onsdag 2 maj 2012

KLÖVER - OJ SÅ FINT

-
.
.

Ja det är alldeles nyplanterat därute men i gamla krukor:) (nyvattnat också och snart så kommer de att bli stoora och fina:)





Todelooo bloggisar!





Skön dag idag med bla besök av min bror som bjöd på lunch och med sig hade han lilla kusinen som jag, faster som jag är, fick snusa hur mycket jag ville på:)

Sen har vi varit på Lo Lo´s dansuppvisning ikväll och avslutade med favoriten H´s pasta speciale (remember?:) Hann ju även med en sväng till Plantagen och shoppade lite nytt till krukorna (de hade verkligen så mycket fina blommor just nu!) och till Tullhuset och där jag fann toksnygga sommartoppar (ska visa;) 





Med mig hem i kassarna följde buskpion, fjärilslavendel, vita penseér, murgöna och inte minst klöver! Åh vad jag gillar olika klöver med tex det där mörka i mitten eller de som nästan är svarta med vita blommor - fiiiint + billiga och ett tips till era utekrukor:)






Nu ska jag faktiskt krypa upp soffan med ett par Mums-mums (nej jag kör inte lchf nu som ni säkert märker - det kunde jag ju inte bara i NY och snart blir det France och då måste jag bara få mitt Levain eller Croissanter! Så ingen idé att köra det nu:) och titta på läskig thriller!






Skön & mysig kväll önskar jag er!



KRAM




.

19 kommentarer:

Ida sa...

Fint! Bra med lite tips, jag planterar nästan alltid lavendel, mårbacka pelargon och hortensia men man kan ju faktiskt variera sig lite :)
Ha en fortsatt skön kväll! Kram Ida

Anonym sa...

Åååh, de "mörklilasvarta" klövrerna är bara så fina. Jag brukar få några såna plantor av min kära farmor varje år. Finurliga är dem, de sluter ihop sig på kvällen och på dagen är de underbara, söta blommor får dem också:) Liiite nyttiga är ju ändå MumsMums, äggvitan då:) Ta det lugnt med Thrillandet, och ha en fortsatt urmysig kväll! Kram Sophia

Anonym sa...

Mycket snyggt!
Tipsa gärna om filmen ifall den är bra.
/Anna

Anonym sa...

U N D E R B À R T hur du shoppar bästa Philia!;-)
Mer bilder vill vi se!!

livinganddreams.blogspot.com sa...

Mysigt att få åka ner till Frankrike och sen Turkiet snart med ju ;)

Kram Tess

Helenas enkla vardag sa...

H´s pasta brukar vi minsann göra en gång i veckan! Idag provade vi pastan du gjorde för några dagar sedan och den blev kanon, gjorde alldeles för lite bara!
Har också planterat lite grann, men idag har vi haft poolhäng utan bad!
Ser fram emot att se vad du shoppat!
Sov gott Helena

House number 11 sa...

Klöver var det! Tack för tipset!
Kram på dig, fina du!

Två Trappor sa...

Tack för underbara tips på blommor till utekrukorna! Ser fantastiskt vackert ut, som alltid när du är i farten ;)
Kram, Madeleine

Lilla Majken sa...

Vad mycket fint du fick med dig hem. Jag ska nog också ta en tur till vår plantskola idag.

Må så gott. Kram Therese

Anna sa...

Fins sorter du hittat. Har aldrig sett svart klöver. Kul. Hittade nästan svarta penséer här om dagen. Väldigt häftiga. Får nog köpa några sådana senare i vår. Fint med svart till zink!

Kramar Anna

Anonym sa...

Klöver....det har jag aldrig tänkt på att plantera. Undrar om dom tål lite kyla?! Jag planterade penseér i helgen, men dom såg lite kylslagna ut i morse. Det var bara 3 grader när jag åkte till jobbet. Tack för dina härliga inspirationsbilder! Måste nog ut till Plantagen en vända till.
/Lotta, Sundsvall

the many lives of line sa...

Åh vad fint!:)

Kram,
Line

Life at Villa Bergsbo sa...

Åh, jag är också planterarsugen, men eftersom det skall bli snö (!) här imorgon och på lördag så får jag hålla mig till nästa vecka...

Klövern var ett bra tips - det har jag aldrig haft tidigare!

Ha en fin dag!

Kram Sandra

Pia/Lifeissweet sa...

Härligt när det äntligen är dags att plantera igen! :) Underbart! ha en bra dag!
Mvh Pia

Erika sa...

Hej Philia! Älskar din blogg, får så mycket inspiration. Jag undrar, äter du fortfarande lchf? Isf mottages mattips jättegärna!

Kram!

Lotta sa...

Fint du gör!!
Kan du inte länka receptet så att det hamnar under recept i kategorier? Du gör så mycket gott och lämnar mycket recept men det går inte att hitta dem där.

Ha en härlig dag!!
Kram Lotta

Anonym sa...

Hej Petra!

Vilket bra tips med klövern! Själv ska jag åka ut till vårt land i morgon och jag ska nog smyga ner lite klöver bland mina panseer:-) Sen vill jag bara berätta att "H" pasta har även blivit vår favorit, bjöd senast på den när vi hade middags gäster och det blev succé!
STOR KRAM från Helene

Anonym sa...

Hejsan
Vet du om att om du tar in klövern på hösten och låter den vissna ner
planterar om den i mars och har den inne i ett fönster får du stora härliga exemplar att ställa ute när vädret så tillåter.
Du kan dela rotknölarna när du planterar om i fall du vill
Hälsar
Lena i Kalmar
(mina klöver står i ett uteförråd som är mörkt men frostfritt

En blandad kompott sa...

Tack för tipset!
Klöver har jag aldrig tänkt som ett alternativ men kul att prova nått nytt...