tisdag 17 november 2009

VÄNNER FÖR LIVET

.
.

H och jag är båda Odd Molly frälsta, som ni kanske ser...

Godkväll alla!

Idag har jag och min fina vän H varit nere på stan och fikat och haft härligt välbehövligt girltalk.

H är en av mina äldsta vänner och vi har väl haft våra "ups and downs" när vi var yngre. Men en vänskap som är väl så där 30-år gammal är svår att bryta! Oj oj oj vad vi har haft skoj i våra dagar. Riktigt "wild and crazy" har dessa två småbarnsmammor varit en gång i tiden!;)

Men nu är vi som sagt mammor båda två, med nästan jämngamla små sessor dessutom, och det är såå kul!


Lilla Tildis och Beabus på Waynes Coffee idag!

Nu ska här lagas lasagne!

Ha en härlig kväll ni underbara!


18 kommentarer:

Anna sa...

Härligt att det känns bättre nu o att "vi, bloggvännerna" lyckades få dig o inse hur mkt VI gillar dig :)

Härligt med sån där gammal go vän, som verkligen känner en utan o innan o som man har delat MASSOR med. Haha, för visst fasen har man vart wild and crazy i sina dar...haha.
Kul att ni dessutom har varsin liten tjej i nästan samma ålder. :)

Ha en fin kväll.

PS! Måste fråga - ditt matbord i köket. Hur målade du det?Grundade du? Är det olje eller vattenfärg? Nu är jag inne på att måla vårt furubord istället för att köpa ett nytt (dottern smällde nämligen till med glaset i det...hon har humör hon, så det blev ett märke, då insåg jag att ett nytt bord får nog vänta nåt år till eller två. Men jag står bara inte uuuut med furu längre!! *ryser*)

Kram
Anna

Søstrene Andersen sa...

Hei Philia:)

Hva er vel bedre enn en god jenteprat, med en ekte venninne som ønsker deg alt godt, når man virkelig trenger det:)

Jeg leser bloggen din, og mange andres fordi jeg blir inspirert både av innredning, klær, mat, hage og vin, og ikke minst hvordan du skriver! Jeg blir "happy" av dine innlegg;) En blogg som støter meg lar jeg være å lese!! Forstår virkelig ikke de som prøver å endre på andres blogg, både når det kommer til utforming, språk, tekst osv.. Hvem har vel med det å gjøre?

Håper på OVERDOSE av smekre og lekre innlegg av deg, huset ditt og de nydelige barna dine!!

Ned med janteloven, rise and shine!!!!
En varm klem fra L :o)

Kalkstenssommar sa...

Fina mammor och fina tjejer!

Så länge vi tjejer inser att vi behöver stötta varandra kan vi gå hur långt som helst!

Många kramar

L

Anonym sa...

Snyggingar!!!
Låter som en toppendag!!!
Alltid gott med hemlagad lasagne min mormor gjorde det på sitt italienska sätt som hon kallade det tagatellespaggetti istället för pastaplattor det e så mycket godare lovar!!!
Kram Marielle

Anna sa...

Heja Philia! Skönt att se att du reste dig kvickt efter smällen.

Vad lika du och H är! Läser hennes blogg med och NJUTER av båda! Det får ingen missunnsam surtant ta bort från alla oss läsare som älskar feelgood med en dos glamour. Vi är helt uppenbart många!

Anonym sa...

Hej!
Jag är trogen besökare här inne varje dag, TACK för all inspiration du ger! Om två veckor flyttar vi till vårt alldeles egna lilla hus. Massor av charm o vitsåpade gamla trägolv på hela nedervåningen. :-) Skulle bli så glad om du kunde dela med dig av vilket vit du målar väggar med. Håller på riktigt på att bli tokig på alla vita färgnummer..
TACK för att du fick mig att känna, efter allt surfande o spanande, att det är SÅHÄR jag vill ha det i mitt hem.. Stor kram till dig.
Karin

Anonym sa...

Hej!
Vill börja med att säga att hoppas någon inredningsfirma hittar hit o anställer dig, OJ vad många som skulle få det fint hemma hos sig om du fick hjälpa till!Liten fråga; i din pojkes rum där ni satt upp spont, vad är det för spont? Finsågad panel? Råspont?
Skulle bli jätteglad om du hade tid att svara.
Kram från Tora.

På vår udde! sa...

Tack för i dag hjärtat!
ALLTID lika trevligt när vi träffas!
Har vi inte helt fantastiska små prinsessor, så säg?! Inte ett pip på hela tiden, hur nöjda som helst båda två!!! Gullungar!

Ja det vill jag lova att vi haft våra ups and downs, men "som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig" (och du till mig)!

Och "wild & crazy" skall vi inte ens prata om! My God, vi skulle kunna skriva en rätt så underhållande bok...

Love you!

Brunkullan sa...

Underbart med vänner! Jag och min bästa väninna, har umgåtts sen vi var 10 år!
Nu har vi båda familjer och umgås även familjevis.

Vi byter fortfarande julklappar också, precis som våra barn gör.
Ibland går det flera månader mellan varven vi pratar, men när vi väl ringer eller träffs, tar vi vid exakt där vi slutade:)
Kram Susanne

Anonym sa...

Förundradas över vad en del får sin negativ energi ifrån. Jag brukar alltid säga till min man att denna typ av människor är offer av något tragiskt själva. Så jag tänkte att jag skulle skriv mitt namn i kommentaren, eftersom jag lämnat ett anonymt inlägg tidigare, då jag undrade om vilken kamera du har. Jag har ändå en sak jag funderat på och varit bekymrad över. Det finns alltid knäppgökar där ute och när man blir offentlig går det rätt lätt att få fram namn, gatuadresser m.m Själv har en 4- och 1.5 åring hemma i lägenhet, högt upp i ett hyreshus och skulle aldrig våga skriva att jag är ensam hemma i huset med mina barn när min man ofta reser i jobbet. Detta tips hoppas jag att du tänker på utan att bli rädd att fortsätta vara Du, för din intimitet, glädje och bilder gör att jag gillar bloggen supermycket. Men förra helgens mysiga inlägg kan nog bli som en godisbutik för de som vill dig illa. Nu blev kommentaren rätt drastisk när jag egentligen ville säga hur mycket jag uppskattar den.
Kort och gott- keep up the good work!
MVH/ Eva

Emmas utsikt sa...

Visst är det härligt med de gamla vännerna som kännt dig hela livet. De ska man hålla hårt i....

Emma

LOPPISLIV sa...

Godmorgon! Snygga mammor på bild. Goda "gamla" väninnor som man känner utan och innan är guld värt. Jag har en sån raring i mitt liv också.

Förresten, jag sparar alla reportage jag gillar lite extra ur inredningstidningar i plastfickor och i pärmar och när jag bläddrade i dem en dag så hittade jag din gamla bostad där, den du har under kategorin Reportage, Kul tyckte jag, blev glatt överaskad när poletten ramlade ner :-) När kommer det nya reportaget i tidningen, vet du ännu? Stor kram och en lovely day önskar jag dig // Paula

Maliva`s verden sa...

God morgen,så vakre dere er..koselig med slike stunder.
Du jeg har et ? ang.IP-nummer..som jeg så du fikk tips ang.forrige innlegg...Hvordan finner man ut hvem som er anonym og legger igjen kommentar...trodde ikke det var mulig å finne ut..Veldig glad hvis du vil hjelpe meg, har også fått en mindre hyggelig kommentar...
may-liss@maliva.no

Anonym sa...

Hej!
Tack för en super bra blogg, du ger verkligen mig inspiration till livet.
Jag ville kolla om du vet vad modellen på din barbour jacka heter. Jag är nänligen inne på att köpa en men det finns ju sååå många fina modellaer. Är din vaxad?
Kram Johanna

Philia sa...

Tack så jättenmycket alla för era supergulliga kommentarer! Javisst är det härligt med riktiga vänner...

Anna- Jag grundade och målade sen med halvblank oljebaserad färg och den svart kulören heter Peking och kommer från Alcro.

Karin - Vår vita färg är lite lite bruten. Inte tonad vit utan faktiskt Bygg Max vit! Ja, vi köpte färgen riktigt billigt på Bygg Max, för vi skulle ju måla ett helt hus vitt och då går det åt många liter vill jag lova :) Så ett riktigt bra tips är att handla deras färg, den är jättebra och inte kallvit! Men den heter bara vit, helt enkelt.

Tora - Vi har satt upp råspont på väggarna. Blir lite tuffare med den skrovliga ytan tycker jag:)!

Paula - Jag vet inte än när reportaget kommer men jag lovar att berätta när det sker!

Johanna - Min Barbour jacka är inte vaxad. Den heter Barbour Ladies Featherweight International.

Ha en skön dag!

Kram P

sienneis sa...

Keep on rockin! :)

Bra att ha såna vänner! Har min egen lilla P som jag känt sen vi började dagis :)
De blir som systrar, de som följer och stöttar en i livets ALLA skeden.

Jag hoppas att ni mår bra allihopa och får en fin dag!

Anonym sa...

Tack snälla du för svaret angående jackan :) Har du varit inne på countryattire.com? Väldigt mycket fint till bra pris. Funderar på om jag ska slå till på en jacka därifrån. Ha det så bra! Kram Johanna

Saga sa...

Härligt med en sådan GOD vän! :)

Din vän liknar Minna som har http://spanbloggen.blogg.se

Hoppas Trulle kryar på sig riktigt kvickt nu.... och SLUTA INTE blogga... din blogg ger mig så MYCKET GOD ENERGI!

Kram till er alla!