onsdag 20 juni 2012

ETT SPRAKANDE DOFTLJUS

.
.


.


Ett dotljus som låter?!:S Yes, precis det har jag i mitt casa just nu. Nya mysiga Wood Wickljuset är som en liten liten sprakande brasa och mitt som heter Linnen doftar så gott så gott (och precis lagom mycket och så där rent som jag gillar. Finns på Tullhuset:)


Tjingeling!
Huset städat, alla kläder vi ska ha med rena och tvättade och packade, kylskåpet tömt (och urtorkat) och gräsmattan klippt - nu är det ju bara att åka! Eller nästan, först en en liten tur till kiropraktorn (har fått massa tips om en viss kiropraktor Birger i Småstaden och han var så go så han fixade en akuttid imorgon. Har sin praktik i Kopparlunden för er som ev undrar:)

 Åh vad mysigt det ska bli att komma till Gotland och dessutom få träffa nyfunna vännerna Emma och Malena igen- såå kul!:)


Men nu blir det kryp ner i renbäddade sängen med lite nya magasins (älskar den känslan av krispiga nytvättade lakan:)Vi ses imorgon vänner & Sov så gott!KRAM

Psst, En liten liten undran. Skulle äta räk & avocadosallad ikväll, observera skulle. Varför är det så himlans svårt att få till det med avocados? Alltså, det kan ju vara bland det godaste som finns, med just lite räkor, kanske chilimajonäs och lite citron men de kan ju också var det snubbigaste man någonsin sett!  Blää för alla butiker som säljer ruttna grönsaker. Idag fick jag kasta inte mindre än tre avocados (och yes jag hade klämt och valt dem som bara var "mjuka i ändarna" som man ska göra) Är det någon sötis som har ett "hitta bra avocadotips" att dela med sig  av kanske?!:S

23 kommentarer:

AnnCatrin sa...

Känner så väl igen det. Vet inte hur många avokados som åkt i soporna för de är antingen vattniga, bruna/ruttna inuti eller smakar de gräs. Uäärk! Jag älskar verkligen avokado men för tillfället är det omöjligt att hitta gooooooda.

Trevlig midsommar fina du! Mysigt med Gotland och nyfunna vänner.

Helena- Mormorsglamour sa...

Men vad härligt med Gotland! Det är min favorit ö :)
Jag fick göra detsamma med flera avokados idag men har inget bra tips :( Hoppas ni får en mysig midsommar
Kram
HElena

Anonym sa...

I can not stand the smell, allergies)))

Malenami sa...

Skall bli så underbart att ses igen, vackra!

Och jo, hoppas någon kommer med bra avocado-tips;) brukar ha samma problem!

Kramar!

Carin R sa...

Mitt (tråkiga) avokadotips är att ha lite framförhållning. Köp omogna hårda avokados som får mogna i lugn och ro hemma ;). Det brukar funka!
Kram

Anonym sa...

Det enda tips jag har är att köpa dom som ligger 2 st i en förpackning och det står ätmogna på. ICA har i alla fall såna. Dom är dyra, men det blir lika dyrt att köpa flera dåliga som man får slänga. I övrigt så är det nog inte säsong för avocado just nu, för dom är ganska smaklösa. Ha det bra och sov gott!/ Lotta i Sundsvall

Anonym sa...

Pilla bort lilla pluppen i ena änden, är det grön under är den bra, brunt lika med inget att köpa. Detta under förutsättning att den är hyfsat mjuk. Brukar funka för mig. Lycka till!
Fin och mysig blogg :)

Inner Outer Beauty sa...

Suck vad trist med avocadon, känner alltför väl igen det:) till och med de dyra "ätmogna" avocadosarna har blivit sämre. Förr visste man att de var toppkvalitet, men nu slarvas det där med! Och jag är galen i avocado, vill äta det varje dag helst!

Julia sa...

Fy värsta som finns !! Mitt tips är nog att köpa hem omogna avocados, vi brukar köpa hem ett gäng som sen mognar hemma hos oss, på så sätt har vi iallafall fått fräscha, knepigt nog ;-)

hade gott
Kraam Julia

Anonym sa...

Något bra tips att köpa 'rätt' avokado har jag inte. Men om du köper en omogen och vill 'snabbmogna' den kan du slå in den i tidningspapper och lägga den mörkt och torrt. I källaren t ex. Funkar även med bananer och ananas. Ibland bara på ett par timmar. Har med fruktgaserna att göra tydligen! Ha en underbar Midsommar!! Caroline

Lines CountryLiving sa...

så enig ang avocadoer! blitt lurt mange ganger der gitt ...

Lykke til hos kiropraktoren

LOPPISLIV sa...

Håller med ang avocadosen, ibland får man slänga flera stycken innan man får den mer rätt konistens och färg, Jag gör precis som flera skriver här ovan dvs köpa hem en hel påse lite omogna avocados och låter dem mogna hemma, det brukar funka!! Ha det bra nu på gotland och i midsommar!! Och hoppas att ditt ajaj försvinner hos kiropraktorn idag. Kram Paula

Kattis A sa...

Brukar köpa ett gäng avocadosar som man låter ligga framme (absolut inte i kylskåp då blir de bruna) tillsammans med äpplen. Då mognar de fort och så har man goda avocados i flera dagar.

lilla Tildes hem sa...

Hej!

Det är så förargligt med snubbiga avocados. Det är synd för de är ju så goda då de är mogna och så där passligt mjuka.

Glad midsommar!

VIT och PASTELL sa...

Flera bra tips här ser jag! Om man inte kan eller vill pilla bort pluppen i änden så brukar jag titta noga så att det ser fräscht ut runt den och att det inte finns spår av vitt mögel eller så. Då brukar de vara gröna och fina!

Kram Mia

K A T A R I N A sa...

Ett tips, du ska ha pengarna tillbaka om avocadon är dålig. Så är det här i alla fall. Gå tillbaka, de är inte billiga heller.

Skön midsommar

Kram
Katarina

Home of m sa...

Bästa med renbäddat. =)
Vad härligt att åka till Gotland.

Ha en underbar dag!
Kram

Anonym sa...

Dem finaste avokadona köper jag i nätpåse med ca 5-6 st i, dem ska då vara gröna. Lägger dem sedan i fruktskålen för att mogna i några dagar. Sen lägger jag in de mogna avokadona i kylen, där dem håller sig i några dagar utan att ta skada. Ta sedan fram avokadon en halvtimme innan du äter så smakar den mer.

Trevlig midsommar!

Anonym sa...

köper avocados med slätt skal när man trycker över den skall den vara så mjuk som när man trycker tummen mot em muskel dvs inte mjuk, mjuk o inte hård, hård får alltid fina avocados på det sättet:))

Simplicity sa...

Från en gammal grönsakshandlare, men kanske inte så roligt om alla gör det. Ta bort den lilla "snoppen" längst ut, är den grön och fin under där den sitter är den så i hela avocadon. Men jag vet, det är kass säsong nu. Ätmogna brukar jag köpa. lite dyrare men oftast bra. De för 3 för 20 kr är kass nu. Samma sak här.

kram och ha en underbar midsommar och hälsa de andra bloggdonnorna. Jannice

Limds sa...

Jag är en stor avokadolskare & köper alltid omogna avokado tillsammans med ett äpple eller tomat i rumstempererat rum, mognar fortare. Har ofta fått släng bruna avokados men detta funkar ALLTID. Trevlig midsommar!! Kram Linda i norr

Familjen R sa...

Hej!

Jag har oxo kört med att trycka lite på ena änden och är det mjukt så är de mogna. Tyvärr fick jag höra ev en annan att de ruttnar om man gör så. Vilket betyder, du klämmer på en och den är bra....köper den och skall äta den några dagar senare = rutten. =(
Trevlig midsommar!

ÅsaS i Västerås sa...

En till grönsaks-tjej som kommer med tips...
1 - det är inte säsong för avocados just nu, därför sämre kvalitet
2 - köpa gröna avocados, mogna fram dem i rumstemperatur ett par dagar, ät de du ska och förvara resten i kyl några dagar till, då mognaden stannar av i kylan
3 - ska man prompt klämma på avocadosarna så kläm från toppen/botten och INTE över "magen", för då blir den brunfärgad inuti
4 - det finns flera sorters avocadosar, bl a en sort som är och förblir grön i skalet även när den är mogen, den är slät i skalet
5 - Om man pillar bort skaftfästet utan våld och avocadon är grön under är den grön och mogen inuti (men samtidigt minskar hållbarheten på just den avocadon...)
Lycka till i avocado-djungeln!
ÅsaS