torsdag 14 januari 2010

FRÅGOR & SVAR

.

Hej- här är dagens vi!!! Min yngsta nyvakna lilla skatt i klänning från DKNY och strumpisar från Novali. Min dagens är, som så ofta, tröja från OM och jeans Levis.
Hej Torsdag!

Nu börjar man bli riktigt van vid kylan! Helkonstigt. Det var -7 grader när jag skjutsade Flisan till dagis idag och jag tyckte det var riktigt "skönt" ute och inte alls så kallt. Så jag hoppade att ta på mig handskarna och knäppa jackan. -7 är ju jättekallt i vanliga fall! (Men nu tycker man det är sååå mycket skönare än -17 grader....)

Här kommer nu svaren till er bloggisar som hade frågor!!

Åh, jag har en fråga : tavlan med garnnystanet (?), var kommer den ifrån?
Ha en mysig dag!
/ Anonym

Hej Anonym!

Tavlan med "garnnystanet" är en konstaffisch och jag köpte den i en nettbutik för 3 år sen. Tyvärr minns jag inte vilken det var men jag har sett denna tavla i olika reportage så den finns säkert att få tag på om man googlar runt lite. Bilden är gjord av kända Roy Lichtenstein och det står Hayward Gallery under. Pappret är  riktigt tjockt och trycket är jättefint tycker jag!
Ha en mysig dag du med!


Åh, frågestund! =) Jag har en fråga om din fina matsalsgrupp. Hittade i något äldre inlägg (oh jäs jag läser & läser mer än gärna dina arkiv) att det kom från Gotland? Är det gammalt eller nytillverkat?

//Linda


Hej Linda!
Matsalsgruppen stod tidigare hos mina föräldrar men när de flyttade från sin stora villa till den mindre lägenheten så hamnade den hos oss. Den är "nytillverkad" i ett litet snickeri, på 80-talet efter en gammal klassisk gotländsk förlaga, och stället på Gotland där den är gjord heter Levide.

Hej min favorit bloggerska!
Jag undrar var du köpt den lilla fina vita fotöljen som står i Beas rum?
Kram
Pernilla

Hej Pernilla!

Vad glad jag blir över att vara din favoritbloggerska:) Jättekul!
Fåtöljen i Beas rum är inte så jätteliten, det kanske såg ut som en barnfåtölj på bilden? Hur som helst så kommer den från Ikea och heter Ektorp Jennylund.
Kram P


Hej !
Får tacka för en mycket inspirerande blogg. Min fråga är var du köpt din Barbourjacka och vilken modell det är ?.
Ha det gott !
/Linda



Hej Linda!
Tack själv för de snälla orden!:)
Jag har köpt min Barbourjacka på Barbouraffären på NK i Stockholm och modellen heter Barbour Ladies Featherweight International.


Hej,
Jag undrar hur mycket jobb ni lagt ner på att renovera ert vackra hus? Hur mycket har ni behövt göra? Och hur lång tid har det tagit?
Hur länge har ni haft huset?

Tack!
/lilla.u (som är hus-sugen)
Hej Lilla U!

Vi köpte huset 2007 och tokrenoverade i 3 månader innan vi flyttade in.Alla ytor i huset spacklades/slipades/målades eller vitvaxades. Några tapeter kom upp här och där och några nya golv las in. Gästtoan gjordes också helt ny. Nu har vi har heeela källaren kvar och den är ganska stor.Puh!
 Nästan allt målande och tapetserande har vi gjort själva och resten har hantverkare gjort åt oss. Men den största "make overn" var ändå fasaden! Bara den tog 1 1/2 månad för killarna att göra klar, men vi är väldigt nöjda över resultatet. 

Jag har en fråga;

Vad för kamera du har + inställningar? Du får alltid ett sånt fint lyster/ljus i dina bilder - lite "kalla" sådär...

Som jag sagt tidigare så ÄLSKAR jag din blogg och ert fina hem! Är helt fast här och måste bara läsa varje dag. Du inspirerar med din inredning!
/Lissan


Hej Lissan!

Tack för dina gulliga ord! Min kamera är en vanlig Nikon D60 med standardobjektiv. Jag använder nästan uteslutande autoinställningarna så jag kan inte ge några som helst råd när det gäller det tekniska! Mitt tips är Windowsredigeringsprogram där jag ibland gör bilderna ljusare! Så var det med den "fotokunskapen";)

Hej,


Jag har inte läst din blogg så länge så detta kanske är allmänt vetande för dina "gamla" läsare men jag undrar om du bara bloggar eller vad du jobbar med i vanliga fall, när du inte är mammaledig?Jag tycker att du har ett väldigt fint hem och det är något liknande jag har tänkt mig när vi köper ett hus. Jo, förresten när är din lilla flicka född? Har själv en flicka som är född 11 februari 2009./Lisette




Hej Lisette!

Innan mammaledigheten har jag jobbat med administrativa uppgifter på olika företag. Sen har jag läst en del olika ämnen på högskolan, men har inte någon examen ännu... Det jag tycker är absolut mest givande och intressant är att skapa, så jag gör tex  en del teckningar och akvareller. Vore så kul att ex. ge ut en barnbok i framtiden! Jag har annars en del ideér och planer om framtida kreativa projekt när det gäller inredning och styling men de lovar jag att ni får reda på när det är dags!:)
Lilla BabyB fyller snart 1 för hon är född den 1 februari!


Hej min favvobloggerska :)

Vad blev det för märke och färg på den nya sängen?? Är tacksam för tips då jag ska köpa ny säng :D
Kramis
/Anonym

Hej Anonym!

Våra nya extra stora madrasser kommer från Kungssängen och är grå. Men jag vill ju ha vitt så vi har köpt en ny sängkappa från Mille Notti till den!







Jag undrar hur det fungerar med golvet "vitsåpad ask"? Krävs det mycket skötsel? Tåligt? Syns smuts snabbt?

Tack för en fin blogg!

Jag kom på en fråga till. Som inte har med inredning att göra. Det skulle vara kul att veta vad du använder för "skönhetsvård" =) Anisktskräm, rengöring, smink typ. Jag trodde inte att du var äldre än mig från början. Jag är 32 =)

//Linda

Hej Linda!

Golvet med vitvaxad ask är tåligt! Asken är ju i sig ganska hård och färgen är väldigt smutsvänlig då den drar åt det grå hållet. Angående din fråga gällande min ansiktsvård så kan jag berätta att det var inte förrän vid 32 jag verkligen började ta hand om min hud! Nu så använder jag Md Formulations Ansiktstvätt och olika produkter från Dermalogica (dagkräm, ögonkräm, mask och peeling)De funkar jättebra på min lite känsliga blandhy så det är ett tips! Jag har inte så särskilt mycket make up till vardags men varje dag blir det Touche Eclat från YSL (concealer), Solpuder från Max Factor och läppglans från Dior. (Tack så hemskt mycket för dina snälla ord förresten. Åren går snabbt efter trettio och nog syns det!) Kram!


Hej!
Jag är nyfiken på hur badrum/toaletter ser ut hemma hos er, finns det planer på att visa upp dem?/Magda

Hej Magda!

Vi har en gästtoa som är ganska liten i nedrehallen och det är den som syns på bilden. Gästtoaletten renoverades helt 2007. På övre plan har vi ett badrum a la 1996 med terracottaklinker etc och det ska ni i n t e behöva se! (Den kommer vi också renovera och göra större, så småningom...)

Oj vad långt detta inlägg blev!! Det var i alla fall dagens frågor och svar. Nu ska vi fara iväg och köpa nya pulkor!

Ha en skön kväll!


16 kommentarer:

Karin L sa...

Många frågor - och många svar. SÅ roligt att du besvarat dem alla!! Mycket fint hos er - som vanligt!
KRam!

Anonym sa...

Oj detta missade jag....jag vill hemskt gärna veta varifrån de fina små kristallkrone-lamporna i hallen och i Beas rum kommer ifrån?
Mvh/Sofia

Tulipa sa...

Hej!
Vilken tid du tagit dig...jätteroligt att läsa alla frågor och svar!!!

Trevlig torsdag!/
Mariette

Anonym sa...

Hej. Som någon annan tidigare sagt är även jag beroende av din blogg. Jättefint hem, underbart söta barn och så det faktum att du så generöst besvarar dina läsares frågor. Du är en förebild såväl vad gäller inredning som att helt enkelt vara människa. Önskar dig och din familj allt gott. Kram

Marika

Marie - Systrarna sa...

Du är ju fantastisk - så du bjuder på dig själv! Så kul att läsa och titta och inspireras av..! Tack! /Marie - Systrarna -

Brunkullan sa...

Många bra frågor och bra svar:)

Jag tycker att din lila Bea valde helt rätt dag att födas på! Jag fyller också år 1 februari:)

Susanne

Linda sa...

Skoj att läsa svaren på frågorna & tack för svaret på mina =)Jag kommer sålunda på nya frågor hela tiden & glömde såklart att fråga om dina hissgardiner. Du länkade en beskrivning på de i ngt inlägg men den funkade aldrig att få upp...? Hoppas på svar trots avslutad frågestund =)

//Linda

Anonym sa...

Det var nog den BÄSTA frågestunden jag sett i en blogg, med bilder till alla svar - jättekul :-)

Kram, Ingela

Line sa...

Så fint innlegg! Jeg sier som en annen her...du byr virkelig på deg selv!!

Anonym sa...

hej på dig!
Jag bara älskar din blogg,den är så fin,förgyller dagen.En dum fråga hur gammal är du?Såg i kommentarerna om en som trodde du var 32 år,är du äldre än så?jag trodde du var runt 30år.Hur håller du dig så ung och fräsch?Jag behöver verkligen ett tips! Ha en underbar kväll,

Överkalixtösen sa...

Jag kan tipsa tidigare skribenten Linda om att din matsalsgrupp fortfarande tillverkas. Jag har stolarna i en ljusgrå äggoljetempera och har matschat dem till mitt GAD slagbord. Är jätte nöjd. De är välgjorda, nätta och lättplacerade. Tillverkaren av stolarna heter Levide Snickeri. Stolen finns även med klädd sits. Jag ringde snickeriet och beställde och de kom väl packeterade och levererades hem till min bro av Posten. Bra service och snabb leverans. Kan rekomendera dem! ;-)

EN INREDOHOLIC sa...

Vad roligt med alla svar!! TACK!! Saknar svar på vart du köpt den fina svarvita mattan i köket. Please!!

Passar på att önska dig en fin helg. KRAM Jannice

Anonym sa...

I continue to follow your lovely blog daily. I enjoy it very much. Yes, I agree with the anonymous comment earlier. It is so nice to have a wonderful "blogger" like yourself reply with answers as promptly as you do. P.S. In Canada we had 4 degrees today. But we have also had -52 with the wind chill into past winters.VERY, VERY COLD!

Anonym sa...

Takk for masse informasjon, så vennlig av deg å svare på alle tenkelige spørsmål, og med bilder til!! Jeg er imponert!!
Gleder meg til hvert nye innlegg!
Ønsker deg og din familie en fin helg!
Klem fra Benedicte uten blogg

Anonym sa...

Hej!
Får man lägga till en fråga??! Undrar var du hittat din jättefina turkosa pläd från AnnaO?
Mycket fin och inspirerande blogg!

Anna sa...

Och jag missade oxå helt frågestunden. ;) Jag undrar över dina vita golv i sovrummen. Är det furugolv som ni målat? Måste man kvistlacka i sådana fall? Eller kör man oljebaserat?

Vi SKA byta ut golvet till viss del på övervåningen (jippiiiieee) och jag vill ha vitt furugolv. HAr några kompisar som har vitlaserat men det blir så slitet o liksom "grått" på sina ställen.

Ha en mysig helg

Kram Anna