onsdag 11 juli 2012

NYA KAJPLATS 9 & NYTT FRÅN BUTIKEN BREVID

.
.
.



Småstadens nya fina hamnrestaurang heter Kajplats 9!






Gooodmorgon onsdag!




Efter en riktigt god natts sömn (somnade till slut efter allt mitt kaffe, note to self - inte mer kaffe på kvällarna) så håller jag på och fixar och packar för nu blir det minsann en tripp nedåt landet och vi ska försöka hitta lite mysiga hotell, äta gott på trevliga ställen, göra något kul med Beabus, vara vi havet och mysa med vänner! Kanske kommer vi så långt som ända ner till Danmark - vi får se:) Fast som vanligt är det svårt och packa och speciellt med det här vädret, vad ska man ta med liksom??? Verkar bli mest regn så sydväst kanske vore något?;)

Men innan vi sticker iväg på vår lilla "Sverigetrip" så visar jag lite mer pics från igår!;)








Glad bloggerska spanar in menyn på Kajplatsenesuteservering efter en tur in på Tullhuset precis brevid (och nej den var inte klar för den riktiga premiären är inte förrän på fredag:) Gårdagens som ni undrat över var toti, förutom Filippa K-skorna, från Plus Fine Blackballoon.




Inne på "Kajjen"var det hur häftigt som helst och det kommer bli såå bra! Hurra för nya inititiv och härliga ställen i vår Småstad! (Coola kocken ovan sitter på dörren in till köket:)





Nya Kajplats 9 består av en Saluhall, Bar och Restaurang + Festvåning. Här är jag inne i Saluhallsdelen där det var snickare och fixare högt och lågt och där man snart kan beställa ost. bröd, fisk, skaldjur, kött osv och mat till avhämtning! Åh sååå bra och det bästa, vi bor suupernära:)






Så här ser det ut i vår hamn!!! Visst är det charmigt? (Inte så charmigt dock att de som bor i den nya stadsdelen där nere klagat på de tre fina gamla båtarna att de "låter för mycket" och nu ska de flyttas. Vilka var där först liksom, det är ju bara mysigt med sådana sommarljud eller hur!?)





Såhär ser det alltså ut från "utsidan" - Kaplats 9 och favoritaffären Tullen som jag skrivit så mycket om (och som jag vet att Ni är många bloggisar som hittat genom just HoP - kul!!:)





Jag hittade som sagt en ny kombo som jag bara var tvungen att ta med hem:) Blus och byxor är nyheter från Hunky Dory - såå snyggt - och linnet är Rosemunde, väskan Campiomaggi, skär också Hunky Dory, träskor Uggs (såå sköna med fårpäls i!) och smycken Icon.





Alltså, jag blev bara så kär i blusen, fanns i tre olika färger och jag valde den ovan:)





Hittade nya askar och annat fint från Tine K också...





och mer nytt och fräscht från Campiomaggi! Yes jag tar alla tre tack:)



Ikväll var vi bjudna på mingel och premiär men eftersom vi ska "roadtrippa" så var vi tvugna att tacka nej. Men när vi är tillbaka så ska definitivt Kajjen besökas och testas, absolut!




Ojojoj, vad klockan tickar här - dags att sätta lite fart tror jag!



Vi ses sweeties!



KRAM





.

32 kommentarer:

MissTess o. Saga sa...

Snyggo! Kikade på den blusen igår men här får det nog bli den beige el. krispigt vita.

Snygga pics. Och härlig inspo. som alltid.

Kram kram

Home of m sa...

Åhhh va kul med en ny restaurang! Ser fin fin ut!
Önskar Er en trevlig roadtripp!

Kram

Lena - gott för själen sa...

Den där Kajen verkar väl värt ett besök framöver.

Vi håller också på att packa för en roadtrip. Räknade ihop till sju par skor och ett par kängor. Det är väl lagom för en vecka;-) Eller? Precis, svårt med tanke på vädret.

Kram Lena

Anonym sa...

Hej vilken snygg blus me like kommer precis hem från en helt under bar semester i skåne vi hade bra väder hela tiden dock inget havsbadande men det vägde vi upp med en tur till ronneby brunn för härligt poolhäng vi har haft picnik på en härlig strand i åhus och inte att förglömma ett stopp i Falkenberg på vägen hem på Burger in där man kan välja på 81 olika kombo på hamburgare + ett lyckat fynd på Stil & trend som säljer inredning i New england stil Mvh Helene

Anna sa...

Hej!
Visst är det superkul att stadens restaurangproffs satsar ännu en gång, och nu precis runt knuten där jag bor. Gissar på att stället kommer att bli en favvis för mig och min man, i alla fall om maten är lika smarrig som på övriga ställen!

När det gäller båtarna är det inte alls på grund av oljud som de kommer att flyttas, utan massa saker ligger bakom. Det är kanske 1 % av de boende här nere i hamnen som klagat och då främst på röken från eldningen av pannan de få gånger båten Bore testkörts. Vi andra älskar "våra" båtar och jag njuter av dem varje dag!

Ett annat tips för människor som kommer ner i vår härliga hamn och strosar och kanske inte får bord på Kajplats 9, eller är sugna på något annat är att restaurang Real är riktigt bra sedan ägarbytet.

/ Anna

Anonym sa...

Men så mycket snyggt du visar! Lyckliga du som bor så nära :) Den där blusen du har verkar superskön i materialet, nice choise. Ha en underbar supertrip, och hoppas på bättre väder:) Kram Sophia

Linda sa...

Jösses va snygg och fräsch du ser ut....

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha! SÄG INTE att du köpt den tröjan. Jag får hem min idag. Vit iofs, men ändå *s*

Kram påre

livinganddreams.blogspot.com sa...

Måste nog ta en tripp till småstaden snart! :) Verkar hur mysigt som helst. Visst är det roligt när det händer lite saker i ens lilla stad :)

Mysigt med skåne och förhoppningsvis Danmark. Måste tipsa om Lalandia då och Bonbonland.

Kram snyggo!
Tess

Beautifulosophy sa...

Oh vad mycket på gång!
Caroline

Anonym sa...

Missa inte Miljögården och Grand Deli i Lund!

Anonym sa...

Hej Petra
Du var så fin förr men nu ser du hård och kall ut vad har du gjort med dina läppar bland annat???
Och du du är faktiskt lite snyggare utan dom hemska glasögonen.
Blir dessutom road av att läsa att du är så naturligt vacker!!! KUL
Kram Anna ha en fin sommar!!!

Anonym sa...

Har alltid gillat din blogg och följer dig dagligen. Du ger verkligen bra inspiration och positivitet, trots ibland mkt samma stil och märken som ombloggas typ överallt och man ser och märker hur många det är som tar efter i blogg världen då det blir inflation i "vissa trender" Snart finns det inga butiker med "egen stil" då dom flesta har samma som typ Hunkydory, Chill Norway, Rosemunde, Spira, Odd Molly, Icon, Munderingscompaniet, bla bla bla...Inredning, samma sak där: Tine K, Day, bla bla bla. Vad uttjatat allt börjar bli!!! Och dyrt är det!? Personligen kan jag köpa dyra grejjer, prioritera! Men inte ALLT!? Inte konstigt att våran värld blir allt mer komplex!?! Inte sant!?

Ebba sa...

Men!! Säg åt de där fiffiga västeråsarna att öppna något liknande i Örebro. Ser ju helt fantastiskt trevligt ut!

Nu blev jag otroligt avis!

En blandad kompott sa...

Vilka fina kläder du köpt och vad mysigt det verkar i eran småstad,jag älskar hamnar...kanske man skulle göra ett besök dit och till tullhuset!
Kram

Jessica sa...

Men så härligt med saluhall och läcker restaurang. Du är lika snygg som alltid, en likadan blus klickade jag hem nyss;)

Kram

Anonym sa...

Flotte bilder og mye fint!
Ønsker dere en riktig god tur.
Vi nyter deilige sommerdager på fantastiske vakre Bornholm
Til neste år kanskje vi prøver Gotland.
Forresten, jeg synes du er kjempefin med de nye solbrillene
Anita

Fotograf Sofie Gustafsson sa...

Åh! Verkar ju bli ett toppenställe - måste besökas. :-) Perfekt att kika in här och få lite tips, ganska nybliven Västeråsare som man är :-)
Har besökt Tullhuset också... Helt underbar butik verkligen!

mitt liv som jag sa...

Så roligt att få åka iväg sådär. Jag hoppas att ni får en riktigt bra resa! Kram Jennifer

Casa of Mia sa...

Så snyggt! Blusen har jag också fingrat på, kram

Thelma Louise sa...

Så lekkert prensent som alltid..en fryd å titte innom bloggen din.:)
buksene lurte jeg også på.:) tøffe.:) God tur...og god ferie.)

Anna sa...

Jag undrar vad du har för snyggt läppstift på dig? Gillar det skarpt och det passar grymt bra på dig. Kanske ett inlägg om din skönhetsrutin, sminkfavoriter etc?Annars tack för en grymt bra blogg!

Anonym sa...

Vilka gräsliga glasögon! Om du inte har synfel så skippa dom el skaffa ett par nya. Du är söt ändå!Hälsningar E

Anonym sa...

Usch, jag gillar inte att en del skriver så negativa kommentarer. Man får väl se ut som man vill!! Jag tycker i alla fall att du har en häftig stil både när det gäller dig själv och ditt hem!
Härligt med Kajplats 9! Jag tänkte faktiskt på det när jag besökte Tullhuset senast, att det skulle vara häftigt med en restaurang därnere. Det är ju jätte mysigt!/ Lotta, Sundsvall

Anonym sa...

Bonbonland ligger en bit ner i danmark, men väl värt ett besök för barn i beas ålder!!:) ni måste ju svänga förbi Ystad, kanske en natt på YSB, en tur till djurarken och en runda i mysiga stan, (tipsar om butiken ordonnance, precis intill kyrkan, tror du skulle gilla den & ta med dig Emma!!)
Kör försiktigt!
Kram

Anonym sa...

Du som brukar ha koll, fel modell på glasögonen. Fånigt att gå med dessa om man nu inte har fel på synen.

Camilla Berntsen sa...

Hej! Det verkar som om mitt inlägg gick bort. Tycker som sagt du är sällsynt inspirerande och verkar vara en väldigt kärleksfull mamma... Undrar om du reflekterar över din konsumtion och ibland väljer bort för att det finns risk att ett barn har gjort plagget eller ibland väljer ekologiskt? Skulle så gärna vilja höra dina tankar kring detta. Jag funderar mycket speciellt efter att ha sett klädtillverkning i Indien. Inte kul alls. Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Jag älskar kudden med trollsländan i bakgrunden. Någon som vet var den kommer ifrån?

Therése S sa...

Galet fina väskor.

Sincerely Susanne sa...

Man blir alltid glad av nya kläder :)

"Kuligt" när det händer lite nya saker i en lilla stad - lite ny infusion behövs ibland.

Ha en trevlig roadtripp.

Kram
Susanne

Anonym sa...

Missa inte coolaste affären Magasin 36 i Höganäs!!

Linda Molin sa...

Tack för din härliga blogg!! Jag kan inte vara utan den, det första jag gör varje morgon är att gå in för att uppdatera mig på bloggen! På bilderna här har du ett underbart fint läppstift, ett musthave!! Vad är det för ett fint läppstift??

Ha det gott! / Linda