fredag 3 februari 2012

TJINGELING HELG

.
.
.

Bus och rosa ballonger i vårt tvrum idag! Det här rummet är skatterna nog oftast i av alla rum och spelar spel och leker (utanför bilden finns det korgar med maassor med leksaker och i rummet bakom tv:n ligger kontoret/gästrummet:)






Hello raringar!






Mår ni bra vänner?!:) Här är läget forfarande sjukstuga men det är mycket bättre med skatterna idag - så skönt.

Såg att ni är några som skrivit om Manhattan och tipsat om vilken del man ska bo osv och att det är för lungt och stilla på Upper East men då är det helt rätt för moi!:) Bor gärna så när jag är i Storstäder nämligen. I lite mindre hotel i fina lugna (säkra) kvarter så kan man besöka andra delar den vakna tiden för det är ju klart vi ska göra det (och hotellet är bokat och klart men tack söta för tipsen:) Soho, Meatdistrict osv verkar ju supermysigt och ha mycket bra shopping så där kommer vi definitivt att hänga. Sen vill jag göra massa annat mysigt som att strosa i Central Park (som ligger precis vid hotellet) och äta på bra restauranger:) och gå på konstmuseum! Älskar att göra det så Metropolitan eller Guggenheim står på min "must do list" (Fast jag tror vi hoppar de värsta turistiga sevärdheterna för jag vill inte stå i jobbiga köer på NY-trippen...) Hur långt är det förresten ungefär mellan ex mellersta Central Park och So Ho? Känns som det är jäättelångt att åka Taxi  eller tunnelbana emellan - stämmer det?:S

Nu blir det lunchfix här hemma till Trulle och Bea. Minsta skatten är jätteröd i ögonen fortfarande men inte alls lika ledsen och ynklig och rinnig såå jag tror vi sticker ut en liten sväng till parken sen och efter det går vi och köper massor med godis för det är ju faktiskt mysiga freeedag idag!




Önskar er alla en riktigt riktigt fin dag!



KRAM



.


34 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og takk for en inspirerende blogg:-) Lurer på hvilken storlek du har i dine nye bomullstopper fra Chill Norway? Dette da det ikke er like lett å vite når man bestiller på nett. Dette da vi er omtrent samme stl... Ha en fin dag du også!

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Kul att få se tvrummet från en annan vinkel!

Mys på nu med maaasssor av godis!

Kram
Fröken Vit.

Pethra på Västkusten sa...

Om inte Beas ögon varar så lutar det nog mer åt att det är binnhinnekatarr hon har fått, då blir man jätte röd och känslig i ögonen och de rinner jätte mycket. Man får det oftast pga. att man har en infektion i kroppen, typ förkylning eller så som inte har brutit ut. Går oftast över efter 1-2 dagar också. Hoppas ni andra får hålla er friska och att ni får en fin helg!

Kram

Elisabeth sa...

Glöm inte jogging-kläderna! För det är klart att du måste ta en jogging-tur runt Central Park som är mycket större än man tror. En tur runt Jackie O´s pond/reservoir är så mysig och fin. Missa inte restaurangerna Spice Market(i Meatp)och Red Rooster (i Harlem).
Ha en fin helg! //Elisabeth

Att vara någons fru sa...

Förstår du vilken shopping du kommer kunna göra?! Oh my...

Casa of Mia sa...

Vi skall också bo vid Upper East/central park och tycker att det är skönast, sedan är man ju ändå i de andra områdena hela dagarna och även kvällarna. Vi har beställt bord på Samuelssons krog en kväll, spännande. Hoppas ni blir bättre snart kram

Milla sa...

Hej!
Ett bra tips på aktivitet är att ta en dagstur till Woodburry Common Outlet utanför Manhattan. Butiker som Dior, Prada Gucci Jimmmy Choo etc till enormt bra priser typ 50-70% rabatt. Man tar en av specialbussarna dit ( åker bla utanför Madison Sq Garden)hjäl sig :)
Ha det så mysigt. Kram Milla

Anonym sa...

Hej, var roligt att du ska åka till New York - det är så underbart att vara där. Ang köer till sevärdheter så är det lugnt såhär års - inga köer någonstans (har själv varit där jan/febr). Åk inte tunnelbana, taxi är superbilligt. F ö går det att gå överallt, det är inte särskilt långa avstånd och det är roligt att gå för att det finns någonting att se hela tiden. Alla är så vänliga och trevliga i affärer och överallt, glöm inte besöka Victorias Secret! Trevlig resa!

Sahra sa...

Taxi är jättebilligt. Satsa på det när ni tar er mellan stadsdelar. Det blir ändå mkt att gå. Det är en bra bit att gå mellan CP o Soho. Säkert två timmar

Anonym sa...

Hej, Ett litet tips på restaurang är Il Buco, besökte den förra våren. Toppenmysigt ställe! Kram Carina

Rikke sa...

Så herlig:)

Anonym sa...

Hoppas att fredagsmyset gör så alla tillfrisknar snabbt :0)

Ha en fin dag ni med!

Anonym sa...

Hej! upplevde inte att det var så långt att gå, Manhattan är inte såå stort, och massor att se längs vägen, synd att ta taxi (men har man finskorna och ska ut på kvällen, är det klart jag hade tagit taxi) så på med skönaste walking-dojjorna!
I envy you, New York är helt fantastiskt!

Emilias Ljuva Ting sa...

Vad kul att ni har hittat ett så fint hotell i NY nu då. Kommer säkert bli toppen! Och så fint du har de :) Blir riktigt inspirerad. Kika gärna in på min blogg, har en tävling där nu.
Ha en bra helg.
Kram Emilia

Anonym sa...

Har varit i NY två gånger. Sist bodde vi på Mandarin oriental vid Columbus circle, fantastiskt hotell och perfekt läge! Det häftiga med staden tycker jag är alla områden och kulturer som finns och det bästa sättet att uppleva dem på är att gå. Ta taxi el tunnelbana ena vägen och gå tillbaka! Sist var vi på Metropolitan museum Of art, rekommenderas om man gillar konst! När det gäller shopping så tycker jag att Macys har det bästa utbudet. Som turist har man dessutom rabatt där, be om ett kort i informationen. En annan favvo, och tips till dig som har barn, är Disney-butiken på Times Square. Där kan man gå i timmar. Hoppas ni får en underbar resa! NY är verkligen så häftigt som alla säger! / Helena

Anonym sa...

Hej!
Ta tunnelbanan! Sitta fast i trafiken i en taxi ar typ kul 1 gang(sa har man gjort det liksom) sen ar det bara sloseri med dyrbar NYC tid. 6 tunnelbanna fran 77th/Lex till Soho tar typ 20min. Kolla pa mta.info for massor av masstransit info. Kop ett metrocard sa har ni alltid fare, annars ar det sa att man maste anvanda jamna mynt pa buss och metrocard pa tunnelbana.
Om ni vill aka upp i Empire State Building kan ni kopa biljetter online och skippa biljettkon, men sen ar det iallafall mer eller mindre ko for hissen upp. Men jag rekomenderar Rockefeller Center/Top of the Rock lite innan solen borjar ga ner sa ni far se twilight glittret lagga sig over staden.
Jag har bott i NYC i 16 ar och ar ffa foralskad!
/M.

Tree sa...

Hej Petra,
Good decision in NYC to have a hotel location more quiet, then visit other areas. Areas of NYC can feel very agressive, so start with taxis to get a feel for it, then subways are fast and some mainline bus routes (like Madison Ave) are easy. Distances are farther away than they look on maps - definately don't try to walk from Central Park to SOHO! Also, think you should definately put on your list the Ralph Lauren flagship stores on the upper East Side(womens & mens across the street from each other).

Ame sa...

Hej, det är en bra bit mellan Central park och Soho men vi åkte mycket tunnelbana som tar en precis dit man vill, taxi också, men kan ta lite tid med all trafik. Du vet säkert, men iallafall är det ganska kul att vandra runt med google map och känna igen lite när man kommer fram, trevlig helg Marie

Annelie sa...

Ta på sköna skor och vandra ner så hinner ni se på allt! Sen kan man ta en taxi tillbaka... då har man ju oftast mer att bära på också ;)

Jessica sa...

Var i New York i oktober, var helt fantastiskt!!Tror att ni kommer bli jättenöjda med hotellet, man kan ju faktiskt beta av område för område, för har man väl varit där så måste man tillbaka, man får liksom inte nog haha Jag bearbetar mannen min just nu att vi ska ta en vecka dit i april!Kram och trevlig helg, hoppas alla kryar på sig!

Bromans Bravader sa...

Vad underbart du kommer att ha det. Älskar NY och har varit där många gånger. Har åkt både T-bana, taxi samt gått. Både T-bana och taxi går jättebra att åka. Att gå den sträckan du beskriver beror ju lite på hur snabbt man går och hur mycket man tittar på annat men jag skulle säga 1-1,5 timmes promenad.
Kram Jannike

Annika sa...

Hej! Istallet for att ge New York tips, sa tankte jag tipsa om en gratis online dekorerings magazin som passande nog heter "House of Fifty" :) http://issuu.com/houseoffifty/docs/winter_spring_2012
Jatte proffis och ja, amerikansk, men ack sa kul att titta i iallafall!

Helene sa...

Hej P

Det är en bit att gå men det är ju lite av tjusningen, och mycket affärer och sånt att titta på vägen ner.

Men när man gjort gatorna upp och ner så kan man utan tvekan åka tunnelbana eller taxi, båda två funkar bra tycker jag. Taxi 'är inte speciellt dyrt och tunnelbanan kan vara ganska full, speciellt på morgonar och eftermiddagar/kväll när folk ska till & från jobbet.

Även om kanske Soho, Chelsea & West Village är mysiga så funkar Upper East precis lika bra, det är schysst på ett annat sätt bara.

& eftersom det är lätt att ta taxi så spelar det inte jättestor roll vart man bor, man kan ta sig överallt (men in till tex Time square kan det bli långa köer, där brukar jag gå ut på någon av de stora Avenyerna och försöka få tag i en taxi, annars kan man få sitta fast länge.)

Mellan Central Park (södra delen som börjar efter 59e gatan) och ner till Soho (E Houston Street) är det 60 gator. Går man snabbt tar det cirka en timme. Ska man in i alla affärer tar det en evighet.

Trevlig fredag

/Heléne

Anonym sa...

Du ska inte få någon NYC kommentar av mig, förutom att jag är grymt avis.. Men i alla fall - verkligen kul att se lite andra vinklar från ert hem, mer sånt!! Ha nu en skön fredagkväll & krya på er där hemma! Kram Linda

Ida sa...

Önskar er en skön start på helgen. Här hemma vankas det också massor med godis och hemlagad glass. Hoppas kidsen fortsätter krya på sig. Mvh Ida

HAGAB Hus & Hem sa...

Hej hej,
Vad härligt att åka till NY, vill också åka snart igen. Inte långt att åka taxi, men vi tyckte att det tog onödig lång tid iom mycket köer, mycket smidigare med tunnelbana!
Ha en skön helg,
Anna-Maria

Anonym sa...

Mitt bästa NY-tips såhär lite sent omsider....FishEddy har superfint porslin och Anthropologie fin bohemé-inspirerad inredning. Fika på någon av Magnolia bakerys ställen eller luncha på Loeb Boathouse i Central Park om det är öppet !!! Åh, vad jag längtar tillbax :)Hoppas ni får en underbar resa !! / Sahra A

Anonym sa...

Super hotellval! Har själv bott på Surrey några gånger- svenska DUX sängar! ;-) Hoppas ni får en fantastisk resa! och tack för en fin blogg!!

Anonym sa...

Hej!
Snälla svara mig var du har köpt lampan i taket på första bilden i detta inlägg! Ser ut som en stjärna med glas! Superfin, har letat överallt efter dessa! Hoppas på ett svar! Kram och tack för inspirationen du ger! /Camilla

Anonym sa...

Ca fem-sex km kan man säga. Från "mitten" av Central Park (i höjd med Metropolitan Museum of Art) till hjärtat av Soho (Dean and Deluca på Broadway :)
Tunnelbana och taxi funkar med andra ord utmärkt. Så även att gå, det tar inga två timmar samt att du har hur mycket kul som helst att titta på HELA tiden!
Hälsn. Madeleine

Elena sa...

Att åka taxi kostar i princip ingenting där borta! Så känn inte att det är onödigt. Första dagen vi var där spatserade vi över Brooklyn bridge, gick i central park osv.. Vi gick nästan 40 000 steg! (min vän hade en stegräknare) Kan säga att det kändes i fötterna.

På den italienska restaurangen Morandi i SOHO mötte vi Sarah Jessica Parker & på Dos Caminos (boka bord) åt vi supergod mexar-mat!! :)

Ni kommer att ha det såå underbart!! :)

Anonym sa...

När vi har varit där har vi gått ut på morgonen och sedan tagit taxi eller tunnelbana tillbaka. Taxi i de fall då man ser att trafiken är lugnt annars går det snabbare med tunnelbana. Har varit där x antal gånger och har alltid känt mig trygg i tunnelbanan. Ta med dig träningskorna och gå i dem om dagarna. Du kommer att ångra dig annars. Det finns för mycket att se på vägen och bara njuta av atmosfären för att åka taxi/tunnelbana hela tiden.

Ha en ljuvlig semester!

Anonym sa...

Hej. Jätte mysig blogg du har! Och jätte fint hus. Undrar var du köpt mattan i tv rummet? Kram

Sanna sa...

herregud vad väckert ni har hemma. jag blir helt hänförd av er inredning och den känsla man t.om kan känna genom korten, magiskt !