onsdag 17 februari 2010

BAD HAIRDAY

-.



Styling & Foto: Flisan
Piggare myser jag runt i skönaste Odd Molly velourisen och har en dålig hårdag.
(Tapeten bakom mig är  fondtapet i gästrummet från Ralph Lauren men har utgått ur deras sortiment)

Hej nya dag!

Skönt, jag mår mycket bättre idag! Fick till slut min efterlängtade  semla igår, som H så snällt köpte med sig när han gick hem efter jobbet.  M e n.... älsklingen begick ett stort misstag! Han köpte wienersemlor!!! Helt galna wienerbrödbullar med massa grädde på. Kan berätta att det smakade inte som en semla ska göra och är inget jag rekommenderar. (Men gulligt var det:)



Nu har jag åter igen ett litet "aber" som jag behöver hjälp med! Ska jag färga håret och "go dark"??? Ja, inte kolsvart utan fint Claudia Galli brunt! Tycker att den damen är hur fräsch som helst! Är det "Let´s dance dansen" kanske?

Vad kallas denna färg??? Så här skulle jag vilja se ut i håret på pricken! Superfint. Så vad säger ni, skulle det passa kanske? (Jag är ju egentligen inte blond men har låtsats vara det vääldigt länge!)



Snygga foton med dansmode: Expressen 

Vill ju helst inte göra något för galet så här ett par månader före bröllopet. Tänk om det blir helfel färg! Askigt och grått,  håret går av eller nåt liknade! Hu...

Som sagt, det blir en del bröllopssvammel inne på denna blogg framöver.

Jag hoppas ni står ut!!!

Psst, Är det någon som har tips om en proffsig frisör i Centrala Stockholm som gör snygga exstensions så tipsa görna!!!



.

36 kommentarer:

Anonym sa...

krya på dig å tack för en underbar blogg!!

KL sa...

Hej!

Jag röstar emot färgning. Du är finast som du är tycker jag.

Ha det gott!

Camillasnyahem sa...

Jag tror du skulle passa jättebra i den färgen! Ta med dig fotot på henne till frisören så hon vet exakt hur du vill ha det. Go for it säger jag! :)

Snor och Glamour sa...

Hej Philia! Jag färgade väldigt likt detta för några månader sedan och då tror jag nån sa att det hette "blondette", inte blond, inte brunett, utan nåt mitt-emellan! Trivdes superbra, men är nu blond igen. Toppenbra frisörer finns hos Corinne & Friends i Sturegallerian, min heter Johanna, supersöt tjej! Dock gör jag inte extentions så just den biten vet jag inte. Lycka till!

Line fra huset på landet sa...

Hei:) Godt å høre at du er litt oppe og går og er bedre idag. For det er IKKE jeg :( Odd Molly velouren så veldig god ut!
Tips til frisører i Stockholm har jeg desverre ikke :D, men noen gode i Oslo kanskje ..hehe. Men i grunn så er jeg enig med "KL" der oppe..at du kler veldig godt den fargen du allerede har. Allikvel kan jeg forstå følelsen av å gjøre noe nytt. Jeg var selv blondine for inntil noen år siden. Da farget keg hele håret mørkt, som jo er mer meg, og har aldri angret siden. Ikke én eneste gang har jeg angret faktisk. Men over til deg igjen..jeg synes fargen her på Claudia Galli er veldig fin og gyllen..og passer deg helt sikkert godt. Ikke så vanskelg å gjøre noe for å rette den opp heller hvis du får panikk før bryllupet ;)

Lykke til, Philia:)
Klem,Line

Line fra huset på landet sa...

Nå må jeg også få si at jeg synes ikke du er direkte ulik Claudia Calli heller... :))

Klem igjen...får surfe videre på bloggrollen her ;)

Karin L sa...

Världens bästa bröllopsfrisör (om det är sån du vill ha) finns på Haven på Kommendörsgatan i Stockholm. Personen i fråga fixade håret på mig den 8 maj (!) 1999 och är still going even stronger.

Soform sa...

Claudias hårfärg skulle passa superbra på dig. Du har ju så mörka ögonbryn, så det skulle helt enkelt se naturligt ut.

Anonym sa...

Hej
Jag tycker att det är nätan den färgen du har nu, jättefint. Samma färg som jag hihi. Jag har själv slutat att gå till frisören har hittat en färg som jag gillar "Natural blonde" från Schwarzkopf blir på ett vanligt blont hår vackert guldblont lite åt det ljusbruna hållet, sen lägger jag slingor på det. Lycka till

Anonym sa...

Hej!
Har aldrig kommenterat din blogg tidigare, men läser varje dag.
Jag tycker din nuvarande färg passar dig JÄTTEFINT Jag tror du riskerar att se blek ut om du blir mörkare.
Hälsar
Ulla i Stockholm

sara sa...

Hej!
Jag tror att dina ögon/egna färger kommer fram mer i en lite mörkare nyans, Blondette låter ju passande! Kolla in någon av sytrarnas Graafs bloggar, de går alltid och gör extensions i S-holm. Lycka till!

lilla Tildes hem sa...

Tror att du kunde passa i en lite mörkare nyans. Om det sedan känns för mörkt kan man sätta i lite mer slingor, i en ljusare ton. Tror att det kan bli jättesnyggt! Har du funderat på brudfrisyr redan?

Sofia

Lillan sa...

synes du ser bra ut uansett jeg:)) du er så naturlig vakker!

Ønsker deg en flott dag:)

klem Lillan

Anonym sa...

Ja, kööör tycker jag! Fint med lite färg. Det verkar ungefär som Jennifer Aniston har sitt hår. http://uselessplace.com/wp-content/uploads/2007/06/jennifer-aniston-picture-2.jpg
Dina ögon kommer att framhävas och det blir mer kontraster i färgerna. Tänk vad fint med ljusbrunt hår, gröna ögon och röda läppar (om du ska ut & svira någon gång)!

Kram Lilla A.

EN INREDOHOLIC sa...

Du ska ha varmare ton på håret!! Blir det kallt blir det fel till dig. Så som gynning är på den här bilden http://gynning.net/2010/02/16/vad-tycker-ni-2/

är jag apsnyggt ohc hade passat dina toner.
KRam o lycka till pinglan. Allt klär ju en skönhet :)
Jannice

Unknown sa...

Ibland behöver man förnyelse ;)
Jag tror att färgen skulle klä dig jätte bra!
Men jag måste säga att du passar väldgt bra i det blonda. Tycker dock att du ska testa den lite mörkare nyansen, känns det inte bra så får du lägga i lite ljusa slingor.
Det kommer bli kanon!
Har inget bra tips på salong, men däremot har jag själv köpt exstensions med clips på Thai Mahal på Drottninggatan i Stockholm.(Mot Odenplan). Jätte fin kvalitet på håret, enkelt att fästa, du kan ta med det till frisör och klippa, färga, slinga det går att tvätta, föna & platta. Det kan jag varmt rekomendera, super bra om man vill ha det till enstaka tillfällen.
Själv så valde jag en slingad variant med 4 längder & det ger ett väldigt fylligt och fint resultat. Betalade starx under tusenlappen.
Lycka till!

Ullis sa...

Hej!

Tycker absolut att det skulle vara kanonfint om du blev lite blondette. Dina blå ögon skulle nog komma ännu mer till sin rätt. Sen tycker jag själv att det är finast med lite mer färg än "bara" blont till en vit bröllopsklänning.

Anonym sa...

how many pictures can you post of yourself..... who cares about your hair and botox bursting face

Philia sa...

Hello English speaking person! This is Philia speaking. I write the blogg in swedish and I just want to tell you that I´m the older "småbarnsmamma" highest in the inlägg. The other beautiful younger girl it´s a dancing actor Claudia Galli. The inlägg it´s about her haircolor. I don´t think she use botox.

Hugelihug P

Psst,Ni söta svensktalande bloggisar förstår självklart att jag inte använder botox....

sandra sa...

Du är en typisk tjej som ska ha massor blonda "glassiga slingor tycker jag.Skitsnyggt!
Du passar säkert i det lite mörkare också men jag är helt säker på att du kommer känna dig anonym o för matt och mörk.Nej,glassigt och mycket lyster på bröllopsdagen ska det vara.

Petra sa...

Det ska bli så spännande att se om du hittar en fin hårfärg. Då ska jag härma dig rakt av. Jag har samma hårfärg som du och har försökt många gånger att färga det lite mörkare. Men det blir aldrig bra! Det slutar alltid med att jag slingar tillbaka det igen.

Vilken kommentar förresten(anonym på engelska)?! Ta bort sådana dumma kommentarer, de hör inte hemma på din blogg.

MITT VITA HUS sa...

Åh claudia är jättefin i färgen ju:) Jag tror faktiskt du skulle passa super i en lite varmare mörkare ton men gå till en proffsig frisör och kanske gör det ett snäpp först mörkare så du får prova på liiite innan och så det inte blir galet innan bröllopet:) Jag tor inte du kommer se blek ut, bara fin! Krya på dig liiite til då, stor kram Mia

You are my favorite feeling! sa...

Hej!

Jag såg ut som dig i håret i flera år. Ibland även ännu ljusare. Men kom fram till att jag faktiskt passar bättre i mörkt hår, du har precis som mig lite mörkare ögonbryn. Den bruna nyansen ser mer naturlig ut helt enkelt. Lycka till! Jag är mörkhårig sen januari 2008 och skall aldrig mer färga ljust !!!!

Kram Starmama

LOPPISLIV sa...

Spännande med lite färg, testa tycker jag, för du kan ju alltid göra ljusa slingor om du inte trivs. Jag färgar mitt blont och ibland lite mörkare, särskilt när det blir lite längre. Det är kul att förändra lite men själv trivs jag bäst när det är åt det ljusare hållet, fast efter jag passerade 40 får det inte vara för ljust känner jag :-) Lycka till! Kram P

Anonym sa...

Hei:-)

Lurer på hvor du har kjøpt lysslyngen på rommet til Bea?

Klem

B LIVING sa...

Hej, jag tror att du skulle passa jättebra i den färgen. Lättsammare med ev. utväxt också. Läste tidigare att vi som har den färgen kallas för blondetter, andra kända blondetter är Jennifer Aniston. Min frisör är världens absolut bäst, Molly. Hon jobbar på Björn Axén i Åhléns-varuhuset. Tyvärr är hon mammaledig nu och jobbar då bara på lördagar, men hör efter om det finns någon tid. Hon gör även extensions och bröllopsfrisyrer. Hon är även make-up artist.

Molly brukar kalla detta med blondetter för en karibisk blondin. Det är lite nougat och guldiga toner tillsammans med lite ljust chokladbrunt.

Oj oj, vad mycket jag skriver. Ledsen om det upplevs som svammel. :-)

(Sen är du naturligtvis också snygg som du är i det blonda).

Jessica sa...

Hej!
Jag ska också gifta mig i sommar...19 juni såklart :) like the princess. Så många beslut som ska fattas! Mitt största problem just nu är att hitta någon bra make up artist/hårstylist. Jag är så kräsen och rädd för att det inte ska bli fint. Bor lite utanför Stockholm city, och det finns många i stan...men det är dyrt och jag vill helst att personen ska kunna komma dit vi ska gifta oss så man slipper åka runt innan vigseln och bli stressad över det. Min fråga är om du känner till någon som är bra, gärna flyttbar/frilansare?
(Färga håret, blir ju inte så mörkt och det går alltid att färga tillbaka ifall du ej blir nöjd) :)

Anonym sa...

Jeg tror du blir fin hvis du farger håret Sånn som Claudia. Veldig fin farge!

lykke til med valget!

Klem Kristine

Anonym sa...

På Corinne & Friends i sturegallerian jobbar Emma hon är kanonduktig på just färg. Gör b.l a håret på Janet Leon http://janetleon.blogg.se/2009/december/

Anonym sa...

Hej Philia,
vill bara tipsa dig om en jättefin blogg om bröllop, som jag halkade in på när jag surfade en dag: stylemepretty.com. Massor av inspiration för någon som har bröllop framför sig;)
Må så gott// Kram Lotta, Jönköping

Millas hem sa...

Testa brunt, tror att det hade varit jättefint på dig!

Kram Camilla

Anonym sa...

Det som skrevs om Haven på Kommendörsgatan håller jag helt med om. Ett toppen ställe. Jag har klippt mig sedan 1985 av en i personalen och alltså följt med när de öppnat nya salonger.

Anonym sa...

Hej, superfin blogg du har. Ger mig en massa inspiration. Nu har jag sett de såå snygga tavlorna med skalbagge mm som du har i din hall, var har du köpt dem?
Krya på dig o ha en bra dag!
Mvh Kristina

Sofia sa...

Hejhopp! Denna salong ska vara grym prestonhair.com
Elisabet tror jag att det är som Carolina Gynning går till och lovordar hela tiden. Även Maggan Graaf går till henne. Carolina Gynning är ju galet snygg i håret både med och utan extensions. Annars är som någon redan nämt Corinne and friends en mkt bra salong med en hel drös kändisar på kundlistan.
Lycka till!
Sofia

Anonym sa...

Åh, din hårfärg som är MIN drömfärg! Hur har du fått din fina färg och hur mörk är du egentligen?

Jag tror att du skulle passa som blondette med, tycker det är jättesnyggt, men jag gillar verkligen din färg som du har nu med!

Sofia

Anonym sa...

Haven för bröllopsfrisyrer, utan tvekan! Gå till Christer som är en av delägarna. Fixade fantastiskt fina frisyrer till både mig och mina tärnor i augusti 09.