torsdag 17 maj 2012

SJUTTONDE MAJ

.
.
.

Ljuvliga körsbärsblom från vår gård och ljuvlig liten skatt äter sina frukostflingor i favvomorgonrocken:)





Hej hallå bloggvärlden!






Hurra hurra för Norge i dag, håper ni har det kjempe kos!!!:)

Här har vi en strålande Kristi Himmelsfärd med soool och en supermysig morgon. Just nu lyssnar jag på skön soft musik (se nedan:) och packar skatternas resväskor, igen, för nu ska åka bort över långhelgen (inte med mig då utan med sin pappa. Mina väskor får vila några dagar till men på torsdag sticker jag iväg igen och denna gång är destinationen Turkiet men finaste blogg-gänget! Upp och flyga igen alltså:S)

Tack så himla mycket för ett pepp (ni är ju bara finast) och yes, det är och har varit lite för mycket för moi det senaste och jag är noga ganska slut pga av det. (ibland är det så mycket som snurrar i mitt liv och nu känns som att många drar i mig samtidigt och jag vill ju så gärna vara alla till lags! Det värsta som finns är att känna att man inte lever upp till de förväntningar som ställs, vill ju göra allt till 100%. Oftast är ju allt bara roligt roligt men som sagt, när det blir för mycket så säger tydligen kroppen ifrån:() Får nog bromsa och varva ner lite!







Musik är verkligen en viktig del i mitt liv! Gillar massor med olika typer men det ska definitivt vara snabb & häftig i spåret och på dansgolvet och soft & skön hemma:) Älskar ju Wave-musicsamlingarna med bästa chillmusiken (för mig får det inte vara harpor och pannflöjtar och inspelat fågelkvitter när man ska chilla utan soft jazz och soul. Det ska kännas som musiken i en exklusiv boutique och inte som Plantagen om ni förstår vad jag menar:) Så dessa är mitt tips till er om ni är ute efter skön och bra musik! Ovan syns mina samlingar därifrån som står i tvrummets fönster + den från Hotel Diplomats lounge (ett favvohotel i Stockholm) och som är de jag spelar när inte Spotify står på:)




Efter packningen blir det ut och klippa gräsmattan i solen - första gången i år!:)





Vi ses lite senare vänner!



KRAM






24 kommentarer:

Beautifulosophy sa...

Take care och varva ned inför stundande Turkietresan:)

Anonym sa...

Alskar ocksa san har musik.
Lyssna på detta:
http://www.grupocappuccino.com/shop/index.php
Lovely!
Trine

livinganddreams.blogspot.com sa...

Musik berikar ens liv så mycket, det är både känslor och minnen :)
Gillar också musik med bra tempo på dansgolvet och mer softa toner hemma, oftast ;)

Hoppas ni får en mysig långhelg och att du känner dig lite bättre nu!

Kram Tess

Helene sa...

Din beskrivning om att vara all till lags är nog en av grundpelarna till att riskera att bli allt för stressad. Det går inte att göra alla till lags om man själv ska må bra.

Hoppas att du hinner ta det lite lugnt på Turkietresan och inte bara gör massa upptåg.

& du, att flyga, jet lag och rädsla kan få en att må riktigt dåligt, just trött, ont i huvdet etc. det är en så stor ansträngning att flyga när man är rädd att det kan sätta rejäla spår.

Men du är duktig som flyger, jag vet precis hur jävla jobbigt det är.

Kram

Anonym sa...

Hej
Det skulle vara roligt om du ville dela med dig av din spellista på sportify.
/kram Terese

Att vara någons fru sa...

Ja, det är viktigt att begränsa sig. Tillslut brer man sig så tunt på mackan att man inte riktigt vet var ens egna konturer är - bara för att alla ska ha en del. Inte bra.
Kram

Anonym sa...

Men vad är det du har gjort som är så jobbigt och stressande? Den senaste tiden har du ju mest rest? Stackars dig verkligen, måste vara jättejobbigt.

mig&mitthem sa...

Ja 17 maj är stort i Norge men man måste nog vara uppväxt med det för att få den känskan. Min norrman har nog hemlängtan för han springer omkring här å sätter norska flaggor överallt. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Men var rädd om dig så att du inte bränner ut dig......krams m

Malenamis mamma sa...

Sök lugn och ro. Sitt i tystnaden när du kan.
Sov.
Hoppas Turkietresan ger energi och avkoppling.
Kram.

smile sa...

Smile style? Kan det vara.nåt för mig? Haha!

Här är det omväxlande väder så vi håller oss.inomhus idag.

Jag skulle gissa att alla flygresor på kort tid tar massor av energi om man är flygrädd. Ta väl hand om dig!

Anonym sa...

a nice cherry color, and small hands, pink gown, beautiful dishes, a big hello to her.

Mrs Lollipop sa...

vilket härligt tips! letat länge efter ngt dyl. som sagt inga porlande fontäner som man bli kissnödig av =), utan lite schysst, sensuell "flow..ish" musik. nice nice.
hoppas du kan varva ned lite. och feel the moment. så du mår bättre snart.

kram

Lifestyle By Lena sa...

Ser fram emot er turkietresa :)
Njut av dagen.

Kram

Hanna sa...

Du är bra som du är! Det ska bli så roligt att följa er på TUrkietresan.

Mitt skabbiga chica hus sa...

Ja vilken bra id'eeee! Dela din bästa spellista på spotify!! Pretty pls? Dela den imorrn så har du ju ett inlägg klart så kan du softa och chilla och varva ner sen:-)

Elinor sa...

Hej!
Passa på och varva ned nu när ni är hemma. Själv älskar jag hemmaliv och pyssel med krydda av småresor (små eller stora). Som jag längat att åka till Gotland och imorgon bär det av, men känns sådär när dottern är magsjuk och oro vem som är nästa...Vi håller tummarna så hårt vi kan!
Ha det skönt och njut av långhelg. Lyssnar just nu på wave music Esay Beat 5, den är suverän,favorit är spår 2 och även spår 1.
Hälsningar Elinor i Vårgårda.

Anonym sa...

Det slog mig precis......det är säkert allt flygande som har gjort dig stressad. Jag är ju också så hemskt hemskt flygrädd, och måste vila flera dagar efter en flygresa. Fy vilken press! Men, om man ska vara lite EGO, det ska bli sååååååå kul att se din Turkey-resa./ Lotta, Sundsvall

Anonym sa...

Suck, va less jag blir kan ingen förstå att även om man får resa o göra roliga/trevliga saker så har man ett till liv som kräver en hel del. Det är alltid saker man måste fixa o ordna även om man är "ledig".

Hoppas att du kan ta en stund för dig själv o tänka tillbaka o njuta av dom gångna veckorna som gått i 400 knyck o känna att dom varit bäst.

Kram Elinor

Anonym sa...

Petra ! Läs den här bloggen" Jag är Elisabeth", den ger feelgood och eftertanke om vad som verkligen är viktigt i livet. Den har fått mig att värdesätta det lilla i livet.
Ta hand om dig / en annan ibland stressad mamma

Septemberflikka sa...

Till Anonym där uppe, som var så spydig. Man kan ju faktiskt bli stressad över trevliga saker också. Känslan att vara överallt och ingenstans, folk som drar i en åt alla håll. Roliga saker men för mycket av det goda kan bli jobbigt till slut.

Petra- hoppas att du snart kan hitta en bra balans. Och det gör inget om det är lite skit i hörnen ibland ;-)

kram

dagdrömmar i vitt sa...

Hej Philia
Jag satt och läste ditt inlägg och fick en känsla i kroppen att jag var tvungen att lämna en kommentar.
Jag har följt din blogg ett tag. Faktiskt den enda blogg jag följer just nu. Jag brukar sitta och läsa din blogg när jag sitter på vuxenpsyk/ ätstörningskliniken i Norrköping! Varför läser jag den just då undrar du nog. Jo jag är en högpresterande tonårs mamma till två döttrar. Jag driver min egen salong, ( trots wiplash skada sedan 17 år och cancer diagnos ) jag renoverar mitt hem, möbler och har en vacker trädgård jag påtar i så fort jag kan.
Jag är perfektionist och vill alla väl även dem jag inte känner så väl. Att säga nej har inte varit min starka sida. Men jag har klarat av att hantera min stress. Men det har inte min 18 åriga dotter! Om en månad tar hon studenten och har inte varit i skolan på två månader! Hon är 178 cm lång och väger under 40 kg, sover inte trots sömntabletter.
Hon är utbränd deprimerad och har fått en ätstörning.
Själv sover jag inte mycket sedan två månader då jag och min underbara man "vakar" över henne. Samtidigt som vi jobbar!!
Att jag läser din blogg när jag är på kliniken är för jag då sitter och väntar på min dotter som är på olika kontroller och möten med läkare , kuratorer mm. Det blir minst ett möte per dag. Så hjälpen hon får är jättebra! Men jag är orolig att jag som förälder för över mina krav på mig själv på henne. Inte så att vi har ställt höga krav på våra barn, utan precis tvärtom. Vi har alltid fått kämpa mot deras överpresterande utan att tänka på vad jag själv gör! Barn gör som vi gör inte som vi säger.
Det jag vill förmedla är att var försiktig med vad du förmedlar till dina barn! Det är viktigt med balans i livet. Vi behöver inte alltid vara till lags för alla. Det kan sluta riktigt illa. Det är ett dolt problem i dag med alla ungdomar som mår dåligt i skolåldern.
Det vi jobbar för nu är att min lilla älskling ska kunna ta studenten. Alla betyg är klara ( MVG ) så hon behöver inte gå tillbaka till skolan. Nu kan hon jobba med sig själv, men har kanske ett år framför sig av rehab. Min enda dröm juust nu är att hon ska klara av studentdagen. Men hon är så smal att inga klänningar passar och hon fryser så förskräklingt så hon kanske inte kan ha klänning utan måste vara fullt påklädd. En mardröm för mig som mamma på min dotters student men för henne en ännu större mardröm.
Så var snäll mot dig själv och tänk på vad du kanske förmedlar till dina söta barn.
Lagom är alltid bäst<3
Tack för en härlig blogg som jag kan läsa och glömma min vardag för en sekund;)
Kramkram Nettan

Anonym sa...

Allvarliga signaler som din kropp signalerar!! Jag tog inte mina kroppsliga signaler på allvar utan pumpade på ca1,5 år till och sen tog det stopp! Vifta INTE undan ditt mående utan ta till dig vad kroppen försöker säga...
Du MÅSTE bli duktigare på att ta MER hjälp från din man/närstående. Sen framför allt VILA på det sättet som du gillar. Jag har alltid försökt att vara så himla duktig på allt, på jobbet, träningen, alltid ställt upp för alla men att ta hand om mig själv glömde jag helt bort! Hjärntrötthet är inget jag önskar någon. Så av omtanke från mig, en okänd kvinna 10 mil bort, stanna ekorrhjulet NU och låt det inte gå för långt! En dag säger kroppen ifrån rejält och du kanske bara gråter, kroppen blir så tung att styra, glömmer saker, ont i magen, hjärtklappning, tungt att andas, smådarrig, listan kan bli lång! Ta hand om dig nu o var inte rädd för att uppsöka läkare om du känner igen symtomerna ovan! Styrkekram fr mig ;)

Emma sa...

Jag vet att det är jättesvårt att säga nej när många uppskattar det man gör och vill att man ska vara med på olika saker. Jag har själv haft det så i flera år men i slutet av förra året blev min ena dotter sjuk och jag har sedan dess fått omprioritera och omvärdera mitt liv, väldigt jobbigt men också väldigt nyttigt har det visat sig. Jag känner faktiskt att jag har landat och kan känna efter hur jag mår och säga nej till sådant som jag antingen inte vill göra eller inte hinner med. Det låter konsigt men trots min dotters sjukdom så mår jag bättre i mig själv p.g.a att jag inte "delar med mig så mycket" längre.
Stor kram till dig!

Anonym sa...

Tusen tack för musiktipsen, precis vad jag letat efter, har klickat hem två samlingar och ser fram emot att njuta lite:-) Musik är en sådan viktig del i livet, kan både få en väldigt melankolisk men också på det bästa av humör- magisk kraft!
Hoppas att du har fått möjlighet att dra ner på tempot i "helgen" Mitt bästa tips är att försöka vara mer egoistisk... Det låter kanske hemskt( och jag tycker det är så svårt att inte få dåligt samvete) men vi måste ta hand om oss själva först och främst, annars kan vi inte vara där för någon annan heller till slut. Så självfokus och sedan de allra närmaste nära och kära- de viktigaste ;-) allt gott! <3
Kram Liselott P