tisdag 2 oktober 2012

RENSKAVSGRYTA OCH HÖSTMYS






Detta är såå gott och en rätt som min mama brukade göra när jag var liten faktiskt:)




God kväll raringar!




Här har vi ikväll ätit en jättegod middag som uppskattades av alla (framförallt Lo Lo haha, hon satt och sa mmm hela tiden och att det var en av hennes "topp 5 rätter". Inte dåligt:) och som jag ju bara måste tipsa om! Ingen nyhet utan en klassisk rätt som glöms bort här hemma ibland. Here we go:



Mängd: 4 portioner

600 g fryst renskav
en klick smör
2 vitlöksklyftor, hackade
2 ½ dl riktig grädde
1 tsk soja
1 buljongtärning (gärna kalv eller vilt)
lite Maizenamjöl
salt och vitpeppar
1 dl frysta lingon eller tranbär

Bryn renskav i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den steka med. Smula över buljongtärning och häll på grädden och red med lite lite Maizena. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med soya, salt och peppar. Strö över lingon. Servera renskavsgrytan med pressad potatis eller ris. Et volia! Enkelt och suuupergott:)





Tända ljus och fina flasklampan från House Doctor i vårt köksfönster.




Nu ska här nattas små skatter och sen blir det Svenska Hollywoodfruar!



Ha en riktigt mysig kväll!


KRAM



.


24 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Meeeen vad gott!!

Villa Sjöhaga sa...

Hej fina P!
Mysig enkel gryta. Skall testas!
Men! WHAT! Jag har också den lampan!! Har du tagit bort skärmen???!!!!
Stoor kram

LIVSGLITTER sa...

Ser sååå mums ut!

Elinor sa...

God kväll!
Ser så gott och mysigt ut. Gillar vilt och brukar göra grytan så här på hösten. Ikväll har vi ätit mangokyckling gryta. Ha det gott hälsningar Elinor i Vårgårda.

Lena - gott för själen sa...

Riktig husman. Låter gott. Ha en fin kväll.

Kram Lena

Jenny F sa...

God afton!

Gjorde den grytan idag jag me´!
Kan det vara höstluften som påkallar lite höstigare mat månne?


Tack för en underbar blogg....här hittar jag energi, tips och allmän njutning.

KRAM//Jenny

Lilleflode sa...

Hei, jeg lurte på om du ville fortelle meg hvor du har kjøpt pelsvesten fra ChillNorway? Ha en fortsatt fin tirsdag :-)

Casaneuhaus sa...

En av mina favoriter, gott:-). Kram Sarah

InnerOuterBeauty sa...

Åh den åt vi också på 70-talet! Älskade det som barn, kanske skulle testa det nu:) Tack för receptet!
Caroline

MammaElva sa...

Åh, vad mysigt och gott! Älskar lampan!!

mitt liv som jag sa...

Låter kanongott och enkelt, tack för tipset!
Ha det gott! Kram Jennifer

En blandad kompott sa...

Det är jätte gott renskavsgryta...
nu blev jag sugen att göra det nån dag...
kramar

Design for and at sa...

Vilken fin blogg & mkt fin lampa : )

Anna sa...

Mums!! Måste göras imorrn :)

Tack för enkelt mattips!

A

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Åh vad det lät gott! Har aldrig ätit renskav så kanske dags nu!?! :-)

Ha en fin dag!!

Johanna sa...

Åh vad kul att du la upp ett recept med just renskav! Något jag aldrig handlar men som igår, bara hamnade i min korg

Anonym sa...

Måste prövas:)!, bara man hittar bra renkött! Mysigt då man e samlade alla på middagen å kvällen:)! En bra dag till Er! Kram jecka finland.

Överkalixtösen sa...

Jag brukar göra skav på älg också. Byt ut renskaven mot älgskav och istället för vitlök så kryddar du med grönpeppar istället och fräser i lite blandad svamp. Super gott till pasta!

Anna sa...

Åh, så gott!

Lifestyle By Lena sa...

Guuuud så gott det låter, måste provas!
Kram

Jenny - Hugos mamma sa...

Hejsan!
Jag bara älskar ditt hem.
Tänkte kolla om det är okej med dig att jag lånar några bilder utav ditt hem i ett inlägg i min blogg, skriver givetvis vart dom kommer ifrån!?:)
Ha det fint!

Sara sa...

Låter ju bara helt fantastiskt gott! Ska definitivt provas i veckan med lite stekt potatis. Mums :-)

Anonym sa...

vart har du hittat den snygga flasklampan?? Vill ha!!!

Anonym sa...

Lägg i kantareller så lyfter du renskavsgrytan ett snäpp till. Håller helt med dig att det är perfekt höstmat. Renskar hittar man i frysdisken för er som inte vet. Ha en toppen dag.