fredag 15 juni 2012

EN MIDSOMMARDRÖM I BLÅTT & VITT

.










En sommardukning uppe på min terass och det i samarbete med Hemtex






Todeloooo Fredag!





Idag mina vänner får jag ju visa vad jag pysslade med häromdagen (ja då jag mycket riktigt gjorde "pom poms":) Jag gjorde nämligen i ordning ett riktigt Hop-sommarbord då jag är med i en bloggtävling just nu (där ni som röstar kan vinna presentkort  och den som vinner får den stora glädjen i att just vinna) Jag skulle så klart bli jätteglad om några av er vill rösta på mitt lilla bidrag (och det är världens konkurrens, oh my vilka många duktiga medtävlande jag har) Tävlingen är alltså i samarbete med interiörkedjan Hemtex och dukningen på picsen idag består mao till stor del av produkter från just dessa butiker.





 I mitt tävlingsbidrag valde jag att göra ett ganska klassiskt men ändå modernt Midsommarbord i blått och vitt. Dels för att det ju känns så svenskt och fräscht med dessa färger och dels för att jag personligen älskar blå-vitt porslin. Har inte använt för mycket krusiduller utan snyggt, enkelt och trevligt ska det vara på sommaren och helst ska man ju äta ute - så klart:) Högtiden firar vi själva alltid på Gotland med släkt och vänner och det är en av mina absoluta favoritdagar på året!(och nästa vecka så är det dags, både för tripp till ön och för att fira - härligt härligt:)





Olika nyanser av blått och ängsblommor på bordet, detta är verkligen Sverige och sommar för mig! Blommorna är vilda hundkex som jag plockade med Lo Lo på lilla ängen vid skolan häromdagen. (På själva midsommaraftonen tar jag alltid med mig skatterna på en promenad för just blomplockning på förmiddagen, en liten tradition vi har:) Vit servett, servettring och kökshandduken Hemtex.






.
.
Volia - mitt sommarbord:) Pom poms är inte alls särskilt svåra att göra och du behöver bara silkespapper, ståltråd och fiskelina och en sax. Tycker om att inte ha för höga blommor på bordet när man träffas och umgås - vill ju se de man har trevligt med! Då är det lite bättre att hänga  något ovanför bordet och pom-pomsen har jag enkelt fäst i parasollet. (kuddar och pläd Hemtex)





Borsplacering gjordes av syrenblad och vit penna. De ljusblå glasskålarna, den vita stormlyktan i porslin, den koboltblå lyktan och servetten/underlägget med fjäril, som egentligen är en kökshandduk - allt finner du på Hemtex. (Porslinet är underifrån: Royal Copenhagen, Blå Blom Gustavsberg och Meissen. Ölglas från Orrefors, bestick Kosta Boda och utemöbler från Grythyttan) 





Lite hav, lite skön dragspelsmusik, lite sill, lite västerbottenpaj, mycket färskpotatis och kanske matjestårta + en eller två nubbar - viktiga ingredienser till min midsommar!






Hoppas ni gillar mitt bidrag vänner:)





KRAM









30 kommentarer:

Anonym sa...

navy blue + white = ♥

Casa of Mia sa...

Jättefint, då fint med det blå-vita! Kram

Anonym sa...

Flotte bilder!
Jeg stemmer på deg!
Anita

HOUSE of ADELA sa...

Så snyggt, du är så superduktig!

Kram
Adela

Att vara någons fru sa...

MEN så snyggt! Heja! Detta ror du hem nemas problemas.

Anonym sa...

Flott é blått. Jättetjusigt!

fabulouslifestylechef sa...

Sååååå himla snyggt och stilig! you can count on me! rostat is done!

kram
Dessan

Vita Villan sa...

Oj vad snyggt, du är så duktig. jag har en fråga ang erat altangolv. "målade" ni det i en grå nyans eller hur gjorde ni? (de golvet som är på bilderna)

Tack för en bra blogg!
/Maria

mimmie sa...

Superfint! Fräscht med vitt och blått! :) Röstat! Du ligger i toppen nu - inte så många som röstat än men ändå :) Lycka till! Kram /M

Anonym sa...

Hej --så snyggt-- renhet och sen detta underbara musselmalet som du har potatisarna i .Skulle gärna se mer av det porslinet .Sommar känsla förmedlar detta inslag.Men hur gör du pompoms räcker inte att skriva ner matrialen.Mvh Lena

Anonym sa...

Åh va sommarfräscht det ser ut, jätte fina bilder ! Du är så duktig, röstar så klart ;)

Johanna sa...

Nu har jag röstat på dig! Lycka till! Allas dukningar var fina men din var fin finast!

En helt annan sak; för en tid sedan så visade du på en Kanebo hudkräm (ansikte) som jag gärna skulle vilja prova men jag kan inte hitta det inlägget....:(

Eller så kanske du har något annat bra tips på en hudkräm som kan ge lite mer fukt och lyster!

Tack på förhand!

/ Johanna

Anonym sa...

I love the color blue, nice at all.

Thank you for having allowed us to her, I'm just home from work and so pleasant to read

House number 11 sa...

Underbart!
Jag röstar!
Kram Jenny

Sivs hus sa...

Hei, Hvitt og blått er også min favoritt og jeg har selvfølgelig stemt på ditt flotte bord:-) sommerklem Siv:-)

Odd me sa...

Superfint! Har röstat :) Kram

Anonym sa...

Sååå fint Petra !!! Har redan varit inne och röstat, håller tummarna för min favvo bloggare ;-)

Kraam Julia

Fotograf Sofie Gustafsson sa...

Tjusigt! :-)

Anonym sa...

LOVE THIS TABLE!! BLUE+WHITE IS VERY SOMMAR!!! I WANT ONE!! JIJIJI!!! LOVE ANDREA FROM BUENOS AIRES

Lotta sa...

Så svalt blått och skirt.Precis så som en svensk traditionell midsommarafton tänkas vara.Så perfekt i minsta detalj.Härligt somrigt superfin dukning du gjort.Hemtex, here I come!!!! <3

emmafoto sa...

Så vakkert der er med blått og hvitt! Nydelige bilder :)

Anonym sa...

Tycker du har fått till det jätte snyggt
//Marie

lotta sa...

Har klart röstat på din dukning.Kram

Jessica sa...

Såklart jag röstar;) Superfräscht!! Mer bilder på pom poms gärna, ska försöka mig på att göra. Var å handlade massor av silkespapper idag..
Trevlig helg
Kram

Lifestyle by Josefine sa...

Så fint!!!

mammaxtre sa...

Jag gillar ditt bidrag, oj så fint!

Ha en fin lördag

Tess sa...

Fint bidrag, men jag gillade bloggarens heltenkelt liite bättre kolla in hennes oxå

Helenas enkla vardag sa...

Superdupersnyggt! Ska genast gå in och rösta!
Själv har jag fått ett egengjort altanbord idag av min händige älskling!
Kram Helena

Home of Milla sa...

Nu har jag precis varit inne och tittat på alla fina bidrag till tävligen "midsommardukningen". Ditt förslag var precis i min smak. Fräscht, sommrigt och silrent. Så nu har du en röst ifrån mig.

Kram

Anonym sa...

Då din dukning definitivt föll mig i smaken, var det givet vilket av bidragen som skulle få min röst:) Ursnyggt verkligen! Tokgillar det blå/vita porslinet, blir så snyggt när man kombinerar från olika serviser, men ändå behåller samma färgskala/tema. Supersnyggt! :)