torsdag 13 september 2012

FRANSKT MINERALSMINK

.

.
.


I min sminknecessär just nu!






Goood Morgon Torsdag!





Sovit gott raringar!?


Det har inte jag, puh, har haft minsta skatten fossingar i ansiktet i typ 6 av 8 timmar(?) och det gick bara inte att vända på henne. Hon skulle bara ligga så, helt enkelt, hela lååånga natten...


Så att det blir till att dölja de mörka ringarna under ögonen som finns där just nu. Det absolut viktigaste sminket ever är concealer för mig. Jag klarar mig nog utan allt annat utom just det! Har hittat ett för mig nytt sminkmärke nämligen UNE och gillar det jättemycket (i fräscha snygga förpackningar som ser ut som I-phones:) Sminket är naturligt och har innehåll med mineraler (och ska enligt reklamen vara miljömärkta) och finns på Åhlens. Så det får bli morgonens tips!:)







.

Snyggt och prydligt - me like. Concealer BB, Solpuder BB (älskar BB-produkter dvs de är vårdande samtidigt), ögonskuggor, mascara och bra borstar. Allt detta ger en mycket naturlig look som passar perfekt till vardags (och till ett bra pris, kostar som typ Cliniques produkter)





.
Fina kulörer!



Någon av er som också testat UNE??:)




Hoppas nu får en fin dag så ses vi lite senare!



KRAM





.

54 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt med sminktips! Concealer är ett måste för mig med, YSL använder jag och den är så sjuuukt bra!!

Hoppas du blir piggare snart och får en finfin dag =)
Kram Catta

Anonym sa...

Är detta en annons eller rekommenderar du dessa produkter utan sponsring? :)

Att vara någons fru sa...

Älskar bilderna <3

Philia sa...

Anonym - Jag skriver alltid i inlägget om det är sponsrade annonser. Jag skriver bara helt enkelt om det jag verkligen gillar här på HofP och det kan vara smink eller hotell eller retsauranger eller skor, ungefär som ett magasin.

Ha nu en fin dag!

P

Michelle sa...

Hade tänkt testa Une nu sist jag beställde smink men jag läste att mejken inte fått så bra omdömen så jag körde på vanliga BareMinerals. Tycker det är bäst! :) Underbara bilder!

Ha en underbar dag!

Kraaam

Anonym sa...

herregud!!! vem orkar bry som om det är reklam eller inte?! gillar man så köper man annars låter man bli. har blivit sådan hysteri sedan programmet på TV.

ulrika sa...

Riktigt snygga förpackningar!!! Tack för tipset;)

Linda sa...

Älskar mineralsmink men har endast testat I.D. Min hy har aldrig varit så bra som när jag började använda deras smink för ca sju år sedan. Varför byta ett vinnande koncept? :)

Kram Linda

Anonym sa...

Fick du dessa produkter eller? Känns som ett "köpt" inlägg.

Trist

Hälsn
Anna

En blandad kompott sa...

Är det bra pigment i dem där?
Kramar

Anonym sa...

Hej! Jag använder några av deras produkter sedan ca två år (bor inte i Sverige) tillbaka och tycker de är väldigt bra. Min favorit är Breezy cheeks blush.

Ha en härlig dag!
Anja

Anonym sa...

Hej Vackra Männinska.

Va bra, är på jakt efter mineralsmink så då ska jag nog prova dessa.
När produkterna har bb i sig, använder du ändå något förberedande med bb i, typ dagcreme?

Tänk på att oavsett lite mörkt runt ögonen, så lyser ändå skönheten på dig igenom!!

Ha en fin dag, kram från Charlott

Anonym sa...

Så uppenbart sponsrat inlägg. Är det inte bättre att skriva det rent ut? Dina läsare är inte dumma i huvudet.

Sofia

eastcoastmom sa...

Ursäkta en total smink-analfabet, vad är BB?

Philia sa...

Sofia - Varför skriver du så?

P

Miss Tess sa...

Alltid kul med tips p´å smmink/skönhet, det är ju lite som att testa en ny karamell:)

Snygga förpackningar.

Therese

Anonym sa...

Fast jag förstår inte riktigt varför ni låter ett så gammalt barn överhuvudtaget sova i er säng..? Snacka om en självförvållad situation.

Anonym sa...

Kan bara hålla med "Ljuva Magnolia", concealern från YSL rocks!! Den inte bara täcker utan ljusar upp och slätar ut. Byter inte bort den mot nåt... :-) Fick tipset av en visagist vännina - bästa tipset nånsin.

Anonym sa...

inte testat men ser fräscht ut! ett tips ang concealer, testade HM:s eget märke för 49:-, i färgen Soft Nougat, bästa jag haft. Och ja, har testat de dyra under många år, HM:s var egentligen en nödlösning:) /Anna

Anonym sa...

Bra o kul du ger olika tips:)!! Snygga förpackningar:)! Du ser alltid såå fräsch ut:)! Fattar int igen att vissa här som gjort inlägg orkar fundera om det är sponsrat el ej!, dom verkar int ha mycket att fundera på! Finns ju så mycket viktigare saker än att håll på det viset.. Din blogg e verklien som ett magasin som levererar å levererar:)!!! Tack! Kram jecka Finland

Linruz sa...

Jag är helsåld på ID men håller med dig om att det var otroligt snygga förpackningar på dessa.
Ha en fin dag
Kram Lina

Anonym sa...

God förmiddag!
Undrar oxå vad BB är..? Ser snyggt ut i alla fall.
När våra barn var små och kom in till oss tog jag och la mig i deras säng..inte när de hade spjälsäng dock..
Kram Annsofie

Anonym sa...

Hej! Tycker du UNEs concealer är bättre än Lancomes som du nämnt om tidigare?

Ha det bra! Magda

Anonym sa...

Hej, jag är också total förvirrad, vad menas med BB?

Anonym sa...

BB cream är en förkortning på blemish balm/base

Emma sa...

Testade dessa produkter för ngn vecka sedan. Jag gillar dem riktigt mycket, och förpackningarna gör sig riktigt bra i neccessären!;)

Ha en fin dag!

Iris // Alla dagars kaos sa...

Jag är också lite undrande över BB.. Vad är det?

Vad märkligt det är att alla som gnäller och anklagar är anonyma.. Läs högre upp bland kommentarerna istället, står det inte att inlägget är sponsrat så är det inte sponsrat.. Slösa er energi på lycka och kärlek istället för gnäll och klagan, så blir livet lite mysigare :)

Kram på er alla ;)
/iris

Anonym sa...

Hej,

Det är helt otroligt hur man kan bemöda sig att skriva så tråkiga, oförskämda inlägg. Jag tycker att du har en fantastiskt fin och vacker blogg som har hjälpt mig att uppskatta och se en vacker vardag igen efter det att min älskade mamma hastigt dog för en månad sedan. Tack för att du tar dig tid och ork att förgylla våra dagar och tack också för att du älskar dina barn så, det är så fint att se.
Kram Inger

Anonym sa...

Åhh, tack för tipset! Kul att testa något nytt. Har själv använt IDUN, som jag tycker passar min "mogna" hy;) Det märks ju tydligt att ju närmare 40, så måste man tänka på vad man använder för produkter, mer känslig har jag blivit...så Fina Petra, tack för att du delar med dig:) Ha en alldeles underbar dag! Kram Sophia

Bodil sa...

Nu blir man sugen på att prova men jag tror inte det finns här på andra sidan plurret. Verkligen fina förpackningar.
Ha en underbar dag, trots dumma kommentarer.
Kram från andra sidan plurret.

Erika sa...

Ha ha ha, samma här - en fot i ansiktet eller en spark i ryggen större delen av natten. Men på något vis var jag så trött att jag till slut somnade...
Mysiga é dem att ha hos sig, men under lite lugnare former ;-)

Ha en fin dag!

Malenami sa...

Ooooh, har hört att dessa är bra! Härliga bilder!
Puss!

OlgaA sa...

Hej!

Hittade hit och tänkte inte ens kommentera inlägget om sminket, då är det ointressant för mig, även om jag använder mig flitigt av smink :)

Sen läste jag anonyma kommentarer som bara sprutar gala... Så tråkigt att man blir utsatt för sådana kommentarer. Mycket riktigt finns det bloggar som marknadsför vissa produkter & tjänster. Vad eller vem tvingar just _dig_ att kommentera och vara så irriterat!??!? Kan inte förstå.. Gå vidare - nätet är stor och hitta något som du tycker om!

Ha en fin dag P och strunta i de missnöjda och arga människor :)

kram/Olg@

Anonym sa...

Jag måste faktiskt hålla med några av de som kommenterat hittills i att inlägget känns "köpt", om det sedan är med gåvor/tester ellerej, låter jag vara osagt.

Jag vet inte om du vill ha feedback, men de senaste månaderna har din blogg känts mer som en sajt för produkt/företagsreklam och saknar själ. Kanske blir det så för vissa när bloggen blir en business....
Din "bloggvän" Emma, "Att vara någons fru" tycker jag är ett fint exempel på någon som käns äkta och har lyckats med kombon blogg/business. Det är inte bara ett evigt uppradande av märken och superpiffade barn...

Positivt är att du är duktig med kameran och därför tittar jag in här ibland!

En fin dag önskar jag dig, trots att jag inte anslöt mig till hyllningskören just idag!
;)
/ Anna

Anonym sa...

Finaste Petra!
Fortsätt med din blogg som du brukar <3
Vi som följer dig förstår konceptet så ta inte åt dig av de som skriver trista saker. De har inte hajat :-)
Kram!
/pernilla

AnnaMalin sa...

Åå bra inlägg!! Stod länge på Åhléns och funderade över dessa produkter... Kul att höra att du är nöjd! Ska nog ta mig en kik närmare på dem när det är dags för nytt i badrumsskåpet :-)

Och ja, jag undrar också varför du får en sådan kommentar som ovan (med fler)? Är det något fel med att att tipsa om saker man gillar i sin blogg? Måste det vara sponsrat för att man gör det? Fortsätt som du gör, du inspirerar verkligen och det gör t ex detta inlägg! :-)

Ha en fortsatt fin eftermiddag!!

Elinor sa...

Hej!
Vackra förpackningar.
Själv andvänder jag och älskar Body Shops produkter. Tycker de är prisvärda, kvalitet och ligger i tiden kring miljö, ej djurtestat och en fömånlig kundklubb. För mig är Body Shop vardaglyx!
Tycker det är kul med alla tips och insipration du ger på bloggen. Variationen är bredd och det gillar vi!
Nu väntar ännu en jobb helg och därefter efter längtad weekend vid havet med systern med familj i Hunnebo med hummerpreimär.
Ha det gott hälsningar Elinor i Vårgårda.

Anonym sa...

Hej!
Tack för en underbar och mycket välskriven blogg. Jag tycker det är perfekt att få massa bra inspiration från någon med så god smak som du. :-)
/Jennie

Anonym sa...

heej!!

våran treåring ligger också i våran säng för det mesta:)

jag använder une nu, tycker att det är bra men inte alls speciellt drygt, har man som mig mycket att dölja i ansiktet får jag ta mååånga lager, har inte haft den länge o snart är den slut:( ska nog inte köpa den igen.. sugen att testa sminkmärket palina! har läppglanset från une också men det sitter inte kvar länge alls:( men fina färger... men det är kul att prova olika! kan rekommendera jane iredale, men dom är lite dyrare men drygare.. oj vilken lång kommentar..

kram camilla

Anonym sa...

Jag käner mig så full av kärlek idag så det rinner över....måste dela med mig känner jag<3<3<3<3<3<3
En härlig höstkänsla idag!
Kram Annsofie

Beautifulosophy sa...

Älskar Unes breezy cheeks blush i rosa, har själv skrivit om det tidigare, kommer köpa det igen när det nu snart är slut!

Tina sa...

Tack för superbra tips!!! Är själv barnsligt förtjust i produkter i snygga fodral - måste ju se fint ut även i badrumsskåpet;) Jag kommer definitivt att köpa! Snälla du, strunta i alla dumma kommentarer. Själv gillar jag din blogg skarpt! Härlig mix och väldigt inspirerande för mig som är en mode och inredningstokig mamma. Ha en toppen fin dag!

Anonym sa...

Petra jag tycker helt enkelt inte att det låter som du har köpt dessa produkter själv. Har jag fel? I så fall ber jag om ursäkt.

Sofia

Anonym sa...

Vil bare si at jeg elsker bloggen din! Har vært trofast leser siden januar 2010!!! Love you! Klem Siv

Anonym sa...

Fantastiskt fina bilder, du är så himla duktig på att fota Petra! :)

Såg att det fanns några kommentarer på sponsring & reklam och blev lite förvirrad här, vad är skillnaden egentligen, dvs när är det sponsring och när är det reklam?

Är sponsring när ni får "låna" kläder och produkter, som ni ska visa upp i bloggen, länka till och sen måste lämna tillbaka? Vet att du inte alltid är så öppen med detta och jag förstår inte varför för det är många andra stora bloggerskor, tex din kompis Emma, "Att vara någons fru" är det och hon skriver ju vad hon fått låna, vilka kläder hon behåller och ibland hur lessen hon blir när hon måste skicka tillbaka något hon gillar.

Är det reklam när ni "får" produkter, som ni, i och för sig kanske gillar, men ändå måste väl känna sig lite tvugna att göra reklam för och länka till, då ni fått detta?

Jag gillar din blogg, det känns som ett "glossigt" magasin, men jag tror du skulle vinna mycket på att tydligt skriva ut när du fått låna produkter och när du fått produkter, för att det ska kännas lika äkta som tex hos Emma.

Tyvärr är det nog många som stör sig på detta och det kanske kan vara en av anledningarna till att just Emma gick vidare till galan och inte du, för det kan ge ett ytligt intryck och ett intryck av att du överkonsumerar lyxvaror,när du egentligen bara rekommenderar sånt du tycker om, vilket är helt ok.

Så varför inte bara skriva ut, detta har jag fått, detta har jag köpt, detta har jag lånat mm.

Du gör såklart som du vill, men tyvärr tror jag att du kommer få dras med att bloggen har en lite falsk "ytlighet" över sig och inte den där äkta "feelgooden" du & vi som läser egentligen vill ha.

Kram Anna

Anonym sa...

Hej P!
Alltid roligt med tips om saker man förhoppningsvis blir snyggare av! Bry dig inte om alla "ful-kommentarer".
Har du provat mascaran?Blev det volym på fransarna?
Kramis Åsa

Anonym sa...

Gaaahhh!!! Vad trött jag blir på alla elaka kommentarer, hur orkar folk lägga tid på sånt och varför så mycket huvudbry kring om det är gratisprodukter osv?? Jag är sååå glad för all inspiration och tycker det är jätteroligt att följa bloggen.Letade te.x som en tok efter snygga höstboots och tack vare Petra, så hittade jag de perfekta primebootsen:) Men för de som mest verkar störa sig på alla inlägg, finns ju valmöjligheten att strunta i att kika in! Linda

hjarnfrys sa...

Varför läsa en blogg som tydligen stör så mycket? Det finns ju oändligt med bloggar, byt om du inte gillar konceptet. Spelar det så stor roll vem som har sina barn i sängen eller inte eller vem som får sina produkter eller inte? Sedan när blev bloggandet en duktighets/redighets tävling?

Anonym sa...

Tack för inspirationen du ger genom din blogg, super
mysigt å trevligt att hänga med i din vardag. Förresten,
får den som vill av våra tre barn komma och sova i vår
säng. Denna period är kort och man ska njuta. snart kan man inte ligga å titta på sina fina ungar när de sover sött här bredvid så det är bäst att passa på å varför förbjuda å säga nej till allt, nej lev å njut tillsammans. Livet blir bra trist med alla nej-sägande pessimister:/. Ha det fin fint. Anne O

Anonym sa...

Men herregud! Visst blir vi gladare när tonen är positiv, men vi måste väl tåla både ris och ros (och båda delarna ska vara välmenta och inte stötande) utan att irritera sig på varandra. Vi kan tycka si eller så -för att vi är olika!
För någon är det viktigt att veta om det är sponsring/reklam sannolikt av den anledningen att det då inte visar användarens mest PERSONLIGA åsikter av varan -tex det negativa.
Petra, jag gillar din blogg av olika skäl -därför besöker jag den. Men jag håller med någon, om att det senaste halvåret varit mkt produkter/märken du visat. Some like, som like it not. Jag gillar det inte. Men det är min åsikt!
/Camilla

Anonym sa...

Jag håller med Anna, i tidigare inlägg. Precis så känner jag också, o jag tror att det är vi som följt bloggen från början som har en åsikt o är känsliga för detta. De nya följarna vet ju inget annat?? Jag upplever att det blivit värsta lyxkonsumtionen på bloggen, eller är det så att du lånar endel o får endel, eller har du helt enkelt fått shoppinghysteri BIG TIME? ;) Hade också hellre sett att du är mer öppen med om/när du visar lånekläder för en butik. Älskar dig Petra, hoppas du förstår vad vi menar. Inget illa, du är grymt duktig. Kram Linda

Philia sa...

Tjejer! Jamen min blogg far ju lite hit och dit, det vet ni ju! Ibland är det mycket inredning och ibland mycket mode och det är för att jag skriver om sånt som intresserar mig mest. Just nu håller jag på och gör om här hemma och har sålt en hel del för att jag känner att jag fastnat i en stil. Det betyder att nytt måste komma in, annars har jag ju varken möbler eller kläder!:) Det retar vissa när jag skriver om shopping men jag shoppar nog inte särskilt mer än någon annan. Ni köper väl också smink och nya höstkläder osv osv? Jag kanske handlar på andra butiker och jag visar nästan allt nytt men min garderob är inte sprängfylld, det kan jag lova. Två outfits i veckan visas men det betyder ju inte att jag går naken de andra dagarna i veckan...:) Man kan ju inte bli arg för att någon väljer Hunky Dory istället för HM och nej kläderna är inte gratis men jag prioriterar och har råd. Och lånade kläder! Det har väl jag OCH andra bloggerskor bara när vi fotar för företag på uppdrag av dem? Man går väl inte och lånar kläder bara? Och om jag gör det på uppdrag då skriver jag att det är lånat. Så nu vet ni! Allt är ju också så himla olika här i världen och vi alla har olika ekonomi. Skulle jag reta mig på de bloggerskor som bara visar ex Gucci och Prada? Neeeeej, det kan jag ju inte göra även om jag inte själv har möjlighet att gå klädd i det från topp till tå.


KRAM

P

Anonym sa...

Hej!
Bra att du svarade för det verkar vara många som undrar.
Jag tycker att du har en underbar blogg och även om jag inte har råd med alla dina snygga kläder så får jag sån inspiration och kan köpa något liknande (eller ibland exakt kopia av din outfit).
Du har såååå bra smak på både inredning, hår, make up och kläder.
Många kramar Madde

Sanna sa...

Hej! UNE's rouge är toppen, men BB-foundationen är mjääh. Efter halva dagen är allt borta, den torkar dessutom ut och både jag och min syster som har problemfri hud blev jättetorra på haka och runt näsa, vilket produkten ytterligare "förvärrade" genom att lägga sig just där. Rouget är bra alltså, men BB-foundationen rekommenderar jag inte. Har testat Garniers BB-kärm också som är mycket bättre - om man bara pudrar lite efteråt, den kan annars bli lite fettig. Vill man ha rena mineraler rekommenderar jag Lily Lolo, eller Everyday Minerals (finns gratis provburkar att beställa på nätet)