söndag 2 december 2012

FÖRSTA ADVENTSMORGONEN

.
.
.


Första ljuset brinner och i minsann har vi samma adventljustake som förra året - den allra finaste & stämningsfullaste från House Doctor.





Gooood Morgon första advent!




Jamen kunde vi fått en mer prefekt första advent vänner??? Solen strålar över ett otroligt charmigt och alldeles nypudrat Småstaden och här ska vi strax ge oss ut på gatorna på en första adventprommis (tradition:) Vi har haft en jättemysig soft morgon med julmusik spelandes i hela huset (Sarah Dawn Finer, åh så fin den skivan är), nybakat bröd till frukost och tända ljus i matsalen...









och morgonrufsig Bea har skypat med sin kära farmor som är i sitt hus på andra sidan jordklotet och delat med sig lite av vår vackra vinter!




Och jag har julpyntat lite här och och vill ha en sparsmakad skön jul med inte för mycket glitter utan mer kvalité, hantverk och känsla (som trähjärtan och  lite "Ernstigt") och barnens egna julsaker! (och visst är modeteckningen av Mette Boesgaard i skåpet bara hur snygg som helst? Vill bara ha mer av sån här typ av modern konst)






Men liite glitter har vi plats för, som granarna som står i en liten skog i tvrummsfönstret (från Tine K). Vita söta julljusskopparna i porslin är från Royal Copenhagen





och lite danskt i bokhyllan! Dannebrogen på band är liksom lite mer juligt en blågula flaggan, såå himla tjusig (och vi har "nästan anledning" att ha den eftersom svärfar som är från Danmark kommer på julafton:)




Enkelt pynt (ljusslinga och hög glasmonter House Doctor)





Bea har "packat lite":)




Nej nu blir det prommis pronto här! Senare - lussebullebak.





Ha en underbar advent finingar!



KRAM





19 kommentarer:

Unknown sa...

Alltid lika snyggt hos dig! Man blir lite knäckt faktiskt..fast på et bra sätt ;)

Ha en supermysig första advent med dina nära och kära!
Kram Catta

Beautifulosophy sa...

Väldigt tjusigt!

Att vara någons fru sa...

Ha en underbar första advent!

Anonym sa...

Riktigt fina bilder!! Ha en fin dag! kram

Lena - gott for sjalen sa...

Vackert och smakfullt!

Ha en fin dag.

Kram Lena

Hannah W sa...

Du har ju gjort precis som Ida på gingerbreadhouse/lovelylife med hyacint i doftljus, ge henne credd för det Petra!!!!

Anonym sa...

Du har verkligen gjort det supermysigt och fint ( som vanligt!) Vart har du köpt Beas fina pyjamas? Så söt och skulle passa min lilla sockertopp perfekt också...
Kram

Zara sa...

Super snyggt Petra! Jag undrar vad det är för nyans du har på dina väggar för det är hur snyggt som helst! Tacksam för ett snabbt svar.

Ha en härlig söndag

zara

sofia PR sa...

Hej, Jag hoppas att ni får en fin första advent tillsammans!
Stämningen har du ju fått till så nu är det väl bara att mysa på!:)

/Hälsningar Sofia PR

matilda sa...

Alla bilder lika fantastiska!
Hoppas ni haft en riktigt härlig Advent!
Hoppas det är okej att jag tipsar om min julkalender här?
Idagens lucka hittar man 500:- att handla för på Ellos!

Vintriga hälsningar ///

Matilda på http://www.matildasmat.se/

Anonym sa...

Hej,fint som tusan!Undrar var jag hittar dom fina
danska fina små flaggorna?Skulle sååå gärna ha
i granen!

Kram å fin advent!

Anonym sa...

Hej hej! Inga ljusstakar eller stjärnor? Kram Annsofie

Anonym sa...

Var kommer Beas pyjamas från???
Ursöt och jag vet vem som skulle få en sådan.

Linda

Anonym sa...

Undrar var den snygga renen eller rådjuret kommer ifrån?

Anonym sa...

Renen kommer från House Doctor!

Parisa sa...

Jag menar verkligen inget illa, men är det inte lite trist att dina barn inte ska få uppleva en "riktig" jul med traditionellt julpynt? Istället för det lama krims krams du kör med nu? Finns det ens någon julkänsla i det? :(

Philia sa...

Parisa - Du menar inget illa men påstår att mina barn inte får uppleva en riktig jul och att jag kör med lam jul & krims krams:)

Riktig jul är en jul med värme. Med känsla och med närhet. Med föräldrar som inte är missbrukare, arga, uppstressade och bråkar osv (som tyvärr alldeles för många barn får uppleva). Exakt hur hemmet ser ut eller är pyntat är i barnenes fall väldigt oviktigt utan det är k ä n s l a n av jul och mys och harmoni. Nu är det faktiskt så att vi bor i en stor vacker gammal villa med massor med julfeeling! Sprakande brasa, jag som älskar att baka och göra julgodis och pyssel med mina små i vårt lantkök och alldeles lagom med julsaker överallt. Barnen har aldrig, aldrig klagat över att julen är för lam eller jag "pyntat fel". Som sagt, julkänsla för oss är något mycket mer djupare än så.

P

Anonym sa...

Hur orkar du med alla dumma komentarer Petra, jag hade inte stått ut! Folk är så jäkla taskiga, och det finns ju en gräns för alla...
att bli så kritiserad nu och då måste ta på dig, tycker synd om dig men kanske mer synd om alla som spyr ut sitt missnöje på denna bloggen!
Ha en fin advent, det är du värd!
Kram

Anonym sa...

Tack för en inspirerande blogg, älskar att titta in i din värld då och då.
Gillade även ditt svar ovan om en "riktig jul", så rätt!!

Ang. konst. Du känner säkert till dom redan men ville tipsa om fantastiska wonderwall.se som har massor av signerade och numrerade prisvärda illustrationer och fotografier, vill man inte ha signerat/numrerat så kan man titta på nollimages.com.

Ha en underbar krims kramisg lam jul med din fina familj!
kram
Camilla