lördag 22 september 2012

DET VITA BRUDSKÅPET BLEV ETT SVART BRUDSKÅP

.
.
.



Det antika vita Brudskåpet har bytts till ett svart nytt underbart! Älskar dessa (Tack för hjälpen butik Baazar.) Fortfarande letar jag efter den ultimata mattan. Ska den vara modern, tjock, tunn, klassisk, tjusig eller cool...





Hello Lördag!



Här har vi en krasslig lördag (fortfarande sjukstuga mao) som mest ska spenderas hemma! Tanken var att vi skulle åkt iväg på "Romantic Weekend" till Storstaden men det fick ju ställas in så vi får ha lite annorlunda romancehelg här hemma istället med travar med feelgoodfilmer och Ben&Jerry-glass:)






Asiatiska möbler och detaljer skapar så skön harmonisk stämning! Fatet på bordet, urnan på skåpet och kinesisk krigare brevid kommer också från Baazar.



Håller också på att få ihop vårt nya vardagsrum och gästrum. Har fått flera frågor om runt just detta och "varför göra om och byta ut" och att ha bloppis. Nu är det ju inte så att aaallt ska bytas utan jag känner bara att jag vill ha en lite fräschare stil och en som är lite mer jag och jag har funnit den i den modern/koloniala stilen. Liiite mer sparsmakad och både klassisk och modern. Mer elegant också så allt vitmålat lulllull ska bort:) Har man ett hem som exponeras så pass mycket som mitt så är det nog kanske så att man vill göra om efter ett tag. Nu vill jag ha mörka träslag, moderna lampor, modern konst, vackra turkos-blåfärger, lite betong, lite asiatiskt och strama vita moderna stoppade möbler. Förstår ni vad jag menar? Chhatwal-Johnsson + Walles & Walles + House Doctor är några förebilder för stilen. Och "så lite kitch på det" haha:) Har bla hittat canvastavlan nedan som jag är sugen på (som är en reproduktion, så klart:) Vi måste ha mer på väggarna! (håller på med en egen också som kanske kommer upp...)







Ny tavla från Länna Möbler som ska på inramning! 






Todelooo, suddig snabbpix på en del av lördagens "hemmajag":)






Liten liten pyttetavla med favvofärger i stilleben i glasdomen från Day. Kommer från House Doctor.






Ja jag sa ju att jag gillar lite kul kitch och den unga engelska drottningen Elisabeth är ju bara såå söt på denna stora tavla:) Ja vi får se om den hamnar hos oss..






Nu önskar jag er alla en skön lördag!



KRAM





47 kommentarer:

Lifestyle By Lena sa...

Underbart att bara göra om sådär och jag längtar efter resultatet!
Kram

Anonym sa...

Ja men vad underbart det kommer att bli och jag förstår precis vad du menar. Ditt hem är ju en del av din blogg och för att hålla fast oss läsare och ge oss ännu mer inspiration måste du så klart förnya. Detta är jättespännande och du är så himla duktig.
Jag har efterfrågat lite inspo på barnskor och kläder inför höst och vinter men jag förstår att du inte hinner ta tag i detta också.
Krya på er hela familjen!

Stor kram från Anna i Skåne

Anonym sa...

MMMMM... I Love it!
Ja, det gäller ju att verkligen "hitta sig själv" i allt vackert å snyggt å coolt som finns i inredningvärlden. Inte jättelätt faktiskt. Ska bli såå roligt att se din nya stil!
Ha en skön hemmahelg /M i Thn

Anonym sa...

Hej. fick du byta skåpet när du använt det,hur fungerar det.Tror att det blir jättefint hos dig nu ,tavlan du visade sist var fin var fanns den.Mvh,LENA

Philia sa...

Tack för din hälsning Anna! Lite barnklädesinspo, vilken bra idé! Kommer i nästa inlägg!!!

KRAM


P

Philia sa...

Tack för din hälsning Lena - Jag samarbetar med underbra Baazar och gör fotouppdrag åt dem bla så jag fick byta därför. Det jag hade var antikt, ca 100 år gammalt, och att det stått helt orört hos oss i ett halvår gjorde nog varken från eller till:)


KRAM

P

Anonym sa...

Klart du skal forandre når du føler for det - og "underholdningsverdien" for oss som leser her øker jo masse av det :)
Synes dette er kjempespennende, og fantastisk morsomt å følge med på, stikker innom her flere ganger om dagen nå for å se om det har skjedd noe nytt :)
Og så tror jeg dette er veldig "i tiden" - behovet for å finne vår egen unike stil, det som avspeiler hvem vi er, og gjør hjemmet vår til bare vårt...
Foreløbig elsker jeg de glimt vi har fått se av din nye innredning - takk for at du så generøst deler med deg - du er av mine hverdagsgleder :):)
Lise

Mrs Lollipop sa...

snyggt!
=)

Anonym sa...

Hej

Ett matt tips är HAY har underbara ullmattor. Bodde på på hotellet STAY i Köpenhamn i sommars där de hade inrett hela hotellet från HAY... Lowly

Anonym sa...

Så fint du kommer att få det,även om du redan har fint så är det ju kul att förnya.
Ville köpa plåthurtsen den vita,skrev ett mail till dig om den.

Lotta från Västerås.
Hoppas lilla tjejen kryar på sig fort.

Anonym sa...

Hej

Ett matt tips är HAY har underbara ullmattor. Bodde på på hotellet STAY i Köpenhamn i sommars där de hade inrett hela hotellet från HAY... Lowly

Anonym sa...

Hej var kommer den fina drottning tavlan från Mvh Lena

Anonym sa...

Detta är såå spännande!! Kikar in flera gånger om dagen och ser om det kommit nån ny bild på inredningen. Det svarta skåpet är suuuuperfint!! Hur går det med den grå målningen? Har du skippat den?

Krya på er också!

En blandad kompott sa...

Åh,vad spännande!
I like it!=)
Kramar

Nadja sa...

Hej! Vilken storlek valde Du på Bombay affischen? =)

Ha en fin dag!

Mvh/Nadja, Kiruna

Monica A. sa...

Så spännande med nytt! Att sälja vidare de "gamla" möblerna är ju perfekt, win-win liksom...

Anonym sa...

Ahh, du kommer att få det så fint!:) Älskar det där asiatiska, koloniala. Kul att du blandar in engelska drottningen som konst i det hela, hon är ju för söt den där ladyn:) Ha en fin kryapåerdag! Kram Sophia

Bromans Bravader sa...

Jo jag förstår precis vad du menar. Den stilen som du beskriver är jättefin, gillar jätte mycket. Förstår att du har lust till att göra om, det har ju de flesta, men du som verkligen har ditt hem så "synat" och mycket handlar om just det, utsätts kanske lite mer ofta för lust till större förändringar och förnyelse, inget konstigt i det. Ju mer man håller på ju mer idéer och tankar får man ju. Själv har jag aldrig haft så mycket idéer och lust till förnyelse i både stort och smått som sedan jag började blogga och fota mitt hem.

Ha en skön lördag
Kram Jannike

Joys and inspiration sa...

Kör på du! Du är jätteduktig på "piffing", så det blir spännande att se resulatet i en lite annorlunda stil.

Annas röda stol sa...

Snyggt med det svarta. Tavlan på Drottningen var ju så snygg. Ha en bra helg. /Anna

Beautifulosophy sa...

Förstår precis vad du menar, jag fullkomligt äälskar den eleganta koloniala stilen och kör den hemma (ok med tre små barn kanske inte fullt ut överallt:) När vi var i NY och framför allt i hem i Connecticut i våras så såg vi att väldigt många kör den stilen där, alltså på amerikanska eshoppar, sajter och tidningar hittar man mkt från den stilen!

17doors sa...

När du kommer iväg till Sthlm, tycker jag att du ska kika in hos Walles & Walles på Birger jarlsgatan/Odengatan. Såå mkt snyggt i den här stilen där.
Krya på er!

Att vara någons fru sa...

Kommer bli fab Och klart man måste få förändra ibland. Man ändras ju med tiden.

Anonym sa...

Det var på tiden..!! Urk vad ditt ert hem varit tråkigt. Ursäkta med alla tavlor, möbler mattor prylar som finns i allas bloggares hem. Alla ser lika dana ut. Eller hur. Meeer färg, skulle jag föreslå.

Miss Tess sa...

Snyggelisnyggt! Tror det här blir jättebra. Tycker ju att erat viiita hem (som det var förut) var toksnyggt men det här blir minst lika bra och lite mer personligt kanske.

Kram

Anonym sa...

Hej Petra
När du tröttnat på din kofta Honky Dory. Så är jag spekulant direkt.
Eller söta du kanske vet var jag hittar den i just din färg??
Mvh Anna-K. E-stuna
SPÅNNANDE INREDNING PÅ G:D

Anonym sa...

Hej Philia
Jättespännande att se resultatet av allt det nya! Självklart måste man förändra ibland, det ger riktiga energikickar!

Undrar om det blir Ikeas Karlstad med Bemz´ Loose Urban Fit (vitt linne) i TV-rummer...

Åsa i Sth

Anonym sa...

fasen vad läckert, längtar efter helheten :))

kram emmeli r

sofia PR sa...


Hello! Fint det blir där hemma! Håller själv på och plockar runt lite här så picks kommer senare;) Gud vad sugen man blir så här på hösten, det är som om man förbereder sig för en hel del tid innomhus:) Mysig kväll på er!

Kram Sofia PR

Victorias Provkök sa...

Detsamma ha en toppenhelg!!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Anonym sa...

Det svarta skåpet ser väldigt nytt ut för att vara antikt men är lika snyggt för det. Om du någon gång kommer till en "antik-marknad " i Kina så kommer du hitta hundratals likadana skåp. Tror inte det är tillåtet att exportera antika varor från Kina heller. Men snyggt, det är det!

Fröken D sa...

Gillar skåpet stark!!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Anonym sa...

Skåpet är MYCKET snyggare i svart! PS. Jag tycker att du skall shoppa den mattan som du visade här på bloggen för nån vecka sen, den är URSNYGG!

God kväll!

Jessica sa...

Verkligen jättefint...spännande att se "helheten" sen = )

Ni har verkligen ett fantastiskt fint hem och nu när jag hängt med ett bra tag, så känns denna förändringen verkligen som du tycker jag..spännande spännande.

Ha en mysig romantic kväll hemma ,
kram kram Jessica

Anonym sa...

Nej nu måste du slänga ut några bilder till på vad du åstadkommit under dagen!! SÅÅ nyfiken!

Charlotta sa...

Såååå snyggt! Keep on showing! Blev så inspirerad att jag beställde ett mycket billigare kinaskåp från annan e-handel. Gillar Elisabettavlan, var hittar jag den? kram kram Lottis

Anonym sa...

Du hade väl två vita skåp från Bazaar. Har du kvar det andra?

Anonym sa...

Hoppade aldrig på lulllull inredningen, kändes inte hemtrevligt!
Njuter varje sekund av vårt personliga, varma o hemtrevliga hem! Sååå hejaheja med ert "ny" designade hem, ni ångrar er inte! Ett tips, känn efter vad just "ni" vill ha o våga gå mot strömmen ;)
/Åsa

Life´s Silverlining and I sa...

Klart du ska göra om efter din smak! Smaken förändras ju också. Jättefint med svart skåp! Kram Nilla

Anna Margareta sa...

Vill ha en på Paris!

Anonym sa...

Hej! Petra
Alltid så kul att kika in hos dig, alltid nytt på G. Planschen BOMBAY är skit- snygg, jag har New York och Paris och jag vill gärna tipsa dig om ramar till den.Jag köpte ramar till dem på nätet på "Ram och tavla.se" de har färdiga ramar med måttet 42x 70 cm och de kostar runt 250 kr, billigt faktiskt. De skickar monterat med glas och ram komplett. Finns i färgen valnöt, svart,silver tror det fnns vit också.Då slipper du lämna in för måttbeställd ram som kostar tredubbelt eller mer. Måttet på affiscerna från David Ehrenstråle har är udda både på den stora och lilla planchen så det är ett big tips. Lycka till!
Kram Kamilla

Anonym sa...

Hej, Jag blev störtförtjust i Drottning Elizabeth tavlan - var kan jag få tag i den?
Tack på förhand,
Susanna Petersén

Anonym sa...

Åh, så fint det blir! Längtar efter att få se en av dina egna tavlor!!!
Älskar själv tunna tunna äkta mattor( silke), en sån i rätt färgställning skulle passa fint hos er!
Med vänlig hälsning, Cajsa

Anonym sa...

Nä, det var ju allt vitt lull lull jag inte gillade för det kändes kallt o spretigt. Men antog ju att "det var du" ! ;)

Men det var det inte, så det ska bli spännande att se vad som "är du" nu, eller förhoppningsvis "ni"!!

Hehe, det blir säkert bra, och bra för bloggen är det aboslut!

DEt gillar vi, så kör på! =)

Anonym sa...

Ser supersnyggt ut!! Roligt att se ett personligt hem. Den vita danska stilen finns ju hos de flesta bloggerskor nu ganska enformigt...fram för egen stil!!!

Madeleine sa...

Är det bara jag som ser det lilla ansiktet i nedre högra kanten av ägget..? Vad är nu detta? :-O

Anonym sa...

Hej Petra,
Matt tips är underbara Hampamattor från "Tell me more" från butiken Market 29 i Haga (Göteborg)kommer snart att ha webbshop. kram på dig:)