måndag 14 januari 2013

LO LO VILL GÖRA OM (IGEN)

.
.

.



Säng till mellanskattens rum är beställd och det blir denna fining ovan från House Doctor!





Hallå nya vecka!





Måndag idag och freezing ute. Brrr. Gillar inte alls kyla (och exakt två månader kvar innan vi får åka på semester till värmen, det är ju hur lång tid som helst!)

Sitter just nu och sipper på dagens tredje latte (seeg idag:) och funderar på 1. Kost. Måste göra något åt allt det jag unnat mig den sista tiden med allt jul och nyårsfrossande (som syns på ett inte "smickrande" sätt;) 2. Träningsupplägg! Måste även göra något åt detta och börja träna seriöst!.Är sugen på tennis bla och funderar på att ta lektioner. 3. Inredning. Som alltid:) Nu är det Lo Lo, som precis som jag gillar att ändra på saker, och nu vill hon absolut inte ha lila och blommor i sitt rum längre Det är visst alldeles för barnsligt utan hon vill nu ha vitt. Och svart och helst mörka mönstrade svarta tapeter men där måste jag som mamma faktiskt säga stop. Det är ju aalldeles för dystert, går bara inte i ett litet flickrum (tror inte hon förstår riktigt hur resultatet skulle bli men jag tänker typ frisörsalong anno 2006:) Men lite svart och mycket vitt och så en hel del ljust grå-smutspastell istället får det bli, mjukt och fint och samtidigt lite tuffare. Så vi försöker gemensamt hitta en mer "lätt tapet" (alt så får rummet bli helvitt helt enkelt)








Tror ni jag kan övertyga henne om denna harlequinmönstrade mer neutrala? Den här fina tapeten kommer från Ferm Living och är så bra till just grått och svart. Finns i puder-rosa (syns här) och grått också.





Men som sagt det är ju fint med bara vitt också. Vitt golv och vita väggar till det grå (och så enkelt! Då slipper jag tapetsera och kan bara måla när min dotter ändrar sig, puh:) Pics från House Doctors nya ursnygga katalog för 2013



Vi ska inte köpa fler nya möbler, bara säng, för det mesta är ju bara något åt gammalt och hon gillar ju verkligen sitt rum! Förutom färgerna då så det är bara det som ändras:) (och vill ni se hur det ser ut just nu så kika här)





Nu blir det tur iväg på lite fotojobb!




Önskar er en finfin dag så ses vi senare!



KRAM







73 kommentarer:

LIVSGLITTER sa...

Oh så spännande!!!

Soraya Forsberg sa...

Harlequinmönster är så fint! Hoppas du kan övertala. Har själv det i barnens rum fast med massor av färg dock.

Att vara någons fru sa...

Ha ha exakt den ska upp i min hall :) så fort målaren hinner vill säga (vilket verkar ta hundra år).

Johanna / Fru form o fix sa...

Översta bilden är så snygg och inspirerande! Spännande att se hennes rum sedan!

Unknown sa...

Den tapeten har jag sparat i min inspirationsmapp, älskar den och funderar på en fond i Inez rum då jag ska inreda mycket i smutsblå toner till henne :)
Sänggaveln är ursnygg! Ska bli så kul att se förvandlingen sen =))

Ha en toppenmåndag!
Kram Catta

sanna sa...

Ser verkligen jättemysig ut.

House number 11 sa...

Så kul och spännande! Alltid roligt med nya projekt!
Jag letar också inspiration till min mellan tjej och hennes rum, och det är så kul att få dela ett stort intresse med sina älsklingar.
Kram på er!
Jenny

Jennys matblogg sa...


Jättefin tapet!:-)

Anonym sa...

Hej P!

Har inte kommenterat på flera år men jag måste bara få säga att vilken underbar blogg du har! Älskar älskar älskar att kika in här och bli inspirerad! Bättre än vilket magasin som helst!

Kram från Anna

Anonym sa...

Tredje latten här med ;-)
Och måndagsstäd och piff.
Kram från France

Anna Margareta sa...

Älskar den där tapeten. Jag vet bara inte vag jag ska sätta upp den! Kram

Anonym sa...

Petra, jag skulle inte bekymra mig så mycket om kosten - fokusera på att börja träna lite mer istället. Det är enklare att ta en sak i sänder och du äter ju bra mat, så det är säkert inte så mycket som måste ändras för att du ska känna dig lite mer i balans.

Pw´s, lätt jogg, styrketräning hemma, det finns massor man kan göra där man inte är låst vid tider och gym och så. Kika på http://www.dailyhiit.com/ - här finns en massa olika träningspass, alla föredömligt korta :)

Det bästa är ju att man blir så glad av motion!
Lycka till!
/anna

Miss Tess sa...

Spännande, spännande! Klart att det är kul med förändring och lite mer "tweenie-aktigt" kanske.

Min lilla är bara 4 än så länge och godtar det mesta inredningsmässigt, tur det när man (läs jag) håller på att renovera en hel lägenhet samtidigt;)

Therese

Vardagspusslandet - Nybliven trebarnsmamma sa...

Älskar verkligen den tapeten, skulle absolut kunna tänka mig den när det är dags för renovering av nästa barnrum!

Home of m sa...

Spännande att se resultatet!

KRAM

Anonym sa...

Älskar erat hem!
men tycker hon har sååå fint redan
men det är hon som bor där så.
älskar dina mysiga bilder .
Ha en underbar måndag.

Hälsningar
Therese

Anonym sa...

Tycker personligen att Harlequin blir ett virr-varr i huvudet och är väldigt barnsligt. Vill hon ha tuffare nu när hon är lite större skulle jag satsa på ngt annat. Möjligen en fondvägg men inte mer...
Du gör alltid så fint så det blir nog bra till slut oavsett! Det vet jag! :)

sandra sa...

Kommer nog bli väldans snyggt. Sänggaveln var ju to die for. House Doctor kan verkligen sina saker.

Tapeten ska min myra också ha i sitt rum när storasyster flyttar ut.

Kram på dej

Anonym sa...

Aha....hon brås lite på sin mors goda smak! Spännande projekt!/ Lotta från Sundsvall

Anonym sa...

Synes desværre Kvaliteten på House Doctors produkter er kraftigt nedadgående efter det meste produseres i Østen - desværre akkurat samme tendens som Green Gate, Tine K, og Ib Laursen. Enkelte ting er fremdeles ok, men hold godt øje med kvaliteten når du vælger. Købte et tæppe fra House Doctor til 1100 kr som blev ødelagt ved første (helt normale vask) tyg på kudder som bliver misfarvede, og dyre lampar som ruster...

Anonym sa...

Läste i Allas om en ensamstående mamma som efter att allt var bet hadde 400 kr i veckan att leva på hon har två döttrar var den ena var tonåring där fanns inte utrymme för något de kunde inte ens gå till simhallen för att bada eller göra något annars blev det ingen mat. Tåls att fundera på man borde kanske ibland säga nej till sina barn blir de lyckligare för allt det var ju inte länge sen hon fick nytt i sitt rum.Jag tycker att det är hemskt med allt frosseri är det verkligen det livet går ut på

Anonym sa...

Men hon som har så super fint rum... Vilken lyx att kunna byta både inredning och tapeter typ 1 gång om året!?
Lycka till med kost och motion och
Tack för din fina vardagslyx.

Anonym sa...

Kost och träningstips:

Latte: massa kalorier i mjölken, kanske minska ner på dem? Jag har drastiskt dragit ner (nästan uteslutit men enstaka knäcke/pastaportion har det blivit) på mjölk och mjölprodukter sen nyår och tappat 1,5 kg utan större träningsinsats. Går på Friskis och springer.
Träning: kolla Lofsans träningsblogg eller sök på hennes hemträningsprogram i tabataform, tar bara 40 min. Superbra och mycket fokus på bålstyrka!

www.villa113.bloggspot.com sa...

=D
Roligt att läsa om din dotter som också är intresserad. Har själv en 8-årig tjej som är såå lik mig när det gäller inredning...det är såå kul att se. Hon har börjat tycka det är jobbigt med massa "bös" som ligger framme, vill ha rent som mamma;). Längtar så tills övervåningen är klar så jag, och hon såklart, får fixa till hennes rum.
Ang mat vill jag tipsa dig om nötter, avocado och brie. Feta, nyttiga saker skall det vara. Och bra, ekologiskt och rena produkter. Riktigt smör och bregott, inte en massa konstigheter och onaturliga tillsatser.
Lycka till!
/Maria

Living by Miriam sa...

Åh vilka underbara fönster!!! Vill ha! /LivingbyMiriam

Living by Miriam sa...

Åh så underbara fönster, älskar dom. Vill ha! /Living by Miriam

Enkel stil sa...

Den svarta perioden har vi oxå gått igenom. Vi valde en fondtapet som var mattsvart med stora blommönster i blankt svart. Den sitter faktiskt kvar fortfarande. Övriga väggar fick en bruten vit färg. Anita

Ullis sa...

Tapeten hon har är så fin, tror du det finns möjlighet att skicka väggen till mig nu när hon vuxit ur den ;) Ska bli kul att få följa förändringen!

Sköt om er.

Anonym sa...

såg på tailsveep att Eva fick många nyfikna besökare på sin blogg under 1v. Men nu lika få besökare som vanligt. Håller med dig, Var snälla alla där ute, det mår vi alla bra av:)
Kram! Sofia

Anonym sa...

Å va spännande att se förvandlingen!
Kul att hon går i mammas spår..

/A

Ilenia sa...

Lo sò sei impegnata, ma verresti a darmi un consiglio!??????...grazie e baci!!!

GinasGarderob sa...

Verkligen jättefin säng! :)

Anonym sa...

Haha påminner så om min egen dotter. Vi hade för ca 8 månader sedan renoverat klart och ordnat ett riktigt drömrum. Helt plötsligt nu har hon blivit så stor och Justin Bieber har tagit över hennes rum. Uppsatta tidningsurklipp huller om buller. Min sambo svek mig här i julas och inhandlade Justin Bieber sängkläder. Otroligt smaklöst, enligt mig ;) Tindra bad också om mer svart. Nu har vi kompromissat genom att ta in lite industrikänsla till det väldigt vit/rosa rummet. Samt köpt fina ramar och ja tyvärr ramat in JB. Sängen har fått ett fint överkast, där JB vilar under (utan att synas)! Förstå min ironi i inlägget ;) Ska bli väldigt spännande att följa Lolos omgjorda rum. Tack för en superbra sida!

Anonym sa...

Vill först säga att jag gillar dig och din blogg massor och har följt dig länge! Brukar inte kommentera men reagerade lite här, jag tycker det verkar galet att ändra på ett superfint nygjort rum som ni lagt både pengar och energi på, det känns lite för mycket slit och släng för att vara 2013 :) Kanske nyttigt att lära barn att man inte kan få nytt bara för att man helt plötsligt känner för det, eller..? Hur som helst, vill inte kritisera och tycker du har sunda värderingar, ville bara uttrycka mina tankar! Kram & må gott

Anonym sa...

Men nu borde det väl snart ta slut på ditt hysteriska shoppande. Du lär dessutom dina barn att slösa på jordens resurser genom att du ständigt ska byta ut det mesta där hemma och nu är ju dottern på väg i samma riktning. Om du skulle hitta en personlig smak och stil skulle du inte behöva byta ut allting så snart du tror att det är ute.

Anonym sa...

Vilken säng, vill ha!!:) Tycker mycket om din blogg, kunde dock inte låta bli att reagera nu. Göra nytt i ett rum som inte är mer än ett år gammalt, verkar helt galet ju. Tänker lite på vilka signaler det sänder ut till barnen, bara att slänga det gamla o köpa nytt så fort man tröttnar. Tycker vi föräldrar har ett större ansvar än så, lära barnen att vara tacksamma o ödmjuka och att det viktigaste i livet inte är yta och att spendera pengar. Menar inte att kritisera men bara lite tankar..kram Caroline

Titta in hos Thess sa...

Roligt när dom har en sådan egen vilja fast dom inte är äldre.
Blir spännande att se resultatet.

Kram Thess

Unknown sa...

Hvilken utroligt fin og inspirerende blog du har!

Love it:-)

En blandad kompott sa...

Vad spännande att se sedan allt är klart!
Lycka till och hoppas att ni kan komma överens =)
Kramar

Reija sa...

Hej!

Jag börjar också bli lite skeptisk till (det dolda) budskapet här. Jag har följt bloggen ganska länge för de snygga fotona och Petras fina, positiva sätt att skriva.

Men nu måste jag ändå reagera som en läsare och säga att min bild av bloggen håller på att förändras och jag lämnar den inte längre med en feelgood känsla.

Snarare är det tvärtom. Jag blir tveksam till allt shoppande och känslan av att man är vad man köper. Ja, vi lever i ett konsumtionssamhälle. Men det måste finnas viktigare saker i livet än just saker. Solidaritet, medmänsklighet, att hjälpa dem som har det sämre i livet, hänsyn till miljön... Eftersom jag ser väldigt lite av det här börjar jag sakta tappa respekten för bloggen.

Problemet med bloggar är att de är och blir personliga. Det går liksom inte att kommentera utan att bli personlig heller. Så jag ville bara föra fram min åsikt som en av dem som är kritiska. Jag antar att den också är viktig eftersom det är just vi läsare som tillsammans med skribenterna håller bloggarna vid liv. Jag har verkligen fått en fin bild av Petra genom den här bloggen och är säker på att hon är så mycket mer än det hon skriver.

Men eftersom de värderingar som jag läser in mellan raderna inte stämmer överens med mina så har jag bestämt mig för att gå vidare. Jag tackar för en trevlig tid på HoP och önskar dig Petra lycka till!

Anonym sa...

Det kanske är dags att tänka på vilka signaler du förmedlar-all denna shopping

Anonym sa...

Snygg tapet! Lätt att byta ut en fondvägg för ett proffs. Förstod att flera skulle kommentera detta, thats life. FInns annat att lägga energi på tycker jag. Hade jag råd skulle jag med byta inredning lite oftare särskilt om jag hade en inredningsblogg. Hennes hem är ju "hennes företag" så för att få läsare måste det hända lite på bloggen fattar ni väl?!!! därute. Investera i hemmet och visa upp det på bloggen och vi läser och får insp. som vilken inredningsblaska som helst. Snygg affärsidé om ni frågar mig. Jag inspireras varje dag av Petra och du är verkligen jätteduktig på det du gör. Kram Kamilla

sofia PR sa...

Så kul och sängen är ju bara helt fantastisk!! Vi gjorde precis om i dotterns rum och lagerhaus alla kalendrar och block i svart och vitt blev ett fint komplement, samt Granits klädhängare, perfekt när barnen börjar intressera sig för kläder!:) bilder finns på bloggen:)

Kram Sofia

Anonym sa...

P gå in på TRADERA sök på TINE K. Där finns en säljare som lånat bilder av dig. HOn säljer två lampfötter från TINE K. KÄnde igen fotot på dina barn på bilden. GÅ in och kolla. Ej ok tycker jag. Ville bara informera dig. MVH C

Anonym sa...

Vad bra Reija förmedlat var hon känner, verkligen bra skrivit Jag känner exakt samma och jag förstår att bloggen är ett företag med en inkomst men det här var droppen för mig med kommer inte fortsätta följa HoP, blir det för dumt tröttnar läsarna tillslut inga följare ingen blogg. Vi lever i ett samhälle med sån hög konsumtion där du som människa värderas i pengar och rätt märken osv är det inte dax att verka för en bättre miljö respektera människor för vad de är det är det bästa vi kan ge våra barn. Tack för mig och fram för Feelgood bloggarna med människor som ger något tillbaka till sina medmänniskor

Anonym sa...

Hei :) Har man penger så blir det jo ofte sånn at da tar man seg råd til ting...slik vil det alltid være...og så klart er det ikke alltid vi voksne sender ut signaler og lærer ungene det vi vil...

Blir nok litt sånn, som mor så datter, for hun ser jo at mamma gjør sånn og blir påvirket av det...

Er vel i utgpkt ikke noe galt i det og det får nesten være opp til en selv om man vil gi barnet det hun ønsker eller ikke.

Vi alle skjemmer bort både oss selv og barna i overflodssamfunnet vi lever i...

Gleder meg til å se resultatet hvis det blir nytt rom på mellomste :)

Klem

Anonym sa...

Min åsikt: Det är en ohållbar situation att köpa nytt hela tiden. I mina öron låter det mycket överdrivet att byta ut hennes fina rum som bara är ett år gammalt. Ärligt, tycker inte du också det?

Jag byter också inredning ibland men ett tips som medfört att jag shoppar mindre är att jag går ganska länge och suktar efter saker jag vill ha. Det är ett bra tips om man vill undvika felköp och en massa överkonsumtion. Om jag fortfarande vill ha en lampa eller kudde två år senare .. ja då är det nog något som passar in hos mig. Dessutom får man automatiskt en mer personlig stil! Win-win! Detta tips hade säkert funkat bra om du hade tänkt på den ganska extrema tapet ni valde till Lo-Los rum. Den är jättefin, men typiskt en sån tapet man riskerar att tröttna på om man inte genuint älskar more is more-mönstrat och alltid har gjort det. Eftersom dessa tapeter var så populära förrförra året så blev det nog mer en trendgrej för många och något man riskerar att ångra. EXAKT som harlekintapeten kommer bli i år.. Varning ;)

Sofia

Anonym sa...

Som jag förstod inlägget skulle inte möblerna bytas ut, så det enda som shoppades var som jag förstod det en säng...men jag kanske missförstod Petras inlägg. En ny säng och fondtapet är väll ändå ingen hysterisk shopping???fattar inte vad en del hetsar upp sig på, håller med Kamilla som skrev att hemmet är Petras företag!!!
Bra ide Reija och ni andra som inte trivs här klicka er vidare!
Jag kommer dock att fortsätta klicka in här och det skall bli spännande att följa förändringen i Lo Los rum!
Kram Jenny

Anonym sa...

Håller med föregående talare, älskar bloggen men börjar mer och mer bli en reklamblogg för olika prylar/företag. Vart finns miljötänket, förebilden för andra att vi faktiskt MÅSTE minska vår konsumtion. Hoppas att folk därute läst lite om klimathotet. Fd. Shoppare som börjat tänka lite mer, och på vad vi har för ansvar att lära våra barn. Förstår dock tanken bakom bloggen=inspiration, vilket den absolut ger, men ja feelgoodkänslan har börjat avta. Börjar bli äcklad av detta konsumerande även om jag älskar inredning finns det en gräns.

Anonym sa...

Är det LoLo som vill göra om sitt rum eller är det kanske MAMMA som vill.....?


Johanna

Anonym sa...

HejPetra!!! Tack så hjärtligt för en fantastiskt, underbar och inspirerande blogg:) Tittar in varje dag och mår bara bra av det! Älskar när du förnyar! Du har så otroligt bra smak, vad än du gör så blir det perfekt.
Dessutom, hur illa än har du blivit behandlad, så har du alltid bara visat att du är klok, ödmjuk och med otroligt fina värderingar!

Ni alla "miljömedvetna" och ni som tycker "är det inte dax att verka för en bättre miljö respektera människor för vad de är det bästa vi kan ge våra barn". Jag lovar er, hade ni gott om pengar så skulle ni inte göra annorlunda...
Jag vet , det fanns en tid då jag själv hade begränsade resurser, då tyckte jag ett och annat om människor som "konsumerade". Aldrig högt bara för mig själv...Nu har jag gott om pengar och vad gör jag?
Ja, jag konsumerar!!! Och skäms inte dugg för det!!!

Kära Petra mår du bra av det du gör, fortsätt bara!!! FOLK ÄR BARA AVUNDSJUKA!
Jag med MÅÅNGA andra älskar din blogg!!!
Tusen Hälsningar!
Helena Sundberg

Beautifulosophy sa...

Housedoctor gör såå mycket fint!
Caroline

Anonym sa...

Just en sådan grå sänggavel är jag på jakt efter, fast till en "duppelsäng";) Men jag har fått för mig att jag vill ha diamantknappar på den:) Hejåhå det är jag det:) Knepa på med ert projekt! Kram Sophia

Anonym sa...

Läste också att det enda som skulle köpas ny var sängen, så ni behöver väl inte bli så upprörda. Dessutom säljer de väl säkert gamla sängen till någon glad person, det är väl bra? Vi har också köpt ny säng till barnen några gånger, ajaj så illa :P Att måla över tapet, är det verkligen så farligt tycker ni? Har väl inget med överkonsumption att göra, jag vet en som har det mindre bra ställt som målat om flera gånger för hennes dotter ändrat stil och tycke. Men i överlag håller jag med många, köpa nytt hela tiden kan man ju inte göra men det förstår säkert P också :)
/ ingela

Brunkullan sa...

Superfin sänggavel!

Blir lite sugen på nått liknande, fast till vår dubbelsäng.

Vi får se. Det kan vara så att jag bara målar om den nuvarande sänggaveln (en gammal soffa) också i en högglansig vit färg som jag tänkt tidigare (men som aldrig tycks bli av...).

Kommer bli spännande att se resultatet i Lolo´s rum:)


Kram Susanne

Sara sa...

Aja, det blir nog bra. Men visst är det bra att vi påminner varann om att vara försiktiga med moder jord, och inte överkonsumera. Nu väntar jag på slutresultatet innan jag bestämmer mig för om jag tycker det är överdriven konsumtion eller inte.

Men överlag kan jag tycka att jag känner mig lite provocerad av den snurr som pågår i både inrednings- och modevärlden. Det ska bytas fasligt mycket tycker jag.

Och barnen alltså, mina barn. Där måste jag börja tänka till lite, för det var hemskt vad femåringen har fått för sig att man kan handla handla handla nytt hela tiden. Det känns icke bra. Det tar jag nu tag i och låter henne längta lite mer efter saker.

Men alltså när det gäller DINA barn, då vet jag inte. Det vet ju du bäst. Fattar inte hur det kan finnas experter där också??

Det händer ju mycket där i den åldern också. Plötsligt är den rosa tiden över, och då brukar det bli svart. Min spontana tanke är att du ska satsa på vit vägg och byta accessoarer lite grann bara. Snart kommer en ny period. Men det vet du som sagt bättre än jag, för det är ju din söta tös! Och klart hon passar på att vilja få omstylat, det är ju hennes mamma så duktig på ;)

Och jag är övertygad om att de som sagt tack å hej kommer tillbaka hit. Det är svårt att låta bli ;)

Davina Ginström sa...

Hej, visst är det kul när döttrarna blivit vaccinerade av samma "inredningsvaccin" som mamma! Har själv två som vill ändra sina rum stup i kvarten. =) Tror det blir riktigt fint med ett helvitt rum, vitt finns ju i många nyanser... alltid roligt med färgglada kuddar och filtar till. Kram Davina

Stenmur & Gärdsgård sa...

Hej Petra,

Tapeten från Ferm Living är riktigt snygg och jag tänkte sätta upp den i min sons rum.

Men när jag såg den i färgaffären så var färgerna inte alls så som jag föreställt mig, eller så som bilderna förmedlar, tycker inte jag i alla fall.

Den "turkos" färgade var väldigt grön i mina ögon och den grå var fin men då var de vita rutorna nästan smörkrämsfärgade.

Så ett tips gå och titta på dom först så färgen överensstämmer med hur du tänkt.

Önskar dig en fin dag!
Kram Malin

Anonym sa...

Jag tycker det är otroligt roligt all läsa alla komentarer Det handlar inte om avundsjuka eller taskig ekonomi om en tapet en säng osv utan om VÄRDERINGAR i livet och inget annat. Är inte arg eller upprörd tycker bara det är konstigt vad man vill förmedla sina kids. Som någon skrev hadde ni haft pengar skulle ni handlat annorlunda Nej det skulle jag inte för jag har redan pengar.Usch för trångsynta, fram för en bättre värld för våra barn vår framtid.

dianasdrömmar sa...

Underbar tapet, kul med inredningintresserad dotter men med en mamma med känsla för färg och form så kan det väl inte bli annat :) kram Diana

Anonym sa...

Blir nog inte "bara" en säng. Tapeterna e ju oxå svindyra. Men gillar sängen, ursnygg. Tapeten tröttnar man nog på. Förstår art man reagerar lite.. Men ni gör ju som ni vill..
Gillar bloggen!

Inger sa...

Mitt i prick Reija, inget behöver tilläggas.
Jo förresten, jag blir så trött på alla som skriver att så fort någon har en avvikande mening så är man avundsjuk och bitter. Trams! Jag har aldrig lidit av den sjukan och bitterhet springer jag så långt ifrån jag bara kan. Använd inte de orden så vårdslöst.

Philia sa...

Tack för era hälsningar tjejer!!!


Sen när det gäller konsumtion, miljötänk och Lo Lo´s rum.

Jag skrev att jag skulle måla en vägg, alt måla över tapeten på denna och att Lo Lo skulle få en ny säng. Varför? Jo för att hon inte vill ha toklila och för att sängen är en gammal Ikea-variant som jag hade när jag var liten och som jag spraymålade lila för att matcha tapeten och som verkligen behöver bytas ut. Alltså en jääättegammal säng, typ 30 år, från Ikea:)

Jag försker förstå era tankar men jag vill bara att vissa av er verkligen ska förstå att detta är en blogg som speglar en mindre del av mitt liv och den handlar om inredning, mode, feelgood, lite familj och shopping. Den handlar inte om hela mig eller om mitt miljötänk eller värderingar eller mina slantar som går till välgörenhet eller mina tankar när det gäller olika viktiga delar i samhället. Den är inte politisk eller ställningstagande men det betyder givetvis inte att jag inte bryr mig. Jag bryr mig nog precis lika mycket som de flesta i vårt land, jag tänker på viktiga saker och vill inte skada miljön mer än någon annan. Jag skriver om min shopping på Hop men tror inte att jag handlar så mycket mer bara för att jag skriver om det, kanske andra saker (jag är ju inte "Prinsessan Madeleine direkt" om ni förstår vad jag menar;) Man kan inte klaga på att ex Damernas Värld inte skriver om politik eftersom det är en annan typ av tidning och man kan nog inte heller klaga på att en ytlig blogg inte skriver om annat än ytligheter:)

KRAM


P

Anonym sa...

Det kommet endel negativ kritikk av det mange opplever som overforbruk og et stadig økende fokus på shopping i denne bloggen. Jeg synes de som har kommet med sin kritikk har gjort det på en konstruktiv og høflig måte (i hvertfall til dette innlegget), og slik kritikk må man tåle i et kommentarfelt på en slik blogg. Da synes jeg heller det er direkte ufint av f.eks Helena Sandberg å bare avfeie alle disse kritikerne som misunnelige mennesker med lite penger. Hvis du skal diskutere må du kunne komme med en bedre type argumentasjon en dette, Sandberg.

A. Kristiansen

Inredningstokig :) sa...

Jag och, är jag helt övertygad om, många med mig, läser HoP för att det är som ett härligt inredningsmagasin. Men billigare ;-). En blogg som jag själv väljer att klicka in mig på för jag vill se tips, bli inspirerad, och för att jag tycker att Petra har en fantastiskt bra smak. Usch vad besviken jag skulle bli om hon helt plötsligt inte gör några inlägg om hur hon gjort om hemma, nya saker hon hittat och tips på var man köper dessa. Och vill man inte köpa samma saker är det ändå en härlig inspirationskälla, man kan alltid hitta liknande saker, fast billigare. Och att byta en säng eller sänggavel och måla över en tapet eller t o m tapetsera om är väl inte ett dugg konstigt, även om det är efter "bara" ett år. Själv bytte jag stil i mitt flickrum jag vet inte hur många ggr, och det låååångt innan bloggvärlden fanns, inredningsprogram på tv mm.
Att folk för det första orkar reta upp sig, läs inte en inredningsblogg om ni inte gillar att den som skriver köper saker, gör om hemma eller byter stil. För det andra, att man ens ooorkar besvära sig om att kommentera. Sluta läs och hitta en annan blogg som passar bättre. (Nu orkar ju jag också i o f s kommentera t o m, MEN jag har ju tänkt fortsätta läsa HoP och börjar ruttna på alla gnällspikar) Summa summarum. Läs HoP för att man gillar bloggen eller hitta en annan, finns några till tror jag faktiskt ute i cyberspace. Gillar man inte Sköna hem så köper man Allers. Eller?
Kram till alla glada!

Anonym sa...

Att en del har så svårt för att man kan vara kritisk och ifrågasätta. Då tycker de genast att man ska sluta läsa bloggen. Det skulle bli en farlig värld om ingen vågade vara kritisk. Men jag blir även glad av att läsa att det är många som har reagerat på allt shoppade som P förmedlar i sin blogg. Jag tycker att alla har ett ansvar att vara rädd om miljön och vilka värderingar man förmedlar till sina barn, oavsett om man har lite eller mycket pengar. En inredningblogg behöver ju inte bara handla om att köpa nytt och hela tiden byta ut möbler, inredning m m. Det är viktigt att hitta sitt eget värde i något annat än alla prylar man äger. Tack för mig, väljer att ta avstånd från all köphysteri genom att inte fortsätta följa den här bloggen.

Anonym sa...

Jag tycker fortfarande om bloggen och kommer absolut fortsätta läsa den även om jag skrev ett inlägg om vilka signaler vi sänder ut till våra barn. Otroligt märkligt att man genast blir dömd att vara "avundsjuk utan pengar" bara för att man råkar reagera på inlägget. Betyder inte att man är en "gnällmaja" heller. Har själv en son på 3 år som nu efter jul verkar tro att det bara är att köpa nytt hela tiden, känner ett stort ansvar att visa honom ödmjukhet och tacksamhet. Vill ju inte att han ska bli bli bortskämd utan respekt för pengar. Avslutar med att iaf tacka Petra för en rolig och inspirerande blogg. Kram Caroline

Anja sa...

Kommer bli hur bra som helst! Tapeten är to die for!!!

Om ni ska sälja sänghimmeln så hojta gärna till. Är ute efter en sån till dottern.

Kram Anja

Eva sa...

Jag har inte riktigt koll på hur gammal din dotter är, men när vi skulle tapetsera om när jag var på vägg mot tonåren och vi skulle välja tapeter ville jag bara ha en brun mönstrad med blommor linjerna var svart . Å vad jag älska mitt rum hemma hade det så tills jag flytta hemifrån matcha med vitt och mycket gröna växter , plansch med solnedgång med par på. Sen gråtande barn . Kommer några ihåg. Tack mina bortgångna föräldrar för jag fick välja denna tapet fast ni tyckte annorlunda. Mitt rum var ljust vette mot öppet landskap av åker och hage utanför och sjö nedanför. Det roligaste idag kom jag på att mitt skrivbord som jag tog hem från min morfar och målade vitt hade på mitt flickrum. När min pappa gick bort för något årsen sparade i ett föråd. nu Har precis min make gjort iordningställ till min dotter då hon och sambon köpt gemensam lägenhet . Så häftigt och hon får gärna ha det ,men var jag bliv sugen att ha det själv isär det blev färdigt. Tänk att man kan vara så lika i smak och sambon tyckte det var häftigt för det är säkert hundra år . Goda löner har de båda två , så de kunde köpt vad de ville . Tänk vad många generationer som har förälskat sig i samma skrivbord.

Anonym sa...

Haha, påminner om mig när jag var i 10-årsåldern. Jag möblerade om hela tiden, och hade lyxet att det fanns en gammal vind hemma där man kunde hitta gamla prylar och möbler att piffa till.
Och det svarta är vi i med sonen. Han fick en svart fondvägg och det blev faktiskt oväntat bra. Egentligen ville han haft hela rummet i svart men... Det blir säkert fint i hennes rum vad ni än hittar på. Kram/Yvonne

Ilovestyle sa...

Det här gillar vi!

studio karin sa...

hahaha, inte så oväntat går hon i mammas smakspår :) Får jag påminna om detta som jag gjorde förra året ;)

http://studiokarin.blogspot.se/2011/03/barnrum-at-flicka.html

kram

Anonym sa...

Hallå!! Kände att jag var tvungen att flika in med en kommentar här! Fattar inte riktigt hur folk ens orkar bry sig och kommentera om de är så negativa till att du gör en förändring i din dotters rum "igen" Det är väl ändå upp till var och en att avgöra vad man vill göra med sina pengar ... Tror ändå det är mkt avundsjuka som ligger bakom många av dessa negativa och elaka kommentarer ... Bry dig inte om dom Petra! Jag tycker du gör helt rätt - vilken förälder vill inte försöka uppfylla sina barns önskan! Dessutom bara kul att ni har detta intresse gemensamt! Det finns så många som kopierar dig i sina hem ( det har man ju sett tydligt på vissa bloggar, såå pinsamma) klart man inte vill ha det som alla andra -då kan man ju lika gärna kopiera en IKEA katalog - och hur kul är det? Nej - fortsätt göra det du är bäst på ... Gör om och shoppa - Me like! Fortsätt vara så fantastisk som bara du är!! Stor kram från Anna