torsdag 18 februari 2010

I HAVE A DREAM

.


Welcome to my little home...

Tjingeling!


Ibland så har nog de flesta drömmar och fantasier om hur ett annorlunda liv på en annan plats eller i ett annat land skulle vara...

Jag har alltid varit svag för England och har ofta fantiserat om att jag skulle ta med mig flyttlasset och bosätta mig där.  Bo i ett litet sött cottagehouse i en typisk idyllisk engelsk by med stenbroar och bara en liten pub på huvudgatan "där alla är". Byn skulle ligga i en grönskande dal på lagom långt bilavstånd utanför London. Jag skulle köra en charmigt sliten grön Range Rover med en söt dregglande labrador  i baksätet, bära vaxjacka och vara "typ veterinär".

Nu har dessa fantasier ändrats lite med åren. Jag har ju numera 3 skatter och vill hellre bo i centrala London i mina drömmar. Skatterna skulle gå i en finfin skola och bära söta likadana skoluniformer. Vara tvåspråkiga och jättejätteartiga och säga "yes please" och "pardon me" mest hela tiden!:)

Jag själv är numera framgångsrik stylist, journalist + fotograf och bor i Notting Hill i ett superläckert Town House! Detta skulle se ut precis som på följande  bilder!



Nämen välkommen till oss dear! Kommer ni och hälsar på här i London!? Här har ni vår sobra entré...


vardagsrumsbordet står en liten blomma som vår suveräna blomarrangör från den lovely blomsterhandeln kommit med. Han kommer och byter ut alla orkideér så fort de börjar se lite trötta ut. Soo convenient!!!


Slå dig ner Honey H i vår Eilersen så  trippar jag iväg och blandar en liten "Drya" åt dig . This is our loovely livingroom!


Skatten Trulle kommer snart hem och spelar ett väl inövat stycke Chopin på vår flygel, innan han börjar med latinläxan...



Här i kontoret brukar jag sitta och skriva små krönikor och redigera bilder till Living Etc bla!

"The kitchen" där hushållerskan "Martha" brukar fixa måltider i sann Nigellaanda. Jag själv lagar också gärna något ibland av alla de härliga råvaraorna jag hittar på det mysiga torget precis runt hörnet. (Skatterna älskar numera alla grönsaker som finns i hela världen.)



Nej, det hänger inte Odd Molly tunikor i detta dressingroom! No, no, no - Oscar de la Renta, Hermés och Diorklänningar är nya favvisar!


Matsalen där vi i familjen  sitter ner i total harmoni och ingen skatt kladdar med maten eller tycker någonsin att den smakar konstigt...


Till sist en liten peak från sovrummet som har en vit, härlig, ett par centimeter tjock heltäckningsmatta som alltid är flawless! (Thank you Martha)

Japp det var det. Tillbaka till verkligheten.  Huset tillhör familjen Van Roost och ligger i Holland Park, London. Alla bilderna, som satte tokfart på mina fantasier, kommer från Bo Bedre.  

Nu ska jag ta Bea i vagnen och försöka ta mig genom snömodden till affären för lite blöjköp!

Ha en härlig dag!!!



Psst, Jag skulle självklart aldrig i hela universum vilja på riktigt att mina skatter var på något annat sätt än just de små busiga underbara gryn de är!:)


.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan. Vill bara säga att hemmet på bilderna visst är fint, men personligen är jag mycket mer förtjust i ditt eget hem och den stil du har. Ha det gott. Kram
//Marika//

Petra sa...

Vet du vad, bilder på ditt hem är så mycket mer inspirerande än de bilder du visar i det här inlägget. Oavsett var du skulle välja att bo så kommer ditt hem genomsyras av din goda smak och personliga stil!

"M" sa...

Ha ha ja drömma ska man göra....men jag föredrar ditt hem....mycket vackrare....så tycker jag...tjing

Unknown sa...

Du är grym :)
Sitter med ett leende på läpparna efter att ha läst detta inlägg.
Det var roligt att få följa med in i dina drömmars värld för en liten stund.
Ha de gott!
/ Fia

Camillasnyahem sa...

Haha, jag drömmer också om England. Blev förälskad när jag som 18-åring åkte till London första gången, efter det började jag följa "Hem till gården" (och gör det än, fyller snart 29 (!) så min dröm liknar din första dröm. Man undrar och tänker på hur det skulle vara att bara

Line fra huset på landet sa...

:D Ja, det er lov å drømme. Hørtes jo fantastisk ut..som tatt ut av en film :)
Men jeg liker det best som jeg har det her. Men jovisst...min mann og jeg planlegger leiligheten som bare han og jeg skal ha når barna har flyttet ut... ;) (han eeelsker London)
For nå....er det godt å se at barna koser seg her på landet, med stor hage de kan løpe og leke i, hest på nabogården og mamma og pappa som har gooood tid til barna sine :)
Klem,Line

Anonym sa...

Du är för häääärlig!! Men ditt hem är så mycket finare,så det så!
En liten fråga,lamporna i köksfönstren,var kommer dom ifrån?

Emma - white avenue sa...

HAHAHA! Klockrent! Vad fint ni har fått det i "nya lyan"! Drömma kostar ingenting! Jag tror att jag ska drömma mig bort till mitt fantasiboende en stund! =) Få lite energi såhär på torsdagseftermiddagen!

Kram i snöovädret!

Brunkullan sa...

Hihi..drömma får man:)
Men jag tycker du bor finare!
Kram Susanne

På vår udde! sa...

Dream on baby!

Tycker förresten att du har det finare än den där Roosttypen!

Ps. Du skulle nog passa bättre på någon adress i Kensington än i Notting Hill, och det är nog jag som skall köra den där Range Rowern med "labben" i baksätet!

Kram H

Cina sa...

Du är la för go!!!! Din fantasi är det inget fel på :)
Fina bilder men i min smak ett väldigt opersonligt hem. Tycker som de andra att ditt nuvarande hem är mycket finare och trivsammare.
Det ska synas att det bor nån i huset. Och du, jag tycker att du klara dig väldigt bra utan "Martha".

Riikka sa...

The grass is always greener on the other side... Drömma kan man och ska! Jag köpte helt din lilla fantasi och kunde föreställa ditt nya liv i London, även om det verkade lite för perfekt. Blir avundsjuk så fin familj du har och ni bor så fint.Hihi.

Fast jag håller med de andra om att ditt riktiga hem är ju ganska perfekt det också...

Milla sa...

Nu blev jag nästan lite lyrisk av att läsa din dröm, för den är lite lik min, eller rättare sagt som jag hade mer en gång. Då drömde jag om att åka till England som au-pair och träffa en engelsk lord typ (obs detta var på 80-talet lååångt före Jane Austen-hypen) och bo på ett charmigt ställe. Men no, en mörk yngling hemma i Sverige kom ivägen, jag kom aldrig iväg som au-pair... men älskar det engelska, även om jag practically skulle bli galen på det engelsk konservativa sättet som inte är min grej :=) Jag och min dotter ska till London i slutet på april så då lover jag kolla in hus i Notting Hill :=) eller runt Camden där vi ska bo. KUL med att ta del av lite drömmar!
kram **Milla *** en flitig läsare av din blogg

The Secret Garden sa...

Själv så skulle jag vilja ha hus och boningar...allt från slott till annat, i olika delar av världen, som jag kunde åka emellan och njuta av. Och så skulle det vara anställda som städade och lagade mat och hälsade på trappan när jag kom!! fniss* :)

Trevlig kväll!

EN INREDOHOLIC sa...

Kolla molly sandéns hårfärg på förkväll nu! Varm och aaaassnygg ;(

KRAM
Jannice

Anonym sa...

Underbart inlägg!!!!!

Åsa P.

Anonym sa...

Men så söt du är, det var nog det mest ärliga och öppna blogginlägg jag någonsin läst.

Anonym sa...

Ha ha ha, du är härlig!
Ja, och när du flyttar dit köper jag gladeligen ditt hem ;) Nej, nej du behöver inte flytta ut ngt, jag tar det precis som det är!
Tack för en jättebra blogg!
Mvh Marika

lilla Tildes hem sa...

hahaha, tack för den lilla tankeresan! Sådana små trippar gör så gott!

Sofia

Maria sa...

hahah, gud vad jag skrattade åt dina små kommentarer till bilderna. Super härliga bilder o ännu ett underbart inlägg! TACK

Det ljuva livet i stan sa...

Härligt att låta fantasin flöda iväg ibland om hur allt skulle kunna vara :)

Jag är nog själv ganska bra på att låta tankarna sväva iväg på något liknande sätt även om jag aldrig satt det på pränt i bloggen, men härligt härligt som sagt!!

Kram Frida

Anonym sa...

Hej Philia!
Snyggt hem...
Ska ni äta något gott i helgen? Jag har idetorka;)
Det behöver inte vara något invecklat.

Anonym sa...

Haha!
Vilket kul inlägg!
En härlig dröm som bara ska drömmas för egentligen har man det säkert bäst här och nu! :-) och du som redan har ett superfint hem! Men drömma MÅSTE man även om man är nöjd med sitt liv! :-)
Kram Lotta

Anonym sa...

morron i ruskvädret p =)
har inget att göra med detta inlägg men ja undrar va har du för storlek på dina odd molly koftor ska beställa tror inte ja vill gå till vår butik i vår lilla stad med tanke på om de skulle hända nå dom verkar ju inte va så hjälpsamma.

kram angelica

LOPPISLIV sa...

Härliga dag drömmar, så gör vi nog alla då och då svävar oss bort någonannanstans...tänk om....och så roliga kommentarer till bilderna..hihi, Welcome my dear :-) England har alltid varit mitt favvo land sedan jag som ung var på språkresa och förälskade mig i landet och språket, Queens english såklart :-) Huset du visade var flott och stiligt men jag tror allt att du är hemmablind för ditt hus och hem är sååå mycket vackrare tycker jag. Kraaaam Paula

Järnladyn sa...

Vilket underbart inlägg, så fantastiskt! Skrattade högt för mig själv...
Visst är det så att vi drömmer och fantiserar, och det är underbart att kunna göra det. Helt klart det bästa inlägget jag har läst på mycket länge, kanske det bästa ever:)
Ha en trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Tips: Gift dig med Paul Anka, han ska visst vara ledig! Jag får en viss Mrs Anka-vibb, känns som att ni har likartad livsåskådning med hushållerskor och uppassning av mannen, så det blir nog en perfect match! ;-)

Anna sa...

Haha,du är rolig du. tack för att du bjuder på dig själv.

Trevlig helg

Tulipa sa...

Härligt!! Och det är ju tur att det är både lätt och tillåtet att drömma!

Trevlig helg!!

Mariette

MITT VITA HUS sa...

Drömma bör man annars dör man;M) Ha en underbar helg fina du:) Stor kram Mia

Anonym sa...

Själv drömmer jag mig bort när jag tittar på ditt hem, speciellt ditt kök - kan man få flytta in??