söndag 19 augusti 2012

MITT HÅR JUST NU

.
.
.


Har fått många frågor om mitt färgade hår av er raringar! Vilken färg har jag egentligen? Har jag kanske ljusat upp det igen? Har jag extensions och då hur många och i vilken vilken kvalité osv. Svar kommer nedan:) (Tuff topp med nitar shoppad i Deauville hos Zadig et Voltaire)







Todeloooo!





Nej, jag tror inte det är sant men, nu har jag blivit tokförkyld igen! Det är såå segt så att klockorna stannar nästan. Hosta + bihålorna och jag känner mig så ynklig här i soffan under filten med thékopp i handen:( Har i alla fall precis "duschat och fräschat till mig" och då känner man sig ju liite bättre och passade på att göra en inpackning (eller ja det är ju balsam men man ska låta det sitta i ett tag innan sköljning:)








Jag nämnde att jag hade en ny favvoinpackning i ett tidigare inlägg och så glömde jag ju bort att tala om vilken! Den kommer hur som helst från Davines och har färgpigment i sig vilket är toppen för just färgat hår som mitt. Håret blir verkligen lent och blankt och lättstylat och jag har färgen "Tabacco".




Vad jag har för färg? Jag har ljusbrunt/brun i en varm ton med slingor och liksom både mörkt och ljust samtidigt (fast jag har inte så mycket slingor och så ljusa som det ser ut på vissa bilder) Trivs super i min nya färg och ibland ser jag jättemörk ut och på pics i tex solsken så ser det myycket ljusare ut (kolla bara översta bilden, det är samma färg både bak och fram!) Mitt egna hår är typiskt svenskt och "jättefnussigt" och har många men tunna hårstrån som lätt går av och för att jag ska kunna ha längre hår så måste jag helt enkelt ha extensions. Mina som jag har kommer från Rapunzel of Sweden och det är nu ditsatt med mikroringar och jag har runt 80 stycken slingor. En del undrar varför jag inte passar på att ha riiiktigt långt hår ner under skuldrorona men jag trivs helt enkelt bättre i denna lättstylade"mitt-emellan-längd"!




Så, nu har ni fått världens "hårinpckningstips" finingar! Nu blir det lunchtime här och ett nytt pastarecept ska provas (blir det bra så återkommer jag så klart med det!)




Ha nu en riktigt skön söndagseftermiddag!



KRAM





.

20 kommentarer:

Henriettæ sa...

Hej!
Vad kul med lite mer info om håret! Vad jag funderar på med sådana där mikroringar är om man sätter upp håret, syns de så? Jag måste ha uppsatt hår i jobbet pga hygienregler, och brukar bara sno ihop det lite slarvigt med en klämma. Kan man göra det när man har mikroringar, eller måste man hålla på och kolla en massa så att de inte syns någonstans?

Tack!

Henrietta

clara c sa...

Men vilken fräsch och naturlig färg! Supersnyggt!
Har tittat igenom dina inlägg lite och måste tipsa om en väska som jag just skaffade själv som jag tror skulle passa dig som handen i handsken! Miss 50's heter den, märket BIT of Sweden. Såg din Mulberry och tänkte att vi hade rätt lik smak. Ha det bra!

Linda sa...

Färgen är väldigt fin.
Jag har exakt likadan kvalité som du med många tunna hårstrån som lätt blir frissiga.

Är sååå nära att boka tid hos Rapunzel. Hur ofta måste du åka dit och göra om ditt hår?

Krya på dig!
Kram, kram

Att vara någons fru sa...

Skitsnyggt! Du är så jäkla snygg, tjejen.

Jessica sa...

Superfin är du i håret.
Kurera dig ordentligt nu...
Kram

Anonym sa...

Jag hade extensions för ca 10 år sedan, hade den i flera år då (bytte förstås ca var 4-5:e månad). Mitt egna hår blev såå otoligt slitet och kort i nacken, så det var inte kul sen när jag skulle vara helt utan extensions. Så jag undrar om du har märkt att ditt eget hår har tagit skada av att ha extensions eller om det kanske är bättre kvalitet på dem nuförtiden? Skulle gärna prova att ha dem igen, men jag vet inte om jag vågar.

Marina sa...

Jättefin hårfärg och helt underbar top! Hoppas att du hade en härlig tidi Stockholm :)
/Marina

Beautifulosophy sa...

Supersnygg hårfärg, särskilt till hösten!

Evelina sa...

Hej!
Har förstått att du varit förkyld länge om vartannat. Prova att äta tillskott av kalcium, finns som brustablett från Friggs du hittar dem i mataffärerna.

Miss Tess sa...

Supersnygg tee, love it!

Miss Tess

Anonym sa...

Tack för svar om håret! Undrar oxå bara vilket sorts Rapunzelhår du har, indiskt, europeiskt? Visst är det bra med microringar! =)

Till er som undrar, ja det sliter på egna håret med extensions. Inte fästena i sig, utan att de egna tunnare hårstråna slits mot de ngt grövre extensions stråna. Iaf blir det så för mig. Men är man utan ett tag, toppar håret ofta, duktig med inpackningar så tar det sig ju igen.

Microringsfästena syns inte alls om jag sätter upp håret, kanske mer när håret vuxit lite o fästena hamnar längre ner.

Maja

Anonym sa...

Ditt hår ser stajlat ut, plattar du det alltid? Hur blir det om du bara låter det självtorka, är det ngt självfall i håret?

Anonym sa...

Tusen takk for en fin feelgood blogg:) Jeg håper at du kanskje kan gi meg noen hotel tips i Stockholm? Jeg og min kjære mann har tenkt oss en helg i vakre Stockholm i høst og lurer på hvor det er greit å bo når man er der. Blir glad om du har tid til å svare meg:) tusen takk. Mvh Katrine

Sandras Värld sa...

Älskar ditt hår, så himla fint! Kram

fia sa...

Lika snygg som alltid :D
Hmmmmm man kanske ska testa mikroringar då, jag kör ju på nailhair men tycker att vaxet syns lite ibland...
det ska väl slita mindre på håret har jag för mig ??!!

Skitsnyggt i vilket fall som helst och krya på dej

Anonym sa...

Ditt egna hår kommer bli tunnare och bli slitet mer och mer.
Därför låt håret vara utan massa löshår som sliter oerhört.
Jag vet tror du skulle vara i jätte snygg i kort page frisyr.
Alla lägg ner allt löst och låtsas hår.





Rafaellascreativa sa...

Håret är såå snyggt , färgen passar dig otroligt bra, önskade att man hade många strån!! Blir ju inte fint om med exstension om man är tunnhårig uppe på , kanske ngn har nått tips? Håret betyder så mycket, krya på dig! Mvh Carina


Anonym sa...

Jättefin färg som passar bra nu på hösten!

S sa...

Håret e jätte snyggt Petra! vart köper man inpakningen? har själv provat ett toningsbalsam menfärgen tvättas ur på en gång så jag måste använda det vid varje hårtvätt. kram / S

Anonym sa...

Är det verkligen så bra för jag hittade flera hårstrån som var plast i deras hår och det blir trassligt väldigt fort .

Har hört att brasilianskt är bättre har du testat det ?