onsdag 19 december 2012

FOKUS PÅ BLUSEN & PÅ LITE ANNAT

.
.
.

Hrrrm:) Ja jag bjuder på den minen också (baaara för att roa er kära bloggisar så varsågoda:)Men det är "fokus" på finfina blusen och det är ju den jag vill visa! En favorit i garderoben från Baum undt Pferdgarten Kotyr.





Bonsoir!




Ääääntligen så sitter jag i soffan med stort glas kall julmust och kan kika in till er raringar! Som jag längat!:)

Ikväll så har jag fixat julmat och gjort både köttbullar (eget recept och på två kilo! Pjuh;) och revbenssjäll (Per Morbergs recept , enkelt och gott, men jag kokade mina först) så nu har vi liite mat till julafton iaf! Ska fortsätta med julmaten i helgen och baka och fixa. Imorgon och på fredag ska jag till Stockholm hela långa dagarna och jobba (men jag hoppas kunna hinna kika in till några av favvobutikerna för lite julklappar:)

Sen så vill jag bara återigen påpeka till er som inte förstår detta med min verksamhet: Ja jag jobbar och jag tjänar "egna pengar" och är ingen "lyxhustru" (vilket det absolut inte är något fel på att vara heller!). Jag driver eget företag och jag frilansar och jag har valt att inte skriva om mina uppdrag i detalj bara för att det just är så otroligt många människor som har åsikter om ALLT ändå. Som mitt utseende, min vikt, barnens utseende, min smak, mitt hem, min stil, våra val när det gäller semester och hälsa och mat och dryck och julkort och ja gud vet allt. Många bloggar älskar att skriva vad de jobbar med och få positiv feedback runt detta men jag (och kanske Engla) är de bloggerskor som nog får mest kritik för ALLT utan att själva rikta kritik åt något håll överhuvudtaget (och yes jag har åsikter jag också). Vi retar visst vissa genom att bara vara oss själva, fast vi inte vill någon något illa alls. Och jag har vant mig och vet att det är en del av mitt bloggande och brukar inte ta åt mig (fast det är klart man blir ledsen ibland) Så reta inte upp er över detta snälla ni utan acceptera att jag jobbar, tjänar pengar och har det bra utan att redovisa allt här på Hofp. Det är absolut inget problem för mig och det borde inte vara det för någon annan heller.




Önskar er en finfin kväll!



KRAM





64 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Klart du jobbar! En helvetes massa. Och om du inte hade jobbat hade det varit okej det också. Alla väljer vad de vill göra, inget att hetsa upp sig kring.

Det är bättre att bara vara snälla mot varann. Och kramas. Det känns bättre i magen så.

Anonym sa...

keep doing, whatever you are doin snalla du :-)

Sara sa...

Jag säger bara: Go girl!!!

Anonym sa...

Din blogg är jättefin! Du är modig som vågar dela så mycket av ditt liv. God jul till dig och din familj!

Iris // Alla dagars kaos sa...

Heja dig! Hoppas du hinner med shopping i stockholm :)

Kram /iris

Johanna sa...

Ha, ha jag skulle inte ha nåt emot att vara lyxhustru! Tänk om maken tjänade så mycket att jag kunde vara hemma med ungar och hundar, det vore nåt det :). Suuuupertråkigt att du med jämna mellanrum behöver göra inlägg där du "försvarar" ditt sätt att vara/leva!

Det är klart att jag ibland också blir lite avis när jag kikar på din blogg och ser allt roligt du gör, hur fint du bor när man själv ibland har ont om pengar och huset är i kaos, men det är ju knappast ditt problem!

Näe jag tror att de flesta av oss gillar din blogg precis som den är!!!!

Tess sa...

Hmm vad förvånad jag blev! Mig har du inte retat upp en enda gång. Känns nästan som att jag vill läsa tidigare kommentarer för att fatta, men jag skiter i det!

Tyvärr är det en jäkla massa avundsjuk, speciellt bland kvinnor.
Men skit i det! Du är stark o jädrigt bra! Så det så.

Nina sa...

Inget fel på den minen, du är så snygg även om du så skulle haft en bad hair day..du är en skönhet helt enkelt.

Unknown sa...

Klart att du jobbar!

På med vaxduken och låt de överflödiga kommentarena rinna av dig

Må så gott, Va rädd om er och God jul
KRAM

Anonym sa...

Klart att du jobbar, det förstår man ju! Fast din blogg påminner inte alls om Englas, ser inte att hon får påhopp? Hon däremot öppnar ju upp síg mycket till sina läsare, och visar mycket svaghet, det gör henne ödmjuk på ngt sätt, tycker jag!

Men alla bloggar ju på de sätt som passar dom, och beror ju givetvis på personlighet. Helt naturligt!

Kämpa på Petra!!

Kram/ Maja

Anonym sa...

Hoppas verkligen att du kan fortsätta att skriva som du gör.det finns så många som tycker en massa utan att förstå att man kan välja att inte läsa bloggen, väldigt enkelt:) fortsätt och va stolt över ditt arbete. God jul Med vänlig hälsning, madeleine

Anonym sa...

Jag skickar en "like" på Att vara någons fru´s kommentar.

sofia PR sa...


Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb med denna blogg och säkert med allt annat du jobbar med också;) Jag håller med ovanstående kommentar, mer kärlek i denna värld och hurra för alla som bjuder så mycket på sig själva som du Petra!

Du är en goding:)

Trevlig kväll och snygg blus där/Sofia

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Ja, jag säger som Emma ....det känns bättre i magen om man är snäll...
måste bli sååå otroligt trist att gå och lägga tid på att vara bitter över andras liv.

KRAM FINA PETRA!

Pernilla

Malenamis mamma sa...

Alldeles rätt :)

Anonym sa...

Men snälla, snälla om du har silikon i läpparna så sluta för guds skull..

Mikaela sa...

Hej.

Jag öppnar alltid din blogg först just av den orsaken att TROTS att allt är så vackert att se på på din blogg och det finns mycket nytt och lyx så är du en så helt igenom äkta människa.

Fortsätt bara på samma sätt.

Kram

Anonym sa...

Hoppas du och din familj får en lugn och skön jul! Jag tycker du har en toppenbra blogg. Strunta i alla tråkmånsar som gnäller.
Många kramar från Majsan

Helene sa...

Tjoho, bra där! Kram H

Linda sa...

Svenska avundsjukan..... du är snygg, du har pengar, du har friska fina barn, du har "ALLT"! Tro sjutton att vi måste reta oss på de!!!!! (obs ironi)Nä du... strunt i den svenska avundsjukan å va som du är. Ge oss inspiration till våra egna ideer! Tack för en underbar blogg. God jul och gott nytt år!

Lise-Lott sa...

Äsch, jag tycker du är skitbra. Precis som du är!

Anonym sa...

Mobbing på vuxen nivå är bara så tråkigt. Önskar att de som måste skriva elakheter, kan ta lärdom från ungdomarna i Göteborg.........
Det bästa är att man inte på något sätt, behöver följa det bloggar som man ogillar......

Anonym sa...

Strunta i alla knäppa kommentarer. Du jobbar, du fixar och du driver en massa projekt och en helt otroligt bra blogg. Glöm aldrig det.

God jul Petra!

//Pernilla

Anonym sa...

Håhåjajjaaa har du inte fått säga detta 15 ggr tidigare? Dessa avundsjuka människor där ute...
Suck, jag gillar dig i alla fall tokmycket :) God Jul! Kram Jenny

Anna J sa...

Herregud varför ska folk va så elaka?? Håller med ovanstående, ren avundsjuka och inget att lyssna på. Elaka människor och energi tjuvar ska man hålla låååångt borta från sig själv och sin familj. Jag förstår inte att dem orkar, det måste ju vara jobbigt och gå runt och va elak och bitter hela dagarna. Det är synd om dem, de är de som förlorar på det i längden.. de blir bara ännu mer missundsamma och bittra. Sura/bittra/elaka människor lyser inte solen på. De får helt enkelt tillbaka sin egen medicin! Mer kärlek och lycka åt folket!!!

Jag klickar också upp din blogg först, varje dag.. för den är helt fantastisk och underbar, och vacker! & det är du och din familj också!! Fortsätt som du gör!

Stor varm kram fina philia!

Anonym sa...

HIS BLOG is PUBLIC, THAT SHE PUTS ON SHOW, SO WHO CAN SEE COMMENT AND EXPRESS YOUR OPINION. <IF YOU DO NOT AGREE TO MAKE THE CRITICAL accessible ONLY WHO WRITES THE COMPLIMENTS. THEN YOU REALLY WORKS is OWN AND LAUGH IS NOT A HOUSEWIFE LUXURY BUT A frustrated housewife ... RATHER USE LESS Botox: HIS FACE MASK HORROR resembles ... MERRY CHRISTMAS AND Bonsoir NOT BON SOIR

Anonym sa...

Du har en jättefin och inspirerande blogg men jag tycker det är synd att du kommentargranskar.

Anna J 2

Anna-Panna sa...

Om du nu är en rich lady - jamen har det himla gott ställt helt enkelt.....så har du iaf ett hjärta av guld - det är skillnaden som gör att man bara gillar dig hur "tät" du än må vara (o varför alla människor m pengar ogillas...?) Sen hur du väljer att berätta om ditt liv, ja men det får vi ju ta....Jag menar, vi får ju ta väldans mycket del av dig o de dina, egentligen, om man tänker efter.

Nåja. Suck åt alla bittra avundsjuka människor. De lär ju helt enkelt inte må så bra egentligen.

Keep up the good work fina du.
GOD JUL

Kram
Anna

Anonym sa...

Tycker att det är bra att du kommentargranskar. Din blogg är en riktigt feelgood blogg som gör mig glad och inspirerad. Det är bättre att ge avundsjuka tråkmånsar så lite uppmärksamhet som möjligt. De är helt enkelt ointressanta. Synd bara att du måste ta del av deras kommentarer. Hoppas verkligen att du låter det rinna av dig.

Hoppas att du får en riktigt härlig jul med massa kärlek, julmust och vickapåtårnatid!
MVH Josephine

Lola sa...

ah...men vad är det med folk?? blir såååä trött på människor som mobbar, för det är faktiskt det det handlar om! jejja Hofp o alla andra sköna bloggare som delar med sig o inspirerar! Mobbare är avundsjuka loosers!

jona sa...

hahaha, BRA!!!
Jag hejar på dig och njuter av din blogg dagligen!

Kram

Anonym sa...

Din blogg är som en fin karamell och ett lyxigt magasin!
Det du väljer att skriva om och visa är tillräckligt intressant för mig för att vilja kika in här varje dag! Saknar inte något, perfekt mix av allt som intresserar mig iallafall!
Det märks verkligen att du lägger mycket tid och arbete på bloggen, den är så proffsig och välgjord!!!
God Jul och Gott Nytt År till dig och din familj!!!

Lina sa...

Usch jag blir så himla ledsen av ditt inlägg, inte för att du skrev det utan för vad du skrev men av den anledningen att jag blir så förbannad. Det är så otroligt tråkigt att en del människor bara är ute för att kritisera och vara elaka. Och jag förstår att det det måste vara superjobbigt att läsa alla elaka kommentarer.

Jag vill bara heja på dig lite här ;-) Du har en fantatsikst fin blogg och jag älskar att se bilder från ditt hem, på dina fina barn, alla kläder, mat & vackra inredningsdetaljer. För mig är din blogg en källa för inspiration & den står för massa feelgood!!

Kram,
Fru B.

Anonym sa...

Elsker din blogg og du er så utrolig inspirerende. Bor i et hus fra før århundreskiftet og har pusset det opp til et vakkert hjem. Men å vise det frem er for meg for personlig! Glad du ikke føler sånn,men heller vil åpne ditt
hjem for gud og en hver mann:) Men jeg er en sykepleier,og har valgt det og, du har valgt din levevei;)Skjønner ikke hva som er galt med det..... GOD JUL:)

ExPIAtriate sa...

Jag laser din blogg for den ger mig inspiration, gor mig glad. Om folk blir uppretade av vad folk skriver, varfor fortsatter de lasa? Och vad ar det med oss svenskar som inte kan gladjas med varandra utan denna standiga avundsjuka!
Underbara julkort pa dina fina barn!
Kram!

dianasdrömmar sa...

Avundsjuka människor usch och fy!Om dom inte gillar det du gör och irriterar sig är det väl bara att sluta läsa din blogg.Keep up the good work och strunta i sånt där.stor kram Diana

Anonym sa...

Du har en fantastiskt fin blogg som uppskattas av många. När man ser hur proffsig den är så förstår man att du säkert är lika proffsig i ditt arbete och det är bara att gratulera dig till att det går bra! Visst, jag kan förstå att det sticker i ögonen på människor som knappt har pengar så att dom klarar sig, att det går bra för andra, men missunsamhet gläder ju verkligen inte nån! Nej, vi ska istället uppmuntra varandra och glädjas med andras framgång!
En riktigt god jul önskar jag dig och din fina familj, och jag hoppas få följa bloggen i många år framöver. Den är min absoluta favorit :-). /Petra

Annelie sa...

Fortsätt att vara den du är! Älskar din blogg, den är varierad underhållande och snygg. Go girll!

Annelie sa...

Älskar din blogg! Dem är underhållande , varierad och grafiskt snygg. Go girl!

Cecilia sa...

Bara en sak som inte stämmer, om du nu är egen företagare och "frilansar" (vilket jag inte tvivlar på att döma utav din kreativitet) så undrar jag varför du inte är engagerad i någon bolagsform?! Får inte riktigt ihop det...

Anna Margareta sa...

Det är tröttsamt att man inte bara kan få göra det man vill, när man vill. De som har svårt att acceptera detta borde kanske ta tag i sig själva och göra något de mår bra av istället. Det är inget fel med att tjäna pengar, ha pengar, ha en massa kärlek omkring sig och må bra. Kram!

Anonym sa...

Hej Petra,

ha nu en riktigt skön jul snygga du, med dina gulliga ungar och hela tjocka släkten i ditt fina hem.
Hoppas du får tid att leka lyxhustru och ligga på divanen och äta chokladpraliner :)
Puss och Kram

Anna Stenberg sa...

Önskar dig en riktigt fin, god jul! Kram Anna

Brunkullan sa...

Hejja Emma (att vara någons fru!).
Håller med till punkt och pricka i din kommentar:)

Man kan ju önska att de som inte har bättre för sig än att klaga, anklaga, negativt kommentera eller bara vara allmänt elaka i sina kommentarer eller inlägg på nätet, kunde krypa tillbaka till hålan de kom ifrån och rannsaka sig själva, och sedan återkomma som en ny och bättre, snällare människa!

Du ska inte ta åt dig Petra! Din blogg är fantastisk och fortsätt precis som du gör. Ingen annan har rätt att tala om för dig att du ska ändra på dig eller din blogg, ditt företag eller vad än det nu kan vara.

Önskar dig och din fina familj en fantastisk jul och ett gott nytt 2013:)
Kram Susanne

På Nylund sa...

Superfin blus!

Jag hoppas verkligen att folk kan sluta sig lägga i hur du lever ditt liv. Bara för att du väljer att blogga, så betyder inte det att du är allmän hack-kyckling.

Om du jobbar eller inte och vad du jobbar med, det spelar väl ingen roll, för någon annan är för dig och din familj. Dessutom är väl bloggen ändå ett jobb och jag tycker att det är skithäftigt att man kan tjäna pengar på bloggandet. En stor eloge till alla de som kan det! Ibland känns det som att det skulle vara fult att tjäna pengar på bloggandet, men jag förstår inte varför....

Kramar i massor till dig Petra!

Önskar dig en riktigt fin dag, med massa med fina och goa kommentarer!

Puss å kram

Philia sa...

Tack för era hälsningar tjejer!!! Ni ärmsåå gulliga och det är tack vare er som det fortfarande är så roligt med bloggandet:) Glad att ni finns!


Cecilia - Gulligt att du tagit mödan och kollat upp om jag driver ett bolag:) Jag har driver enskild firma sen förra hösten, inga konstigheter mao;)


KRAM

P

Maria sa...

Herregud...hur orkar folk! Jag tycker din blogg är kanon! Hämtar en kopp kaffe när jag kommer till jobbet och innan jag kastar mig in i jobbet myser jag en minut eller två med att kolla in hos dig och din härliga familj! Keep on!!

God Jul och Gott Nytt År!!

Anonym sa...

Vi måste ju börja tänka om när det gäller det här med pengar. Om en tjej åker i en fin bil, har en dyr jacka eller snygg frisyr, så förutsätts det att man har en rik man?!?! Det finns MASSOR av tjejer som är framgångsrika och tjänar sina pengar själva. Varför ska vi då inte få unna oss det vi mår bra av likaväl som att killar gör det utan att skämmas?

sussi sa...

Jag älskar din blogg <3 fortsätt :)God jul och gott nytt år på dig. Kram Sussi.

Katarina sa...

Jag tycker alla som skriver bloggar är modiga personer, för hur det än är så lämnar man alltid ut en del av sig själv, man bjuder ut sitt liv till allmänheten på gott och ont. Vissa kallar det naivt men jag tycker att om man har något man vill dela med andra, så gör det, så länge det inte uppenbart skadar någon annan människa. Och det är väl det minsta man kan säga att du gör Petra! Din blogg är till glädje för många så fortsätt att inspirera!

Anonym sa...

Kikar in här för att få inspiration både när det gäller kläder och inredning - och det får jag! Tack för det och ha en skönt jul!!!

//Linda

Anonym sa...

Jag kommenterar väldigt sällan men är inne här flera gånger om dagen. Jag tycker det är så trist! Alla gör som de vill och så länge man inte belastar andra på ett negativt vis (utnyttjar etc) så får väl folk göra som de vill. Tycker alla som gör det som passar en bäst ska ha cred det. Idag så finns det så mycket åsikter och speciellt så här på nätet där folk inte kan hålla mun (dvs inte kanppra fula ord på datorn). Mer av "har du inget snällt att säga så säg inget alls" önskar jag skulle prägla nätet också!

Kram till dig för att du orkar fortsätta trots alla dessa "påhopp". Läser ibland bloggen som kommenterade ditt julkort och går inte in där efter detta. Finns ingen anledning att skriva fult eller att vara dum så den bojkottar jag efter detta!

Malin sa...

Ren och skär avundsjuka, kära du. :-) Säger mer om dem än om dig. Keep up the good work!

karikulla sa...

Jag blir så jäkla arg när jag läser det här! Att folk är så förbannat fräcka att de ens vågar ta upp frågan. Det är som att en del tror att de lever med bloggerskan genom bloggen liksom?! Ha ha, get a life...

You rock Petra.

Stor julkram från Dalarna!

Flisan sa...

Till alla avundsjuka, om Ni inte gillar bloggen så SLUTA LÄS!!!
Enkelt. Punkt.
God Jul på dej och dina fina familj.
Kram

Line sa...

Jeg trykker
*l i k e *
under Emmas kommentar
<3

Line sa...

Att vara någons fru's
kommentar mente jeg ;)

Evelina sa...

Jag läser inte många bloggar men en av de få jag går in på är din. Du verkar vara ödmjuk, kreativ, har bra stil, positiv och är säkert en glädjekälla för din omgivning. Visst är det så att det är få förunnat att leva ditt liv men jag har aldrig någonsin uppfattade det som skrytsamt det du skriver och de bilder du lägger upp. Tycker det verkar som du lever ett härligt liv och är glad att jag få ta del av det!;)

Den enarmade banditen sa...

Bra skrivit Petra! Har aldrig förstått alla dessa människor som gömmer sig bakom sin datorn och beter sig så illa. FY! Och att du får ta mycket skit har jag förstått, det är så himla tråkigt tycker jag.. Hur svårt kan det vara att bara surfa vidare om man inte gillar det man ser(läs:blir avundsjuk!) ?!?

Nä, fortsätt som du gör och HEJA DIG!

Anonym sa...

Hej,
Förstår lite hur det känns när man måste förklara sig för andra. Bor själv utomlands och är "lyxfru" dvs. min man jobbar och jag gör vad jag vill på dagarna eftersom min hemhjälp sköter hushållet :). Här är det alldeles normalt men hemma får man alltid förklara sig. Njuter av tillvaron.

God Jul på er alla!

Anonym sa...

Bra skrivet! Tyvärr är det väl liute så att kvinnor alltid ska vara avundsjuka på varandra, och vissa mår tydligen bättre bara de får göra så att andra mår dåligt. Jag förstår ju då inte att om man måste störa sig på och kritisera andras bloggande. Varför måste man då läsa den bloggen? Skulle det då inte bara vara bättre att helt låta bli att läsa???
Tack för en fin blogg och GOD JUL! önskar en läsare från finland

Anonym sa...

skaffa er ett liv själva,och sluta vara avundsjuka.
det är väl bara att sätta i gång och tjäna pengar slipper ni vara avundsjuka.
alla har vi olika förutsättningar att ha en bra ekonomi,men det kanske ni har missat???

Anonym sa...

Strunta i dom avundsjuka Petra,älskar att läsa din blogg.so carry on.god jul till er😉

Anonym sa...

Strunta i dom avundsjuka Petra,älskar att läsa din blogg.so carry on.god jul till er😉