torsdag 11 oktober 2012

TORSDAG = PANNKAKSDAG

.
.
.

.
Som ni ser har vi haft pannkaksfeast här nyss (eller plättvarianten:) till skatternas lycka. De äälskar verkligen plättar (eller "minpannkakor och vilka barn gör inte det";) Måste också visa mitt fynd från Cervera: små gråblå Le Creuset till typ halva priset. Valde mellan svarta, vita och gråblå och det blev de blå och de är såå fina tycker jag. Helt perfekta att göra små portionsgratänger i tex (måste bara köpa några fler känner jag:) Dagens: blus Hunky Dory, jeans Circle of Trust och linne Day.





Todeloooo!




Här har vi ikväll bokat resa och det ska bli såå härligt med nästan tre veckors solsemester på andra sidan jordklotet. Dock så blir det inte förrän om flera månader men ändå, en skön resa att se fram emot är alltid mysigt :) Nu ska vi slänga oss framför Halv åtta hos mig här och mumsa fruktsallad!





Ha en skön torsdagskväll snyggingar så ses vi imorgon!




KRAM








31 kommentarer:

Fru Sederblad sa...

Pannkakor. Man måste bara älska pannkakor. Och plättar. Med morsans hemmalagade sylt och nyvispad grädde.

Att vara någons fru sa...

Ja man måste älska pannkakor. Eller plättar helst. Men bär....

Lena - gott för själen sa...

Men åh vad härligt med solsemester att se fram emot!

Och förresten, älskar pannkakor! Gick upp 18 kg när jag väntade första p g a att jag levde på pannkakor :-)

Kram Lena

Sara sa...

Åh vart ska ni åka??

Bromans Bravader sa...

Samma här... pannkakor på torsdagar alltså!
Kram Jannike

House number 11 sa...

Mys på hög nivå!
Vi har sjukstuga hemma, men vi mös på plättar i morse!
Var ifrån kommer den finfina ljuslyktan som ni har i fönstret?
Kram Jenny

Anonym sa...

Åh, plättar! Jag måste köpa ett plättjärn! Tack för tipset.

Jättefina och mysiga små grytor. Såg några på stadens COOP och funderade en liten stund på dem. Mysiga att server gino ur också.

Mysigt med resa! Hoppas att vi också får följa med :0) och i s f; Vart ska vi?

Kramar om fina P!
/Isabelle

Anonym sa...

Fina små grytor:)! Själv har jag vita med svart lock:)! Ojoj tre veckors semester, inte illa:)!! Hoppas vi får vara med på en liten del;)! Kram jecka finland

mig&mitthem sa...

Kul att få hälsa på i ditt kök...har själv beställt ett nytt idag( sååå spännande) Ja,plättar är mumsigt helt enkelt. Önskar dig en härlig hösthelg....krams m

Fröknarnas sa...

Jättefin färg på minigrytorna! Här hemma brukar vi använda dem till förrätter och små soppor.
Härligt med resa, man kan behöva något att se fram emot i höstmörkret!

Anonym sa...

Hej! Kul att se en lite "större" bild på köket!! Fint!!! Superfina var dem, le creuset!!! Tack för tipset, men jag hittade inte dem på rea när jag gick in på deras hemsida..... Mkt tacksam om du har mer info om tex pris och om du köpte online el var!!!?? tack o kram Lisa S i H-viken

Iris // Alla dagars kaos sa...

Ursnygg bild på dig! (pannkakor, skatter och le creuset är också tjusiga då, men mest biden på dig!) :)

kram /iris

Browneyedgirl sa...

Tjohoo fredagsmorgonen är räddad =) Vilken mysig blogg, älskar den. Ska kika mer nu. Mysigt och gott med pannkakor. Och hur snygg är inte du =) Jättefin ju! Kram och ha en super fin fredag

Camilla Berntsen sa...

Hej!

Skulle bli så överlycklig om du svarade på frågan jag ställt några gånger. Tänker du på hur sakerna du shoppar har producerats? Tjatar inte dina barn på dig att du ska tänka på miljön? Vad har du för tankar och reflektioner kring detta?
Varma hälsningar
Camilla

Paula sa...

Hej Petra,
alskar din blogg! Undrar om du skulle kunna visa nagra bilder pa din sons rum? Jag har tre killar och letar efter inspiration till deras rum... Tack!

Kram,
Paula
www.a-little-glitter.blogspot.com

Philia sa...

Camilla - Svar på din fråga: Ja & Nej. Jag shoppar nog inte mer än någon annan, jag kanske bara shoppar på lita andra ställen och kanske ev lite dyrare och ofta så är det också så att det är märken som miljöcertifierade. Köper också helst ekologiska produkter. Är uppvuxen på landet på en gård och har det lite i "blodet" så tex närodlat och fina råvaror som inte skeppats över halva jordklotet är något jag verkligen föredrar. Vi i familjen går så gott som aldrig och "helgshoppar" på stora köpcentrum som kanske så många andra gör (de är ju proppfulla varje helg!). Att köpa kvalité när det gäller barnkläder är något jag verkligen tänker på, så att de ska hålla och inte gå sönder direkt vid lek och som är gjorda av naturliga material som tex bomull och ylle. Att handla 6-8 hösttröjor från ex Hunky är ju inte sämre för miljön än att handla lika många på KappAhl eller HM och jag anser inteheller att det är "fel att handla". Hela vårt samhälle bygger just på att det konsumeras och ju mer vi i Sverige gör detta, och då från Svenska märken och butiker (vilket jag oftast gör, jag höjer verkligen småföretagande och tycker om att uppmärksamam dessa) desto bättre går det för våra företag och desto mer pengar får staten att använda till omsorg och skola och miljö osv osv. Det är min reflektion.

KRAM

Anonym sa...

HAr du blekt tänderna? har du gjort det hos tandläkare isf? eller har du någon hemmablekning att rekommendera?

Sen din hårfärg ser så olika ut på varje kort. ett du tog ute som du själv nämnde vid namn rödluva, så såg det jätterött ut nu ser det mer ljusbrunt ut?! har du färgat det och sen färgat tillbaka?! eller ser det så olika ut vid olika ljus?

/Camilla

Anonym sa...

Raraste Petra! Nu tror jag att jag är dum, men jag hittar verkligen ingen ram på internet passande min Bombay poster. Vill du minnas var du beställde din ifrån? Hade varit otroligt gulligt av dig om jag fick din hjälp här! :O Tack för en fin blogg :) Kram Linda

Anonym sa...

Hej härliga Petra,
Hösten är verkligen min favorittid... ljuvligt underbar med hög klar luft och krispig natur och jag bara älskar vara ute på dagarna och inne på kvällarna, lyssna på härlig musik, sippa vin och laga mat med mina älsklingar....

MEN jag skulle verkligen behöva tips på goda rätter att laga, gärna förrätt/varmrätt/dessert tips och inte svårlagade komplicerade rätter med konstiga kryddor som barnen inte gillar, utan favoriträtter, enkla, goda och mumsiga, som passar såväl fest som enklare lunch... känner att jag kört fast och det blir mest samma gamla vanliga helg efter helg...

Vad tror du om att vi (du o vi läsare) delar med oss av lite FAVORITRECEPT på älskade goda rätter?

Tror fler än jag står och kliar sig i huvudet inför helginhandlingen, så det hade varit perfekt att få dela lite tips med varandra?

Med önskan om en underbar helg!
Kramar Nena

Elin - AgnesAmelia sa...

Jag bara älskade plättar när jag var liten (och nu med...)

/Elin

Anonym sa...

Jag vill också gärna veta var den vackra lyktan i dett fönster kommer ifrån! =) Önskar dig en trevlig helg och Kram!

Anonym sa...

Jag tycker om din blogg o finner den oerhört underhållande! Men du måste väl förstå att du shoppar vansinnigt mkt mer än en genomsnittsperson? Jag skulle tippa på att du shoppar i genomsnitt 10 000 - 30 000 kr i månaden. Jag shoppar oxå lite mer o dyrare än en del (men inte i din liga på långa vägar) och kan tycka att det känns fel att jag gör det. Jag VET att det inte är bra för vår planet, och att vårt samhälle är uppbyggt på konsumtion, och ursäkta det pga det är ju inte vettigt heller. Kanske kan man som en som konsumerar MKT erkänna, att nä, det är inte vettigt, men jag gör det ändå. För att jag KAN!

(Jag vet ingen annan som bytt nästan allt på en gång isitt hem, soffor, mattor, kuddar, lampor, det är dessvärre inte riktigt vettigt, men kul som underhållning, får jag erkänna!)

Philia sa...

Anonym - Vad jag skrev och vad jag menade var att jag nog inte shoppa fler v a r o r än andra och det var det kommentaren handlade om. Inte vad olika saker kostar i sig, det hör inte hit när det gäller miljötänk etc. Vad var och en lägger sina pengar på är ju precis upp till var och en. En del kanske lägger pengar på resor en annan på bilar en tredje på kläder etc och pengar konsumeras upp på vår planet så är det bara. Att tänka på om det är vettigt eller inte kan man absolut göra ibland men detta är ingen samhällskritisk blogg utan en blogg som till stor del handlar om shopping. Och alla delar måste ju få finnas på nätet inte sant? Sen så har jag inte bytt nästan allt här hemma, jag har bytt en del och målat och fixat och sålt på bloppis (obs - inte slängt på tippen;) för att jag har möjligheten och intresset och också för att jag har en av Sveriges största inredningsbloggar som vill underhålla:)

KRAM

Sandras Värld sa...

Åh så underbart med pannkakor! & ännu mer underbart med en stundande resa. Vi ska också boka, ska bara hitta ett himla bra pris ;) hihi! KRAM

Anonym sa...

Jeg er ofte innom bloggen din og titter. Du er flink til å ta fine bilder.
Jeg har lagt merke til ditt store forbruk og synes det er greit at denne problemstillingen blir tatt opp til diskusjon. Jeg vet at du har en blogg for skape inspirasjon, men du kanskje inviterer til at all lykke ligger i å kjøpe nye ting hele tiden. Det er greit at landets økomomi avhenger av vår handel, men samtidig har vi også et forbruk som tilsvarer 5 hele jordkloder! Det er jo nettopp forbruket vårt vi er nødt til å gjøre noe med. Trenger man nye ting hele tiden for å ha glede i hverdagen? Dette er svært vanskelig å endre på, derfor er det også veldig inspirerende å lese interiørblogger som fokuserer litt på gjenbruk.
Ellers er det hyggelig at du skal på ferie, men det er kanskje frekt å spørre hvordan du klarer å ta barna ut av skolen i 3 uker? Jeg er lærer så jeg kjenner problemet.

Malena

Anonym sa...

har råd men förstår inte detta sjuka behov av förnyelse och shopping heeela tiden. Välj rätt så kan du ha samma saker iaf några månader;) Hade mer sug efter nytt o dyrt förr när jag inte hade råd, nu när jag kan handla ganska obegränsat (lycky me;) så känner jag att, Neeej, varför shoppashoppashoppa. But, that´s me;)

Anonym sa...

For alle som har forsøkt å blogge innredning eller livsstil så innser man ganske fort at man må shoppe en del for å ha noe å skrive om. Når man driver bloggen som et foretak så får man også bra priser og rabatter fordi da vet leverandøren at varen blir omtalt, dette er business. Omtrent som når et magasin skriver om nye saker og møbler. En innredningsblogg for meg er som en helt gratis innredningstidning, men med et pesronlig preg. At vi lever i et overflodssamhelle er jo klart for alle og der sitter en hver nordmann/svensk med dårlig samvittighet hvis vi skal sammenligne med de aller fattigste.
Våre land er bygget opp rundt det at vi arbeider og tjener penger og spenderar penger. Under finanskrisens start i 2008 så vi hva som hendte når alle kuttet ned på sitt konsum, til og med Norge stoppet opp og arbeidsledigheten gikk opp med rakettfart.....
Det beste vi kan gjøre for fattige er å engasjere oss. Det samme gjelder i forhold til frihet og demokrati. Minner om TV aksjonen i Norge der pengene går til Amnesty denne gang! Og la Petra ha sin blogg i fred:-)

Anonym sa...

Hej!tycker din blogg är ett så härligt brake att titta in och läsa om. Reagerar dock på alla dessa synpunkter som oftast ifråga sätter din blogg. Vi har ett val, varför vara inne och titta på din blogg om man bara retar ihjäl sig på den.... Fortsätt i samma anda och för er som tycker det är så förfärligt är det bara att inse att livet kommer aldrig bli rättvist. så kära Petra shoppa på och njut av ditt liv och tack för att du delar med dig. Med vänlig hälsning, Madeleine

Anonym sa...

Hej!tycker din blogg är ett så härligt brake att titta in och läsa om. Reagerar dock på alla dessa synpunkter som oftast ifråga sätter din blogg. Vi har ett val, varför vara inne och titta på din blogg om man bara retar ihjäl sig på den.... Fortsätt i samma anda och för er som tycker det är så förfärligt är det bara att inse att livet kommer aldrig bli rättvist. så kära Petra shoppa på och njut av ditt liv och tack för att du delar med dig. Med vänlig hälsning, Madeleine

Anonym sa...

Tack för ditt svar! Tycker nog denna blogg handlar till ca 99% om shopping, och nej, vad sakerna kostar spelar eg ingen roll. Men hur många handlar tex 10 kuddar på en vecka?

Jag menar inte att klaga, för det är som sagt oerhört underhållande, MEN känn inte att du måste shoppa för att underhålla oss, vi klarar oss ändå! ;)

Linn sa...

Åh älskar ditt köksbord! Letar efter precis ett sånt, bara måste få veta vart du fått tag på det :)