söndag 6 maj 2012

RENT & FRÄSCHT & ATT TÄNKA OLIKA

.
.

.


Puh, nu är heeela köket rent, varenda list och knopp och lucka skiner och kuddöverdragen är rena! Finns det någon bättre känsla än när man är klar med storstsädning och precis allt doftar fräscht?:)


Tjingeling sköna söndag!Oj, vilket engagemang och intresse gällande förra inlägget! Nu ska jag ta mig en liten funderare, det är ju trots allt ganska personligt sånt här. Men som sagt så är det ju både intressant och bra att få ärliga recensioner om man funderar på något liknande själv inte sant?

Sen så tycker jag aldrig att det är fel när någon annan gör sina egna personliga beslut gällande sitt egna utseende eller egna liv, det är upp till var och en. Vill någon ändra på något så varför inte och trivs någon som ex överviktig så får den väl vara det. Våra döttrar mår bra om vi ger dem trygghet, självkänsla, värme och omsorg. Jag berättar inte om jag vaxat benen eller om jag gjort en filler, det är inget som de alls behöver veta. Skulle jag göra något radikalt som de skulle bli skärrade över eller inte känna igen mig, då skulle det däremot krävas massor av förklaringar! Vi har det samhälle vi har och jag känner inget ansvar att ändra på några "skönhetideal" som några ev anser är fel. Tänker inte vara den som låter bli "av princip". Men jag förespråkar vänlighet och förståelse för oliktänkande, vare sig det gäller inredning, kläder, operationer eller annat. Jag dissar aldrig här på H of P, även om saker så klart inte alltid faller mig direkt på läppen. It´s not my business! Finns andra bloggare som gnäller på klädstilar och inredning och folks utseenden osv och som gnäller på mig och min stil och mina val. Kanske ska ni samlas på dessa, ni som inte är lika toleranta. Jag vill att vi alla ska vara snälla mot varandra på H of P. Här samlas vi tjejer som älskar livet och livets goda och som respekterar varandra eller hur??:)


Nu när jag äntligen är klar med hemmafix och städningen här så blir det ut i soooolen! Ska ta en låång skön promenad och sen blir det hem och packa inför resan:)
Vi ses senare vänner!KRAM
.

40 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Trevlig resa och GRATTIS på din födelsedag som du ska fira.
Hoppas vi även får följa med på den här resan också ,vi som läser din blogg.
I alla fall lite.
Helt rätt det är upp till var och en att göra vad man vill med sin kropp och liv.
Jag har följt din blogg ett tag nu och trivs så bra att läsa den.
Men tyvär har jag bara kommenterat två gånger nu.

Ha de så bra och njut.

Mvh Västerås tjej

Att vara någons fru sa...

Yes! Mn behöver inte tycka lika, men kan behandla varandra väl för det. Nu ska jag också städa. Och försöka komma över tanken på att jag absolut borde klippa lugg. Fiii fan.

Anonym sa...

Fram för fler underbara människor som tänker så rätt ;) "Packa lätt" och njut i den sköna solen! Kramar Sophia

cathrines hjerterom sa...

Du har så vakkert hem :)

Fru Pethra sa...

Veta, inte veta, ärligt så bryr jag mig inte. Jag upplever dig som en mycket go och charmig tjej med skinn på näsan och jag kan tycka att det är synd, väldigt synd, att du, och många andra, känner att ni måste göra ett ingrepp för att förbättre ert yttre. Ni blir inte vackrare för det vackra kommer innefrån, människor som gillar sig själva och trivs med sitt utseende blir per ren automatik vackra. Det kvittar hur perfekt en människas yttre är om hon/han inte trivs med sig, då blir hon/han ganska fort en trist och mindre vacker människa. Vackrast är det med människor som vågar visa att de har levt ett liv, vågar åldras och tillåta sig åldras. Men det är ju min åsikt. Jag tycker att du är vacker precis som du är Petra och det enda jag vill veta, för jag blir ju nyfiken, är varför du har valt att fräscha upp dig, som du själv uttrycker det. :)

Kram
Pethra

Socker, vanilj och en skvätt grädde sa...

Bra skrivit. Håller helt med dig att det är upp till var och en och bestämma vad den anser är rätt eller inte. Förstår inte de som gnäller över allt, vad ska de läsa eller kommentera för. Åsikter som är negativa eller rent av kränkande kan de behålla för sig själv.
Heja dig!
Kram på dig!

Lena - gott för själen sa...

Härligt med nystädat!

Självklart ska alla få göra som de vill så länge det inte skadar någon annan! Och det gör ju knappast dina funderingar. Trist att behöva försvara sånt!

Kram Lena

AlicesMamma sa...

Kloka ord från en klok kvinna! Jag har rätt många bloggar som jag läser dagligen och jag slås av att vissa människor tydligen måste framhäva sig själva genom att klanka ner på något. För inte sjutton måste man gilla allt andra gör, men man måste inte alltid vara frispråkig med vad man inte gillar heller.

Stå på dig fina P och gör det DU mår bra av!

Kramar Karin
(som ska få plocka ut en liten bebis ur magen imorgon!!!)

Anonym sa...

Klart man skall göra det som känns rätt för en själv! Skönt att höra att du kör ditt race, annars är det väldigt typiskt kvinnor att "låta bli" för att inte "trampa någon annan på tårna". Och vad händer då? Ingenting! Medan karlarna seglar förbi oss till toppen! Nej, fram för starka kvinnor som vågar gå sin egen väg - oavsett vad det gäller! Heja dig Philia! Bra föredöme att inte låta bli pga andra kvinnors tyckande!

Anonym sa...

Er så enig med deg!!! You go girl! ha en fortsatt fin dag! Klem Siv

Anonym sa...

men Petra Petra,

Du skriver i förra inlägget att "vissa gillar och vissa gillar inte alls och jag undrar om några är nyfikna på vad jag gjorde? " och i detta inlägg att Du förespråkar oliktänkande men att de som dissar kan dra någon annanstans...Hur får Du ihop det? Du ber ju om folks åsikter.

Du dammar ju folk på fingrarna bara för att de inte tycker som du...riktigt lustig är Du ibland.

För några inlägg sedan så hyllade Du den äldre kvinnan och att man ska vara glad jämt så man inte får "sura tantrynkor" och nu så tycker Du att man ska fixa till sig om man är äldre ???

Samma sak när Du skriver "det här är jag,helt naturlig", och alla vet vi att Du fixat boobsen , läpparna och har löshår. Visa en bild på Dig innan Du gjorde allt det så har Du ditt naturliga jag.
Du var jättefin då med!

Vi har också sett Dig i tidningsreportage för flera år sedan och redan där klargjorde Du att Du hade gått ner 5 kg i vikt så man förstår att detta är viktigt för Dig.

Nä, välkommen in i tantåldern, och kom ihåg, det är bara en siffra, skönheten Fina Du, hittar Du innanpå.

Lilla Majken sa...

Ett riktigt drömkök! Ha en härlig dag i solen.

Kramar Therese

House of Philia sa...

Men Anonym anonym,

Jag frågade om några var nyfikna och det var det ju, massor tom!!! Detta går inte att blunda för, tjejer VILL veta. Tjejer vill däremot inte höra allt det som jag behöver läsa i kommentarfältet, du anar inte, Jag vet att jag provocerar genom att vara jag men det är inte meningen med denna blogg, alltså inte med uppsåt. Man kan absolut tycka olika, det tycker ju så klart jag också, men man ska respekt och framför allt inte vara nedlåtande mot andra. Framförallt inte som någon hetsig anonym bakom en skärm mot en bloggerska man faktsikt inte känner. Underbara Clara har skrivit så bra om detta, att vissa tycker att vi bloggare bara ska kunna ta kritik hur bra som helst och gör jämförelsen med att om man irl får höra flera komplimanger en dag och någon sen ropar något riktigt elakt, hur det känns då...

Sen det där inlägget som jag skrev om att bli äldre och trivas med det, det har ju nog missförstått om du trodde jag menade enbart äldre genom utseende och att man absolut inte får ändra på något kosmetiskt ? Det har jag väl aldrig skrivit? Jag gillar att bli äldre, (även om men får många pikar hit och dit;) och jag gillar att vara glad och jag tror absolut det syns om man inte är det mer och mer med tiden. Att förändra saker man inte är nöjd med har inte med ålder att göra, när man är yngre så kanske det är något man vill ändra på och när man blir äldre vill man kanske se piggare ut någonstans. För den saken skull så kan man gilla sig själva och sin ålder! Jag känner inte någon, inte någon, som inte bryr sig om hur de ser ut. Nästan alla vill ju vara så fina de bara kan inte sant.

Sen är det ju himla lustigt att du och ALLA vet att jag gjort mina bröst? När hände det? Skulla vara kul att veta:)


Ja min vän, skönheten finns på insidan och det skönaste som finns är snälla vänliga toleranta människor.


KRAM

P

ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid sa...

otroligt snyggt!!!

Thelma Louise sa...

Lekkert kjøkken som alltid hos deg. Enig med deg,
Det er opp til hver enkelt å gjøre hva man vil, selvfølgelig.
Det blir jo alltid diskusjoner rundt er tema som dette.
Og vi vet jo ikke hva du har gjort eller har tenkt
Å gjøre. Det ser ut som det er mange som blir
Blinde og besatt av å fikse på utseende, det ene fører
Til det andre, og i enkelte kretser feks i USA er det mer
Vanlig å ha gjort noe , enn å ikke ha gjort noe.
Som Ole Henriksen sa det på norsk tv på fredag,
De som stadig fikser på utseende sitt ser eldre
Ut fordi det blir så synlig og lite naturlig. Og enkelte ser
Rett og slett tragi komiske ut. Men det er opp til hver enkelt. En ting er middel aldrende samer som oss, noe annet er unge vakre jenter som tar det ene inngrepet
Etter det andre. Og deres tidligere så vakre dronning, syntes jeg er et eksempel på at resultatet ikke alltid er like velykket. Alt med måte sier jeg, og opp til hver og en.
En annen ting er jo også at man tør, feks botox. En nervegift,hva vet man egentlig om bruken på sikt ?
Bare noen tanker fra meg rundt dette tema :-) ha ending søndag videre ;-) klem

LIVSGLITTER sa...

Först och främst, galet vackert kök, helt i min smak!

Jag tycker du är väldigt stark som orkar med allas olika åsikter, och att du berättar. Tycker det är super att fler står på sig och verkligen lägger tyngden på att ( alla får faktiskt göra precis som dom vill ) och varför skulle någon annan ha med ens egen kropp och utseende att göra? Dumheter.

Vi har bara ett liv och med det gör vi vad sjutton vi vill ;)

Brukar inte skriva så ofta härinne, men jag läser varje, varje dag. Du verkar vara en så härlig människa och med riktigt bra smak på köpet!

Ha en fin kväll vännen <3

Anonym sa...

Hej P!
Kan inte annat än att hålla med det du skriver!
Kramar Ann Sofie

Anonym sa...

Fiiint! Ser att du hängt muggarna på mugghållaren rätt nu ;) Ser bättre ut så. Kram

Anonym sa...

Ät på jakt efter snygga vita mattallrikar... (herregud skriver man så!!!?) Tyckte dina såg bra ut. Vad är det för några? kram

Karin sa...

Underbara Philia!

Hjärtat tar ett hopp varje gång du uppdaterat din blogg...älskar att kika in hos dig!!! Ditt hem är så underbart vackert...som i en saga...drömmer mig bort en stund hos dig varje dag! Är ju såklart också sjukt nyfiken på vad du hittat på också...(själv skulle jag gärna bleka tänderna, fylla ut min "arg-rynka" mellan ögonen och kanske några små saker till!!)

Vill såklart passa på att säga grattis på födelsedagen och även önska er en fantastisk resa!

Kram Karin

Emma sa...

Du är bäst på att skriva feelgood, du har världens finaste kök som jag bara måste bli mailad bilder på den dagen vi ska renovera köket. Du ger ut fantastiska goda recept, jag har provat en efter en och det är så kul att du lägger ut recept. :)

Usch för alla de hemska nedlåtande kvinnor som har mage att skriva vad som helst, de kan nog inte må så bra.

Kram och ha en skön resa.

Liw -gravid sa...

är ju upp till var och en vad man vill göra, ingen ska säga något... modigt ändå att berätta att du gjort något, bloggvärlden är ju som den är.... tyvärr!

underbart fint kök!!

Anonym sa...

Hejsan!

Hoppas du får en trevlig födelsedag och en underbar vistelse i Frankrike, skulle vara jättetrevligt att få se bilder därifrån, fotade med din nya kamera....:) och varför inte något nytt modetips..

Hälsningar/ Veronica

Ester sa...

Bra skrivet! På denna bloggen mår vi bra och är schyssta mot varandra. Livet är fullt av tråkigheter, men att fokusera på dem skapar inget gott! Fortsätt att vara precis som du är, det är det bästa du kan göra för dina barn!

Kram Ester

Lifestyle By Lena sa...

Ljuvligt kök du har och ny städat är det absolut bästa. Jag kan kliva ut och in genom ytterdörren flera gånger bara för att få känna doften av ny städat :)
Kram

Anonym sa...

Hei :-)
Tenk at nå har jeg fulgt din blogg i 2 år allerede...
Gratulerer så mye med bryllupsdagen på tirsdag :-).
Din sønn er cirka like gammel som min eldste sønn, og fra tidligere reportasjer vet jeg at du har god smak. Kunne du snart ha laget en reportasje om "ungdomsrom" eller kjellerstue for barn?
Tusen takk og ha en fortsatt fin kveld :-)
Go`klem Yvonne

Krissy Green sa...

Hi again Petra- you gorgeous girl. I love love love that beautiful kitchen of yours! Happy Birthday to you too :)
Go and enjoy Normandy with your family. The reason you and your lovely blog is so amazingly successful is down to you and your lovely unique personality. Don't ever change that.
Your vulnerabilities make you even more beautiful and "real". Head up high and march onwards and upwards girl - you be proud of who you are.
You would not have so many people following H of P and so much interest in what you write if you weren't liked so much.....seriously!
Who cares if you've had your lips, breasts done? And whatever else - it's your life! It's nice to know you're not "perfect" and boring, you have your insecurities like EVERY ONE of us! I'd love to have my breasts done...just scared to :(
Much love XX

Lisa sa...

Superbra skrivet och så rätt!:)

Stort grattis på din födelsedag och ha en fantastisk resa till ljuvliga Frankrike :)

Kram

Anonym sa...

Underbart kök! Vart har du köpt den snygga tallrikshyllan? Minns att jag läst det tidigare men hittar det såklart inte nu;)

Stort grattis på din dag och njuuuut av Frankrike! :)

kram

Anonym sa...

Opererde inte du in silikonbröst innan ditt bröllop? Har för mig att jag läst fler inlägg om det och att Du pratade ganska mycket om det på bloggen på den tiden.

/ mvh Annika

Anonym sa...

Hej

Brukar inte kommentera, men vill bara säga att jag gillar dina åsikter. Jag beundrar ditt mod att våga stå för vad du tycker i detta infekterade ämne. jag tycker som du, låt folk få göra som de vill med sina kroppar. Jag läser gärna om det och vill göra både det ena och andra. Go girl!

AM

Anonym sa...

Hej! Läser/tittar i din blogg då o då. Läser dock inte så ofta de kommentarer du får, utom när du själv kommenterar dem. Just i detta fall blir jag besviken. Du efterfrågar vad läsarna tycker, men kan sen inte ta de svar du får? De jag läste var både för och emot skönhetsingrepp, men inte särskilt negativa. De som var emot var flera stycken fint formulerade inlägg, som sen sågades av andra som kommenterade. Varför då? Får inte alla komma till tals? Vi är kke många som läser din blogg o förhoppningsvis har vi alla egna värderingar, drömmar, önskningar etc. Ofta tycker dina läsare kke inte som du, men vad gör det? Vi läser här för att det är kul, avkopplande osv. Som det ska vara. Jag skulle önska att alla som kommenterar kunde respektera varandra också, varför är det så hemskt att inte alla tycker precis som bloggerskan? Blir besviken på den låga acceptansnivån!! Att tycka och tänka olika är inte fel, vi lever ändå i en demokrati.
Har du som bloggerska tagit bort en massa kommentarer som var för negativa? Annars kan jag inte riktigt se vad det är som skulle framkalla ett sådant "hat" här.
Bara för att man inte tycker som bloggerskan är man inte en surtant, eller en elak stalker. Man kan bara ha ett eget liv, med egna åsikter, som man delar med sig av när de efterfrågas. Varför är det ett sådant problem?
Vad jag anser om skönhetsingrepp håller jag för mig själv. Men jag skulle önska alla här inne kunde visa lite större acceptans för att man tycker annorlunda än just bloggerskan!
/T

Anonym sa...

Jag tror att Petra tar bort de "värsta" kommentarerna, helt enkelt för att väldigt elaka, osakliga kommentarer inte förtjänar att uppmärksammas. Så resonerar jag i alla fall.
Och så skulle jag göra om jag bloggade. Blogghatet är en stor orsak till att jag aldrig, aldrig skulle vilja vara en offentlig bloggerska, skulle inte klara av det.
Jag har för övrigt svårt att sätta mig in i psykologin hos sådana kvinnor som fortsätter läsa bloggar de hatar och som dessutom känner ett behov av att lämna giftiga kommentarer. Brr...obehagligt..

Nina C. sa...

Till /T (Anonym)som skrev 7maj kl.20:15
Jättebra skrivet!!! Jag håller med dig till 100%!! KRAM!!

cruella sa...

Håller också med /T som skrev här ovan, jag tänkte likadant om kommentarerna till det föregående inlägget - inte hyllande men genomtänkta och ärliga. Jag blir lite skrämd av den okritiska hejaklack som alltid skyndar ut till högröstat försvar för PERSONEN, det handlar så tydligt om idoldyrkan och eget bekräftelsebehov. Det må vara här eller hos Underbara Clara eller hos vilken inflytelserik bloggare som helst. Det GÅR att föra vettiga resonemang utifrån olika åsikter utan att flyga varandra i strupen eller stryka varandra medhårs. Men det kräver en grad av mognad som nog inte alla besitter.

Och en sak till: SLUTA avfärda ifrågasättanden som avundsjuka! Det säger betydligt mer om den som skriver det än om den som var ifrågasättande från början.

House of Philia sa...

Tack för era hälsningar tjejer!!!

Cruella och T mf:

Det är mycket lätt att slänga ur sig åsikter hur som helst och tycka det ena och det andra som anonym eller som Cruella med en blogg där hon inte avslöjar sitt egentliga jag. Men jag tycker verkligen inte att man ska eller bör hålla på och tycka en massa saker om personen inte direkt bett om att få höra detta inte sant? Varför skulle det vara mer okej för att man är en känd bloggerska? Jag har inte bett om elaka åsikter gällande tex Ak, jag frågade om någon var intresserad av att läsa detta. Inte "vad anser du om ingrepp" generellt eller hur "tycker du att jag ser ut"? Tvärtom - jag skrev att jag INTE ville ha en diskussion och jag måste ¨få bestämma det på min egen sajt! Ni anar inte hur mycket jag får ta i kommentarsfältet, skulle ni se alla dessa "åsikter" om hur ful jag är, vilken dålig mamma jag är, vilken värdelös sajt jag har osv osv så kanske ni inte skulle uttrycka er som ni gör. Jämför olika bloggar med debattprogram eller ett underhållningsprogram och en enkel regel - säg inte sårande saker till någon i riktigt livet och skriv inte sådana på nätet! H of P är populär sida javisst men jag har ju inte själv en massa åsikter om andras liv här. Det finns bloggar som går ut på att provvocera och som tom önskar krig i kommentarsfältet, tex Katrin på Finest. Det är så hon blivit stor! Hon ger också igen så det bara dammar om det och jag skulle, om jag var lagd så, lätt kunna ge igen på taskiga personer på nätet och andra som bara vill såra hela tiden. Men jag är ingen person som är ute efter att slänga åsikter hit och dit! Det handlar inte om att stryka "medhårs" utan bete sig väluppfostrat och vara vänlig mot den som är vänlig mot dig. Jag skriver positivt och vill inte höra en massa tråkigheter tillbaka. Varför ska jag och andra bloggerskor som Underbara Clara "bara ta" en massa påhopp? Annars är vi överkänsliga?? Klart man kan skriva vad man tycker men bara sånt som du skulle kunna säga rakt i ansiktet till en person du inte känner. Skulle du kunna säga att någon har dålig smak osv rakt upp och ner?

Tror inte det.


P

Vitt för själen sa...

En stor kram till dig Petra!!!

Jag köper inte tidningar som inte faller mig i smaken, jag kollar inte på filmer jag anser dåliga- så varför tittar "vissa" in här, om de stör sig så på dig!?
Ren avundsjuka tror jag, och de hatar att älska dig.

Hoppas nu att ni njuter till max och skaka av dig alla dumma kommentarer. / sophia

Vitt för själen sa...

En stor kram till dig Petra!!!

Jag köper inte tidningar som inte faller mig i smaken, jag kollar inte på filmer jag anser dåliga- så varför tittar "vissa" in här, om de stör sig så på dig!?
Ren avundsjuka tror jag, och de hatar att älska dig.

Hoppas nu att ni njuter till max och skaka av dig alla dumma kommentarer. / sophia

cruella sa...

Nu läste du inte vad jag skrev, tror jag. Jag tycker att det är berikande att höra andras åsikter i frågor som väcker diskussion, men det måste förstås göras med respekt. Och det är väl där det brister. Jag har full förståelse för att du, Clara och andra raderar vidriga kommentarer ni får och att ni är hjärtligt trötta på sådant och blir ledsna. Och jag förstår att det är en utopi att tro att det bara skulle vara sansade debattörer som diskuterade plastikkirurgi om du inbjöd till det. Mina kommentarer om detta är mer generella, att diskussion och olika åsikter inte är eller måste tolkas som liktydigt med påhopp.

Ha det så skönt i Paris, bilderna väcker längtan! Min ena syster bor där sedan många år, så det blir en del resor. Tyvärr ingen denna vår.

Anu sa...

Gorgeous white kitchen! Really inspiring! It was one of my favorites I came across in Pinterest this week, so I shared this today on my blog. Of course linked back to you ;)
Have a great weekend!