuuvlig bild på dig! ♡

curlingmamman sa...

Vardagslyx, härligt att pyssla om sig själv :)

Anonym sa...

Tack söta IOB för tips! Har testat YSL men tycker att den torkar ut.. Blev nyfiken o ska genast testa Estee Lauders illuminator pencil! Ha en fin dag alla :) /Kram Linda

viswpen sa...

Jag älskar Guinot's masker. De går dock endast att köpa hos hudterapet, tror jag. Jag hat torr och ömtålig hy. Har en av deras masker med fukt som jag sover med. Funkar toppen!

Läser din blogg varje dag och älskar den, dessutom heter jag också Petra....

Anonym sa...

love the lipgloss under the facemask
excellent
have a nice day
Sophie
BE

Anonym sa...

Hej!

MD Formulations Moisture Defense är väääääärldens bästa (kommer från en som har testat allt and then some ;))! Man kan till och med smörja in överflödet (när masken har legat på i ca 10 min)och sova med den! Fick tipset från min hudterapaut - en riktig fuktbomb! Love it! Tack för en härlig blogg! Du inspirerar!

Mvh Hannah

Anonym sa...

Hej, Jag är en trogen följare av bloggen men brukar inte kommentera, Men den här gången kunde jag inte låta bli. Är hudterapeut och jobbar vanligtvis på skönhetsavdelningen på ett varuhus i en mindre stad. Nu är jag mammaledig. Till saken. Jag blir lite rädd när man skriver att man vill ha fukt och provar en lermask, den har funktionen helt åt andra hållet nämligen att rengöra och torka ut. Finns vissa lermasker som säger sig återfukta men det är mer i relation till en vanlig lermask. Vill man ha fukt skall man välja bort all lera. Sedan finns det två olika sorters fuktmask en typ med fett i den är krämig i konsistensen och passar den rent torra hudtypen sedan finns det gelmasker och dom är bla för alla egentligen men särskilt om man har yttorr eller blandad hy. För att få ut det bästa ur en mask är det allra bäst att peela huden först, då öppnar man upp huden och ökar cirkulationen så att maskens effekt funkar bäst. Sedan kan man ta en lermask om man är fet i hyn en krämmask om man är torr i hyn, men de flesta av oss är blandade. Då är det allra bästa att ta en lermask på de partier som är lite fetare, tex pannan och näsan, sedan en återfuktande på alla andra ställen. Man skall försöka att undvika att torka ut huden i onödan då det kan orsaka att fina linjer uppkommer i förtid. Från Lancome hade Hydra intence varit ett bättre val om man söker fukt. Men titta framför allt efter Hydra eller Moisture i namnet. Hydra är i regel gelbaserade medan moisture kan vara både och. Lermasken från lancome är super om man får en hormonfinne tex, lägg på en dutt bara på finnen och låt den verka över natten. Den läker ut finnen mycket fortare och minskar även rodnaden.
Kram och lycka till.
Hälsningar Carolin.

Malin sa...

Använder alltid Biotherms aquasource-serie, men just fuktmask har jag hittat en favorit från The Body shops Vitamin E serie! Den är i otroligt härlig konsistens och är man i riktigt behov av massor av fukt kan man ha ett tunt lager hela natten!

http://tastebyme.blogg.se