måndag 16 april 2012

PÅ BEGÄRAN & LITE TIDSBRIST

.
.
Mina solisar! Ett par sprillans nya och hela igen:) Ni bloggisar undrar vad de heter och det kommer här: Marc Jacobs Classic Aviator Sunglasses. Köpta på Levins Optik i Småstaden men finns säkert att klicka hem på nätet om ni söker (bra komplement till Ray Bans Aviators då vissa inte passar i dem. Många är verkligen stunning i deras variant men jag ser ut som en ledsen hundvalp i Ray Bans haha;)

Tjing raringar!


Åh idag hann jag inte alls allt det jag tänkt att jag skulle hinna göra (måste göra) - såå himla knasigt när det blir så. Var tar tiden vägen ibland? Fast har man tre skatter så är det mycket hit och dit och hämta och lämna och handla gympaskor och träningar och annat, puh.... Fast nu tycker ju säkert en del att det är väl inget när man inte jobbar heltid? Ja men det känns som jag gör det ibland då det är så mycket av allt det "andra" som måste göras varje dag. Sen kan man ju fundera hur de mammor som ex är framgångsrika företagsledare för enorma koncerner eller är ledare för ett helt land hinner med allt varje dag? De som har ansvar för maaassor med människor eller anställda + egna små barn.. Eller de som är ensamstående. Har de bara 24 timmar/dygn de också? När jag var liten så jobbade min pappa jättemycket, företagen fanns alltid med (även på semestern) då han var sin egen. Han flög till Bryssel nästan varje vecka och när han kom hem så hängde han av sig kostymen och gick direkt till mig och mina bröder och brydde sig bara om oss (och mamsen så klart:) Gjorde han inte det så gjorde han något annat som behövdes göras hemma. Han var aldrig "för trött" eller klagade någonsin över något. Pappa - världens finaste och duktigaste:)

Hur är det förresten med er andra mamas - hinner ni alltid med allt ni ska göra?:S

 
Nu blir det iaf middagsfix här:) Det är ett dagligt fix om jag oftast bara tycker är roligt att göra och ikväll blir det Pasta Arrabiata! (Italiensk tomatsås som är mums:)

Ha nu en mysig kväll!KRAM.
Hur

27 kommentarer:

Carre Blanc Maison sa...

Super MJ:)Love Marc Jacobs

Carre Blanc Maison sa...

Super MJ:)Love Marc Jacobs

Mansikki sa...

Nej, man hinner int!

På morgonen; frukost åt barnen och mellanmål till skolväskan,kläder färdigt åt barn (och åt mannen som inte hittar dom annors..), hopperligen man hinner att äta själv också=)
Barnen till skolan, själv till arbete (helst i tid 8.00)..
Efter arbete 16.00, yngre hem från eftis, ut med hunden,gräla med äldsta barn om vad hon har hittat på, läxor, mat, disk, tvätt, städa, diskutera/umgås med barnen (om inte de har tusen kompisar med sig), hobby/kalas/handla, ut med hunden igen, kvällsmat, dusch, barnen och sova, betala räkningar osv och (om du är riktigt duktig) sova själv före midnatt.
Vuxnas egen tid/hobby?? Vad är de?? Denna vinter bestämde jag att det måste finnas nån tid åt mig också, så jag började blogga!=) Får dela mina tankar fast 23.30 på natten=)
Tack för en fin och inspirerande blogg!

http://livinganddreams.blogspot.com/ sa...

Haha, samma för mig med raybans, kanske beror på höga kindben?! Har också ett par Marc Jacobs solisar nu.

Alltså ibland känns det som att ju mer fritid man har desto mindre får man gjort.. man tror sig ha massa tid, så man surfar och pylar med saker som man inte tänkt... Har också tre skatter, dom två stora varannan vecka, som du.

Jag borde nog lära mig planera min tid bättre!

Kram Tess

Anonym sa...

Hej! Är ute efter en svart skinnjacka och undrar var du har köpt den snygga skinnjackan du hade på dig på en bild (märke, art nr)?, eller kanske vet du var jag skulle kunna få tag på något liknande.

Mvh Veronica

Ester sa...

Visst är det svårt att få ihop småbarnsåren, men rätt som det är så går barnen på gymnasiet och man har hur mycket tid för sig själv som helst. Då saknar man faktiskt alla de där bestyren som upptog stor del av ens fritid under småbarnsåren.

Kram Ester

Made by Annie sa...

He, he....
Jag hade precis samma inlägg idag..
Fast man är ledig så bara fösvinner tiden. Det är mycket oranisation kring allt med 5 i familjen. Blir ganska frustrerad när man inte får till allt som jag skriver ner på "to do"-listan varje dag.
Trevlig kväll//Annie

Bromans Bravader sa...

Det är tufft ibland, fast det är då man måste stanna upp och prioritera. Det kanske inte gör något om tvätten ligger osorterad en extra dag (eller två...). Är själv en 100% arbetande trebarnsmamma, (varav minsta inte ens är 1,5 år) som man skulle kunna säga gjort "karriär". Men jag får det att gå ihop. Jag har givetvis en man som delar ansvaret hemma till 100% men det är mycket som man ska hinna med. Jag tycker att man ska vara stolt över sig själv, över vad man gör och inte tänka på vad man inte gör... Det är vad man gör som räknas!
Kram

Milla sa...

Kan hålla med det där om saknaden när man har stora barn. Men jag kan tycka att småbarnsåren inte tog det mesta av all tid utan när de blev lite större. Under ett antal år får man lära sig prioritera och tid kommer till egna intressen senare, promise ;)
Ett ganska bra ordspråk;
"Gör det du vet att du ska göra.
Istället för att du gör det du fått för dig att du måste göra."
kram Milla

LIFE by TESS sa...

Riktigt snygga! Här måste det också shoppas solisar inför sommaren då man tröttnat på alla gamla. Är dock sugen på Ray Ban´s men den som lever får se;)

Kram kram

Inner-Outer Beauty sa...

Jag har tre barn hemma, och en väldigt jämnställd man. Det jag har insett är att man måste fråga sig, vad kan jag ta bort? För att få ihop allt samtidgt går inte, för oss iaf. Jag viker el stryker tex inte barnens skol- eller dagiskläder. De tvättas alltid, och därefter "slängs" de ned i olika barns olika lådor, t ex överdelar, byxor, kjolar/klänningar, sportlåda etc. Alltid total mess i varje låda, men rätt plagg. På så sätt kan barnen klä på sig själva, ta en från överdelslådan, en från byxlådan etc. Barnen älskar det och rotar ju ändå runt i lådorna. Och jag känner mig sååå nöjd med detta system, jag älskar att jag inte lägger den lilla tid jag har på att stryka el vika tvätt, för det ger inte MIG något (majoriteten av mina vänner håller inte med mig så jag förstår om ni inte heller gör det:) men jag har gjort det valet och lägger hellre tid på att prata med barnen eller sporta eller blogga:) och det är viktigare för mig att ha ett vackert hem än vikta kläder. Ha en härlig kväll!

Casaneuhaus sa...

Snygga solisar! Ja jag undrar ofta vad tiden tar vägen.. jag är väl något man kan kalla "hemmafru" (och lite jobb med egna firman också) och sedan jag inte har ett fast jobb längre så bara flyger tiden... hus, barn, hästar.... ja ett i landsproblem men känns ändå som dygnet har för lite timmar:-)

Malin sa...

Ju mer fritid man har desto mindre får man gjort, så är det för mig iallafall!
Är ensamstående med ett barn och jobbar heltid (ibland mer än heltid) och nu har lillen dessutom magsjuka så ni kan ju skänka mig en tanke...:)

mitt liv som jag sa...

Oj oj oj, nej jag hinner absolut inte med allt så som jag vill. Jag tycker det är toksvårt att få till, jobb, träning, hemmet och det viktigaste av allt att umgås med familjen. Men jag brukar tänka att jag gör så gott jag kan och mer än så går inte. Det som jag ligger efter med nu är hemmet, men jag känner att det får jag ta tag i när barnen är lite större.
Må så gott!
Kram Jennifer

Anonym sa...

En eloge ska man nog ge de mammor som jobbar heltid (vilket inte du gör) och ändå lyckas att inte försumma sina barn, plus allt annat fix (som alla har). Tycker knappast det är företagsledaren (med maasssoor av anställda och alla andra toppjobb du nämner) man ska hylla för där krävs en annan part (pappa, barnflicka osv) för att barnen inte ska försummas. Vad finns att hylla i det? Lever själv med en företagare som jobbar jämt och det hade helt enkelt inte gått utan mig.

Anonym sa...

Självklart inte! Men faktiskt verkar du hinna med dubbelt så mkt som de flesta av oss andra. Så ofta tänker jag; men hur gör hon? Du inspirerar.

Lovely Things! sa...

Köpte exakt likadana nu i Florida! Ursnygga:)
Kram

Karin - AlicesMamma med 2:an i maggen :) sa...

Jag har ju än så länge bara erfarenhet av att jobba samtidigt som jag har ett barn då tvåan kommer om några veckor. Jag jobbar inom akutsjukvården med mycket oregelbundna arbetstider och min man jobbar också skift. Att få ihop två heltidsjobb och någon slags familjeliv innebär oftast att vi jobbar om varandra i veckorna, vill inte att vår dotter ska "bo" på dagis - hon är där max 3 dagar i veckan. Just nu är jag hemma på graviditetsledigt och kan inte för allt i världen förstå att jag fått ihop heltidsjobb och vardagsbestyren... Å andra sidan blev tvättberget alltid gigantiskt innan jag orkade ta tag i det och den rena tvätten var nästan smutsig innan den hamnade i garderoberna. Städningen hemma blev alltid på tok för sent och jag gick med ständigt dåligt samvete över att det såg för jävligt ut hemma. Nu har jag ett otroligt bra flow i vardagen och ligger steget före och har hunnit med massor av "göra sen"-grejer, kan faktiskt inte fatta hur jag ska hinna med att jobba igen. Så jag förstår dig!

Elna sa...

Here we go again. Jag skulle gärna vilja veta var du har köpt det gråa täcket/överkastet.

Kramen

Elin sa...

Haha.. näe med tanke på att tvätthögen i soffan som ska vikas skymmer utsikten för fönstret just nu så... Man kan helt enkelt inte hinna med allt jämt. Vissa dagar hinner man göra massor och vissa känns det som "ett steg fram o tre bak" med allt som ska fixas här hemma :P
Skitsnygga solisar btw :)

Karin sa...

Ställer samma fråga igen som Elna!

Två Trappor sa...

"Hinna med allt" gör man sällan, mer att försöka hinna med det viktigaste. :) Men det är svårt att prioritera ibland. Jag har varit ensamstående mamma på heltid i över 7 år. Ingen lätt match alla gånger men man får göra det bästa av situationen och lära sig prioritera. För det mesta har mina egna behov kommit ganska långt ner på listan men ibland måste man tänka även på sig själv för att orka. Jag brukar försöka få nån slags balans, typ om jag gör 3 tråkiga måste-saker så får jag göra 1 rolig sak. :) Oftast blir det dock 7 måste-saker och kanske en halv rolig sak.. :) Att hinna med min son och att han mår bra och är glad är såklart prio 1 för mig, sedan kommer det andra i nån oorganiserad mix. Eftersom jag är inredningstok vill jag ju ha ett piffigt hem men perfekt blir det aldrig. För att inte gå in i väggen lägger jag ribban på lagom hög nivå när det gäller jobb och annat också, "good enough" är ganska okej för det mesta. Ingen tackar en för att man kör slut på sig själv i någon slags fåfäng jakt på perfektion. Att ha det mysigt, skratta mycket och må bra i sig själv är väl det som jag strävar efter. Sen går det ju åt pipsvängen med den utopin också ibland. Då är det bara att bryta ihop och komma igen.. :)
Kramar, Madeleine

Anonym sa...

Att hinna med allt är inte att tänka på känner jag. Jag studerar på heltid och jobbar 25-50% för att ha råd att bo kvar i vårt hus. Vi har diskuterat att flytta till lägenhet istället men eftersom vi har två barn så känns det inte som ett bra alternativ då vi hade fått flytta från området. Till hösten ska även maken sätta sig i skolbänken igen och då blir det än mer ekonomiskt tight. Tufft blir det, men i slutändan är det ändå bara ekonomin som är problemet tycker jag. Även om barnen är hyfsat små (dagis och förskoleklass) så brukar vi kunna pussla ihop så vi slipper allt för långa dagisdagar och när vi väl är tillsammans hjälps vi åt och försöker hinna med att umgås på ett kvalitativt sätt så att alla känner sig nöjda. Man får lägga ribban lagom högt helt enkelt. Men att slippa jobba hade förstås varit trevligt. Tröstar mig med att det bara är ett och ett halvt år kvar.. :)

/LL

cruella sa...

Kvinnor väljer ofta att jobba deltid just för att hinna med "allt det andra". Antar att heltidsarbetande kvinnliga chefer med familj har ett helt annat upplägg - städhjälp, barnflickor och förhoppningsvis, men knappast, en man som gör ungefär det du räknar upp att du gör. Det är trots allt ett faktum att kvinnor på höga positioner ofta är gifta med män på likaledes höga positioner och därmed långa arbetsdagar och kanske resor - medan män på höga positioner ofta har en kvinna därhemma som sköter marktjänsten.

Jag har jobbat deltid i perioder och min man har och har haft ett jobb som kräver mer av tid, men som också ger mer pengar. Ändå har vi försökt dela på dagis- och skolgrejer så jämnt det har gått, framför allt för att han själv har velat ha en naturlig kontakt med barnens vardag där. Det går att göra på många sätt!

Joys and inspiration sa...

Man kan inte vara 100% duktig på allt (snygg, sportig, fint hem, perfekt hemmafru, karriärkvinna och perfekta mamman och älskarinnan m.m.)! Det får man se upp med både i verkliga livet och i synnerhet i bloggosfären. Man plockar lätt ihop det goda från alla och tror att man själv kan vara som kombinationen av dessa... Man glömmer lätt bort att alla har svaga sidor. Jag tror det viktigaste av allt är att vara snäll mot sig själv och lyssna på vad man själv vill. Inte lätt alla gånger när omgivningen ställer krav... Du skall vara stolt över dig själv i allafall! Du är en riktig inspirationskälla för många!

www.villa113.bloggspot.com sa...

Intressant att läsa andras inlägg!
Innan jag separerade levde jag i en ständig stress, kan ha att göra med att man inte vara nöjd i relationen kanske. Men samtidigt så tog jag nog det mesta ansvaret av hemmet då, vilket tar på krafterna.
Efter separationen, när jag har 2 barn varannan vecka, så hinner jag gått och väl med allt. Är ju själv varannan vecka. Och när jag har barnen så städar och tvättar jag oftast på helgerna, orkar absolut inte med sånt på vardagarna. Vill hellre vara en glad och pigg människa så jag orkar med mig själv och barnen.
Men nu har jag en sambo och hans dotter varannan vecka också, men vi får ihop det väldigt bra tycker jag. Vi delar på allt, jag är sååå tacksam för allt han gör. Gud vad skönt det är att ha det så. Även om X-et gjorde mycket så var han dålig på att ta initiativ till saker och ting...så då låg liksom allt ansvar hos mig ändå.
Nu skall vi snart ha en liten bebis, så då kommer det nog bli lite tyngre...helst med tanke på att sömnen blir störd...jag som vill ha mina 8 timmar.
Men jag tycker verkligen att alla skulle gå ner till 6 timmars arbetstid, för att hinna med barnen. Tycker det är så sorgligt när barnen måste vara på dagis 9 timmar varje dag. Nu har jag ett jobb där jag kan flexa så jag slipper det, men tidigare när jag inte kunde det.....
Tror att alla skulle må bra av att jobba mindre. Sen tror jag inte att det är så bra om barnen har 1000 aktiviteter som det skall köras till. Tycker att det var bättre förr;). Alla barnen kom hem från skolan och lekte med varandra tills det blev läggdags=D.
Ha en fin dag!

/Maria

Therese sa...

Vilken färgkod det är på dessa MJ:s! Svara, pleeeease!!