söndag 2 juni 2013

PLÄTTBAKELSER

.
.

.

..

Idag bjöd jag våra gäster på bla det här! Så enkelt och såå gott. Så här gör man: Stek vanliga plättar. Skapa sen bakelser genom att varva dessa plättar med lemon curd, lättvispad grädde, blåbär och jordgubbar. Pudra sen över lite florsocker och sätt en söt bigarå på toppen. Voila, din sommardessert är klar!
Bon Soir!


Här har vi haft en jättemysig dag och kväll (tack för den V & M:) och nu är jag tokproppmätt efter all mat jag mumsat i mig, puh... Bea och hennes små vänner har haft så kul och hoppat studsmatta non stop och nu undrar man ju om det kanske kan vara skadligt på något sätt? Jag menar för rygg och nacke och så när de är så små och hoppar så mycket. Vi pratade om det och eftersom jag lätt börjar oroa mig för det ena och det andra så börjar man ju fundera lite, hm (började också oroa mig för ett stor otäck röd ring som Bea fått idag på benet. Måste nog ringa doktorn pronto imorgon:S) Haha, vilken bild! Ser ni att plättbakelserna jag håller i välter och bigarån far?:) ( top kommer från By Malene Birger Isa Couture, armband Icon, linne Rosemunde och byxor Hunky Dory)


Såg också att några av er oroar er över barnskrik när det hoppas studsmatta. Jag kan ju säga så här att mina små söta skatter kan skrika och skratta och stojja, både när de hoppar studsmatta och annars också:) Men det gör ju barn eller hur? Är de inte arga eller bråkar eller retas med varandra utan bara låter glada så får de låta tycker jag.  Och på vår gata i stan har grannarna pool så vår studsmatta stör nog inte så mycket (och alla andra grannar har ju förresten också studsmatta:)

Nu - filmtajm!


Ha en mysig kväll vänner!KRAM.

22 kommentarer:

Sahra sa...

Min uppfattning är att studsandet snarare stärker rygg och faktiskt hela kroppen. Min femåring har studsat från att hon var knappt två. Hon har helt enkelt anpassat studsandet efter vad hon förmår. Däremot ska du vara försiktig med att låta någon mycket tyngre studsa samtidigt. Det kan leda till 'knyck'

H`s enkla vardag sa...

Tror som sahra att det stärket
R barnens kroppar! Min tjej tränar truppgymnastik och har verkligen hjälp av studsmattan! Du dom där plättbakelserna såg fantastiskt goda ut!
Kram helena

Anonym sa...

Skyddsnät är jätteviktigt, men det antar jag att ni har! Och bara hoppa en i gången för att undvika knyckar och kollisioner!
Hälsningar, M

Septemberflikka sa...

Smarrigt!

Jag tror inte att det är skadligt så länge de inte kan ramla ur studsmattan eller hoppar samtidigt och krockar. Jag är ingen läkare men nog borde de anpassa sig efter vad de klarar, min 6-åring är mer avancerad än min 3-åring. Studsmattan är ju inte direkt snygg men sååå uppskattad här hemma. Träning och skoj samtidigt. kram

eastcoastmom sa...

En röd ring kan tyda på Lyme disease, tror det heter borrelia på svenska? Kolla absolut upp det! Vår son hade Lyme, men vi såg aldrig vare sig fästing eller den röda ring/fläck som uppstår efteråt, istället steg två som är svullna, onda leder, ganska diffusa symptom. Otäckt! (borrelia är mycket vanligt i Connecticut är vi bodde då)
Hälsningar från Madrid

Anonym sa...

Barn låter ju vare sig man har studsmatta eller inte! Vad är skillnaden?
Vi har både studsmatta och pool så vi är nog inga drömgrannar...hihi!
Trevlig kväll!
Kram Annsofie

Anonym sa...

Hej Petra!
Ringen kan absolut vara borelia! Min tjej fick det när hon var mindre och lekte i gräs och buskage, ja två gånger till och med! Man får penicillin mot det och var pigg som en lärka bägge gångernaoch det var endast ringen syntes.

Mvh / Anna J i Vässan

baraetthem sa...

Nu har jag läst ifatt din helg och tycker så mycket om din blogg!! Så gott det såg ut med plättbakelser!
Och det här med studsmatta är väl sunt förnuft det bästa att ha med sig. Och skrikande och tjoandes barn hör väl barn till!

Hoppas haft en mysig filmkväll!
Kramkram

Lena - gott för själen sa...

Jag tror inte heller att själva studsandet är skadligt utan stärker mera. Skadligt blir det väl lättare om de är flera som hoppar samtidigt och studsar in i varandra eller studsar ur. Eller om det är olika storlek/vikt på barn och vuxna.

Fina bakelser:-)

Kram Lena

Prinsessorna på Bellevue sa...

De där bakelserna såg jättesmarriga ut och klart barnen måste få skratta högt och tjoa lite. Ja, det är nog bästa att kolla liten Bea, ju fortare desto bättre!

Kraam till dig!
Petronella

Anonym sa...

Du behöver nog inte oroa dig, säkert stärkande som alla andra säger!

Men det är INTE ok med skrikande ungar i timtal. En stund ibland går det, men som sagt, INTE i timtal. Och det är även skillnad på skratt o stoj och illskrik. Barn är barndu sa) och vet inte alltid vad som är rätt o fel, och våra jibb som föräldrar är ju att ibland tillrättavisa och infomera de små liven, eller hur?

Man är INTE ensamma i ett tättbebyggt villaområde, och att ta hänsyn till grannar hör till vett o fason.

Det förstår ju alla!

Ha en underbar dag/ Fia

Anonym sa...

Vi har haft studsmatta i flera år och oj så uppskattad den är!

Vad gäller barnskrik/stoj så är det väl underbart att barn är ute och stojar och leker. Tål man inte barnläten ska man nog bo i lgn utan trädgård =).

//Karin

Frida sa...

Tvärtemot alla andra har jag hört att små barn kan få whiplash-skador av studsmattehoppande. Läkare rekomenderar INTE barn under 5 år att hoppa. Fast mina barn har fått hoppa när de är hos vänner...

Anna Margareta sa...

Gud så gott det där såg ut. Du kan du minsann! Och låt ungarna ha roligt för fasen. Är precis likadan i allt det där som du. Är man ledsen, glad ska man få vara det. Det är vi vuxna så är så jäkla tråkiga som inte visar vad vi känner. Kram!

Anonym sa...

Skratta, skoja, skrik, ha roligt och känn livet i er alla barn. Alldeles för snabbt växer ni upp till en värld som är så allvarlig.
Sommaren för mig är glada och lyckliga barn och jag förstår inte att människor vill tysta lyckliga barns skratt.
Härliga Petra du vackra kvinna dina barn kan skratta sig lyckliga som har dig som mamma som just låter barn vara barn och som hör där till :)

Kram
Anna.P

Liw / Fina lyan sa...

åh tack för tipset, ska testas!

snygga byxor!!

Design by Tornblad sa...

Ser fantastiskt gott ut!

Ha en bra veckostart!
Kram Malin

Casa of Mia sa...

Underbart gott och vackra bilder som alltid!
Stoj och glada skrik tycker jag man kan stå ut med när man bor i ett villaområde men jag är också orolig för studsmattor, vi har ingen men jag vet att flickorna hoppar när de är hos kompisar, framförallt är man så rädd för alla frakturer och nackknyckar, men jag tror inte att själva hoppandet skadar kroppen, kram

HOUSE of ADELA sa...

Sååå fina plättbakelser!
Härligt med stojande barn tycker jag, de måste ju få låta:)

Kram
Adela

Anonym sa...

Håller med dig! Finns nog inget roligare att höra glada, stojiga barn:) Bor man i ett villaområde så kanske man får ta det lite;) Fin är du som vanligt, smarrig dessert som vanligt:) Undrar om det säljs Lemoncurd i 1-litersdunk/burk;)? Känner att det blir till att äta mycket sådant här i sommar:) Ha en fin förtjusande Måndag! Kram Sophia

Lotta sa...

Vår son var lite sen med sin motorik och vi blev rekommenderade studsmatta av barnläkaren. Men våra flickor har skadat sig men då har det varit avsaknad av nät som varit orsaken, så när är obligatoriskt!! De älskar sin studsmatta år efter år, finns ingen leksak som varit lika poppis och de tröttnar aldrig på den. Kram Lotta

Lisa sa...

Jag oroar mig inte för glada skrik lite då och då, men...
jag har däremot upplevt illtjut, skrik och kiv timmar i sträck alla veckans dagar under sommarhalvåren.
Det är INTE lika gulligt som en del av er vill få det till.
Mkt irriterande att läsa " tål man inte lite barnläten ska man nog bo i lägenhet" Nonchalant synsätt!!!
Eller " skrikande och tjoande barn hör väl till" m.fl
Jag efterlyser ömsesidig respekt för varandra med visad hänsyn. Det är den vuxnes uppgift att vägleda, men med ovanstående citat blir jag beklämd!