torsdag 11 oktober 2012

VARDAGSMAMA & HOTTIE MAMA & MORGONKAOS

.
.




.
Nytagen höstbild på favoriten Sarah Jessica Parker i NY med sin uuursöta lilla son James Wilkie. En vardagsmamma på väg till skolan med barnen och ungefär samma stil har jag när jag lämnar skatterna tidigt (dvs jeans + stor tjock gosig kofta och gärna solisar framför trööötta osminkade ögon. Dock bor vi ju i Sverige så det är andra skor på fötterna som gäller denna årstid:)







Puuuh,



Småstressig morgon i Småstaden idag! Ibland är ju mornar hur softa som helst och allt flyter på och ibland är det ju nästan kaos innan allt är fix och klart! Det är lappar som ska skrivas under och matsäck som ska ordnas och oj, där var läxboken kvar hos pappa och vaaar är min ena vante!!!:S  Någon som känner igen sig? Jag ska erkänna (och detta vet ju aaalla mina nära och kära:) att nej, jag är nog inte den mest strukturerade mamman som finns och ja, jag är nog världens största tidsoptimist. Så yes, jag får helt enkelt skylla mycket på mig själv när det blir "Circus Philia" på morgonen:)







Sarah samma vecka, även nu i blått, men med liite mer "glamorama"! SJP är alltid så smashing så klockorna stannar när hon är på fest och premiärer och jag älskar verkligen hennes hår. Och den enkla blå klänningen - wow så snyggt (som btw faktiskt påminner liite om  soffkudden i köket inte sant?:)




Sen blir det vardag igen veckan därpå och iväg med vagn och smått till lekparken i neutrala färger (för er som ev inte vet så har skådespelerskan 3 barn)




och ännu mer gala för trebarnsmamman! Jag dör en så vacker klänning och helt utsökt styling med allt. Riktig härlig SJP-style:)





Nej, nu ska jag hoppa in i badevarelset här och snygga till mig för det hann jag alltså inte med denna torsdagsmorgon:S Det blev såå stressigt att det nästan blev lämning med mig i pyjamasbyxor. Yes, tidsoptimist var det!




Ha en skön start på dagen vänner!




KRAM






35 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar SJP i SATC, särskilt i de första säsongerna när bara hennes hår bara var to die for...lockigt lagom långt med slingor...för att inte tala om hennes outfits som bara var sååå übercoola...

Att hon sen blev vald till världens mest OSEXIGASTE kvinna för några år sen kan jag som kvinna verkligen INTE förstå....
tycker hon är fantastisk, men min man tycker att hon har något som män inte gillar och han kan inte sätta fingret på vad det är... visst är det konstigt?!?

Män och kvinnor attraheras av olika saker så är det ju bara och många gånger klär vi oss kvinnor för att imponera på andra kvinnor, snarare än på män, för de tycker ju oftast att vi är finast i det enklaste, som vitt linne och slitna jeans...

JAG älskar i alla fall SJP och hennes outfits och hennes hår och att hon är närmre 50 och ändå lyckas se så smashing ut!!
Den blåa klänningen var amazing! :)

Kramar Anna

Anonym sa...

Jissez vilka långa armar människan har!!! Och seniga. Jag brukar kalla de "knarkararmar" ;) Ådriga fötter också. Nja, om vi nu ska lägga all fokus på utseende,som du gjort i detta inlägg, så är hon ingen favvo.

Maria i Lilla villa vita sa...

Jag önskar dig en härlig dag, kära du!
Visst känner jag igen mig, men så är det nog för de flesta av oss med barn som ska iväg på morgnarna!

Nu fångar vi dagen!

Kram Maria

Att vara någons fru sa...

Jag vill inte ens tänka på hur det ska bli sen när man ska lämna på dagis ha ha... Phu.

Philia sa...

Anna - Eller hur! Smashing:)

Anonym - Alla har olika smak så är det ju. Vill dock bara påminna dig om att SJP är 47 år och när man, som vi alla, blir äldre så syns senor och ådror och både det ena och det andra på händer och fötter och armar. Det betyder inte att man ser ut som "knarkare." Det är naturligt och som sagt; Ingen kommer undan detta. Inte du anonym heller:)

KRAM

P

howshemakesit sa...

Oh yes, she's gorgeous!! And cso classy!

Anonym sa...

Hvem vil ikke se slik ut når man blir 47 år??? Sukk.... Hun er fantastisk fin!! Litt gutteklærinspirasjon snart?? :)Hvilke klær kjøper du til sønnen din? Ha en strålende dag!! KLem Siv

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Åh... den sista klänningen var såå vacker!
Kram
Helena

Anonym sa...

Det kan ju hjälpa med en bön till högre makter om nya krafter inför morgonritualen... bedevarelset blir ganska skojigt på norska (som då blir bönerum på svenska)!!!
Från en som har sina lämningar avklarade. Puh.

Anonym sa...

Hej !

Sååå snygg så det är inte klokt! Och så himla bra sagt av dig Petra! Jösses jämt ska det klagas och fokuseras på det som inte är för nån där ute mindre vackert, varför inte bara se det vackra och låta det andra vara :D Hur som haver alla ska vi den vägen vandra ;)

Mallan brallan!

Anonym sa...

Hej, tur att du slipper lämna dina barn h 6.30 eller 7 som många mammor eller pappor gör, det kan jag tycka är stressigt och sen köra direkt till sitt jobb- och du hoppar i badvarelset istället.Hoppas du får en bra dag och njut av ditt liv Mvh Lena

Linda sa...

Ha, ha! Ja, gud så man ser ut ibland när man lämnar. Jag sa till en av fröknarna att de föräldrar som inte vet att jag sitter hemma och pluggar måste tro att jag har psykiska problem eller något. ;) Ena dagen kommer jag helt osminkad med sunkigt hår och om jag någon dag ska någonstans direkt efter lämning så är man välsminkad och fin i håret. Har man ett jobb och gå till varje morgon så brukar man ju oftast vara fixad varje dag. :)

Såg Camilla Läckberg, hon lämnade i Converse och one piece men där har gränsen nåtts för mig för längesedan. Ingen one piece i mitt hus. :)

Ha en bra dag!
/Linda

Anonym sa...

Jag minns den första filmen jag såg med SJP. "Girls just wanna have fun". Helt sanslöst, hon blir ju som sagt snyggare för varje dag:) Detta påminner en om att man kanske ska bööörja tänka lite på sig själv;) Är också tidsoptimist fast i annan bemärkelse;) Jag har inte tänkt på att man kanske kan ta inspiration när det gäller inredning kontra kläder:) vilken toppenidé! Tack för tipset! Ha en urtjusig dag! Kram Sophia

Anonym sa...

Synes hun er flott - og mye søtere i virkeligheten enn på bilder - det har vel med utstråling å gjøre :)
Det er så lenge siden jeg hadde travle morgener med barn som skulle kjøres til skole osv. at jeg nesten har glemt hvor stressende det var.
Egentlig er det litt vemodig å tenke på at tiden går så fort, så i dag savner jeg nesten den tiden litt :)
Ta vare på dagen - og ha en strålende uke!
Lise på 52

Sofia sa...

Hej,

Vill bara ge mig till känna då jag läst din blogg ett tag, känns så konstigt att jag aldrih kommenterat.

Det är jättekul att se alla inredningsbilder, det ger mycker idéer.

Tack för en bra blogg.

Kram Sofia (i gannstaden)

Anonym sa...

Till er som kommenterat Sarah så tror jag att hon har en sjukdom som gör att hennes händer åldras i förtid, så kanske hennes fötter också..? Jag tycker att hon är en vacker kvinna i sina bästa år! Dock skulle jag vara lite för blygsam att dra några likheter mellan mig o en A-klass kändis ;D Have a nice dag! /L

Anonym sa...

Tack för dagens gapskratt när jag ser framför mig ett gäng 40-plus mammor stå där på skolgården i mörka solglasögon helt övertygade om att alla bryr sig jättemycket om hur just dom ser ut denna mörka oktobermorgon!

Sofia

CONCEPT by JESSICA sa...

Det kan verkligen vara hur soft som helst eller kaos. Just nu har liten kommit på att hon kan välja kläder själv... så igår var det en riktig kamp om att det var fel byxor, så jag hann precis på minuten iväg till jobbet.
Ha fina dagen
Kram

Anonym sa...

eller hur, vem bryr sig om det?:))) Focus där på dagis & skolgård är barn & jobb, inte vad andra tycker om mitt utseende, var solglasögonen ett skämt..?

Lina sa...

Men grejen men SJP är ju att hon ser sjukligt smal ut och det är säkert något hon jobbar hårt för att vara. Jag tycker INTE att hon ser frisk ut, hon ser ju så himla benig ut, precis som Madonna. Fattar inte hur ni kan se henne som en förebild?

Anonym sa...

Man kanske har fler "förebilder" än SJP. Eller snarare "inspiratörer". Tur vi har dem:) Sophia

Anonym sa...

Jaha du Sophia, på vilket sätt är SJP en "inspiratör"? I don't get it! Eller är det bara yta som inspirerar? /Cilla

Anonym sa...

SJP tränar säkert en hel del, vilket oxå gör ådror mer utåtbuktande. Samt att det är nog genetik till viss del. Hon är vacker med utstrålning iaf! Och det är alltid roligt med lite "äldre" kvinnor som håller sig så snygga! 40+ jag med, och tycker nästan jag ser snyggare o fräschare ut än förr (om jag får säga det själv ;)

Stressiga mornar har man när man ska göra sig själv OCH barnen klara en morgon, sitta i pendeltrafiken o hinna till jobbet till 7:20! Jag är dock ledig en dag i veckan, men hinner tyvärr inte lägga mig i badkaret när jag lämnat i skolan ändå, för då måste man röja upp efter veckan som gått!

Tid är vad man önskar sig mest...

/M

ETT FRIDFULLT HEM sa...

Jamen visst känner man igen sig. Och även om man tror att man fixat allt kvällen innan så är det ändå saker som dyker upp där i morgonstressen:-)

Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Cilla: Vet inte riktigt vad du menar med yta? Sophia

En blandad kompott sa...

Ja,hon är vacker oavsett...
Kramar

Anonym sa...

Sophia: Jag är snart 40 och det som inspirerar mig är smarta,engagerade kvinnor som tex. politiker eller journalister som försöker påverka eller förändra saker. Dilsa Demirbag tex. SJP är kanske både smart och engagerad, det har jag ingen aning om. MEN det här inlägget handlade ju om hennes kläder och utseende?!! Yta kallat jag det :) /Cilla

Philia sa...



L - Nej jag jämför mig inte med någon kändis eller med SJP alls utan jag skrev att jag hade liknande kläder på morgonen...

Och man kan tycka att SJP är ursnygg fast hon är smal och kanske toktränar och nej jag tycker inte allas hon ser sjuk ut. Det finns ju de som är så smala "av sig själva" och vi vet ju inte alls hur det är med den saken eller hur? Och nej det är inget skämt att ha solglasögon om solen skiner och man känner sig trött och är osminkad. Det är ju perfekt tycker jag! Har inget med ålder alls att göra och jag ser inte att det är superkomiskt med kvinnor med solisar bara för att de är mammor och det är på morgonen och de är 40.


KRAM

Anonym sa...

Jag förstår att du inte ser det komiska i situationen, det gör jag verkligen!

Sofia

Anonym sa...

Petra, inspireras du bara av utseende? Varför lyfter du bara fram hur snygga du tycker kvinnor är (Lena Ph, Demi Moore, SJP)? Om vi kvinnor fokuserar på yta kommer vi ju aldrig komma i kapp män vad gäller löner osv. Vi är väl smartare än så :(?
/Cilla

Anonym sa...

Jag tycker hon ser alldeles förstörd ut på ögonen. Men klänningen var fin :) på sista bilden.

Philia sa...

Cilla - Så klart jag inte gör. Jag, precis som de flesta andra, inspireras av massor olika saker och mängder av olika människor. Men nu är det ju så att jag driver en stor feelgood/lifestyleblogg som till stor del handlar om inredning mode och yta och därför är inläggen skrivna därefetr. Det ena behöver inte utesluta det andra och HofP speglar bara en del av det som är jag.Vissa fokuserar mest på ytan och andra bara på det inre och det måste finnas plats för både och. Att nonchaelera tusentals kvinnors intresse för just det yttre gör väl inte oss smartare? Och vad det gäller löner så tjänar just kvinnliga bloggare såå mycket bättre än den manliga motsvarigheten. Vi är störst på blogghimlen och ingen man styr tjejerna här. Vi är våra egna och det inspirerar mig massor. Go girls!

KRAM

Pernilla sa...

Bra svar där Petra :-)
Have a lovely evenenig!
/pernilla

Anonym sa...

Petra, tack för ditt svar! Tror säkert att du är en smart tjej, annars hade du aldrig lyckats så bra med din blogg :-). Och jag tycker det är skitbra att tjejer lyckas så bra på blogghimlen!!!Fast jag köper inte att feelgood = yta. För mig är feelgood = humor men smaken är som baken!
/Cilla

Philia sa...

Cilla - Tack för din återkoppling! Feelgood är olika för olika personer och för vissa kan det vara något så enkelt som att känna sig fin. Kanske en ny härlig jacka gör att man känner sig "good" eller att bara byta hårfärg eller att dofta på ett favvoljus eller att krypa ner i rena krispiga lakan på kvällen eller bo på romantiskt hotell en helg med sin man eller att ha fredasmys med sina älsklingar eller att lyssna på skön musik eller äta smaskiga skaldjur eller se gamla svart-vita filmer osv osv eller som du tycker; humor,. Listan kan ju göras oändlig:) Man ska bara inte föringa andras behov och önskemål om vad som får dem att "feel good" tycker jag. Alla är vi som sagt just olika.

KRAM