söndag 24 januari 2010

VÄLKOMMEN TILL BEABUS





 På dörren (Som så småningom ska bytas till en i 30-tals stil. A l l a dörrar på övervåningen behöver nämligen bytas ut, för där finns tyvärr inte några originaldörrar kvar...) in till Beas rum sitter en Kidsskylt från fina nettbutiken Par Courrier. Flisan & Trulle har fått likadana skyltar på sina dörrar.

Välkommen Sköna Lata Söndag!

Kom på att jag inte tidigare visat bilder från Beas rum "from the other side"! (Ber om ursäkt för kvalitén men bilderna tog jag med digitalkameran, då systemkamerans batteri står på laddning...)




Här syns Beas rum från "utsidan". Jag tänkte att det kunde se lite kul ut om det nya rummet på hallen verkligen såg ut som att man var ute- fast inne. Så det fick bli fönster, "utebelysning" och råspont även i korridoren. Alla golv på övervånngen är målade i råvit vattenbaserad golvfärg. Den nya korridoren blev faktiskt riktigt mysig. Var lite rädd att det skulle bli trångt och mörkt men det blev det inte alls!

Idag har jag inga måsten utan det är bara viktig bröllopsplanering som står agendan. Jag har ju inte gjort några inlägg i ämnet på länge och det är inte för att bröllopet är avblåst, jag lovar:) H och jag har bara haft så många olika ideér och inte kunnat betämma oss för vad vi ska gå efter. Gotland eller Normandie? Hemma i Småstaden eller kanske Toscana? Osv, osv...


Men nu måste vi komma fram till ett beslut!
.

"Lilla familjen" på det mysiga dopkalaset igår.
(Saknar såklart mina stora skatter a l l t i d när de är hos sin pappa, men speciellt mycket när man är på tex såna här "barnsammankomster".)

Ha en riktigt skön Söndag du med!


.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken myyyysig hall du hittat på!!! Råsnyggt!
Love your blog by the way!!!

Kram Kram från Malla i Malmö

Brunkullan sa...

Så mysigt med bröllpsplanerings söndag:)
Gillar de inläggen.

Beas rum blev så fint. Och det ser mysigt ut även i korridoren!
Själv är jag tapetknarkare just nu. Hallen ska göras om. Helst i svart/vitt. Hade bestämt mig för en toile de jeuy tapet i vitt och svart, men nu är jag inne på turkos också...suck.

Länkade hit i ett inlägg. Hoppas det är ok. Det var ang er sovrumstapet som jag gillar så:)

Kram Susanne

MITT VITA HUS sa...

åh superfint där i beas rum ju:) brädväggar är så fint, jag är nöjd med min lilla smatt i hgallen jag:) Ha det så kul med planeringen:) Kram Mia

kicki sa...

Oj så mysigt i hallen där uppe....vi har också ett 30-tals hus som vi håller på fixar i
Älskar att kolla runt på bloggar sm har med inredning att göra....och din är jättefin.
Kram

Anonym sa...

HEI! Nydeligt! Smakfullt! Delikat! Utrolig flott. Masse lykke til med bryllupsplanleggingen. Lag det du kan lage nå. Feks brette servietter, bordkort, innbydelser mm. Kos deg - det er et hyggelig arbeid.
Klem Kristine

Anonym sa...

Ursnyggt! Som alltid =) Nu ser jag fram emot lite bilder från Flisans rum oxå...
Glad söndag!
Kram
Lena A

Its a house sa...

Supersnyggt!!! Har en liknande bild av hur jag vill att vår hall ska se ut uppe, med lite utekänsla och ett fönster in till Tildes rum! Har saknat bröllopsinläggen!
Ha en skön söndag!
Karolina

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Jättefin hall, det är så snyggt med liggande panel!

Trevlig söndag tillbaka!
//L

Emilia sa...

Åh vad härligt att du är tillbaka!! Jag har verkligen saknat dig, och funderat mycket på hur du mår!! Hoppas livet är lite enklare mot dig nu!!

kramar Emilia

Ulrica sa...

Hej Philia!
Jag hittade hit till din FANTASTISKA blogg strax före jul och har plöjt igenom alla inlägg under julledigheten :-) Oj, vad fint hus och vilken härlig familj du har! Mycket av din inredning är helt i min stil och smak! Själv bor jag och min familj, jag har oxå tre godingar, i ett gammalt hus från slutet av 1800-talet men det är nog lite mindre än ert :-) Inredning är förutom min familj mitt största intresse...Jag är såå glad att du börjat blogga efter ditt lilla uppehåll och hoppas att du mår bra och tänker fortsätta blogga lääänge (en egoistisk tanke jag vet ;-) )
Kramar från Ulrica, ett litet "fan"

You are my favorite feeling! sa...

Hej Philia!

Ursnyggt som vanligt! Allt är genomtänkt i minsta detalj! Du borde verkligen få ett pris för Sveriges vackraste hem och det är SANT! Du kan verkligen det där med inredning och jag följer så gärna din blogg och får en massa ideér.

KRAM Mirva - sjuksköterskestudent i termin 5

White Avenue sa...

Heej!

Verkligen superfint! Jag tycker att det ser väldigt ljus ut, inte alls för mörkt! Beas rum är verkligen en mysig lite oas! Där sover hon nog som en riktig liten prinsessa!

Vad kul med bröllop! Det ska bli spännande att följa fortsättningen! Toscana låter ju helt underbart! hihihi! =)

Hoppas att du får en mysig söndagskväll!

Kram, Emma

Miss Linda sa...

Erat hem är en DRÖM ♥ Sååå fint!

Hallen ser hur MYSIG ut som helst med fönstrena & belysningen. Stilrent & Fint!
Du kan verkligen det här med inredning tjejen ♥

Ska bli super Å få följa det Ni kommer dela med er av era bröllopsplaner framöver.

Din blogg är min Nr: 1

Önskar dig en mysig söndagskväll ♥ Kram Linda

Anonym sa...

Hej! Å vad kul att du redan är tillbaka, livet har inte varit detsamma riktigt utan dina härliga blogginlägg! Så fint B´s rum blev och även utanför. Ha en skön vecka, kramar Sara

ML sa...

Å så vitt och fint ni har det!!

Milla sa...

Hej här och också en rätt ny läsare som hittade din blogg före jul, supermysig och generös blogg! Rummet ute/inne ser hur mysigt ut som helst! Jag funderar mycket på att ha råspånt hemma liggande på en vägg, men är lite osäker på hur man bäst ska sätta upp den. Måla före - efter? Skruv eller lim? Reglar? Har du tips mottages de varmt! Tack för härlig inspiration ! Kram Milla

Mikaela sa...

Det är så sött det där lilla barnrummet så att man kan dö, du är verkligen en mästare på barnrum, ja och väldigt mycket annat också i inredningen för den delen.
Ha det bra!
Mikaela

et kjært hjem sa...

Så lekkert, dette kan du! Et perfekt barnerom, helt ned til den minste detalj! Ha en fin uke!

Anonym sa...

Hej!
Så fin er hall och lilla Beas rum är! Jätte härligt att du är tillbaka i bloggvärlden igen! Önskar dig en toppen fin start på nya veckan!
Kram Anna i Skåne

Karin L sa...

Jätteroligt att se bilder från hallen utanför Beas rum. Ser superfint ut!

LOPPISLIV sa...

Godmorgon P! Ohhh så snygg korridor ni fick där uppe med den vita råsponten på väggarna och de vita golvet. "Ute" belysningen jämte fönstrena är bara sååå snyggt. Härlig idée, du är så himla duktig på det här med inredning. Älskar din blogg, men det vet du ju redan :-) Ha en lovely day. Kraaaam Paula

Anna sa...

Hej vännen,

åh vad jag har saknat dig. Jaa det är sant!! Känns som man har en mysig vän i dig, via bloggen. Hur galet är inte det..hihi.

Härligt att du är tillbaka o verkar full av energi. Kul med bröllopsplanering. Och lilla Bea - så söt.

Jag var oxå på barndop i lördags. Såg inte dig där så det var inte samma..hahaha. Började nästan fundera ett tag.. Jag var utanför Uppsala :)

Ha det gott.
Kram
Anna

Anonym sa...

Hej Philia!

En liten fråga: Vart har du köpt bordslampan som har den glaskuleformade lampfoten, både den med stora glaskulor och den med flera små ?. Dom skulle göra sig ypperligt i mina fönster. :o)

Kram Linda

Anonym sa...

Vad glad jag blev att du är åter på bloggen! Följer dig varje dag och tycker den är så inspirerande! Glad att det är bra med er. Kram

Anonym sa...

Hej! Har nyss hittat din blogg, vad fint du/ni har det!! Övervåningen me like! Hur har ni satt upp råsponten?
MBH Karin

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Hej hej!
Så inbjudande det ser ut! Verkligen!
Ljust och fint!

Vi ska börja planera trädgård i vårt hus nu.. Svårt. Hur har ni gått tillväga med er trädgård. Hur såg den ut när ni köpte huset?

Tack för en fin blogg

Det ljuva livet i stan sa...

Hej,

Verkligen jättefint Beas rum och vilken fin header du har fått till, den gillade jag skarpt!

Kram Frida

Philia sa...

Tack alla för era otroligt snälla kommentarer!

Susanne - Tack! Ja, det finns verkligen hur mycket läckra tapeter som helst men sååå svårt att bestämma sig för vilken som är finast... Det är absolut okej att länka hit!

Milla - Tack för sina snälla ord! Angående sponten: Rekommenderar verkligen att måla sponten innan uppsättning. När träet torkar blir ju springorna större så att man måste måla den igen och igen... Vi målade inte före uppsättning - tyvärr. Vi har den släta sidan utåt men hur reglarna sitter och om den är spikad eller skruvad, det vet bara snickarna!

Linda - Åh nej, nu minns jag inte var lamporna är köpta! T r o r det var på Mio...

Karin - Se Millas svar!

StilInrednings&Design - Tack! Vår "trädgård" såg verkligen inte klok ut när vi blev med detta hus! Ingen häck eller staket mot grannen, utan fri passage... En hemsk nylagd livsfarlig damm med lite vass i ena änden och inget mer förutom svart plast som stack upp här och där. Brrr. Stor gräsmatta med massor av enorma rosetter av maskrosor + rabatter med b a r a ogräs och högar av jord. Helt enkelt horribelt fult! Vad vi har gjort i korthet är: Planterat avenbokhäckar runt hela tomten. Fyllt dammen med jord. Gjort rabatter och där planterat buskar och perenner (tex vita + rosa rosor, buxbomhäckar, lavendel, funkior, ormbunkar, pioner, stockrosor + en massa andra olika sorters perenner i färgerna vitt, purpur, svart, lila och kallrosa) Planterat 2 magnolior och 4 bollpilar + satt ner en hel del vårlökar!

Kram P