torsdag 20 december 2012

JULHELG COMING UP

. . . .
.
.


Svart vita gråa stora vintagemattan ligger i tvrummet nu! Trivs mycket bra där:) (jag fann den här) Nya hissgardinerna är det många som undrar över och de kommer från Ikea och jag är supernöjd med dem! Riktigt viat och passar bättre den lite modernare stilen jag vill ha hemma nu.




Hej hallå (näst) bästa dagen!






Tack för alla hälsningar fina ni - ni är bääst!

Nu ska jag slänga mig i b i l e n (nej jag skriver inte jeepen igen så ingen ska ta illa upp;) och åka iväg till Stockholm! Men kikar in först med lite pics från vardagsrummet (jag ska bli bättre på att visa meeer men det är så att jag har bara ett objektiv (fast som inte går att zooma) och det är inte helt lämpat att ta "helhetsbilder i vårt hus" ...men jag ska göra mitt bästa! (kanske backa ut genom dörren?;)








En ny tavla på väggen av konstnären Lisa Billvik (funnen här). Det är något med hennes bilder som tilltalar mig massor och som passar bra hos oss (och Lo Lo tokgillar denna: Åh såå cool tavla! Oväntat:)




En till liten Lisa Billvik i vardagsrummet. Vill bara har meeer spännande på väggarna!





Hoppas ni får en riktigt härlig vinterfredag torsdag snyggingar!!!



KRAM









40 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Vackert! Tavlan var en höjdare.

Iris // Alla dagars kaos sa...

En såndär liten drinkbricka får jag nog ta och ordna, har egentligen allt hemma, ska bara måla om brickbordet :) tack för inspirationen!

Kram /iris

En blandad kompott sa...

Vad fint!
vart kommer skåpet ifrån?snygga tavlor...kul med lite annorlunda och olika!
Ha en bra dag...
Kramar

Anonym sa...

Hej!

Var är lilla söta vagnen i fråan???

God Jul*<:)

Anonym sa...

Hihi, vet du, det är bara torsdag i dag, så du får en hel extra dag av mig att julstöka på!

God jul önskar Camilla

Anonym sa...

Superfint! God jul:)

Gitta sa...

Hej. jag har hittat till din underbara blogg, genom en annan blogg :)Jag bloggar inte själv, men älskar att gå in på din blogg och få inspriation. Vilket underbart hem ni har. Du och din familj är så fina. Gillar ditt inlägg om att vara sig själv. Konstigt att folk inte har viktigare saker att göra än att hitta nåt att klaga på. Önskar dig en härlig Jul o Nyår.
Gitta

Josse sa...

Blir lika förvånad varje gång du skriver om folks negativa kommentarer. Jag varken läser kommentarerna på din blogg och har inte heller skrivit någon själv innan. Men vill bara nu innan jul printa ned min uppskattning. Jag gillar din blogg, läser den ett par gånger i veckan och tycker om hemtrevlighetskänslan i den. Tycker mycket, mycket synd om de människor som lägger ned värdefull tid i sitt liv på att läsa (och kommentera) något de inte gillar... Ha en riktigt fin julhelg! Det ska jag och min familj ha med en liten nyfödd tjej här hemma =) Kram Erica H

Aurora sa...

Härlig inredning.
Tack för tips angående gardinerna. Jag har letat efter något till barnens lekrum och jag tror att detta blir perfekt. Enkelt och vitt!!!

Ha en underbar jul!

Anonym sa...

Vill bara passa på att önska dig & din familj en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År! :)

Älskar din fina blogg, som ger mig massor av inspiration, både inredning, mode, resor, matlagning, trädgård och i mammarollen.

Sen är det ju även ren njutning av att titta på allt fint du fotar!

Så jag hoppas du kommer fortsätta såsom du gör även nästa år. (och många år därtill förstås :)

Varm Kram//Nena *<:)

Anonym sa...

Blei trist når eg leste innlegget ditt i går, at mennesker kan vera so stygge og kritiske til andre. Du har ein veldig flott og inspirerende blogg eg veit mange norske kvinner leser daglig. Me leser den fordi det gir oss glede og inspirasjon i kvardagen. Eg synes du er ei flott og moderne kvinne som har orden på livet ditt.
Stå på, me heiar på deg Petra!!!!! Eg gler meg til å følga bloggen din vidare og lesa om deg, dine og korleis dåke svenska feira jul!!

God jul til deg og dine!! Klem frå Anita

Anonym sa...

Halloj!
Har själv köpt New York tavlan men hittar ingen ram till...var har du köpt din?

Hälsningar Jessica

Anonym sa...

Rullgardin, inte hissgardin. Sorry för petimeterinlägget, yrkesskada!

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Anonym... här på den här bloggen hissar vi inte dissar :) Jag skriver fel jämt och ständigt på min blogg men det är för att jag är sån annars också i vanliga livet, hittar på nya ord... med nya meningar och hoppar över ord. Men folk förstår ändå... bra va?

Så tråkigt när man ska bli tillrättavisad hela tiden bara, när man bara gör sitt bästa och är den man är, både i text och riktiga livet.

Så heja för hissgardin :)

och plancherna var jättefina... och det heter nog inte ens plancher men jag skriver det för jag vet inte hur det stavas, men hoppas att någon förstår vad jag menar ändå :)

Ursch texten upplevs nog ganska arg, men jag är inte arg... ville bara belysa problemet som andra har med andras icke problem :)
Kram
Helena

Caroline sa...

Gillar också dig och din blogg massor! En av dom jag läst längst och som jag alltid kikar in till först. Knäppa människor finns det överallt. Ignorera dom och var dig själv fullt ut! Dom som inte gillar dig borde lägga sin energi på något vettigare än att skriva en massa skit! Kram

Jessica - Kolla på ram o tavla!

Anna-Panna sa...

Gardinerna är toppen! Vi hade de i vardagsrummet för några år sedan. Sen böt vi fönster....o var väl inte direkt rädda om de där gardinerna så jag har länge tänkt köpa nya! Nu känner jag - rätt snart! Så snygga juu!

Ja försök fota rummen i sin helhet, det skulle jag oxå gilla. Då kul med den här "nya stilen"(får se om fina copycats hänger efter...hihi).

Själv skulle julmaten inhandlas idag men istället satt jag på vårdcentralen i morse o ska dit i morgon igen. Har sådan plötslig buksmärta så jag knappt kan gå emellanåt. Obehagligt. Fler tester i morrn så får jag se då..... Har som du tre ungar oxå o julafton ska firas hos oss....har liksom inte tid med detta, men what to do :(

Tur jag kan kika in här o pigga upp mig lite.
Stor kram.

mariasvitabo sa...

Snyggt!! God jul!

Kram Maria

Anonym sa...

Vad har du för ram till Bombay-tavlan?? Ramen är köpt var??

Tack för var:)

Josefine

Anonym sa...

Hihi, vilka roliga tavlor. Eller de är ju fina, annorlunda, fräna :) De påminner lite man tecknade lite förr i tiden, syftar då på mannen i engelsk rökrock/pyjamas;) och ser sådär häftigt "30-talish" ut;) Jag vet, jag snöar. Jag har inte någon god konstkännedom, men du lyckas då med allt Petra:) coola! Ha nu en fin fr Torsdagkväll! Kram Sophia

Anna Margareta sa...

Gillar dina nya tavlor riktigt mycket.

Anonym sa...

På den ena bilden ser ut som engelska komikern. Angående bil , vi tjejer ,mammor skall inte åka i småbilar med våra barn . Det är bra att du har en säker bil.

Anonym sa...

Kolla in Karolina nolins konst, både prints och "riktig konst". Tror du skulle gilla henne, svart-vitt med lite färgknorr. Ett tips till dig efter alla tips du ger. :)

Anonym sa...

jamen, altså.... jeg kan næsten regne ud at der er nogen der går ind for janteloven - og mener at du skal rette dig efter den også.
Jeg forstå det ikke, vil det sige at du modtager den ene negative kommentar efter den anden? I så fald .... hvis man er så negativ over din skønne blog - hvorfor så læse den .... og hvorfor overhovedet kommentere? Dont understand!!!

jeg læser dagligt med.
you go girl.

hilsen fra danmark :-)

Maria - Wikers Liv sa...

Roliga tavlor!
Extra kul när barnen gillar det man sätter upp :)

Ibland hade det varit kul med ett "mäklarobjektiv", när man fotar rum. ;)

Ha en riktigt god jul!
Kram /Maria

P:S Tar folk illa upp över att du har en Jeep???? Herreguud, man kan visst ta illa upp över allt!? ;) Hoppas ni är nöjda med den, de är fina!

Anonym sa...

Ni som undrar om ramar. Jag kan tipsa om crimoram.se. Och jag får INTE betalt för att nämna det.

Anonym sa...

Bombaytavlan skulle jag absolut kunna tänka mig!Eller hela ditt hus för den delen ;) kram!

Anonym sa...

haaaaahaaa vad roligt att folk har problem över att du har skrivit jeep tidigare !! Det sticker bara i de avundsjukas ögon :)) Vi övriga tycker bara att det är fakta om ditt liv och inget annat :)) I <3 Jeep

Ceciliaba sa...

Jag älskar också Karolina Nolin som någon tipsade om häruppe! Har två stora verk av henne och blir så glad när jag tittar på dom! Däremot vet jag inte om du skulle gilla dem pga färgerna....men du kan ju kika...

LOPPISLIV sa...

Ohhh så fint ni har det!! Bombay tavlan är så fin, själv har jag precis klickat hem New York :-))
Fin blus på söta dig i förra inlägget också.
Ha nu en fin fredag!
Kramen Paula

Anonym sa...

Fräcka tavlor!

Vill önska dig och din familj en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

Kram /Marléne
France

Anonym sa...

Alltid lika kul att se bilder hemifrån ditt hus. Ännu roligare framåt våren när man får se er trädgård också! Gillar din blogg jättemycket och läser titt som tätt. Är ganska förvånad över människor som måste kommentera allt på ett negativt sätt, eller egentligen inte för så funkar tyvärr många. Ha det så gott! Kram/Yvonne

Carro sa...

Jessica

Du köper en ram på denna sidan. Det gjorde jag. Snygg!
Den kom inom ett par dagar.

http://ramotavla.se/svenska/bildfotoram-med-glas-och-bakstycke/ram-154.html

Nicole sa...

Hej Petra!

Jag blev tipsad om din blogg av svärmor och är sedan något år frälst. Sveriges bästa tycker jag! Tittar in varje dag och blir alltid glad och så sjukt inspirerad. Hoppas du fortsätter blogga trots negativa kommentarer.

Det har varit super att få följa med i din nya inredning/styling av villan. Jag önskar att jag med samma lätthet kunde få till den känsla i hemmet som du har. Men när jag försöker blir det liksom bara "halvt". Fjuttigt på något vis.

Det skulle därför vara himla roligt om du kunde starta en liten inredningsskola för oss läsare :) Hur går du tillväga innan du gör om ett rum? Kör du mood board? Eller kanske har du bara den förmågan, att se helheten från start (den saknar jag)?

Många julkramar!

SOFIE sa...

Åh jag älskar mattan! Skitsnygg!

Kattis A sa...

Hej,

Tycker du har en jättefin blogg, hem, familj osv. Kan inte förstå varför det finns så många bittra människor där ute som bara vill klanka ner på andra människor och oftast är de ju så fega att de inte kan stå för det med namn osv utan dold bakom anonymitet spyr de ut sin galla.
Tycker det är så tråkigt att du tar åt dig vilket är fullt förståligt då man bara är människa. Men försök tänk på alla oss andra som verkligen gillar det du gör! Sluta inte vara dig själv! <3

God Jul och Gott Nytt!

Kram Kattis

DesignbyTornblad sa...

Vilken söt liten vagn eller vad är det? Verkligen snygg bild också!

Ha en skön Jul!

Malin

Anonym sa...

Gräsliga bilder!! Men annars en fin blogg!

Anonym sa...

Jag läser din blogg ofta och tycker att du har det jättefint!! Det jag tycker är tråkigt är att du nästan aldrig svarar på frågor som du får i kommentarerna, jag har frågat olika saker vid flera tillfällen. Det du svarar på direkt är när du får negativa/elaka kommentarer. Trist tycker jag!!

Julkramar från Nina

Maria sa...

Hej! Vart har du fått tag i Bombaytavlan? Du har säkert den på något inlägg men hittar inte det =) God jul till dig och din familj!!

Sofia sa...

Lisa är från Arboga, jag hade hennes pappa som bilförare i högstadiet, kul att se hennes tavlor hos dig! Kram