fredag 5 april 2013

FRIDAY - YEAH!

.
.





.
Good morning home- how are you today? Har fått frågor om tv-rums-mattan när jag visade liknande bild på Instagram häromdagen och kan berätta att den kommer från svenska Chhatwal & Jonsson (och finna bla på Artilleriet i Göteborg) precis som alla textilier i tvsoffan också gör. Älskar verkligen märket Chhatwal & Jonsson och det har nog en del av er uppmärksammat:)








Hej bästa dagen!






Mår ni bra söta bloggisar - ni är så tysta!? Det är ju såå roligt när ni ger feedback och lämnar små söta hälsningar (Gärna mer sådant om en bloggare också får önska:) Kan ni inte berätta vad ni gör denna soliga vårdag tex!

Idag har jag en hel lång "måste-göra-lista" och det är bara att sätta fart. Solen strålar, vårkänslorna är på max och helgen väntar. En helg som för oss blir en riktig "fixa-hemma-helg" för ojojoj vad det ser ut i trädgården tex... "Det som göms i tö kommer upp i snö ni vet"!:) 








"Chattis" i soffan! (Kuddarna finner ni hos My Tivoli)






Happy Friday tjejer!




KRAM






.

61 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är mattan att göra rent? Tänkte när en liten fyra åring spiller lite äpple eller nått.
Jättefin matta. Är det samma märke på den mattan som är i köket?

Tack för en superbra blogg. Som läses varje dag :)

Kram
Citymamma

Lisa sa...

Hej! Fina bilder på ditt hem som vanligt. Följer dig dagligen men är dålig på kommentarer. Du får så fantastiskt mycket kommentarer så jag tänker att du inte hinner med att läsa alla. Men jag gillar din blogg skarpt :)
Kram Lisa

Philia sa...

Citymamma - Tack för din hälsning! Mattan är av slitstarkt ull så det är bara att ta fram trasan och lite tvättmedel så försvinner det mesta. Och det är alltså samma matta som låg i köket tidigare:)

ha en fin dag!

Kram

P

Philia sa...

Lisa - Jag läser alltid alla kommentarer. Även om jag ofta glömmer att svara på frågor (läser och godkänner ofta kommentarer i I-phonen ute på språng och tänker att jag ska svara senare:S)

Kram

P

Anonym sa...

Hejsan och soliga hälsningar från västkusten, där det oxå fixas och pysslas i hus & trädgård.Denna fredag bjuder på små pyssel och inhandling av lite gott fredagsmys.
Idag är jag sugen på en bra oxfile med en god sallad til.
Jag tycker dina kuddar är fantastiskt fina och passar bra i ert hem.
Visst går dom i blåtoner?
Matchar det fint ihop med även svart&vit inredning?
Tack för en härlig blogg.
Kramis Åsa

På Selmas gata sa...

Chhatwal & Jonsson har verkligen otroligt vackra textiler! Ska nog ta vägarna förbi Artilleriet och spana närmare på dem, tack för tipset:)

Idag ska jag till Stenungsund en stund, sitta på något mysigt café och se ut över havet tänkte jag mig:) Önskar dig en fin fredag!

pilotfrun sa...

Superfin matta! Här skiner solen och vi ska grilla hamburgare och mysa en stund innan pappan beger sig iväg på jobb igen.

Kram
Rebecca

http://pilotfrun.se
Om ni undrar hur jag klarar mina dagar...

Anonym sa...

Åhh vad härligt att det börjar bli vår.Här i Hälsingland är det fortfarande för mycket snö för att fixa i trädgården så vi passar på att resa lite istället.
I påsk var vi på Gotland och till helgen åker vi till London en vecka.
Hoppas att det har tinat undan lite tills vi kommer hem.
Ha en trevlig helg

Helen

Anonym sa...

Hej Kul med inredningsbilder,mer sånt önskas. Hur går det med badrummet? vill gärna se hur det ser ut.Trevlig helg önskar jag dej och din familj.Kram.Marie/Storvreta

Camilla sa...

Hej!

Superfina bilder, som alltid! Följer din blogg varje dag, men är tyvärr dålig på att kommentera. Tänkte att du får så otroligt många kommentarer ändå, men jag ska bättra mig :)
Älskar din blogg och nu ska jag som egen företagare också snart hålla helg. På vårt familjeschema står också trädgårdsarbete denna helg och middagar tillsammans med vänner både ikväll och imorgon kväll. Dock på bortaplan, så jag ska inte göra något större matinköp idag inför helgen. Bara lite goda pålägg till barnen och mig till mellis idag. En liten fredagstradition vi har.
Ha en skön helg och fortsätt med ditt fantastiska bloggande. Du är en pigg ljusglimt i tillvaron, varje dag.
Hälsningar Camilla

Michelle sa...

Så snyggt så jag vet inte vad!! :)

Ha en underbar fredag fining!

Kram

Anonym sa...

Hej Petra. Jag läser också din blogg varje dag. Men som många andra dålig på att kommentera. Jag får så otroligt många fina tips av dig bl.a. Kuddarna som är suveränt fina. Mattan är också så snygg TACK. Ha en fin Fredag fina du.

ifni design sa...

Hejsan!

Jag tror att jag hade aldrig läst en enda blogg för sedan ett par månader tillbaka.(otroligt men sant!:-)
Sen gjorde jag det och och din sida var nog den största inspirationskällan för att jag började blogga själv. Jag är jättedålig med datorer, så det har varit en pyssel att få ihop sidan. Ber om ursäkt att utformningen ser ut lite som i din blogg! När jag väl har lärt mig lite till så ska jag ändra på det lite - gillar absolut inte kopiera, inte min stil precis!
Jag älskar din stilrena stil, även om jag brinner för det marockanska och varma hållet med - väldigt dubbel med andra ord! Skulle behöva ha minst två tre hem!;-)
Du tar superfina bilder och skriver väldigt levande!
Kram från en finsk tant:-)

Unknown sa...

Man dör ju aningens när man ser ditt tv-rum, älskart!
Snart ska vi oxå ha en Kiviksoffa framför vår tv, har stått på önskelistan länge!!
Chattis har jag oxå dreglat över ett tag.. min vän jobbar på Artilleriet så jag har allt gått och klämt och känt på grejerna ;D Synd att de inte är gratis.. Kan du inte fixa utlottning hihi

Önskar dig och dina goingar en riktigt härlig fredag!
Kram Catta

Maria sa...

Fin fint som alltid hemma hos er!
Har en fråga om du har tid att svara, tänkte på soffan, är det lösa delar från Kivik Ikea eller har ni köpt en hel färdig som sitter ihop?? Behöver nämligen lösa delar så att man kan ta av allt tyg o tvätta, har ju hund som skitar ner lite! O enligt Ikea så går det inte att ta av tyget om du köper en färdig planerad Kivik soffa, så det är därför jag undrar hur ni har det, kanske går att köpa lösa delar och bara sätta mot varandra utan att de glider isär! Ha en toppen helt, o är så avis på era härliga bilder ifrån thailand!

Unknown sa...

Åh så fin du har det, älskar verkligen den mattan.
Har en liten fråga till dig, min man var till Västerås på jobbresa i veckan och bodde i skyskrapan. Han gillade verkligen staden men inte hotellet. Så min fråga är nu om du har något tips på ett bra hotell för en romantisk helg i staden?
Kram Ing-Britt

Anonym sa...

Hej :) jag tycker du har så fin inredningsstil! Vad heter du på instagram? Kram

ifni design sa...

Skulle tillägga - älskar människor med humor, självdistans och som bjuder på sig själv och detta blandat med ett gott öga för inredning och en skrivartalang, kan ju inte bli annat än en bra kombo!;-)

Kram Liisa

tina sa...

Kollar här dagligen och älskar hela alltet men måste erkänna, är urusel på att kommentera :/

Nya mattan är supersnygg men vad hände med den andra? Den gillade jag också, skarpt :) Hursom, ni har ett finfint hem och jag skulle flytta in bums, utan att ändra på en pinal :)

Nepp, snart dags för kvällsjobb - bäst att ta tag i det som ska göras.

Mvh tina

Ps, har jag missat eller blev det nåt inlägg om där du for för att hjälpa nån vinnare inreda med saker från Indiska?

Julie sa...

Hej Petra!!! Jag längtar ut i solen men sitter just nu på lunch, går första dagen på mitt nya jobb på BB ... Det är så fantastiskt roligt så solen får vänta en stund :)) jag älskar kuddarna . Kanske kan önska mig i 35 årspresent nästa månad;) skulle ju passa bra om jag vinner det superfina överkastet;)
Ha en fin helg!
Kram Julie

LIVSGLITTER sa...

Gudars så snyggt du har de kvinna! Och du!!! Det där day home bordet kanske jag skulle ha tagit och haft som soffbord också ( byggt ett själv, som du kan skymta i senaste inlägget ) och mattan var ju galet snygg den med. Hoho. du gör mig så galet inspirerad! Nu ska jag prova möblera om lite här...fniss...

Fredagskramar!!!

Anonym sa...

Hej Petra! Superbra blogg är typ inne varje dag och läser :)
Jag undrar var du har hittat ramen till din Bombay affisch?

Mvh
Cissi

Concept_By_Sarah sa...

Snyggt! Älskar mattan och kuddarna! Här lämnar vi alplandet (Schweiz) imorgon för att åka till huset på Öland för första gången i år! Hoppas på vårväder i Sverige.. :-). Ha en skön fredag, kram Sarah

Linda sa...

Åh va fint! Tycker mattan är en keeper, känns väldigt mycket House of philia :) Perfekt färg och material och tycker mönstret bryter av bra i rummet!

Trevlig helg!!

Anonym sa...

Superhärliga bilder, älskar din stil! Tack för glas-tipset i tidigare inlägg, de är ju bara så fina! Läser din blogg nästan dagligen och du är en av de få bloggar som jag är beroende av, gillar blandningen av inredning, kläder, familjeliv och mat -helt perfekt!

Ha en underbar helg och hoppas att du får njuta av vårsolen!

Kram M.

Lena - gott för själen sa...

Oerhört snyggt! Tilltalar mig mycket! Har också sneglat på C&J-kuddar. De är så vackra.

Här är det jobb för hela slanten så solen får vänta tyvärr. Stack emellan med lite bloggsurfning i fikapausen. Hann dock med en löptur i morgonsolen.

Ses på Öbergs nästa torsdag :-)

Kram Lena

evelyne.home.interiors sa...

Hy! I am a blogger portuguese and visite your blog almost everyday since last 2 years. Beautiful house and lovely family.

Anonym sa...

Härliga bilder!
Jag är en sån där smygare som har följt din blogg i ett par år, men sällan kommenterar tyvärr.
Här är det strålande sol idag och när de små vaknat i eftermiddag blir det en tur till lekparken!
Önskar dig en skön kväll!

Anonym sa...

Jag undrar hur stort kök ni har? Ser att ni har ett köksbord i köket och det skulle jag vilja ha så därav frågan.

LiseLotte

Anonym sa...

Jag är i Skåne och umgås med familj och vänner, inspireras av vackra hus och gläds över att bygglovsansökningar till vår tillbyggnad är inlämnade idag.
Här ska det löpas och mysas och surfas runt på lite möbler till kommande expansionen ...
trevlig helg!

Anna Margareta sa...

Det är verkligen urtjusigt i ert rum. Och helgen i trädgården låter fint. Vi har en helg med fullt ös så ikväll få det bli sen date med mannen och något gott att äta. Kram och ha det fint!

En blandad kompott sa...

Snyggelisnyggt!
Ha en bra dag...
Kramar

Carina sa...

Jag ska sluta att arbeta alldeles strax...svårt ibland när man är egen företagare..men solen lyser härligt ute..får nog bli en pw nu!Blir jätteinspirerad av din blogg..mycket snyggt!! Har planer på att göra om i vårt ute-rum nu i vår så jag kollar runt på olika möbler och dyl.Vi reser mycket var nyss i Thailand som ni..Påsken..Göteborg..denna helg Småland med födelsedagsfirande av syster..Trädgårdsfix får vänta till nästa helg.Men vi kommer att ses på Öbergs ska verkligen bli kul att träffa dig! Ha en underbar helg i solen och trädgården med din fina familj!

Gabriella sa...

Första gången jag tittar in här=) Så fint du har det! Underbara kuddar verkligen. Önskar dig en trevlig helg!

Anonym sa...

Hej!
Klart jag kan lämna en hälsning från ett soligt Kalmar. På väg hem till familjen efter att ha jobbat. Med mig hem har jag massor av Sushi som ska avnjutas ikväll.
Tack för en trevlig blogg.
Kram
Jennie

Anonym sa...

Hej Petra. Jag har följt din blogg sedan start o jag har fått så mycket tips o inspiration. Tycker att den är toppen! Senaste tiden har jag inte varit inne så mycket, av en naturlig förklaring. För 4 v sedan förlorade vi vår älskade dotter. Hon blev 4,5 år o gick bort i en akut hjärtmuskelinflammation, orsakat av en vanlig influensa.. allt gick på ett dygn o nu ter sig livet helt stannat upp för oss. Vi har förlorat den klokaste o vackraste lilla dottern, så glad o så mycket spring i benen o bus.. Jag vill bara be dig/ni som läser detta att stanna upp i livet o tänka över vad som är verkligen är viktigt. Har ni era barn i liveto ni är friska, då har ni ALLT.. Det andra kan kvitta. Ta ingen för given, för livet kan förrändras totalt från en dag till en annan. Jag saknar min dotter så.... Kram från Sagas mamma

Anonym sa...

Kramar till Sagas mamma

Anonym sa...

Hej! Läser din blogg varje dag men har nog aldrig kommenterat... Gillar att bloggen är så positiv och den ger mig inspiration. Njöt också av bilderna från älskade Thailand.
// Trogen läsare

Anonym sa...

Hej.
Läser din blogg dagligen och är så glad att jag hittat till den. Nu läste jag att du har instagram....är den privat? Eller får vi nyfikna följa dej där med? Och hur hittar man dig? Tusen tack för att du är så go och glad och bjuder på dig själv och din familj.
MVH Kristin

Charlotte sa...

Hej Petra,

Först och främst, en stor kram till Sagas mamma, jag lider verkligen med er. Det är verkligen sant det du skriver.

Jag brukar inte kommentera så mycket här som jag gjorde förr, det blir väl så när en blogg blir lite större, alla tänker nog att du får ju så många kommentarer ändå.

Jag har aldrig själv ställt en fråga i kommentarsfälten, men ser att det är många som gör det, som nog blir en liten aning besvikna att aldrig få något svar, men idag såg jag att du gjorde ett undantag. Det var bra och visar att du bryr dig :-)

Men jag förstår att du aldrig skulle få göra annat om du svarade på allas frågor i kommentarsfälten och precis som du skrev här ovan så läser du de kanske i mobilen och sedan glömmer bort/hinner inte att svara.
Fast lite mer interaktion med besökarna vore önskvärt om du önskar få feedback och fler kommentarer och hälsningar i kommentarsfältet tror jag, det hänger mycket ihop med varandra.

I början när du bloggade, då svarade du mycket oftare.
Jag har sett större bloggar än din utomlands som alltid svarar på frågor i största möjliga mån.
En annan intressant skillnad är att interaktionen mellan de som lämnar kommentarer utomlands är större och på en mycket högre nivå, det blir som en egen liten community, där läsarna hjälper varandra. Det kanske inte du kan påverka så mycket förstås. Ibland verkar det som ingen läser vad andra skriver innan de lämnar sina egna kommentarer, vilket för mig är konstigt, man borde läsa posten innan man skickar ny, det alla verkar sakna är TID.

Men om du ger lite mer av din tid, kanske läsarna ger lite mer av sin tid och då skulle hela bloggen vinna på det. Ett tips för att inte göra folk besvikna är annars att skriva någonstans i anslutning till kommentarsfältet, som alltid syns, att du blir väldigt glad om man lämnar en hälsning och du läser alla kommentarer, men att du inte alltid har möjlighet att svara på alla frågor där, men med jämna mellanrum har du frågestunder där du gärna svarar på frågorna. Då skulle nog inte så många känna sig ignorerade från dig som de kanske gör idag, fast det inte är avsikten.

Kram
Charlotte
Som har läst din blogg sedan början av 2010 :)

ifni design sa...

Till Sagas mamma: Kan inte nå dig på annat sätt så jag skriver här: Jag blev helt stum och bestört - ni har drabbats av det tyngsta en människa kan göra. Jag tänker på er och önskar att ni finner kraft.
Många många kramar till er!
Liisa

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Du har så himla fint! Helgen här går i lugnets tecken. Lite småpyssel på hemmafronten. Längtar efter att få stöka runt i trädgården men än så länge är det väldigt mycket snö kvar.
Ha en fin helg
Marie

Anonym sa...

Tusen 1000 kramar till Sagas mamma!
Första gången jag lämnar ett spår här - tycker som många andra att du ändå får så många kommentarer!
Gillar din blogg väldigt mycket - en av favvisarna, helt klart!
//C.

Veronica sa...

Hej! Var har du köpt dina gardiner? Precis sådana jag är ute efter. Det är alltid lika roligt att läsa din blogg! Du har bra inredningssmak. Det känns som om man läser en inredningstidning...Med vänlig hälsning, veronica

Anonym sa...

Fina Petra, du vet att vi finns här;) Idag kände man att våren snart är här ,ljuvligt. Har förberett utekrukor för lite fintfint:) Vi ses imorgon;) Kram Sophia

Anonym sa...

Tack fina ni som kommenterat det jag skrivit om vår dotter (såg jag skrivit som en kratta mellan tårarna, men vad gör väl det..)
Saga var vårt enda barn, vårt allt. Hur går vi vidare när vi förlorat allt vi levde för??? Vi lever i ren panik o ångest 24 tim/dygn o det finns inga genvägar.. Kram från Sagas mamma

mammaxtre sa...

Fin matta Petra, den tycker jag om.

Trevlig helg!

Anonym sa...

Till Sagas mamma: Just idag behövde jag verkligen läsa dina ord. Tack för att du delade med dig och påminde om vad som är viktigt i livet. De varmaste kramarna till dig! Anna

Linda sa...

Till Sagas mamma, det hör ont i mitt hjärta att läsa fruktansvärt. All styrka till dig och fin familj!

Anonym sa...

Vill oxå ge all min medkänsla till Sagas mamma, en ofattbar sorg...

Vill även hålla med Charlotte ovan om interaktionen med läsarna, som är så, näst intill, icke existerande på denna blogg.

Och undrar oxå varför läser man inte alla kommentarer i en tråd innan man själv kommenterar? Det gör jag alltid. Skulle du, P, kunna uppmana dina läsare till det?

/M

Anonym sa...

Jag läser din blogg ofta, tycker den är toppen! Kommer själv från Finland men läser gärna bloggar från Sverige. Kram till Sagas mamma. Jag har själv jobbat som barnsjukskötare på barnsjukhus i Helsingfors på transplantationsavdelning och skött barn med hjärtmuskelinflammation, tyvärr klarade sig inte alla och det berör även vårdpersonal mycket starkt!! Finns inga ord som kan trösta i denna förtvivlan. Kram!

Anonym sa...

Sagas mamma vill jag skicka all kärlek och medkänsla till.
Har skrivit förut om att all kommunikation saknas från dig Petra. Ingen förbättring vilket är urdåligt från din sida. Envägskommunikation är väl inte meningen med kommentarsfältet. Du får massor med frågor ständigt som du inte svarar på. Inte ok med tanke på vad du får tillbaka av denna blogg. Som sagt Tex Perelli och Gynning är föredömliga att kommunicera med sina följare och de har nog ingen mer hektisk vardag än du. Fantastisk blogg i övrigt.

Anonym sa...

Jag erkänner att jag nästan aldrig kommenterar fast jag läser din blogg ständigt. Förlåt mig! Men jag älskar ditt hus och jag blir på ett väldigt bra humör när jag tittar på dina bilder. Huset är vackert som sagt, du och din hela familj är super vackra och det är tydligt att du är väldigt positiv. Efter en hektisk dag är det fint att lugna ner och titta på fina bilder och läsa svenska språket (som jag älskar). Jag är en finländare som bodde ett år i Sverige måååånga år sen och bor nu i 30km från New York City.
I kväll kommer jag att njuta av vädret (det är ungefär 17C här!!!! Och solen skiner) med min familj och fastställa planer för renovering som gäller vårt hela hus.
Tack för din jättefina blogg! Jag lovar att kommentera mer ofta hädanefter!

Anonym sa...

Till Sagas mamma.

Styrkekramar och kärlek till dig!

/Helen

Anonym sa...

Vill du veta vad jag har gjort idag? Jo, jag har besökt Tullhuset i din stad. Var på genomresa så why not? En fantastiskt fin butik som jag aldrig hade hittat till utan din blogg. Kram

Charlotte sa...

Till Sagas mamma,

Jag har tänkt så mycket på dig sedan jag läste det tragiska om Saga och ville skriva några fler ord till er. Allt annat är så oviktigt i jämförelse precis som du skriver, dina ord rörde mig till tårar och jag hoppas att fler tar dem till sig och värdesätter nuet, i ett liv som kan vara så nyckfullt. Sorgen att förlora ett barn går aldrig att förbereda sig på. Jag har inte själv förlorat ett barn, men i mitt tidigare arbete kom jag ofta i kontakt med föräldrar som förlorat sitt barn.

Jag vet bara att ni måste finna styrkan att fortsätta. Det är en lång väg att vandra och på den vägen finns det många hinder, tider då ni inte finner mening med någonting längre, bara att existera är en utmaning. Med styrka, mod, envishet och hopp om att tiden är er vän, då kommer ni att klara det. Ge inte upp, för Sagas skull.

Döva inte smärtan med någonting utan skrik rakt ut. Precis som du skriver så finns det inga genvägar. Ni måste få tid att sörja. Styrka är att våga falla, långt, långt ner. Sedan vet jag att ni långsamt, mycket långsamt kommer kunna ta er tillbaka till livet igen och kunna se små ljusglimtar i tillvaron än en gång.

Den här dikten tycker jag är så fin:
"Nu finns Saga i era hjärtan och i
solens spegelblänk på fjorden, i vindens lek över sädesfälten. När ni en tidig morgon väcks av fåglars kvitter är det hennes röst ni hör".

Saga kommer alltid finnas hos er, varje minut av resten av ert liv, bara på ett annat sätt än tidigare.

Många varma kramar till er och med hopp om att ni finner styrka,
Charlotte

Unknown sa...

Känner att jag oxå vill skriva en rad här till Sagas mamma. Så ofattbart och oerhört sorgligt, jag gråter med dig..
Tack för att du påminner om det allra viktigaste, hoppas du får allt tänkbart stöd. Styrka och kärlek till dig!

Kramar Catta

Philia sa...

Sagas mamma - När jag läste dina rader så stannade hela världen. Det finns inga ord som jag kan skriva här som på något sätt beskriver hur jag känner inför det du berättar . Din förlust är så stor så stor att hjärtat på varje mor som läser din hälsning vrids om av en enorm medkänsla och sorg. En hälsning som också väcker tanken om livets bräcklighet och fruktan att själv någonsin drabbas av detsamma. Det helt otänkbara, tankar man aldrig någonsin vill tänka. Livet är så skört. man kan plötsligt kastas in i en sån gränslös sorg som din och jag önskar ni finner styrka på något sätt Din hälsning och dina ord om din lilla dotters tragiska bortgång fick oss alla tänka på det som verkligen betyder något. .

Varm stor kram

Petra

Malin sa...

Hej Petra! Var kommer det fantastiska soffbordet ifrån? Kram Malin

Trådlös övervakningskamera utomhus sa...

Heter det inte vardagsrum? Eller ser ni bara på Tv i det rummet? ;P

Charlotte sa...

Vilken superfin matta! :)
Tack för en väldigt inspirerande blogg.
Trevlig helg!