fredag 30 november 2012

MER NICOLAS VAHÉ

.
.
.



Yes det blev en hel del till köket från Nicolas Vahé! Allt därifrån är preciiiis i min smak. Klassiskt men ändå modernt och lite skön asia-stil på trägrejjerna och framförallt krispigt som tusan:) Allt på bordet fann jag på My Tivolis lager (där jag får både kaffe, skumraketer och härligt girltalk när jag plockar och kollar på allt nytt, jag menar hur bra kan shopping bli??:) Vattenflaskan i förra inlägget kommer också därifrån men tyvärr så säljs de inte genom shopen.






Todeloooo!




Då har man landat hemma igen i vårt sköna casa på vår gata i stan


Nu ska här göras glass och mysigt i vårt hus med nya blommor och doftljus medans lillskatten tittar på Madicken (älskar det där avsnittet när de firar jul:). Imorgon är det ju första december (galet!) och liten Beabus har fått inte mindre än tre adventskalendrar som är såå sugen på att få öppna dessa. Får se o hon fixar att öppna en lucka i taget varje dag ända fram till den 24:e nu:)







Men hur fina/söta är inte knäckformarna med små svarta stjärnor??? Blir till att laga mer julgodis här:)




Nu ska jag sätta på skön ny julmusik och fortsätta med mitt helgfix här!




Ha en riktigt mysig/rolig fredagskväll nu snyggingar!




KRAM









GOTT GOTT MED BÅDE VIN & VATTEN

.
.
.


Idag tipsar jag om...vatten! (eller själva glasflaskan faktiskt:) Har ju fått bassning i kommentarsfältet att jag både är alkoholromantiker och heemskt onyttig som person som mumsar både blomkål och grädde (ja blomkål) Jag veet att jag skriver mycket om godsaker (speciellt så här års) och det är för jag helt enkelt älskar sådant och vardagslyx som lite mörkchoklad och ett glas rött till maten ibland) (Snyggelisnygga flaskan kommer från Nicolas Vahé och innehåller mineralvatten. det finns massa fint från det märket och jag ska visa fler favoriter i ett annat inlägg jag loovar)






Todeloooo bästa dagen i veckan!




Jag hoppas ni mår bra i vårt vackra vinterland!?! 

Underbara fredag idag och förlåt fina rara vänner att jag inte kikade in igår men jag hann helt enkelt inte Det är "full rulle i Småstaden" och nu jag tittar in här snabbt under lunchen (som jag mumsar och lyssnar på denna favoritpod samtidigt - bästa fredagspeppen!) och den här veckan har ju bara gått helt galet fort... Jobbar massor och känner att jag måste ta hand om mig själv bättre och bla ta fler och längre pw:s, börja träna på det där gymmet (som jag bara skjuter upp...), gå till frisören (my good vad det behövs) och göra ansiktbehandling, fotbehandling, akupunktur osv osv . Allt är alldeles för länge sen! Måste bara tider p r o n t o. Och skaffa nya hudprodukter, luften börjar bli såå torr = torr hud (varför händer alltid allt/tar slut på en och samma gång jämnt? Är det så för er också? Paniiik:)







I matsalen med  några favoriter här hemma just nu; dansk ljusstake, danskt porslin, danskt vatten, danskt rådjur (någon undrade - de kommer från House Doctor) engelsk lampa och kinesiskt antiktskåp (Baazar har dessa vackra)




Senare idag ska jag så klart åka och fixa bla stort lyxigt fång kritvita stora rosor, massa gott till middagen ikväll (tror det blir kalvfilé och risotto, mmm, och chokladfondanter, mmm:) och massa ljus (för oj vad de går åt fort nu)




Vi ses senare och ha en helt uuunderbar fredag så länge!




KRAM








onsdag 28 november 2012

EN RIKTIG VARDAGS-DAGENS

.
.
.


Har fått känslan att ni vill ha fler dagens! Men ibland är den inte så mycket mer spännande än så här som ovan på väg till skolan för att hämta skatter:) Hunky Doryparkas, gammal Filippa K-kofta och mössa från HPI (som har fuskpäls i tofsen) och jeans + Hunters.




Bonsoir vänner!




Ni kanske kommer ihåg att jag nämnde att jag fick erbjudande om att resa denna vecka och tyvärr fick jag (åter igen) tacka nej till en blogtrip så det blev inget Rom och middag och tjusig fest med souperfab Kenza för mig men en annan gång kanske:) Däremot blev det sista röjet i trädgården (väldigt oglammigt i jämförelse jag veeet:) inför kylan och snön som är på g och det känns såå skönt att allt nu är städat och klart! Imorgon måste jag åka och köpa en liten sockertopsgran att ha på trappen nu när den gapar tom efter storstädningen och kanske skulle man göra en egen krans till dörren? Något lite spretigt charmigt:)








Sötaste mössan fann jag hos Country Dreams.




På fötterna, i dagens regn och slask, blev det Hunters




Nu ska liten skatt nattas här i sin lilla renbäddade säng och sen blir det mysiga Berg flyttar in!




Ha en mysig kväll finingar!



KRAM



.




MÖRKT MÖRKT MÖRKT

.
.
.


På Brudskåpet står just nu denna lilla ljusstake från House Doctor (My Tivoli). Lite lagom julig:)





Tjingeling Mes Amis!





Liiika mörkt och grått idag och snön som föll inatt är ju redan helt försvunnen:( Och det är ju bara såå svårt att snygga pics när det är så dåligt med ljus som det är nu... Jaja, jag bjuder på ett par från svarta skåpet i vardagsrummet, det ska ju liksom vara mörkt så där gör det ju inte såå mycket att ljuset saknas! Tänk vad man lär sig hela tiden när man fotar mycket, om ljus och iso och "allt det där" och tänk vad lite koll man hade på fotografering för några år sedan när man började blogga och tänk att jag då tog bilder med blixt när det var så mörkt som det är idag! H u a. Nu äger jag inte ens någon sådan:) (Det är dagens amatörfoto-tips från moi, använd aldrig blixt när du ska ta fina bilder!)







Kolla Gycklar-Julstrumpan (My Tivoli), jamen jag döör så fin den är! Alla skatterna har fått varsin (så klart) och de ska fyllas med små välinslagna paket med finfint innehåll och hängas upp på rad på den nyfixade spisen sen (Kommer bli såå fint. Har sett att Tine K har harlequinmönstrade julpapper i sköna färger till paketen- vill ha!:)




Nu - lunchtime! (dvs smörgås och latte på stående fot:)





See U Later girls!



KRAM




.


tisdag 27 november 2012

KVÄLLENS ERBJUDANDE

.

.



Snygg vardagsoutfit med "lagomtjock täckjacka" från 48-7 Sweden! Finns på Creative Lounge.






God Kväll vänner!




Sitter i soffan framför House och surfar elljusstakar och stjärnor samtidigt och sippar på lite gott iskallt vitt (och utanför dalar några snöflingor minsann - äääntligen) Såg också att netbutiken Creative Lounge nu har rea, 20% på allt även redan nedsatta varor tom imorgon 28 nov med koden JULSHOPPING i kassan, och tänkte att jag skulle tipsa er om denna innan jag backar House och börjar om haha (klarar verkligen inte att kolla serier ordentligt och vara ute i cyber samtidigt. Blir lätt mycket "Men vavava vad händer nu? Varför blöder han ur öronen - han hade ju tarmvred??? Typ:) 




Åh denna är såå snygg. Nyhet från Triwa hos Creative Lounge med citrongul urtavla och flätat armband i naturläder.




Önskar er en skön kväll raringar!



KRAM





Detta inlägg är i samarbete med Creative Lounge


JULGODISFIX

.
.
.


Ingredienserna till Leilas Rocky Road!







Hej hallå!





Oh my vilken toookgrå tisdag! Alltså, det är ju bara såå mörkt? Känns som klockan är 17.00 hela dagen liksom och det gör ju en inte "superpiggelin" direkt... Men snön är visst på g såg jag på nyhetsmorgon imorse och det ska ju bara bli så mysigt med lite kritvitt puder över allt eller hur?:) Så vi får en riktigt vit vacker första advent i helgen.

Julfeelingen börjar verkligen smyga sig på och två dagar i rad har skatterna fått göra julgodis här hemma! De är jätteduktiga och såå noggranna med värmen och vattenbad och allt (och jag står alltid precis brevid och passar hela tiden:) och allt blev ju såå gott. På bilderna syns när det gjorde Leilas Rocky Road, en ny favorit för oss! Mums! (det finns flera riktigt bra godisrecept hos Leila här)








Lo Lo och hennes söta vän V fixar (i nyvåfflat hår:)




Försiktigt försiktigt med allt det varma vid spisen!




På med godsakerna som jordnötter, pistagenötter och minimasmallows!




Klart att ställa in i kylen (och sen skäras i bitar och det blev bara såå gott:)




Sär här gör du Rocky Road, julens godaste godis:


600 g mörk choklad 70%

2 påsar Dumlekola

2 nävar minimarshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter



Smält chokladen i vattenbad

Blanda samtliga ingredienser i en skål

Fyll Rocky Roadsmeten i en plåt och strö över lite garnering och låt stelan i kylskåp

När chokladen stelnar skär du upp Leilas Rocky Road i mumsbitar.




Nu ska jag ge mig ut på jagt efter lite julkalendrar! Det önskas tv, godis och vanliga varianter:)



Ha en fin fortsättning på tisdagen så ses vi senare!



KRAM







måndag 26 november 2012

MEN VAR KOMMER KLÄNNINGEN IFRÅN

.
.








Jamen detta kanske funkar som jul/ påsk-kort!?!:) Åååh vad jag älskar mina tokroliga små crazy tjejer:) (alla kläderna kommer från HM förutom Beas klänning som är från How to Kiss a Frog. Lo Lo´s klänning är förresten kvällens tips. Ursöt och tuff med svarta kängor och pojkfluga och som finns här för nästan ingenting och bordet bakom hittar ni i inlägget före)



Nu blir det middag i vårt casa och här kommer tips på en jättegod souperenkel pasta som en vän tipsade om (tack för det raring:) och som vi äter ofta ofta. Here we go:

Fräs två knippen med hackad persilja med tre hackade vitlöksklyftor och en finhackad röd chili i massa olivolja (typ 1 dl) och en en rejäl nypa flingsalt. Bland med Al dente-pasta och servera till kött eller fisk eller som den är med lite Åarmesan. Såå, snabbt gott och fräscht!



Ha nu en mysig kväll vänner!



KRAM







SNYGGELISNYGGT BORD & SA NÅN JULKORT?

.
.
.


Love this! Tokelegant svart högt bord från Day Home.






Tjingeling!




Måndag idag och alla kommunala skolor och förskolor är stängda i Småstaden så huset är fullt av egna och andras skatter:) Vi bakar och jag städar och julpiffar lite (måste bara åka och köpa minigranar idag!) och ställer in ett nytt bord som jag hämtade ut på posten igår... Annars händer det inte såå mycket spännande!  






Så snyggelisnyggt från Blackballoon! Blackballoon lovar btw 10% rabatt på allt på lager just nu (på ordinariepriser och ej beställningsvaror alltså) månd-onsdag med koden JUL10




.

Hahaha, jo jag mååste ju bara visa detta pics. Försökte "göra julkort med tokspralliga skatter" och liten vän som stod brevid och skakade på huvudet. Gick så där kan man säga, iaf om vi satsar på "seriösa julkort":)




Beaskruttan lekte tandlös gammal tant och vägrade titta tex (kan ju vara lite trevligt på julkort kanske:)




Nu - mellistime! Tror vi kör lite mumsiga våfflor med fruktsallad:)



See U later girls!



KRAM





Inlägget är i samarbete med Blackballon





söndag 25 november 2012

BLIXT & DUNDER

.
.
.

På väg ner till Svartån och Småstadens gnistrande fyrverkeri!





Tjing snyggingar!




Jag säger bara w o w vilket helt fantastiskt fyrverkeri det blev ikväll!!! 


Det hade verkligen inte sparats på krutet (heh:) och det vara bara såå vackert och magiskt när hela city lystes upp i tusen färger denna novembersöndag och skatterna var helt tagna de också. Showen avslutades med att Euphoria dånade ur högtalarna (Loreen kommer ju från vår stad:) och det smällde m a x i alt och regnade guld och och glitter! Så himla fint och maffigt.










Tack för showen Västerås stad!!!:)




Nu Solsidan & Hellenius (vi har spelat in så vi ligger lite efter) och till det favoriten Gino!




Vi ses imorgon!



KRAM




.

GRÖNT PÅ EN SÖNDAG ÄR SKÖÖÖNT

.
.
.





Dagen myspys denna sköna söndag! Yes jag har gått runt heeela dagen och haft denna outfit men det är ju bara såå skönt ibland att ha "husvagnskostym" på" och bara vara:) 






Tjingeling söndag!





Här har det varit en riktigt slapp skön dag då vi bla vinterfixat i trädgården och gjort julgott (som Leila´s Rocky Roads, mmm:) med skatter och små vänner. Mysigt mysigt. Nu ska vi strax trippa ner den lilla biten ner på stan eftersom det är skyltsöndagspremiär och julmarknad och enligt tradition fyrverkeri vid torget!






Kermit! Har alltid gillat grönt på kläder:)




Toti dagens från Odd Molly Country Dreams. (Tavlor till höger är en del av min lilla franskinspirerande samling som jag har i trappen med pics från Paris och närmast underbara Bisou av Lina Ekstrand Artelimited)




Ha en mysig kväll så ses vi snart igen!



KRAM




.

lördag 24 november 2012

LITE NYSTÄDAT POJKRUM KOMMER HÄR

.
.
.














Happy Saturday Night tjejer så ses vi om några timmar!



KRAM





(om det är någon som ev undrar över något på bilderna så fråga och jag looovar svara imorgon:)

Svar! Svarta ljusslingan som heter Happy Lights kommer från My Tivoli men jag tror de är slut nu.. Ska fråga tjejerna om det kommer in fler! (och yes bollarna sitter inte som de brukar på den ovan:) Elefantkudden är från Areaware och finns hos Länna Möbler och de andra kommer från Svenskt Tenn. Daytavlan är köpt på STORE i Västerås. Väskan brevid Ikeaskåpet är en Mekanoväska.