lördag 31 mars 2012

HIPP HIPP HURRA & SPOOKY

.
.
.

Liten, minst sagt sprallig, Beabus på en gata i Vasastan tidigare idag:)






God Kväll raringar!



Här har vi en mama som pustar ut i soffan efter en trevlig tripp till Stockholm och en brak middag, ojoj så mätt jag är fortfarande...

Försöker hitta en vettig kanal utan skräckfilm för H är borta ikväll och yes jag är nog lite "spökrädd":) (varför går det förresten nästan bara såna filmer på Viasatkanalerna?) Helt ärligt så har jag faktiskt börjat höra mycket konstiga ljud från vinden, hu... Superharmigt med gamla hus javisst men knarrig mysko vind är inget jag helst besöker själv på kvällarna iaf:S Tur att jag har er!:)

 


Jag och dagens lilla födelsedagsgoding Harry, en liten liten kusin som är såå söt:)


 

Sunda förnuftet säger ju så klart att det inte finns några "spöken" och "övernaturliga väsen" men jag är helt ärligt inte helt övertygad där! Hur är det med er - tror ni på sånt eller kanske har någon av er rent av ett eget "hus-spöke"?!?


Skönt, nu är iaf Earth Hour slut så att jag kan tända upp här hemma igen. Just nu brinner bara massor med ljus och nej det gör en inte mindre mörkrädd direkt:) 



 

Ha en mysig kväll finingar så ses vi imorgon!



KRAM



 
.

FÖR ATT VISA HUR JEANSEN SITTER

.

.
.

Gårdagens: topp Odd Molly, jeans Maison Scotch, jacka Lexington, boots Primeboots och sjal Beck S (svar på vanligaste frågan jag får: jag har en Nikon D60 kamera med ett fast objektiv som heter Nikkor 50 m1:1.4G. Redigering gör jag i Photoscape, som det gråa i bilden, och jag gör den fortfarande på min gamla seega pc:)






Tjingeling!





Här ska vi strax åka till Hufvudstaden igen och denna gång för att fira liten supersöt kusin Harry som fyller 1 år (älskar verkligen namnet Harry - det är så coolt:)


Men först tänkte jag visa hur de färgade Maison Scotchjeansen från Tullhuset sitter på, det var några som önskade det:) Sen så passar jag också på och svara på några frågor jag fått på sistonde:


1. Vardagsrumsmattan är från Tine K och finns på Tullhuset
2. Lo Lo´s söta gråa klänning är av märket IKKS och köpt på NK.
3. Mitt plumfärgade nagellack är av märket O.P.I finns på Kicks
4. Läppstiftet med korallfärg är av märket Jane Iredale och och heter Erin och finns på Tullhuset
5. Mina föräldrars skrivbord är från Karl Andersson & söner är köpt på Vålamagasinet  i Uppsala men finns på nätet här tex.





En "ostylad vardagsbild" och mina korallbrallor från igår när jag köpte fredagsblommor på torget i solskenet:)



Blomsterhavet på torget är absolut lovely och hur ska man kunna välja? Igår blev det i alla fall bla gula tulpaner (tack för inspo J:), påskliljor och vita Bellisar.




Nu ska jag klä på mina små skatter här och slå in ett litet "pojkpaket" och sen åker vi på kalas!





En superskön lördag önskar jag dig!



KRAM






fredag 30 mars 2012

FREDAGSMYS

.

.
.

Älsklingar som fixar just nu i mitt kök:)





Bonsoir mes amis!






Här pågår nu fredagsmys för fullt i köket och vi lagar riktigt god mat och lyssnar på skön souperromantic music:) Det blir grillad rostas (Häslingestintans är riktigt bra!) vitlöksfrästa champinjoner, grönsallad och hemmagjord bearnaise. Men först lite goda ostar som jag mumsar på just nu (och det är bara jag som gillar ostar i den här familjen så jag får ha dem alldeles för mig själv - lyxigt:)







Mumsiga ostar, gott rött och senaste Family Living med flera mysiga reportage bla från Paolo Robertos fina hem..




Påskpimpat casa idag! På trappen står påskliljor och i träden har jag ikväll satt upp fjädrar i gult och vitt:)






Nu önskar jag er alla en riktigt riktigt mysig kväll!




STOR KRAM










MED HJÄRTAT I HALSGROPEN

.



God Morgon vänner



Åh igår som började som en underbar dag slutade med att jag slängde mig i bilen och åkte i nästan 100 km/h rakt genom Småstaden för att så snabbt som möjligt komma till lasarettet och hjärtintensiven. Tänk vad känslor kan ändras genom ett kort samtal som gör en såå otroligt rädd. Nu är läget stabilt men jag har världens huvudvärk som inte ger sig och känner mig torktumlad och ska strax åka tillbaka igen.


Kikar in för att önska er mina bloggisar en finfin fredag - ni är bäst.





KRAM



Uppdatering: Tusen tack för att ni är så gulliga och omtänksamma, jag blir så rörd. Vill bara tala om att allt är bra, vi blev ordentligt skärrade men nu är allt helt okej. 

Var rädda om varandra och era familjer ni fina!




.

torsdag 29 mars 2012

OOOPS

.
.





Ha ha, här ovan raringar har ni "Svenska sommarplågan 2012" tro mig! Bea tokgillar iaf dansa - pausa:)






Tjing!



Vårstädade visst på H of P också idag!!!


Känns lite annorlunda men kul med lite nytt:) Vad tycker du???




KRAM






WOOOP WOOOP & HUR SÖTA?

.
.
.



Måste bara visa tjejernas nya ursöta matchande sommarklänningar från How to Kiss a Frog! Puderrosa med fina fjärilar hänger de och väntar på soliga dagar:)








Tjingeling bästa torsdagen!




Åh verkligen happy happy day idag! Har precis fått reda på "en grej" som kommer betyda jättemycket för mig och mitt jobb och jag är så tacksam över detta! (åh nu var jag "lite hemlig igen" jag veet men ni får veta vad en annan dag:)

Sen så måste jag göra lite fint här hemma för imorgon kommer en businesstidning hit och gör reportage minsann! Ett litet poträtt av mig som kvinnlig egenföretagare i nya brancher, det ni. Tjusigt tjusigt:)





Önskar dig en fin dag!



KRAM





Psst, Tack söta ni för alla snälla kommentarer angående både mina föräldrars hem och mina foton:)





onsdag 28 mars 2012

MAMA ET PAPA´S

.
.
.


Fick en fråga av Trendenser om jag ville dela med mig av lite bilder från mina föräldrars våning och det är ju klart att jag gjorde det! De ovan tog jag idag och det är så roligt för alla skatterna var med och lekte typ "hela havet stormar" så preciiis utanför bilden eller bakom ex köksdisken så finns det en myycket busig skatt haha:)








God Kväll vänner!




Här kör vi onsdagsmys och till kvällsmat åt vi Maxburgare och så himla goda de är! Mina absoluta burgerfavoriter och tom Low Carbvarianten utan bröd, som jag åt, är  också så smaskig. Måste vara dressingen:)

Villl åter igen tacka er för NY-tips, de är så himla bra! Nu vet jag ju preciis vart vi ska gå och dricka goda drinkar på kvällen och blicka ut över staden som aldrig sover. Som jag längtar efter vår trip just nu. Ska nog kolla in ett par S.A.T.C avsnitt för att komma i rätt mood innan jag somnar här ikväll (har förresten blivit värsta nattugglan! Går varje kväll och lägger mig runt ett - inte så bra kanske?:S)




Ha nu en riktig mysig lill-lördagskväll så ses vi imorgon!



KRAM








LITE LITE PÅSKPYNT

.

.
.


Just nu på det gamla svarta skåpet i matsalen: en av de vackraste buketter jag fått till tror jag men som nu börjar sloka lite (vas House Doctor Bloominghome), tavla + dome + ägg + loveglasgrej Day Home (Day finns hos Creative Lounge bla) och sist men inte minst nya doftljuset från Diptique! (Hade bett NK ringa när de fick in fikondoften igen och det gjorde de:) Är helt galen i denna doft och en vän sprejjade på sig just Figurie i lördags (den finns ju i parfym också) och jag gick och sniffade på henne hela tiden sen:) Nom nom, såå god den är!





Tjingeling!






Jamen ni är väl goa och söta mina vänner, tack snälla för all feedback på det här inlägget!!!:)

 Vissa saker man upplevt är helt klart mer känsligt än annat och inte såå lätt att skriva om på en feelgoodblogg. Det betyder verkligen så mycket när ni skriver era små fina hälsningar och jag önskar er alla allt gott och speciellt ni som skriver och som är i den situationen som jag var. Jag känner verkligen med er ska ni veta!

Busy dag idag och snart ska jag hämta små skatter och sen så ska vi fixa maassor med påskfjädrar för jag har en rolig idé till påskpynt... Vi får se hur det blir och bildbevis (kanske) kommer:) Annars så har vi inte så mycket påsk alls här hemma än men mer ska det bli! Fast vi åker bort över själva påskhelgen och det ska bli så mysigt:)







Minipåskigt på skåpet och pärlhönsfjädrarna är ju bara såå fina! (Passar ju dessutom perrrfekt här hemma:)



Ojojoj vad klockan tickar nu helt plötsligt - got to go!!!




Ha en mysig eftermiddag fining!



KRAM




Psst, Åh lite New Yorktips behöver jag igen från er raringar!!! Vilken är egentligen den snyggaste, trevligaste och bästa Sky Baren och den bästa bästa klassiska Italienska restaurangen? Hit me vänner!:)


.

tisdag 27 mars 2012

HUR VACKERT SOM HELST

.
.
.

















Vår kronprinsessa och hennes fantastiska lilla dotter Estelle på den första officiella bilden tillsammans. Hur vackert kan det bli? En helt underbar bild som förmedlar den mest magiska känslan av alla. Att få ett barn och att ha gjort ett alldeles eget litet underverk:)

'


KRAM




.

PW DOWN THE MEMORY LANE

.


.
.


Dagens mamma ute på sentimental långprommis!






Hello vänner!




Åh vad det är skönt att röra på sig, det är verkligen den bästa bli-på-bra-humörboosten som finns! Oftast i alla fall:) Gick i 1 1/2 timme imorse runt Småstadens centrum efter jag lämnat Bea. Med riktigt bra musik i lurarna gick jag snabbt i solskenet och njöt av våren men blev också såå sentimental....

I Småstaden finns det två kullar med villaområden på var sin sida centrum och på var sida av ån som delar stan. Dessa två områden är mina absoluta favoriter eftersom jag bor i det ena och bott i det andra:) Härliga mysiga kvarter med nästan bara gamla vackra villor och välskötta äppelträdgårdar. Ja, riktiga Småstadsidyller skulle man nog kunna säga!

Brukar ibland ta svängen förbi mina "gamla kvarter" och mitt gamla hus på mina pw-vändor. Det är så konstigt att tänka att jag haft ett helt annat liv och att jag bott just i det där huset i flera år. I det gula sekelskifteshuset med vita trägolv där jag själv har valt ut allt från köks-skåp till fasadfärg och målat väggar och planterat de vackraste rosorna i trädgården..

Det var nästan precis den här tiden på året som vi separerade min fd man och jag, när våren var som vackrast och vitsipporna blommade i backen utanför entrén. Solen sken så extra starkt minns jag och skatterna var 1 och 3 år och såå små.... och usch och fy jag var ju så ledsen. Så fruktansvärt obeskrivligt ledsen. Många av er som läser H of P uppfattar mig ju som en mycket positiv och lycklig tjej och det är jag ju, nästan jämnt:) Men jag hade det verkligen tufft just då och jag skulle kunna skriva bok om hur det är att trilla långt ner i ett mörkt hål och sen komma tillbaka upp och upp och ända upp på den "soligaste alptoppen" igen! För det är så det känns för mig. Jag tänker inte gå in på några detaljer här, det är för privat, men en skilsmässa med barn är nog bland det svåraste man kan gå igenom och jag vill så gärna peppa om det är någon nyskild mamma där ute som läser H of P.

Det blir bättre, barnen klarar det, du klarar det och det kan faktiskt bli bättre än någonsin!!!





Villa Ekebo på Blåsbo. Här bodde jag i fyra år varav ett år själv med skatterna. En sekelskiftesdröm där allt ursprungligt var bevarat och hela huset renoverades när det köptes 2002 (här kan ni se lite pics från huset som var med i ett reportage i Plaza 2006) Tänk att jag har grävt i de där rabatterna och planterat tulpaner och målat det där staketet som pappa gjorde så fint åt mig i födelsedagspresent! Tänk att där inne lärde sig lilla Lo Lo gå sina första små steg. Sen så hade jag ju världens bästa grannar här, gulliga "farbror Olle och tant Helen" till vänster och snälla roliga K och P till höger:)






Ovan: yes sentimental idag men lycklig:) 8 månader efter separationen, när jag åter igen kände mig stark och glad, så hade jag den stora lyckan att jag träffade H. Världens finaste man och resten vet ni ju!


Mitt tips att när man av någon anledning mår dåligt är att just röra på sig. Det gjorde jag och det hjälpte mig massor. Jag gick och gick och gick och sen började jag springa och som jag sprang! Fick världens kondis och energi och sökte tom till Polishögskolan 5 månader efter separationen (kom dock inte in efter sista intervjun för jag var enligt polisen "inte tillräckligt motiverad" haha;) Det var så bra för både för humöret och självkänslan att bli så stark. Tänk på det girls!





Nu blir det tillbaka till mailhögen!



Carpe Diem finingar!



KRAM




.

VÅRNYTT

.
.
.

Strike a pose:) Pics från igår när jag blev fotad av girlsen på Tullhuset. Allt jag har på mig kommer givetvis därifrån och blusen, den helt underbara söta sommarblusen med fjärilar var ju bara tvungen att få följa med hem. Sprillans ny från Chill Norway.




 


Bonjour vänner!





Typiskt vårtecken denna tisdag - ögonkli!!! Någon mer som redan fått allergikänning? Eller kan det vara något annat kanske. Ser iaf att syrenen här utanför köksfönstret har fått gröna knoppar så det är nog iaf allergitider på g! Får nog ta och trippa ner till apoteket och skaffa årets uppsättning med pollenmedicin, inget att vänta med liksom:)

Idag har jag bla typ 150 olästa mail att ta tag i - puh - får se hur många jag hinner svara, hoppas så många som möjligt. Tro inte att jag struntar i att svara om du söta bloggis mailat och inte fått något sådant av mig - jag hinner bara inte med!:S





Foton by duktiga Chatarina. Jeansen var så snyggelisnygga kan jag lova - en riktig skön rumplyftare från Nolita! Tunna ljusa vårstövlarna från Munderingskompaniet sen, åååh vad jag blev sugen på dessa. Hallonrött linne från Rosemunde står också på min "wishlist":)





Nu blir det en pw till dagis och tillbaka!



KRAM







måndag 26 mars 2012

FINFIN SKOLA

.
.
.





Jamen en stor skola i skånska Reslöv vore väl fint...






Tjing!






Här planteras det om lite olivträd och som hjälp har jag liten Beabus får vara hemma med mig idag. Vill absolut inte vara på dagis denna måndag utan bara med mammis:)

Ska strax starta lunchfixet men måste först visxa lite pics från en så snyyygg skola som nu är till salu hos den här mäklaren. Någon mer som blir sugen på att flytta till söder när man ser dem!?:)






Skolan är helt modern innuti och här är hallen med mörkgrå plattor...

sen tittar man från hallen in i ett mellanrum...

med en supercool platsbyggd bänk vid fönstret! Me like...


mer snyyggt mellanrum.

Här har vi alltså köket - jamen kolla spisen! Precis hur många gasolplattor som helst ju:)

Ett av sovrummen i skolan...

En av alla sittgrupper...


Precis allt är genomtänkt och går i samma stil


Gaaah, spöjsade innerdörrar..


Här kan man ju verkligen sitta och mysa och njuta av allt det fina....


Eller här:) (checka soffbordet gjort av magasins och en glas-skiva! Coolt men "do not touch":)





Nu blir det omelett och grönsallad här!




See U Later!



KRAM








KORALLIGT

.
.
.


Korallfärgat är både fint och vårigt. Dessutom är det ju en av de mest smickrande färger man kan bära och passar både blondin som brunett! (På bilden syns jeans, sjal och armband från Hultquist och allt har jag hittat på Tullhuset i Västerås.)





Heeeej nya vecka!





Mår ni bra vänner!?


Bea och jag har nu mysmorgon här hemma och hon "skriver brev" vid matsalbordet medans jag kikar igenom favvosajterna, något jag gör nästan varje morgon. SvD och de skönaste kändisbloggarna (som denna och denna) och så klart bloggvännerna:) Försöker bara läsa sånt som jag mår bra av och som gör mig på bra humör! Det är så viktigt att fylla livet med positivitet och sånt som gör att man får rätt känsla i kroppen. Låter kanske självklart men det är så viktigt att tänka på.  Att njuta av kärleken och familjen och vännerna och riktig god mat och allt det andra som är underbart i livet! Små vardagsdetaljer som doften av nybryggt kaffe, en morgonmosig skatt som vill ha kramkalas, vackra vårblommor på bordet, allt tillsammans gör ju att man "feel good":)

Något annat som gör en glad är ju vårmodet och just nu i en massa härliga smaskiga färger och den jag gillar allra bäst är nog korall (lite mer vuxen än rosa och så snygg) Har ju fått flera frågor från er bloggisar om nya favvosjalen jag hade i Stockholm (och som syns på bilden ovan) och jag kan berätta att den kommer från Beck Söndergaard.






Ska skaffa ett nytt vårigt matchande lack också i härlig korall och det ovan kommer från Tintinstyle.




Nu ska vi göra oss klara för att fånga måndagen här.





Ha nu en skön start på veckan alla!



KRAM





.

söndag 25 mars 2012

LCHF- LUNCH UTE I SOLEN

.
.
.


Dagens sena lunch! Mmm så gott det var...







Todelooo raringar!





Oh my vilken härlig dag och måste bara skriva det igen - våren är ju absolut den allra bästa årstiden tycker jag. Så åt vi ju ute för första gången i år och det var mycket uppskattat av hela la familia. Hade gjort grillad fläskfilé som jag låtit marinerat i Caj p´s chili marinad (den bästa - alla andra marinader smakar usch i jämförelse:) och massa rosamarin + lite citron i någon timme. Till det gorgonzolasås (värmde cremefraiche + gorgonzola + lite kalvfond) och fyllda champinjoner (med riven ost, olivolja och bacon) och grönsallad med vitlöksoliver. Yummie yummie blev det!

Nu har jag ju precis kommit in efter att vara ute så gott som hela dagen och känner mig riktigt pömsig, gääsp. Det är väl den klassiska vårt tröttheten kanske? Tror att det få bli en cykelsväng ner till Hemmakväll och hyra familjedvd och sen soffmys resten av kvällen för oss:)





Maten serverad ute på gården idag!





Skatterna och en liten söt vän till Lo Lo:) (yes det bjöds på korv med bröd också till den liten som önskade;)




När jag inte krattat eller lekt med Bea eller lagat mat har jag suttit här under äppelträdet denna söndag och läst magasin och bara njutit (och faktiskt fått lite färg också. Skatterna har i sin tur fått massa söta fräknar idag - så gulligt:)




Önskar dig en mysig kväll!






KRAM