fredag 18 maj 2012

OH MY VAD DET BLOMMAR!

.





Körbärsblom och Magnolia i vår trädgård (och nyklippt gräsmatta made by moi;)





Todelooo freeedag!



Mår ni bra vänner!?

Här har vi en mysig fredag och "mellandag" med ledig Beabus som håller mamma sällskap och ritar här brevid:) Håller just nu på och paniksurfar bikinisar till Turkiet-trippen nästa vecka! Tycker det är såå svårt att hitta någon som är riktig snygg utan att var "bara vanlig" eller "to mutch". Tipsa gärna om du vet något märke som har bikinisar som är snygga och lite lyxiga, inte supersportiga eller supermönstrade, och som sitter skönt samtidigt:)

Idag är det lite chilly så vi har hållit oss mest inne men ska strax gå iväg ner på stan jag och Beabus och möta upp H:) Men först visar jag lite dagsfärska bilder från vår gård som verkligen har exploderat den senaste veckan! Såå härligt med alla tulpaner som nu blommar och jag är så glad att jag gjorde jobbet med att peta ner dem allihopa i höstas







Fransiga vita tulpaner på framsidan - en favorit i rabatten...




Äppelblom och min lilla plantering med buxbomskant på gräsmattan, som nu är full av härliga blommor, gör mig happy!



Färgerna i min lilla trädgårdsoas går i vitt-lila-purpur-cerise-rosa blandat med silvergrå och gröna blad. Har lärt mig av min duktiga mams (som för några år sen hade en helt amazing och stor trädgård som hörde till den tokvackra jugendvillan de bodde i då! Allt var bara hur vackert som helst) att man ska blanda högt och lågt och massa olika blad och blommor i samstämda färger. Det ska liksom vara lite trångt och stökigt och slingrit bakom de ansade kanterna och aldrig ska man se själva jorden - så kan man nog sammanfatta trädgårdstänket:)



Senare ikväll blir det middag på restaurang & girls night out med tjejerna - ska bli såå mysigt!




Ha nu en riktigt härlig fredagseftermiddag vänner!



KRAM








.

43 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Åh så vackert, jag måste nog sätta lite vackra tulpaner i höst, det är ju så härligt när det man planterar växer upp, kram

@my casa sa...

Ser supersnyggt ut!

Elina sa...

Å så härligt!!!

Anonym sa...

Men Åh så vackert!! Är inte det här den allra allra bästa årstiden, så säg! Lite avundsjuk på din Magnolia. Tror inte att dom trivs så bra här uppe i norr tyvärr. Ha en underbar fortsättning på helgen och din utekväll med dina vänner! Själv ska jag på klassåterträff imorron. 30 år sedan man gick ut nian! Wow!!/ Lotta, Sundsvall

Anonym sa...

Men Åh så vackert!! Är inte det här den allra allra bästa årstiden, så säg! Lite avundsjuk på din Magnolia. Tror inte att dom trivs så bra här uppe i norr tyvärr. Ha en underbar fortsättning på helgen och din utekväll med dina vänner! Själv ska jag på klassåterträff imorron. 30 år sedan man gick ut nian! Wow!!/ Lotta, Sundsvall

Att vara någons fru sa...

Supervackert! <3

Anonym sa...

Hei Petra!
Sjekk ut Bloomingdales sin nettside, der har de kule MJ bikinier. Har selv bestilt og er super fornøyd. Litt små i str. :)

Anonym sa...

Hei Petra!
Sjekk ut Bloomingdales sin nettside, der har de kule MJ bikinier. Har selv bestilt og er super fornøyd. Litt små i str. :)

En blandad kompott sa...

Vilken fint det är!
Ha en trevlig fredag!

Beautifulosophy sa...

Så vackert! Lite lyxigare bikinis tror jag du hittar hos Elisabeth Hurleys beachwear, melissa odabash eller Elle Macpherson. Har inte testat dem själv men vet att de gör snygga och "wearable" bikinis! Melissa Odabash finns på shopbop.com som jag har handlat annat ifrån, och de var superproffsiga och trevliga som näthandel. Lycka till!

Bromans Bravader sa...

Vilken trädgårdsdröm =)
Här håller vi på för fullt och sliter för att få en fin trädgård. Kör jord, sår gräsmatta planterar syréner och mer. Det var bara skogstomt när vi flyttade in men sakta men säkert växer en trädgård fram.
Men låååååååång tid tar det och min dröm är en sådan som du har. Fast här i skogen blir det nog inte riktigt så...vi har ju massor och massor av rådjur som äter tulpaner och annat som är fint.
Kram Jannike

Anonym sa...

Jisses så fint! Vilken känsla du har för det mesta...Nu till min fråga: Du har målade väggar inomhus men är det målat på tapet eller är det väv under? Hoppas hoppas på svar

Helenas enkla vardag sa...

Petade också ner en massa mörklila tulpaner i höstas, tyvärr så har de små fina rådjuren mumsat upp allihop :(((
Ha en fin kväll!
Kram Helena

Anonym sa...

Jag har precis inhandlat sommarens uppsättning av bikinis på bland annat H&M. Mycket mönstrat som du inte önskade men däremot köptes ursnygga på Twilfit! De har en nätshop, mkt fin kvalitet! Älskar din blogg!!

livinganddreams.blogspot.com sa...

Men oh, vilken drömträdgård ni har! :)
Fantastiskt vackert :)

Kolla in Victoria secret´s för fina bikinis :)

Kul med en kväll på stan, ha skoj!
Kram Tess

Weronica - Living by W/Days and Weekends sa...

Så skoj att se trädgårdsbilder! Fint har ni. Trevlig helg!

Concept_By_Sarah sa...

Vilken underbar trädgård! Ha en skön fredag, kram

Sandras Värld sa...

Superfin trädgård, verkligen! :) Kram

Anonym sa...

Jättefin trädgård du har! SÅ fint med de frasiga tulpanerna:)
Jag kom nyss hem från Turkiet och det var helt underbart!!Önskar jag kunde åka tillbaka nu på momangen:) Köpte min bikini på twilfit och den var superskön och satt bra! Så kika in där!

Kram

Kicki i Åre sa...

Min trädgårdsfilosofi också, ingen jord ska synas och inget ogräs. Tyvärr växer allt extremt långsamt här mot när vi hade trädgård i Sthlm. Men det går att ha fin trädgård även här , Vi slipper tex rådjur och sniglar! :))

Jag tycker Tommy Hilfiger har snygga bikinis.

Ha en trevlig kväll!
Kram

Pernilla sa...

Vad heter den vackra marktäckaren som man bl à ser nedanför den vita tulpanen i närbild? Berätta gärna mer vad du har för blommor. Väldigt vackert!

Pernilla sa...

Vad heter den vackra marktäckaren som man bl à ser nedanför den vita tulpanen i närbild? Berätta gärna mer vad du har för blommor. Väldigt vackert!

Little Miss Norway sa...

Hej Petra!

I love Melissa Odabash for a little glamour, Google her or check out her website here...

http://www.odabash.com/

Happy shopping!

Mxx

Pernilla sa...

Vad heter marktäckaren som man ser bl à nedanför den vita tulpaner i närbild? Berätta gärna vad du har för blommor. Väldigt vackert!

THE SUPER ORDINARY sa...

Så härlig trädgård!!

Anonym sa...

Vilken härlig trädgård du har Petra! Nu kommer en supermysig tid och det riktigt kliar i fingrarna av att få göra fint i trädgården. Njut! Alltså det här med bikini är ju rätt så svårt egentligen, finns ju så många att välja på och just nu verkar det som att det är myck mönster. I oförsig bra (kamouflage för kasslereffekt) ;) Och garva inte halvt ihjäl dig nu när jag föreslår att handla på bonprix :))), men du kan få bikinis för varje dag i en hel vecka! Superbilliga och faktiskt väldigt fina. Efter en säsong har ju faktiskt bikinin förlorat både färg och form och not so pretty. Och nästa år är det andra modetrender som gäller. Näe roligare att byta ofta, gärna flera gånger om dagen :) Lycka till med sökandet! Kram Sophia

Anonym sa...

Italienska Calzedonia är mitt tips på supersköna bikinis!
http://www.calzedonia.it/

No 365 sa...

Hei Petra, din hage er virkelig fantastisk, og ingenting er bedre enn når det blomstrer om våren...

Shopbop har mange lekre, litt lyxige bikinier og Vix swimwear er en favoritt som kanskje du også kan like (kan se vi har mye av det samme der hjemme, flott blogg du har!)

Ha en super kveld med the ladies! xoxo B

Anonym sa...

Kalsongkompaniet i Västerås har super många fina o annorlunda bikinis från flera olika märken. Titta särskilt på Banana Moon, super fräscha! Jag får ofta många positiva kommentarer när jag använder mina.

Mjuka sa...

Riktigt snyggt med boxbum kring gräsmattan. Jag satt precis här och funderade på om jag skulle göra rabattstöd i pil, men föll verligen för det du gjort. Supersnyggt!
Ha en fin kväll och hoppas du hittar en najsig bikini.
Kram M

mitt liv som jag sa...

Oj så härliga bilder, vilken fin trädgård ni har! Hoppas att er fredag varit toppen och lycka till med bikinisökandet :). Kram Jennifer

Krissy sa...

Gorgeous garden! Your photos are just lovely as well Petra. I also loved the pics you took of your friend's house on the lake!!!! Would have loved to have seen more of her house.... maybe next time take some more?

And how about Lexington for your bikini - they always have elegant range.

Love from Australia X

Eva sa...

Vackert! Är nyfiken på dom supersöta vita små blommorna som är på översta bilden från framsidan, vad är det för sort? Behöver en liknande marktäckare i min rabatt.

Anonym sa...

Hejsa

Pröv at tjekke danske Hanne Bloch hun laver så fint badetöj.
http://www.hanne-bloch.com/

Tak for en dejlig blog

Hilsen Lökke Köbenhavn

Lifestyle By Lena sa...

Underbara bilder på en ljuvlig trädgård! Så snyggt och smakfullt.

Kram

Anonym sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Vilken inspirationskälla! Som ett glossigt magazin men mycket personligare. Kom som sagt var ihåg att ANDAS emellanåt:)

Linda sa...

Hej!

Tycker att Baku och Seafolly har fina bikinis med grym kvalitet och passform.

Mvh
Linda

Anonym sa...

Du har en så himla, himla fin trädgård. Välskött med så många fina blommor. Jag undrar var du köpt dina trädgårdsdekorationer ("pinnarna med kulor")någonstans?
Så tacksam för svar!

Anonym sa...

Kolla in Filippas K bikinis , riktigt Nice. M V H Engla

Sofia PR sa...

Fin trädgård du har:) Du måste bara kika förbi Ullriksdal om du har vägarna förbi stockholm! Jag var där i dag och fick en liten bild på en helt fantastisk magnolia, hur stor som helst.. Kika in på min blogg;) Kram o ha det gott!

elinjosefine - lifestyleblogs sa...

NI har inte bara vackert hus..ni har helt underbar tradgård också!! Love it!!

Anette Willemine sa...

Så vakker hage du har! :o) Det så ut som et godt sted å være.

Ønsker deg en glad og inspirerende dag!


Anette Willemine

Charlotte sa...

Pernilla, jag såg att du undrade vad det var för sorts marktäckare i rabatten, det kan vara "myskmadra" som Petra skrev i ett tidigare inlägg för ett par år sedan :-)