måndag 10 september 2012

GARDINER

.
.
.



.
Efterlyses!





Tjing mes amis!






Nu behöver jag verkligen er hjälp eller era tips! (Ni får ju ganska många av mig så nu behöver jag lite tillbaka igen, pleeease:)

Jag vill ha nya gardiner och jag vet preciiis hur jag vill att de ska se ut men jag har ingen aning 1: Var jag hittar dem? 2: Vad de är för material? 3: Finns det färdiga eller måste man sy upp? 4: Kan DU eller någon du känner sy proffsiga gardiner? 5: Vilken gardinstång man ska ha sov osv

Gaaah, det absolut värsta jag vet är att sy, jag kan bara inte! Det ska iaf var gardiner från tak till golv, typ "veckbandsvariant på skena som sitter högt upp under taket" och tyget ska vara vitt och inte linne och inte blankt och inte för sladdrigt (typ såna där tunna gardiner med massa tyg som man kan dra över nästan en hel vägg och som man ibland ser i snygga stora moderna lägenheter, ni veeeet. Är det voile? Eller är det för tunt?). Sen så behöver jag snygga lite tjockare (fodrade) enkla hissgardiner (inte 1700-talsvarianten som jag har) i typ bomullstyg att ha i själva fönstrerna. Ja som typ på bilden ovan:)



Min mail är: houseofphilia@hotmail.com och hör jättegärna av dig om du kan hjälpa mig med detta!:)




KRAM





.

38 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla i din hemstad, finns grymma firmor som säljer tyg - gör hela grejen; syr, anpassar, kommer hem o hänger upp.. Här i Norrköping heter dom tex AH-gardiner ;)

Benita sa...

Är det såna här du menar? Kirsch: http://www.kirsch.se/inspiration/flexi-loungegardin

Lena - gott för själen sa...

Jag tror jag vet vad du menar. Stämmer i alla fall på beskrivningen med gardiner jag varit påväg att köpa. Ska kolla med en kompis som håller på med företagsinredningar (möbler, mattor, gardiner). Tror att han dessutom fortfarande huserar bl a i Västerås. Återkommer.

Kram Lena

Anonym sa...

Finns ju kraftigare bomullstwill eller vad det heter som är praktiskt på lite "tyngre" gardiner. Voile är ju väldigt tunna.

Miss Tess sa...

Så himla fint med sådana långa gardiner. Kommer nog bli fab. bara du får tag i dem.

Kram

Anonym sa...

Hej!
Det verkar som om du vill ha sådana gardiner på skena uppe i taket och allt sånt finns ju i gardin och tygaffärer. Jag tycker du ska kolla i "storstaden" där finns ju mer att välja på. NK home gör säkert hembesök om du vill eller om du åker dit. Jag kan tycka att du ska välja ett lite tjockare tyg så att det kan funka som ljusskydd också som det har på hotellen. Det känns lite mycket med en hissgardin också...i era fina fönster annars kan man ju välja en lättare monterad rullgardin. IKEA har en tunn vit rullgardin som ger ljusinsläpp och skyddar mot reflekterande solljus på tv mm. Jättesnygg, stilren och lätt. Ha inte för mycket tyg i fönstren P det blir dammigt och tungt ni som har så fina gamla fönster i huset, dem tycker jag inte du ska gömma i massa tyg. Ha enbart långa lite tjocjare gardiner istället. Lycka till! Kram Kamilla

Anonym sa...

Kolla på Åhlens, de har skenor för gardiner som man kan sätta i taket. Åhlens har också många olika varianter av hissgardiner. Vet dock inte vad för typ av tyg som gör sig bäst tyvärr.
Lycka till i gardinjakten!

Anonym sa...

Tycker ni ska visa era fina fönster o inte gömma de bakom längder... Kram L

Anonym sa...

Jag skulle råda dig att ta kontakt med en professionell gardinateljé som har gedigen utbildning och vet vilka material som fungerar bäst med just den gardinuppsättning/ar du söker.
Gardiner kan lätt bli en kostsam affär och är en investering som bör ses som en del av inredningen.
Tapetserarmästarföreningarnas medlemmar inom området kallas för gardindekoratörer/makare och är erkänt duktiga. De är dock inte så många i landet som behärskar yrket.
En välgjort gardin skall med rätt skötsel hålla i 15-20 år!

Lycka till från en som provat flera gånger och är mycket nöjd...

Lotta sa...

Såg att någon redan tipsat om Åhlens!

Åhlens gardinguide

Lycka till!

sofia PR sa...


Hej! Kul med nya gardiner! En bra billig gardinstång finns på IKEA. Man kan fästa den både i tak och på vägg. De där små plupparna som man fäster i bandet och stången som gör så att gardinen veckar sig kan man även köpa på IKEA. De kommer i en liten låda. Sedan är det förmodligen inte en fråga om material på tyget, snarare så behövs fodrade gardiner, vilket gör att det blir tyngd och inte sladdrigt. På detta sätt får du en fin modern hotellkänsla.. Du kan även dra dem fram och tillbaka hur mycket du vill;) Jag har haft en del sådana uppdrag och kan fixa gardiner åt dig om du vill.

Lycka till! (ASsnygga stövlar)

/Sofia PR

Pernillaheterjag sa...

Jag tycker att det är extremt stor skillnad på skena och skena. Jag vill att gardinerna ska hänga ända upp i taget i vackra veck. Jag vill dessutom inte att det ska "hacka, eller fastna" i skarvar på skenan, utan glida friktionsfritt.

Dessvärre minns jag inte vad skenan heter, men jag har köpt min 10 meter långa skena på "Fönstret" i Lund (046-143272), där de säljer den. De vet säkert vad du menar om du ringer dem. Jag håller med anonym ovan som skriver att gardiner är en investering, som kostar. Det är som vanligt - man får vad man betalar för och det syns när man prutat på kvaliten.

Helena sa...

Hör av dig till Tyglagret i Fritsla.
Bloggen ta kontakt med kvinnan bakom aratorp.blogspot.se som jobbar med butiken. De har gjort uppdrag åt min mamma och hon blev supernöjd. De har fina tyger och massor av idéer. I butiken har de sytt upp massor fina gardiner, jag blir alltid lika "sjuk" av allt fint varje gång jag är där.

mvh

Helena

Anonym sa...

Mimou har fantastiska tyger, bl.a. voile. Finns på NK.
Tack för en inspirerande blogg!
Kram Claudia

Anonym sa...

Dela gärna med dig av de bästa tipset i ett inlägg. Jag håller precis som du på och renoverar och gör en total make over i vardagsrummen så alla tips är bra tips. Gillar ju din stil så det vore perfa ;)
Kramen!

Anonym sa...

Stoff o stil säger jag!!!( d har webshop oxå) Kolla efter tyg hos dom-supersortiment!!!Jag vet att dom hjälper t och syr också, iaf gör Malmöbutiken d, för en ganska billig peng!
Lycka till!
Mia

moa sa...

hej,mammma har nog sånna som du kanske söker fröskal kallar hon dom voile är för lätt linne lite för tungt men dessa är tunnare än linne hänger snyggt.stoff och stil har mycket tyger kolla där

Anonym sa...

Hemtex har jättefina gardiner som har linnestruktur och veckbandsmodell men är bomull, vita jättesnygga! Himla har ju snygga hissgardiner o rullgardiner! Lycka till! Kram Angela

Anonym sa...

Låt sy upp föreslår jag ,så blir det perfekt passform!
En mycket väletablerad firma i Täby, som jag kan rekommendera är Gardenia Inredningar på Stockholmsvägen.Hur mycket tyger, som helst att välja på för beställning och sömnad.
Ett billigare alternativ bomullssatäng, som ger litet styrsel, som du kanske kan sy själv. Lycka till!

Anonym sa...

Vi har låtit sy upp vita gardiner, faktiskt i linne men det var något slags "tvättat" linne så det blev lite mjukare och med ett väldigt snyggt fall! Gardinstänger har vi måttbeställt (www.oneofakind.se) och det är många som kommenterar just gardinstängerna då de kommer hem till oss! Hoppas att du hittar det du vill ha! Mvh Linda

Maria sa...

Vilken snygg inspirationsbild! De bästa och snyggaste hissgardinerna finns hos Ilva. Snyggt fall, fantastisk kvalité och lätta att tvätta. Har sådana i hela huset sedan 10 år. Kram Maria

Anonym sa...

Hej,
vi har takskenor som heter Silent Gliss- små, diskreta i taket och glidförmågan är perfekt. Köpte dem via Kinnarps i Västerås. Form & Miljö har väldigt mycket tyger och kan lämna i väg för att få dem uppsydda. Likaså Ateljé Fåtöljen tror jag..?
http://www.silentgliss.se/

Ska själv ta tag i nya tjockare gardiner att komplettera de vita lite tunnare- skapa mer hotellrumskänsla. Tipsa gärna i bloggen om du hittar något fint tyg!

//LW

Pernilla sa...

Hej Petra!
Åk in till Nk Classic Home och prata med Carina eller Dick. Det är viktigt, som flera andra skrivit, att du får proffs som gör detta om det ska bli bra. Carina är sömmerska och kommer att kunna hjälpa dig hela vägen. Hälsa från mig :-)
Kram!
Pernilla

Anonym sa...

Hej! My Window är bäst i Sverige. Vi anlitade dom för genomgång av hela huset och är såååå nöjda! De vet direkt vad du ska ha. Www.mywindow.se

Anonym sa...

Efter tusentals kronor på olika gardinstänger... har jag äntligen hittat rätt. SILENT GLISS - helt fantastisk, tänk om jag hade känt till dessa från början. Köpte hos Svenskt Tenn.

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag säger bara det stora varuhuset som börjar på I. Jag har just såna i mitt vardagsrum, vi har fönster ner till golvet och jag vill kunna dra för om man vill ha det lite privat och framförallt för solen när den är som bäst på sommaren.
Mina hänger i taket på skenor och har vekband och är lite tuna och skira men inte sladdriga.

Anna
Säg till om du vill ha en bild

Elisabeth sa...

Jeg jobber som gardindesigner, og skulle så veldig gjerne ha hjulpet deg!! Men jeg holder til i Norge, så det blir jo litt store avstander for å komme og måle opp og vise stoffprøver... Jeg leverer "full pakke", fra hjemmebesøk, råd om design, anbefaler stoffer og gardinoppheng, syr og monterer. Se gjerne min hjemmeside www.ellasinterior.no for inspirasjon :) Det finnes helt sikkert noen i ditt nærområde som tilbyr de samme tjenestene. Om du ønsker, kan jeg gjerne sende deg noen stoffprøver som jeg mener ville vært perfekte i ditt hjem!
Jeg vil anbefale deg å gå for spesialtilpassede gardiner, det gir en helt egen følelse!!
Når det gjelder gardinsystemer, anbefaler jeg mine kunder å bruke TOSO, men jeg vet ikke om de finnes i Sverige. Silent Gliss er også veldig bra!
Lykke til, og ta gjerne kontakt, det er mye jeg kan hjelpe med over telefon og nett også :)
Hilsen Elisabeth

Anonym sa...

Hej, När vi renoverade vårt hus i Skåne för några år sedan tog jag hjälp av företaget Zandvoort i Nacka (numera Sickla köpcentrum tror jag). Inte bara har dom ett fantastiskt nätverk av leverantören/produkter, dom hjälpte oss också med att få gardiner uppsydda till hela huset och tog fram förslag på olika gardinstänger. Att få hjälp av dom var klockrent!
/Marléne

studio karin sa...

Men Gud gumman, jag har jobbat på ett inlägg om gardiner som kommer imorgon :) Kanske några tips där? Vill du ha som på bilden finns bara ett alternativ; siden. De ska sys så att de hänger i marken, en duktig sömmerska fodrar även då siden är känsligt för sol och bleks och förtvinas av solljuset... Jag kan beställa tyg åt dig om du vill låta sy upp. Mitt siden kommer från Mimou, på löpmeter. Siden ska sys med rynkband el veckband. Gardinstänger finns i takmodell i budget till lyx, kirsch på Å har bra pris, Silent Gliss är det arkitekter använder i hotellmiljö. Tja, eller så köper man klara, men just siden är ganska ovanligt... Kram

studio karin sa...

.....jag gissar att textilen på gardinen på bilden är antingen en randig, matt siden eller en bomull.

Anonym sa...

Hej! Gardinskenan ser ut som IKEAS Kvartal. Tips på fina gardiner: H&M Home ljusgrå linnegardin, superfint ljusgenomsläpp! /Anna :)

Anonym sa...

Hej, jag kan varmt rekommendera Helena på KGV, har sin atelje i västerås. Hon kan både komma med ideer på gardinuppsättningar, förslag på tyger, mäta, sy och sedan montera. Jag vet att hon är mycket bokad men man kan ha tur. Lycka till

Anonym sa...

Gå till Interör på Östermalm (Riddargatan) om du vill ha superproffsigt jobb med bara de bästa tygerna.

www.villa113.bloggspot.com sa...

Gå in på mariannes.nu. Dom kan hjälpa dig!
/Maria

Anonym sa...

Jag tycker också du ska kolla Silent Gliss Wave systemet. Vi har satt upp sådana skenor både i sovrummet och vardagsrummet och är helnöjda.
Tack för en inspirerande blogg!
/J

Anonym sa...

Jag säger bara Måleributiken i Alvik (finns även i Uppsala). Har alla kända och okända märken på gardiner och för den delen tapeter också. (Nog en av de mest välsorterade i hela landet). Personalen är proffs just på tyger och tapeter ... du kan säkert fråga dem om råd och förklara vad du är ute efter... och vill du att det skall se snyggt ut så gäller det att sy upp dem hos en erfaren sömmerska, inte gå på stora varuhuset som börjar på I ....
Lycka till! Hälsning från en före detta gardin- och inredningssömmerska ...

Monica sa...

Hej!

Väldigt fina tyger har Baumann textil, vet inte vem i Västeråstrakten som säljer men inredningsföretagen i Stockholm helt säkert. Du kan också gå till tygagenturen Stiltyger i Stockholm, de har flera fina märken.
Dubbla våder och mellanfoder + vanligt foder = riktigt snyggt! Du kan vi inredningsföretagen få hjälp med sömnad.

Lycka till!

Älskar själv klassiska randiga tyger!

Sara sa...

Hej! Inser att jag kommenterar på ett inlägg från flera månader tillbaka, men chansar o frågar om du möjligtvis vet var soffbordet på bilden kommer ifrån? Om inte kanske du kommer ihåg var du hittat bilden?? Tacksam för svar :-)