onsdag 23 september 2009

På spaning

.

.

Idag har jag och en väninna promenerat i vårt område och spanat in altanräcken! Snickarna har varit hos oss och börjat mäta och stå i så nu måste jag betämma mig för vilket typ av räcke vi ska ha...

Svårt!

.

Det finns många fina gamla pampiga villor här omkring, som jag gick runt och fotade i smyg idag... Måste ju kunna visa H vad jag tycker är ett fint räcke! :)
.


Ett hus på vår gata med ett väldigt maffigt altanräcke tycker jag. Stolparna skulle bli alldeles för stora hos oss, men jag gillar staketet... Kanske likadant fast med 2/3 av stolpens bredd?

.

Jag ute på spaning i blus och tröja från OM, Acnejeans och stövlar Bianco.


Visar bilder på vår altan i dagsläget lite senare... Vi ses!

.

5 kommentarer:

SOFIE sa...

Verkligen pampiga villor! Gillade det översta räcket, fast i en annan färg då :-)

Måste fråga hur ni behandlat er vackra ekparkett, är den vitbetsad?
En fråga till när jag ändå håller på, vilken vit kulör är det ni målat era väggar med? Funderar på att måla här hemma och vill inte ha för kritvitt och inte rökvitt heller, svårt svårt :-)

Kram Sofie

Karin L sa...

Ska du inte ha svart smide såsom vid er yttertrapp? Jag tror det är mest tidstypiskt 20-tal. De fin-fina villorna du fotat verkar inte vara 20-tal. Dessutom blir smide då i samma stil som trappens dito.
Inte så kraftiga hörnstolpar (går ju ej att göra i smide), men rund "boll" (låter tokigt!) som "krön" (topp) på hörnstolparna. Vår arkitekt ritade så på vårt altanräck, och vi gjorde (nästan) så. Super!
Lycka till!

It's a house sa...

Åh va kul att få se lite hus runtomkring där du bor! Du får gärna gå ut och papparazza mer =)

House of Philia sa...

Karin L - Smidet vi har på trappen är ditsatt på 50-talet då huset "förstördes" genom en våldsam tidstypisk renovering, då det som grädde på moset även fick hemskt gult tegel på fasaden. Vi har som tanke att få tillbaka lite av husets ursprungliga klassicistiska drag dvs med influens av det tidiga 1800-talets klassicism som var en väldigt populär stil att ta efter då våran villa byggdes. Så entrétrappen ska så småningom göras om den med, då den inte såg ut som den gör nu från början... Vi har för tillfället svart smidesräcke på altanen, som även den byggdes på 50-talet, men vill byta ut det mot ett mer klädsamt vitmålat träräcke med rätt proportioner och detaljer! Villorna jag fotat är från sekelskiftet, det är jag medveten om, men 20-talets klassisism när det gäller ornamentik är ju ganska lik nationalromantikens så det funkar nog hoppas jag...

Vad kul att ni fick ett fint staket och är nöjda, men det blir inget mer smide här!!! :)

Kram P

Karin L sa...

Ja, ni har verkligen gjort underverk med huset med tanke på det gula teglet som satt där förut - hu...

Bra böcker att läsa (men de har du säkert redan) är bla "Byggnaders särdrag" från Boverket, bra att se de olika deceniernas särdrag.
Vill man dreggla över fina 20-talshus och speciellt dess stadsplanering kan man läsa "Den svenska trädgårdsstaden" av Johan Rådberg (btw gift med Gunila Axén).

Kram!