söndag 10 februari 2013

RECEPT KALLJÄSTA DANSKA FRUKOSTBRÖD

.
.
.



Alltså dessa bröd är bra såå goda!






Hej sweeties!




Har ju skrivit om dessa frukostbröd tidigare men nu kör vi igen för de är en riktig hit tycker jag! Så himla enkelt att bara röra ihop kvällen innan och sen klicka ut på plåten på morgonen dagen efter. Nyttiga och frasiga dessutom, mmm:) Receptet kommer nedan:




1/2 paket jäst
7 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
4 1/2 dl dinkel
4 1/2 dl durumvete
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön

Rör ihop alla ingredienser och låt det stå och kalljäsa i kylskåp över natten.
Forma till bullar och lägg på en smord plåt.
Grädda i 225 grader i 22-25 minuter.



Voila!



Ni mååste bara testa dessa:)




Ses lite senare!



KRAM






17 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för receptet!

Michelle sa...

Låter supersmarrig! Ska testas till nästa helg :)

Kram

Anonym sa...

Du har rätt, måste testa. Du ser förtjusande ut även då krasslig. Krya på vackra.

Nina

Att vara någons fru sa...

Mmmmm tack för receptet - här ska det bullas ;)

Emma sa...

Bullarna låter supergoda, ska absolut testas snarast. Hur många bullar brukar du göra av receptet ovan?

Ha det gott
Emma

Lena - gott för själen sa...

Brukar göra några liknanade som kallas hälsobröd (rec på min blogg). Ingen honung, men tranbär/goijibär eller liknande. Degen plattar jag ut i långpanna (20x30) att jäsa i, så är det bara att grädda på morgonen.

Kram Lena

Anonym sa...

Säkert jättedum fråga, men är det någon som vet om man ska ha torrjäst då? Vanlig jäst kan väl inte jäsa i kylen...eller?
Låter helt fantastiskt goda!!:)
Kram till alla!
Helén

En blandad kompott sa...

Åh,de ser goda ut!måste testas...
Tack!
Kramar

Thelma Louise sa...

Takk.:.)))))))

Anonym sa...

Lustigt att du la upp receptet idag, jag gjorde dessa igår från receptet som du lagt upp för länge sen :)
håller med, de är superenkla och smarriga!
Kram Jenny

Nickan sa...

hej
gjorde dessa i förrgår och igår, en riktig favorit. Och sååå enkelt. Passar mej perfekt :)
Kram Nickan

Anonym sa...

Supergoda! Jag har gjort dem flera gånger:) tack för en underbar blogg

Camilla

Anonym sa...

Hej fina Petra!
Har bakat brödet idag. Gott! Men hur får du de att blir så höga? Mina "bullar" var platta.( tack för receptet!

Martina sa...

Dina fina underlägg från Svenskt Tenn, är de hårda eller mjuka???

Fortsatt fin söndag.

Anonym sa...

Ser jättegoda ut! Använder du siktat eller fullkornsdinkel?
/Helena

sa...

Oh va toppen, de ska jag göra. Har letat nyttiga recept länge utan att hitta något riktigt bra men detta låter toppen. Tackar!

Anonym sa...

Hej, Jag pushar också för meddelandet från Anonym om hur du får dessa till att bli bullar? Mina blev också platta då degen är ganska rinnig. Är det inte något måttfel i receptet? Känns som det kanske är för mycket vätska?
Supergoda var de dock ändå men lite svåra att dela =)
Kram