söndag 24 februari 2013

SÖNDAGSTANKAR KRING LO LO´S RUM

.
.
.



I gästrummet står gaveln till Lo Lo´s nya säng från House Doctor och bara väntar... Den är bara så snygg och måste ju få komma på plats någon gång! (Har stått där ett par veckor men så blev vi krassliga och min-make-overn kom av sig lite) Det hör en urfin sängkappa till, i samma tyg som gaveln (det behöver alltså shoppas resåmadrass så att sängen blir "komplett" och House Doctor-sänggavlar finns att beställa hos My Tivoli)








Hallå söndag!




Mer inredning önskas har jag sett i kommentarsfältet! Och det är klart ni ska få det:)

 Men ni vet raringar väl vid det här laget att jag är en bloggare som fokuserar mig vääldigt på vissa saker i perioder; höst - alltid mest inredning, vår - mycket mode, sommaren - allt möjligt osv:) Men jag lovar, jag ska skärpa mig och just nu har jag ju en hel del projekt som jag vill ta tag i. Som mellanskattens rum som väntar på fix... Men jag kan bara inte riktigt bestämma mig om 1. Om jag orkar tapetsera hela rummet? (yes det är moi som alltid tapetserar här hemma) och om det blir finast så? 2. Rummet kanske ska målas i samma grå nyans som gästrummet istället? Eller målas helvitt? 3. Rummet ska få två väggar tapetserade som idag alt en vägg tapet. (Lite småtrött, som de många andra, på fondväggar. Men iofs, bara för att det varit "modernt" så är det ju absolut inte fel eller fult bara för att det inte är det längre;) 








Den har tapeten fastnade bla skatten för och jag håller med henne - den är både soft och cool och lite tjejig! Karttapeten på översta bilden, som är lite lugnare och som Lo Lo också tyckte om, är från samma kollektion och föreställer Paris i ljus grå-blått och den tänker jag att man kunde ha i hela rummet. 








Söt lite tavla som ska få komma upp i "nya rummet" kommer från Arte Limited (ska dock få en annan passepartout då den från Ikea inte passade riktigt:).



Kudde med pins från Christian Lacroix som jag stod och höll i häromdagen om som också skulle bli så snygg i tjejrummet (och yes den är från samma Air de Paris- kollektion som tapeterna, ni kanske ser harlequinrutorna som går igen:)





Rummet ska vara mest grå-vitt med lite sköna detaljer. Så skulle jag vilja att hon kanske fick någon typ av hel-långa tjusiga gardiner vid fönstret och några coola lampor, som den som heter Spicky och kommer från House Doctor ovan. Tänker att det vore fint med ett lite "sobert-eklektiskt-tjejigt-tufft- mysigt -rum" åt min skatt:)





Ha nu en finfin och skön fortsättning på söndagen så ses vi senare!



KRAM







18 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Det kommer bli smashing såklart! Ska bli vansinnigt kul att följa.

Unknown sa...

Åh så roligt det ska bli att se!! Spontant känns det lite väl moget för Lolo, men jag kanske har knepig uppfattning, eller så är det det hon vill ha helt enkelt :) Mycket vackert kommer det bli iallafall, det är jag säker på!

Kram och ha en lovely söndag, här i Götet stråååålar solen =))
Catta

dianasdrömmar sa...

Gillar också den gråa tapeten behaglig och kommer bli supersnygg kram Diana

Anonym sa...

Hallå det kommer att bli superfint! Grått är så otroligt snyggt och skönt att leva med. Man tröttnar inte. Jag röstar för att alla väggar målas gråa och sedan snygga detaljer med lite färg till det. Färger och detaljer framträder så otroligt fint mot grått. Ha en skön dag!

7th-heaven sa...

Tror det kommer til å bli kjempefint. Lekker tapet dere tenker på, både kartet og harlekin-ruter. Liker sengegavlen også. Hvis du vil ha litt Paris-inspirert, så tror jeg faktisk Artwood.se har en lampefot i Eiffel-tårnet-modell. Kanskje litt artig og fiffig liten detalj. jeg vurderer den selv faktisk:)
.. og hvis dere går for harlekin-rutete tapet, så finnes det f.eks. lampeskjermer med kart også. Det er stilig synes jeg. Eller hva med å kjøpe et stort Paris-bilde fra Magdalena Martin.. og kanskje gjøre det om til en fondvegg-tapet?!

Lykke til meg valgene. Får håpe Lo Lo blir fornsøyd denne gangen da, så du slipper å tapetsere hele rommet om igjen om et halvt år:)

Klemmer fra Line

Anonym sa...

Petra, gästrummet har vi ju inte fått sett som du gjorde iordning samtdigt som vardagsrummet ;)
Det vill vi gääänra se,hihi!

Anonym sa...

Å va kul att se hur det kommer att bli!
Det verkar bli riktigt fint:)
Hon har bra smak, som sin mamma!

Och vi väntar ju med spänning på att få se toaletten oxå!

Kram
/A

My everyday life sa...

Det kommer att bli superfint och lagom tjejigt. Ska bli kul att se. Har en tjej som gåt i ettan och som snart behöver en makeover av sitt sockersöta rum. Trevlig söndag!

Anonym sa...

Men kära nån vilken smak du har, den är ju helt underbar! Vi ska göra om sovrummet i påsk. Tips mottages tacksamt. Jag vet du kan väl göra värast tapetrepotaget med dina allra bästa "tapet o färgtips" Snälla;)..........huvudet på sne, blink, blink. // Katrin

My Dream sa...

Så spennende :) ser kjempe flott ut :) likte tapeten :) kult :) topp 10 diys hos meg i dag. Stikk gjerne innom :) klems Diana

Anonym sa...

Jag skulle tacksamt få tips på gråfärg....hittar ingen neutral och bra till sonen, som vill ha hela rummet grått. Så snälla, ge en glimt av gästrummet + färgkod om du vill dela med dig. Tack på förhand. / Malin

Soraya Forsberg sa...

Vilken söt tavla!

Anonym sa...

Hade aldrig gissat att en 8 åring skulle välja dom tapeterna!!

Louise sa...

Lamapan från Hose Doctor är ju galet snygg, vill ha :-D

Hanna sa...

Oj vad fint det kommer bli!! Vi ska göra om lite i vårt sovrum, inga stora saker utan mest detaljer och "piff". Har sen vi flyttade in i huset inte fått riktig ordning på just vårt sovrum, eftersom vi haft (har) småbarn som sovit inne hos oss. Nu ska minstingen strax få eget rum. mottar GÄRNA tips på vuxensovrum, vi har mörkt golv och vita väggar, en vägg är tapetserad m blekrosa tapet m diskreta blommor i en mörkare rosa nyans. Förstår att du inte har tid att ge individuella råd, men kanske lite sovrumsinspo, ex collage m fina saker? :)

Carro sa...

Hejsan! Blev tokkär i house doctor lampan 'spicky' men var hittar jag återförsäljare av den?? Den turkos verkar inte finnas på my tivoli som du ofta rekommenderar.

DW sa...

Jag gillar sänggaveln!

Anonym sa...

Spännande. Fast gjorde du inte nyligen om hennes rum?Har för mig att det blev jättefint!